Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 26/07/20 in all areas

 1. Hallo Hans, Welkom op Higherlevel, De regels dwingen je nergens toe, het is een gevolg van je keuzes 4-5 jaar geleden. Jij hebt er voor gekozen je fiscale voordeel qua afschrijven zo snel mogelijk te genieten.. Je hebt 4 jaar (veel) hogere kosten gehad dan de bijtelling en zo voordeel genoten, nu houdt dat voordeel op. Je had er ook voor kunnen kiezen om de auto niet in 5 jaar maar in bijv 8 jaar af te schrijven, even aangenomen dat dit de verwachte gebruiksduur is dan had je de eerste 4 jaar wat lagere totale autokosten gehad en iets minder "voordeel" maar ha
  4 points
 2. Iets in me zegt me dat je een beetje losgezongen bent van de realiteit. En er gaat hier helemaal niemand akkoord met wat voor NDA dan ook. Ik heb al wel mooie merchandise voor je bedrijf gevonden.
  2 points
 3. Nieuwe auto kopen of op de oude voet verder gaan. In de regel kan je voor de kosten van bijtelling privé geen auto rijden. (hoewel mensen dan vaak ineens uitgaan van alleen de gebruikskosten. Of je moet in een vette Audi of BMW rijden dan doet de bijtelling wel wat pijn. Zelf koop ik om de 5 jaar een nieuwe auto, maak me niet meer druk om bijtelling of boekwinst bij verkoop. Voor mij zijn dat puur administratieve termen. Ik richt me liever op meer omzet en hogere winst.
  1 point
 4. Je kunt wegens de coronacrisis sowieso al tot 1 oktober 16 uur per week rekenen (of 24 bij niet arbeidsongeschiktheid). Volgens mij zit je dan al bijna over die 1225 uur (laat staan de 800). https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/veranderingen-actueel-jaar/coronacrisis-versoepeling-urencriterium Maar het is altijd wel verstandig ook je indirecte uren bij te houden. Die 1225 lijk je dus wel makkelijk te halen. En door het invullen van >1225 uur op de IB aangifte zal de kans op controle ook niet zo groot z
  1 point
 5. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het verlopen is met je geniale idee uit 2011. Hoe is dat toen gegaan?
  1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept