Jump to content
 • Nieuw platform voor kennis over MKB


  Mikky Vrolijk

  Nieuw platform voor kennis over MKB

   

  Korte samenvatting:

  Nieuwsbericht | 23-11-2015 | 17:00

  Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen slaan de handen ineen om meer informatie en gegevens over het MKB te verzamelen en hen daarmee beter van dienst te zijn. Deze informatie wordt gebundeld op het nieuwe kennisplatform

  "De Staat van het MKB". Het platform werd vandaag gelanceerd in de Malietoren in Den Haag in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima.

   

  Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf omvat een diversiteit aan bedrijven. De groenteboer en kapper om de hoek maken deel uit van het MKB, maar ook bedrijven met tweehonderd werknemers, innovatieve start-ups en ZZP-ers.

   

  'Om goed inzicht te krijgen in deze diversiteit aan bedrijven is het nodig gedetailleerde informatie te hebben’. zegt minister Kamp van Economische Zaken. 'De Staat van het MKB is daarbij een waardevol instrument. Het helpt ons bij het opstellen van maatregelen waarmee we MKB-bedrijven van dienst kunnen zijn om verder te groeien. Belangrijk, want het MKB is cruciaal voor de economie van Nederland. MKB-bedrijven zetten samen 888 miljard euro om en zijn goed voor 7 van de 10 banen in het bedrijfsleven.’

   

  Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

  Er worden veel (nieuwe) platfora gelanceerd t.b.v. (mkb)ondernemers welke (mede)gefinancierd worden door de overheid. Neem bijv. ondernemersplein.nl, NLevator. Daarnaast worden ook bestaande platfora als RVO, KvK e.a. onderhouden met financiering door de overheid.

  Ik vraag mij met dit nieuwe initiatief Staat van het MKB af, of de ondernemer zelf hier baat bij heeft?

   

   
  User Feedback

  Recommended Comments

  Ik denk dat veel ondernemers die informatie ook zelf al weten te vinden (al dan niet via een goed forum zoals HL).

   

  Ik vraag me ook af of de overheid de juiste partij is om dit soort initiatieven op te zetten. Al heeft deze partij ook een aandeel in dit forum...

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  StatLine van het CBS bevat enorm veel nuttige informatie voor ondernemers — alleen moet je een universitaire opleiding met een flinke dosis statistiek of een cursus ‘Draaitabellen in Excel voor gevorderden’ hebben gevolgd als je die fatsoenlijk wilt kunnen gebruiken. Dat het CBS en het Ministerie van Economische Zaken de handen nu ineen slaan om die informatie te ontsluiten via een MKB-StatLine Dashboard speciaal voor MKB-ondernemers en -bedrijven, vind ik erg positief.

   

  Aangezien je niets hebt aan data maar alleen wat aan de informatie die je daaruit kunt afleiden, is duiding en interpretatie daarbij eveneens erg belangrijk; ook daarin voorziet dit nieuwe instrument met feiten en cijfers. Of het daarmee een “platform” genoemd kan worden, is misschien discutabel, maar het is wel een nuttig nieuw informatiekanaal.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept