Jump to content
 • AANBIEDING: goedkope Samsung smart phones en iPhone 5 uit China.


  ChinaTradeConsult

  Ik heb er al vaker voor gewaarschuwd maar de gevallen van een bepaalde manier van bedrog nemen weer sterk toe en er zijn nog steeds mensen die erin trappen en voor duizenden Euro's de boot ingaan.

   

  Vandaar opnieuw een waarschuwing aan vooral onervaren startende ondernemers die denken snel veel geld te kunnen verdienen.

   

  Op het ogenblik worden er weer versterkt de nieuwste smart phones van diverse bekende Merken op websites zoals Alibaba, AliExpress en soortgelijke sites angeboden tegen prijzen die vaak 40% onder de verkoopprijs in Europa liggen. Vaak wordt er nog een grotere korting aangeboden als men er 5 of 10 ineens neemt.

   

  De verkopers zijn zeer geraffineerd. Als je bestelt krijg je een factuur met het verzoek per Western Union of Moneygram te betalen. Als je betaald hebt, hoor je in de meeste gevallen niets meer. Als je dan vraagt waar de goederen blijven, liggen ze zogenaamd bij de douane in China of Hongkong en die geeft die niet vrij voor export omdat ze beneden de officiele verkoopprijs in China zijn verkocht. Ze worden alleen vrijgegeven als je nog eens een bedrag overmaakt dat in de meeste gevallen hoger is dan je al hebt betaald. Natuurlijk ook via Western Union of Moneygram. Helaas trappen ook hier weer veel mensen in en maken weer geld over om het eerste geld dat ze al betaald hebben niet kwijt te zijn.

   

  Vandaar nog een keer de waarschuwing:

   

  1. Zulke spotkoopjes bestaan er niet! In de meeste gevallen zijn deze producten in China zelfs duurder dan in Europa. Bij elke aanbieding voor zulke koopjes kun je er voor 100% vanuit gaan dat je bedrogen wordt.

   

  2. Geld overmaken naar China met Western Union of Moneygram is zeer gevaarlijk omdat je nooit weet aan wie je het overmaakt. Ook niet als ze je een kopie van een identieteitskaart sturen. Niet iedereen die via WU of MG laat betalen is een oplichter maar ga ervan uit, dat alle oplichters deze manier van betaling gebruiken.

   

  Mijn uitdrukkelijke advies: Als je de kans om opgelicht te worden wilt verkleinen, ga dan nooit in op sensationele koopjes en betaal nooit met Western Union of Moneygram tenzij je er absoluut zeker van bent dat je met een betrouwbare persoon te maken hebt. De zekerheid dat de ontvanger betrouwbaar is zul je echter nooit hebben. De conclusie is dus duidelijk. Gebruik alleen een manier van betalen waar je eventueel je geld terug kunt krijgen: Paypal of Escrow. Als dat niet geaccpteerd wordt, doe dan geen zaken met de betreffende leverancier.

   

  Groet

   

  René
  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept