Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14/05/20 in all areas

 1. 2 points
  Allemaal theoretische praat. In praktijk zijn alle deuren dicht. Fraudemeldpunt doet niets. Politie doet niets. OM (strafrecht) doet niets. Advocaten hebben geen zin in kleine klanten met (juridische) complexe zaken. Rechter (privaatrecht) veroordeelt ondernemers bij verstek, tenzij je met uitgebreide verdediging komt. Vorige keer hebben we het zelfs tegen DAS moeten opnemen, die rechtsbijstand leverde aan een nepgids. Uiteindelijk trok DAS zich terug en ging de aanbieder failliet. Enige dat een beetje werkt is scammers banden lek prikken en veel stampei maken tot ze omvallen of verdwijnen. In de kwestie van Vandaag Online wordt gewerkt met een gedeelde advocaat, maar dat heeft veel voeten in de aarde.
 2. 2 points
  Past wel in de Hollandse zegeltjes-cultuur. Voorstel 2: Donker Oranje - de tafeltjes staan hier 1,5 meter uit elkaar. Oranje - de tafeltjes staan hier 2.0 met uit elkaar. Licht Oranje - de tafeltjes staan hier 2,5 meter uit elkaar. Blauw - De toiletten zijn gesloten, u moet thuis naar de WC. Als je een grote zaal binnenloopt en er hangt een bord "restaurant" boven de deur, dan weet je als consument inmiddels wel dat je enig risico loopt.
 3. 2 points
  De kwestie "moet ik btw afdragen over diensten die niet geleverd zijn omdat de afnemer niet op kwam dagen", is zeer actueel. Denk aan elke vorm van dienst waarbij de afnemer betaalt om aanwezig te zijn en daarbij iets te genieten. Vluchten, voorstellingen, speeddaten, recreatief verblijf, etc. De gangbare mores was, btw afdragen. Inmiddels is het EU hof van justitie daarin een stuk duidelijker. Als de ondernemer schade ondervindt en de betaling voor de niet afgenomen dienst volgens de voorwaarden van de ondernemer een schadevergoeding is, dan is er geen btw verschuldigd. Daarbij is het wel vereist dat de voorwaarden van die ondernemer aangeven dat geen restitutie plaatsvindt omdat de ondernemer bij een no show schade heeft. De reeds betaalde vergoeding wordt dan gezien als schadevergoeding, vrij van btw. Anders wordt het als er geen schade is! Bijvoorbeeld een vliegmaatschappij die de betaalde stoel bij een no show opnieuw kan verkopen. Of als in de voorwaarden niets is opgenomen over schadevergoeding.
 4. 1 point
  Artikel 284 paragraaf 1 lid 2, wetboek van strafrecht: Met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft: hij die een ander door bedreiging met smaad of smaadschrift dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden. Deze 'overtreding' is al gepleegd.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept