Cook

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Cook's trofeeën

  1. Dank je wel voor je antwoord "Jan DoeDel". In tegenstelling tot een aantal denigrerende antwoorden heb ik hier wel veel aan. Ik wist niet/realiseerde me niet, dat grote fabrikanten smaken/geuren bijna 1 op 1 kunnen namaken. Nu kan ik mezelf ook weer met 2 benen op de grond parkeren en met nieuwe ideeën voor dit recept komen.
  2. Ik begrijp de verbazing niet helemaal. Ik heb altijd geleerd om je mogelijkheden af te tasten, onderzoek te doen, vragen te stellen, etc. En dat ben ik nu dus aan het doen, mijn mogelijkheden aan het aftasten. Een oplossing zou ondernemerschap kunnen zijn. Maar misschien ook niet. Als een gefrituurde kip zonder kop meteen iets produceren en proberen aan de man te brengen met alle (eventuele) risico's van dien lijkt me niet de meest slimste manier op dit moment.
  3. @Nedzhibe: Dank voor je reaktie. Ik heb 8 jaar rondgekeken op internet. Het Ledington recept is niet het juiste recept. Net zoals de vele recepten die claimen "The Real Deal" te zijn komen niet eens in de buurt.
  4. @Highio: Ben geen ondernemer maar gewoon iemand met een geweldig recept die e.e.a. aan het aftasten is ;)
  5. @Norbert Bakker: Uit het genoemde artikel: De smaak en geur moeten goed omschreven worden dus ik interpreteer dat als auteursrecht op smaak en geur. Maar zoals ik al zei, hier ga ik nog induiken want het klinkt interessant.
  6. @David Brinks: Dank voor je antwoord. Ik wist niet dat er ook auteursrecht stond op smaken. Daar ga ik zeker even induiken ;)
  7. Hallo, Vele mensen proberen een zelf bedacht recept te verkopen aan producenten met alle valkuilen (zoals ik die hier gelezen hebt) van dien. Dat gezegd hebbende het volgende: Er is een zeer grote fastfood keten die gefrituurde kip verkoopt volgens een origineel recept. Ik denk dat de meeste wel weten welke keten ik bedoel. Jaarlijks hebben zij met dit originele recept een wereldwijde omzet van zo'n 20-23 miljard dollar. Mijn vragen: stel dat ik het recept na vele jaren met veel trail and error uiteindelijk tot in detail gekraakt zou hebben waardoor ik een exacte kopie in zowel smaak, geur en structuur kan reproduceren: - wat is zo'n recept dan waard? - aan wie zou het recept dan verkocht kunnen worden? - welke zakelijke valkuilen zijn er dan? - wat zouden jullie dan doen? Alvast bedankt voor jullie reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.