Ik heb ook je plan doorgenomen. Je hebt duidelijk nagedacht. Het zal voor jou heel belangrijk zijn om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrentie en dat zal zeker alleen met je product niet eenvoudig zijn. Alles wat jij aanbiedt is eenvoudig toe te voegen aan het assortiment van een dagzaak. Denk hier goed over na. Wanneer bijvoorbeeld het Bubble Tea concept aanslaat in Nederland kan je op je klompen aanvoelen dat Bakker Bart dat ook in zijn assortiment op gaat nemen.
Als ik in jou schoenen stond zou ik eens rondkijken naar franchise mogelijkheden met veel vrijheid voor jou als franchisenemer. Je haalt zo veel ervaring in huis en, ik denk voor jou idee erg belangrijk, een bekende vertrouwde uitstraling. (De enige reden die ik kan bedenken voor het feit dat de coffeeshop van de HEMA zo goed loopt is dat er HEMA op de gevel staat).
Denk er ook aan dat wanneer je 60 uur in je winkel gaat staan je ook 60 uur een lach op je gezicht zal moeten hebben en je gasten (klanten heb je op de kermis) als gasten zult moeten behandelen. Horeca is een mooi vak, maar wordt vaak onderschat door startende ondernemers. Ga goed bij jezelf na of je het in je hebt om 60 uur per week op en top gastheer te zijn.
Zoals je al gelezen hebt moet je nog goed kijken naar je cijfers. Je verhouding omzet/huisvestingskosten is 19%, dat is erg hoog voor horeca, koffie en thee heeft echter een hoge marge dus wellicht maak je daar een hoop mee goed. Huur is natuurlijk wel iets waar je zeker van bent, je marge moet je maar zien te realiseren.. Weet je zeker dat je alle kosten op een rijtje hebt? Heb je bijvoorbeeld gedacht aan muziek, afval, breuk, derving?
Ik ben benieuwd naar je verdere stappen en lees ze graag op het forum. Suuces!