Ga naar inhoud
 • Log in om dit te volgen  

  RVO: 'Ga bij de Brexit uit van het slechtste scenario'

  RVO: 'Ga bij de Brexit uit van het slechtste scenario'

   

  Korte samenvatting:

  Bedrijven die internationaal zakendoen en daar vragen over hebben, richten zich tot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Doorgaans is het geen organisatie die prominent voor het voetlicht treedt. Tot enkele jaren geleden de Russische president Vladimir Poetin onder meer groente en fruit uit het Westen boycotte en de RVO een vraagbaak werd voor ondernemers.

   

  Inmiddels heeft de RVO haar handen vol aan een tweede politiek hangijzer in Europa: de aanstaande brexit. Want hoe kun je als ondernemer je bedrijf voorbereiden op een gebeurtenis, waarvan niemand nog weet wat het voor gevolgen heeft?

   

  Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

  De deadline voor de #Brexit nadert. En hoewel er in de UK plannen op lijken te gaan voor een nieuw referendum, is het voor ondernemers die zaken doen met de UK belangrijk om niet te anticiperen op afstel of uitstel, maar om ook voorbereid te zijn op een snel naderende deadline.

   

  De overheid helpt daarbij met informatie campagnes en een website www.brexitloket.nl, maar net als bij de introductie van de AVG lijken weinig bedrijven nu al bezig te zijn met daadwerkelijke voorbereidingen.

   

  Mijn vraag voor de Higherlevel babbelbox van vandaag: wie krijgt te maken met de gevolgen van de #Brexit en hoe bereid jij je daar op voor?

  Log in om dit te volgen  


  Aanbevolen reacties

  Lever gelukkig alleen maar diensten en geen goederen naar de UK.

   

  Vrees dat ik er niettemin toch een beetje mee te maken ga krijgen. :-\

  Om historische redenen is een van mijn bedrijfjes nog een Britse Ltd, heb een aantal Britse klanten, overeenkomsten naar Brits recht (niet handig als je beroepsaansprakelijkheidsverzekering alleen recht in EU lidstaten dekt), en prive ook nog steeds een Brits vliegbrevet...

  Ben er nog niet over uit wat ik daar allemaal mee ga doen.

   

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites

  niet handig als je beroepsaansprakelijkheidsverzekering alleen recht in EU lidstaten dekt

  De verwachting is dat de meeste beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars hun voorwaarden op dit gebied zullen aanpassen, en UK recht zullen insluiten. Of dat ook zonder gevolgen voor premie en voorwaarden gaat is nog niet duidelijk en hangt mede af van de inhoud van de nog te maken Brexit-afspraken (o.a.: blijft UK wel of niet in de EER?).

   

  Voorlopig heeft de Brexit de grootste invloed op verzekeraars zelf: traditioneel is het Europese hoofdkantoor van een internationale verzekeraar gevestigd in de City, het financiële hart van Europa. Sinds de Brexit-plannen is er een Excodus op gang gekomen naar Frankfurt, Amsterdam en Luxemburg.

   

   

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites

  Leveren (ook) al naar Noorwegen en Zwitserland en de systemen om daar te kunnen leveren zijn eenvoudig aan te passen naar de UK. Verwacht dan ook geen heel grote obstakels, behalve dan dat de levertijd en kosten (voor de klant) wat omhoog zullen gaan.

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites

  Voor degenen die denken dat ze er "misschien" niet mee te maken krijgen. Er is een regelhulp impact om daar inzicht in te krijgen.

   

  Impactscan: Voor wie?

  Deze scan is voor alle bedrijven in Nederland. De Brexit kan elk bedrijf raken, ook al vermoedt u dat in eerste instantie niet. Doorloop de gehele scan om onvermoede effecten voor uw bedrijf te ontdekken.

   

  Heeft je onderneming te maken met de gevolgen van Brexit? Dan kun je mogelijk gebruik maken van brexit vouchers en krijg je subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor jouw onderneming.

   

   

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites


  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuw account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké