Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 13-05-20 in alle zones

  1. Er zal aangifte gedaan moeten worden. Want binnen een paar weken legt de belastingdienst anders zelf een aanslag op en die zijn meestal niet mals. De enige manier om te voorkomen dat je die geschatte aanslag moet betalen is door zelf aangifte te doen. Kortom denken dat je met die 300 euro boete van het probleem af bent tot het volgende kwartaal is onjuist. Dus er zal een oplossing gezocht moeten worden om alsnog aangifte te doen ALs je de informatie bij "bijzonder uitstel voor 3 maanden" leest: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen Dan lijkt er ruimte om ook na een te late aangifte alsnog betalingsuitstel te krijgen en ook kwijtschelding van de boete aan te vragen. Maar goed linksom of rechtsom er moet binnen nu en twee weken alsnog aangifte worden gedaan anders ligt de geschatte aangifte op de mat en die kan zomaar een factor 5 hoger zijn dan de gemiddelde aangifte. Vergeet niet dat er geen enkele wet buiten werking is gesteld dus het Belastingdienst schip stoomt gewoon door als een olietanker.. Pas als je zelf actie neemt om uitstel van betaling te vragen (wat pas weer kan als er aangifte is gedaan) kan de betaling worden uitgesteld en de boete (misschien) worden voorkomen. De beste manier om een vervanger te zoeken is om te kijken of de leverancier van de boekhoudsoftware ook een lijst heeft van administratiekantoren die met die software kan werken. Voor een boekhouder is een aangifte BTW echt niet zo moeilijk, daar hoeft hij geen maand te worden ingewerkt. Belangrijkste obstakels zijn, is de boekhouding bijgewerkt en hoe werkt de aangifte via de software.
    2 punten
  2. Een patent lijkt me niet heel erg noodzakelijk, het recept kan een bedrijfsgeheim blijven, zeker gezien je ingrediënten mag specificeren als 'specerijen', en op het label ook niet hoeft aan te geven wat de exacte verhoudingen zijn van wat je wel moet declareren. Allergenen moet je uiteraard wel doen, maar dat zegt verder niets over de hoeveelheden, en je kunt ook nog eens 'kan mogelijk sporen van X bevatten' weergeven als dat in dezelfde fabriek wordt gebruikt maar feitelijk geen ingredient is. Verder is het ook wel een beetje de gunst van de consument: Als die blij zijn met merk 'CNT' zullen ze niet heel snel overstappen naar iets anders tenzij je product idioot duur is of iets dergelijks. En het verhaal speelt natuurlijk ook een rol: Als je bijvoorbeeld een foodtech hebt die van Indische oorsprong is en een mooi verhaal kan maken sta je onder een forse groep potentiele afnemers alvast 3-0 voor op de smakeloze sausjes van de gemiddelde supermarkt die meestal nogal teleurstellend zijn: aangelengde pindakaas is mijn beste omschrijving van het meeste kant-en-klare aanbod in nederland. Uiteraard kun je daar zelf nog wel wat van maken met kruiden, ketjap en dergelijke, maar als het in 1 keer goed uit de verpakking komt zou dat wel een pluspunt zijn :)
    2 punten
  3. Of je een app nodig hebt vraag ik me af - de site is aardig responsive opgebouwd en prima te bekijken uit de browser op een mobiele telefoon, dus zoveel zal dat niet toevoegen, tenzij je dingen gaat doen als push notificaties als er iets van je favoriete auteur online komt oid (geen idee of daar behoefte aan is). Qua layout vind ik het niet bezwaarlijk: Het ziet er inderdaad wel een beetje uit als een papieren krant, maar ik stoor me daar niet aan: het is goed leesbaar, overzichtelijk etc. Wat wel jammer is dat er zoveel achter de paywall zit - verder dan de titel en een heel korte lead kom je niet. Ik zou minstens de eerste alinea willen zien voor ik ergens voor zou betalen, en dan moet het echt verdomd goed zijn. Overigens vraag ik me af of pay per view het beste model is. Ik kijk even met een schuin oog naar Youtube en Patreon: Er zijn best een aantal (redelijk vakspecifieke, maar dat is wat ik het meeste kijk) youtube kanalen die aanzienlijke inkomsten halen uit patreon. Heel veel voordelen krijg je eigenlijk niet als je een creator steunt via patreon, meestal een dag eerder toegang, en/of wat exclusieve content of iets dergelijks. Zou een dergelijk model hier wellicht ook passen? Snellere toegang en exclusieve artikelen voor mensen die bepaalde auteurs 'sponsoren'? Dan hoef je ook niet te werken met 'niet-goed-geld-terug' regelingen of wat dan ook, maar heb je een platform waarbij mensen er voor kunnen kiezen auteurs te steunen die voor hun waardevolle content leveren, eventueel gecombineerd met snellere toegang en extra content? Ik weet niet of je het echt kan vergelijken, maar bij patreon zijn de bedragen vaak iets als $5 of $10 per maand waarbij je toegang krijgt tot al het werk van een publisher - alles uit het verleden, en al het nieuwe wat exclusive content betreft. Dat zijn op zich geen heel hoge bedragen maar meer een kwestie van aantallen: iemand die 2 euro per maand geeft aan een auteur die 10 artikelen per maand publiceert levert meer op dan 10 cent per klik. Daarnaast levert het een motivatie op om alleen de beste auteurs te steunen, en geen druk op kwantiteit maar juist op kwaliteit van de publicaties. Ik lees liever 5 goede nieuwsberichten dan 20 matige.
    2 punten
  4. Uitstel van betaling schijnt altijd wel mogelijk te zijn (en zijn geweest). Zie ook de stappen hier. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/naheffingsaanslag-btw-wat-nu (Onder het kopje "een geschat btw-bedrag, een boete omdat u geen btw-aangifte hebt gedaan en een boete omdat u niet hebt betaald") Uitstel van aangifte is dus wat moeilijker en kan alleen in geval van calamiteit. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aangifte_doen_en_betalen/btw-aangifte-+waar-moet-u-aan-denken/uitstel_aanvragen_btw_aanifte
    1 punt
  5. Ik denk dat het inderdaad wel even duurt voordat het zover is dat ze een vergrijpboete gaan geven. Eerst inderdaad een schatting van de te betalen btw. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/naheffingsaanslag-btw-wat-nu Ik neem aan dat de afwezigheid van een boekhouder niet valt onder calamiteit zodat uitstel aangevraagd had kunnen worden? https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aangifte_doen_en_betalen/btw-aangifte-+waar-moet-u-aan-denken/uitstel_aanvragen_btw_aanifte
    1 punt
  6. Bedankt allemaal voor de reacties! Het allereerste antwoord van Norbert was eigenlijk de informatie waar ik naar op zoek was. Ik heb uiteraard ook andere dingen overwogen, maar deze zijn allemaal niet handig of werkbaar. Zoals ik het nu lees & begrijp is het geen probleem mijn bedrijfsauto te verkopen en heeft dit geen gevolgen voor de TOZO-uitkering, aangezien de verkoopprijs ex. BTW hoogstwaarschijnlijk gewoon onder de huidige boekwaarde ligt.
    1 punt
  7. Dit is de juiste link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aangifte_doen_en_betalen/boetes/samenloop_betaal_en_aangifteverzuim
    1 punt
  8. Ook dat is geen excuus, de ondernemer is zelf verantwoordelijk voor tijdig doen van aangifte...
    1 punt
  9. Idee is leuk, en ik lees geinteresseerd mee. Wat mij betreft mag de homepage wel wat aantrekkelijker. Ik denk te begrijpen dat je alle artikelen als 'gelijkwaardig' wil weergeven, met gelijke afmetingen en opmaak zodat de lezer zelf kan kiezen, maar je krijgt op deze manier denk ik een grote vergaarbak van verschillende artikelen. Wellicht de artikelen ordenen per categorie op je homepage, of taggen middels gekleurde tags zodat ik sneller mijn interesse kan vinden. Ik zou ook de auteurs meer over het voetlicht brengen. Maak de namen klikbaar en laat ze een infobox invullen. Leg me uit waarom ik een artikel van juist die auteur zou moeten lezen. Biedt achtergrond en perspectief om mij de goede keuze te laten maken.
    1 punt
  10. Beste 20Watt, Als de verkoopprijs hoger is dan de boekwaarde van de auto, is dat meerdere inderdaad winst en dat heeft gevolgen voor je TOZO-uitkering. Dus: niet de volledige verkoopprijs, alleen het deel boven de boekwaarde wordt gezien als winst. In dat geval zou ik even wachten, of accepteren dat je minder steun krijgt
    1 punt
  11. Dat zijn helaas de kronkels van het Nederlandse systeem wat de slijters nog steeds omhoog weten te houden: Als je 100 dozen wijn wil verkopen is de rompslomp minimaal, als ik je 1 fles van 50 ml vodka wil verkopen komt de hele mallemolen daarbij kijken. Hoe krom het ook is, het is de huidige wetgeving. Waar het feitelijk op neer komt is dat je hier 2 mogelijkheden hebt: zelf een slijterijvergunning regelen, of fulfillment organiseren via een bedrijf dat een vergunning heeft - blijkbaar wat Greetz doet. Overigens valt daar wel op af te dingen dat Greetz slechts een stuk of 10 producten met sterke drank heeft op dit moment, maar wel een fors assortiment aan wijn, bier en andere <15% producten... vast niet zonder goede reden! Wat me het meest kansrijk lijkt: een partnerschap sluiten met een onafhankelijke slijter (in de buurt), en het op diens vergunning organiseren. Dat is overigens nog geen gemakkelijke opgave, de meeste slijters zijn onderdeel van supermarktconcerns (bijv gall of mitra), en als je die afgestreept hebt blijft er verdraaid weinig meer van over. Supermarkten mogen geen sterke drank verkopen, maar wel een store-in-store slijterij hebben zoals bijvoorbeeld de Plus die heeft. AH heeft vaak pal naast de supermarkt een Gall zodat je het zonder omrijden in 1 keer kunt meenemen. Wellicht kan een vestiging van Una Mas je wel faciliteren - ik geloof dat die niet onder een specifiek supermarktlabel vallen op dit moment.
    1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.