Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14/05/20 in all areas

 1. Allemaal theoretische praat. In praktijk zijn alle deuren dicht. Fraudemeldpunt doet niets. Politie doet niets. OM (strafrecht) doet niets. Advocaten hebben geen zin in kleine klanten met (juridische) complexe zaken. Rechter (privaatrecht) veroordeelt ondernemers bij verstek, tenzij je met uitgebreide verdediging komt. Vorige keer hebben we het zelfs tegen DAS moeten opnemen, die rechtsbijstand leverde aan een nepgids. Uiteindelijk trok DAS zich terug en ging de aanbieder failliet. Enige dat een beetje werkt is scammers banden lek prikken en veel stampei maken tot ze omvallen of ve
  2 points
 2. Past wel in de Hollandse zegeltjes-cultuur. Voorstel 2: Donker Oranje - de tafeltjes staan hier 1,5 meter uit elkaar. Oranje - de tafeltjes staan hier 2.0 met uit elkaar. Licht Oranje - de tafeltjes staan hier 2,5 meter uit elkaar. Blauw - De toiletten zijn gesloten, u moet thuis naar de WC. Als je een grote zaal binnenloopt en er hangt een bord "restaurant" boven de deur, dan weet je als consument inmiddels wel dat je enig risico loopt.
  2 points
 3. De kwestie "moet ik btw afdragen over diensten die niet geleverd zijn omdat de afnemer niet op kwam dagen", is zeer actueel. Denk aan elke vorm van dienst waarbij de afnemer betaalt om aanwezig te zijn en daarbij iets te genieten. Vluchten, voorstellingen, speeddaten, recreatief verblijf, etc. De gangbare mores was, btw afdragen. Inmiddels is het EU hof van justitie daarin een stuk duidelijker. Als de ondernemer schade ondervindt en de betaling voor de niet afgenomen dienst volgens de voorwaarden van de ondernemer een schadevergoeding is, dan is er geen btw verschuldigd. Daar
  2 points
 4. Artikel 284 paragraaf 1 lid 2, wetboek van strafrecht: Met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft: hij die een ander door bedreiging met smaad of smaadschrift dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden. Deze 'overtreding' is al gepleegd.
  1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept