Jump to content
 • Brit bouwt Twitter Tape


  Mikky Vrolijk

  Brit bouwt Twitter Tape

   

  Korte samenvatting:

  Een Britse hobbyist maakte onlangs deze Twitter-telegraaf van tweedehands onderdelen uit klokken en andere apparaten. De telegraaf is met een ethernetkabel verbonden aan zijn computer en haalt elke 30 seconden informatie op van zijn Twitteraccount. Vervolgens print het apparaat zijn tweets op de ouderwetse manier, in dit geval op smalle papierstroken.

   

  De telegraaf, of ticker tape om precies te zijn, werd vroeger gebruikt voor het verzenden van informatie over de beurskoers. Knutselaar Adam Vaughan is drie maanden bezig geweest met het bouwen van het apparaat. Het vinden van de juiste onderdelen nam de meeste tijd in beslag, zegt hij tegen de BBC. Vaughan heeft altijd een voorliefde gehad voor de telegraaf, inmiddels twitter tape gedoopt, vanwege de vormgeving. Hij besloot dat het leuk was om er een op zijn bureau te zetten en vroeg zich af wat voor informatie het ding dan zou kunnen verwerken. Het printen van tweets leek hem de perfecte toepassing.

   

  Je kunt je natuurlijk afvragen wat je precies moet met een apparaat dat gecodeerde tweets print. Vaughan was dan ook verbaasd door de interesse die die bleek te bestaan voor zijn uitvinding. Met name uit de steampunk-hoek, die gefascineerd is door machines die door stoomkracht worden aangedreven. Zo zie je maar weer; overal is een markt voor. En toegegeven, het apparaat is zeker een pronkstuk.

   

  Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

  Dat een oude technologie met de oude materialen zich in een "nieuw" jasje bevindt en vanuit het social media tijdperk Tweetberichten codeert. Of het nuttig is? Vermoed het niet! Maar ik vind het wel leuk én zelfs bijzonder !

   

   
  User Feedback

  Recommended Comments  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept