Jump to content
 • 9 van de 10 transacties stranden wegens gebrek aan interesse


  Mikky Vrolijk

  9 van de 10 transacties stranden wegens gebrek aan interesse

   

  Korte samenvatting:

  Gude tegen Maassen: “jij bent een zijnder, ik ben een zijnder, en inter-esse betekent dat wat er tussen onsch is. Wij zijn daar samen in geïnteresseerd, het gaat ons samen aan. We moeten er allebei aan meedoen, en zodra één van ons tweeën zich daaruit terugtrekt is het weg. Dat is een heel rare vorm van zijn, het is eigenlijk meer iets wat tussen de ‘zijnen’ is. Als wij echt zijn is er tussen ons ook iets, en dat is nu net iets waar we het meeste belang aan hechten.”

   

  Laat dat maar aan het internet over

  Het zette me aan het denken, de denker des vaderlands had zijn werk gedaan. Laat deze gedachte van toepassing zijn op de handelsrelatie tussen twee partijen, tussen twee mensen. De een wil iets kopen bij de ander, als dit bijna lukt is het een geïnteresseerde (!) en als het gelukt is noemen we het een klant. Een ‘klant’ is in deze redenering niet een persoon, het is een verbinding tussen een koper en een verkoper. Het is het gebied dat tussen de twee personages zit. En tegenwoordig is het steeds minder waarschijnlijk dat de twee elkaar ooit fysiek ontmoet hebben, laat dat maar aan het internet over.

   

   

  Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

  Doordat er steeds meer transacties/aankopen via internet verlopen waar personen geen fysiek contact met elkaar hebben, raken we er zo'n beetje aan gewend. Toch blijft dit voor nu wel van belang. Mede als je berichten van kritiek op sociale media als ook op ons forum (bijv. deze) leest over bedrijven welke hun diensten en producten aanbieden via internet. Je niemand "echt" spreekt en mocht je hulp nodig hebben dat het persoonlijke contact slechts email is. Dit laatste mede omdat je bij vele (grote) bedrijven als "klant" behoorlijk wat moet betalen voor het bellen van het servicenummer.

   

  Ik vraag mij af of we er in de toekomst aan gaan wennen? Dat we het "gewoon" vinden dat er steeds minder persoonlijk contact/interesse met/van de leverancier is en dat de interesse zich alleen nog richt op de transactie van het product/dienst en de leveringsvoorwaarden daarvan?

   

   

   
  User Feedback

  Recommended Comments

  Ik vind zeker in B2B dat persoonlijk contact nog steeds key is. Zeker voor niet standaard producten en grotere bedragen is vertrouwen en commitment nog steeds erg belangrijk. Soms lukt dat wel met Skype maar uiteindelijk, voordat ik teken, wil ik wel iemand zien, meestal ook het kantoorgebouw etc. Maar ach ik zal wel ouderwets zijn :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Het lijkt iets nieuws, maar toch lijkt het mij van alle tijden?

   

  De uiteindelijke reden dat we voor een brief niet meer naar een postbeambte kunnen op het postkantoor, is omdat de marge te klein is geworden om daar een postbeambte full time te hebben staan.

   

  Dat kan iets zeggen over de marge op de dienst of service, die kleiner is geworden, maar het ook zijn dat de loonkosten te groot zijn geworden! In landen waar wel internet is, maar loonkosten toch laag (Afrika bijvoorbeeld) zal er nog echt wel een postbeambte zitten op het postkantoor.

   

  Terug naar de discussie. Ook ik waardeer het (en wil betalen) voor een stukje service. Maar anders dan vroeger, kan ik de algemene zaken ook zelf op internet vinden, voor simpele zaken en service. Als de dienst/service complex is, dan loont het betalen voor service wél.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept