Jump to content
 • Outlets misleiden consument en betekenen oneerlijke concurrentie


  Highio

  Outlets misleiden consument en betekenen oneerlijke concurrentie

   

  Korte samenvatting:

  MODE UNIE, de organisatie van de modehandel, en UNIZO vragen minister van Consumentenzaken Vande Lanotte diepgaand onderzoek.

   

  Het Eén-programma VOLT toonde gisterenavond een reportage (edit: online video van de uitzending) over de zogenaamde ‘Outlets’. Initieel waren dat verkooppunten van producten met foutjes of oudere collectiestukken die in de normale handel niet meer verkocht geraken. Deze ‘Factory Outlets’ verkopen nu ook speciaal door fabrikanten voor dit distributiekanaal geproduceerde producten, zo bleek uit de VOLT-reportage.

   

   

   

  Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

  Interessant, omdat we deze problematiek (of in ieder geval het spanningsveld tussen winkelcentra, webshops en vestigingsbeleid) eerder hebben besproken en omdat dit uitgebreid de situatie in België behandelt.

   

   
  User Feedback

  Recommended Comments

   

  In Amerika is inmiddels 80% tot 90% van het assortiment in deze fabriekwinkels Made For Outlet oftewel goedkope ramsh met een merklabel, speciaal voor dit kanaal.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Tsja...competition is a bitch.

   

  Toevallig vorige week wat feedback gehoord over hoe een aantal kleine lokale winkeliers 'er in staan' op het moment, en dat is eigenlijk alleen maar geklaag over dat alles helemaal waardeloos is - de gemeente, de crisis, de buren, de straat, noem maar op. En geen een die bezig leek te zijn de malaise te bestrijden door zich te profileren met zijn USP's - dan is 'goedkoper' al snel de bepalende factor voor consumenten.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Dit is toch niet nieuw? In in alle winkels gebeurt het toch dat er van/voor prijzen worden geadverteerd terwijl die van-prijs nooit heeft bestaan? Dat staat er soms bijna letterlijk bij: "nieuw in het assortiment, van 99 voor 79 euro!".

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Dit is toch niet nieuw?

   

  In België wordt de mededinging veel zwaarder gereguleerd door de overheid. In Nederland gebeurt dat een beetje via de ruimtelijke ordening. Zijn er op lokaal of regionaal niveau beperkingen gesteld aan outlet centers mbt de producten en prijzen. Mag niet binnen het Europese mededingingsrecht, maar gebeurt toch.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Zoals ik het heb begrepen is het dat in Begië een verbod geldt op het verkopen met verlies. Dat is de kern voor het aanpakken van deze 'misstanden' en dat verbod is niet in strijd met EU regels, omdat het geen verbod op concurrentie is, maar 'gewoon' een verbod dat voor elke winkelier geldt.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Wellicht is het vooral iets belgisch?

   

  Ik zie niet in waarom je producten niet doelbewust met verlies zou mogen verkopen. Sterker, het lijkt me juist een prima instrument om mensen je winkel in te krijgen, en als ze vervolgens een hele lading andere dingen kopen waar je wel winst op maakt is het netto resultaat toch prima?

   

  Neem bijvoorbeeld de supermarkt, met iets in de aanbieding '2 voor de prijs van 1', dat gebeurd vaak genoeg. Mij maak je niet wijs dat ze die artikelen normaliter verkopen met een winstmarge van >50% - en de enige andere optie is dat ze ten tijde van de aanbieding dus verlies maken op dat specifieke product.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept