Jump to content
 • [artikel] KvK’s Hallo! geeft ‘strijd’ met Higherlevel.nl op


  Mikky Vrolijk

  KvK’s Hallo! geeft ‘strijd’ met Higherlevel.nl op

   

  Korte samenvatting:

  Na zes jaar een tweede online forum voor zelfstandige ondernemers in de lucht houden, stopt de Kamer van Koophandel op 23 november definitief met haar online forum annex community Hallo.kvk.nl. Volgens de Telegraaf nadat er valse paspoorten op de site werden aangeboden, maar volgens ingewijden is het toeval dat hun berichtgeving daarover ongeveer tegelijkertijd was met het al geplande moment om naar buiten te brengen dat ze stoppen.

   

  Het bericht in de Telegraaf maakte afgelopen weekend pijnlijk duidelijk waarom fora als Hallo! het op termijn allemaal afleggen tegen ‘echte’ online communities. Het geheim van een online community annex vragenforum is namelijk een actief team van moderatoren, die alle dubieuze en reclameberichten zo snel verwijderen dat bezoekers er geen last van hebben.

   

  Hallo! zeker niet enige community die ‘faalt’

   

  Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

  Ehmmmmm.... Artikel spreekt wat mij betreft voor zich ;)

   

  [Mod edit: typo hersteld]
  User Feedback

  Recommended Comments

  Zucht :-[

   

  Krijg je ervan als je toch een stukkie tikt en publiceert terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt. 8)

   

  (ik strijd overigens altijd met thee erbij, dus wat dat betreft klopt het wel)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Welkom Bart.

  Maar dan wél het door jouw geplaatste artikel goed lezen ;)

  Wel laat een KvK-woordvoerster weten dat al vóór de publicatie over de valse paspoorten besloten was om Hallo! ‘af te bouwen’.

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Nee die copycats hebben gewoon het sensatiestukje overgenomen uit de telegraaf die graag niet gekoppelde gebeurtenissen aan elkaar koppelt zodat ze wat spannender bericht kunnen brengen in plaats van een oersaaie mededeling..

   

  als op basis van aanbieden van valse paspoorten een forum moet worden opgeheven dan kunnen alle fora wel sluiten want elk forum heeft last van dit soort spammers.

  Het hangt van de aanwezigheid of snelheid van de moderatie af of je met dit soort spamartikelen de telegraaf haalt of niet.. ;D

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  @Bart, da's inderdaad het verschil tussen hen en moi. Waar sites als die barometer berichten van andere sites overnemen waarvan ze niet weten of die waar zijn, probeer ik ondernemers niet van veel maar van de juiste informatie te voorzien. (en zoals Roel al schrijft is die soms saaier dan de sensatieberichten)

   

  Het is al maanden duidelijk dat de KvK stopt met Hallo! omdat het moeilijker en duurder blijkt te zijn een forum goed te onderhouden dan ze vooraf dachten. En volgens meerdere welingelichte bronnen was ook al langer bekend dat ze dat rond deze tijd zouden aankondigen en doen.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Nee die copycats hebben gewoon het sensatiestukje overgenomen uit de telegraaf die graag niet gekoppelde gebeurtenissen aan elkaar koppelt en zo dat ze wat spanneders kunnen brengen in plaats van een oersaaie mededeling

   

  Bart Mos (de Telegraaf Journalist in kwestie ) wist dat het besluit van Hallo om te stoppen niets met de publicatie van de Valse paspoorten van doen had. Maar hij was vooral verrast door het moment waarop KvK dat besluit naar buiten bracht...hem was immers niet bekend dat die datum al eerder gekozen was (en o.a bekend was bij de moderatoren van Higherlevel)

   

  De échte grap wat mij betreft is dat de Telegraaf-scoop zelfonzin is: Want hoewel Bart Mos de zogenaamde paspoortenvervalser aan de telefoon heeft gehad met een hele technische uitleg (zie Telegraaf TV) is het volgens meerdere bronnen gewoon een ordinaire moneyscam: wie zo dom is om vooraf te betalen, ontvangt nooit een paspoort.

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept