vandertens

Senior
  • Aantal berichten

    76
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    adviseur

vandertens's trofeeën

  1. Dit zijn goede ideeën! Volgens mij zijn er geen regels in de vergunning die zeggen dat hartiger niet mag. Mijn vrouw zou wel workshops aan kinderen kunnen geven dus ook dat is een mogelijkheid. Genoeg stof om over na te denken dus. Volgende week ga ik er weer naar toe.
  2. Ben nu de mogelijkheden aan het inventariseren. Daarna de voors en tegens afwegen en een beslissing daar over nemen. Als ik te weinig mogelijkheden zie zoek ik verder.
  3. Poffertjes heb ik een keer gebakken, maar ik kan niet zeggen dat de reacties overweldigend waren. Dat kan natuurlijk aan van alles liggen. Voor frieten heb ik nog geen vergunning; eerst moet dan de tekening worden aangepast en een rookkanaal worden aangelegd. Dat gaat dus wel ff duren. Wafels verkoop ik reeds, maar ik zou wel zelf de mix kunnen gaan maken dat zou een stap vooruit zijn.
  4. Nee geen winterseizoen meegemaakt. En nu moet er iets voor het laagseizoen bedacht worden. Is ook niet zoveel tijd voor geweest hoor. Het was heel druk in de zomer. Er zijn geen overwinteraars. De winterpopulatie is wat groter omdat er in de zomer veel mensen op vakantie gaan. In de winter drinkt men chocolademelk heel dik en stengels (churros). Nu nog niet maar ik ben bezig erop in te spelen. Er is een lokaal iemand dit deze churros verkoopt en de chocolademelk staat al klaar. Help Jan splinter door de winter is min of meer waar. Niet alles was duidelijk bij de overname, maar toch moet je als je het wilt doen ben ik van mening. Als alles duidelijk is dan is het niet moeilijk meer. Het is nu tijd voor het zoeken van oplossingen.
  5. Daarom was die salon betaalbaar. ;) Stroop- en andere wafels zijn toch niet zo complex? Stroopwafels heb ik het een en ander van gezien, maar dat doe je er niet zomaar even bij. Overigens verkoop ik wafels (Had ik nog niet gezegd trouwens) op dit moment.
  6. Zou je daar klanten voor hebben het hele jaar.... Ik zie wel dat het ijs gewoon nog doorloopt. Verder heb ik ook gemerkt dat er wel vraag is naar toppings.
  7. Denk dat het ook wel lastig is (maar niet onmogelijk) om een Nederlands product daar neer te zetten, hoewel.....er is een Italiaan die broodjes verkoopt en het goed doet. Lage prijs en kwaliteit en een amicale sfeer... Die amicale sfeer is voor mij nog een groeiproces. Dat je er hard voor moet werken weet ik maar geen 18 uur. Bovendien bepaal je dat voor een gedeelte ook zelf wanneer je opengaat toch...
  8. Highio Granizado is een koude drank waterijs met limonade. Verkoelt in de zomer. Het is heel zoet. Horchata is ook een verkoelende drank gemaakt van aardnoten. Horchata https://nl.wikipedia.org/wiki/Horchata
  9. Omschrijving van je concept: IJssalon met crepes, horchata, granizado, sinaasappelsap, koffie, frisdrank en bier De locatie is een dorpje boven Barcelona met 19000 inwoners In mei 2017 ben ik gestart. De ijssalon heb ik overgenomen en heb alles grotendeels hetzelfde gelaten deze zomer. Een paar prijzen verhoogd. Alles wordt ingekocht. De ijssalon is gelegen in het centrum van het dorp. Het is bij een oversteekpunt en gelegen op een plein met speeltoestellen voor kinderen. Klanten zijn gezinnen met kinderen. Buiten is een terras met 6 tafels. Het is geen bar, dat wil ik ook niet. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Er waren nogal wat zaken te verbeteren. IJsvitrine werkte niet goed . Geen zonnescherm. Wist niet hoe alles werkte. Amateuristisch opgezet Niet alles was schoon. Omzet gedraaid en de zomer doorgekomen. We zijn begonnen met broodjes in de morgenuren en hebben een oven aangeschaft. Ben koekjes bij de koffie gaan geven en borrelglaasjes met slagroom. Dat stemt de mensen positief. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Hoe krijg ik in de morgenuren tot 2 uur in de middag voldoende mensen binnen die iets willen besteden. De inkomens zijn laag en de prijzen ook. Hoe kun je prijzen verhogen van kwaliteitsproducten als mensen snel andere keuzes maken. Ik wil hun keuzes dus beïnvloeden. Ik zoek een product om de omzet uit te breiden in de winter. Heb gedacht aan churros daar zou behoefte aan zijn, maar de zaak leent zich hier niet zo voor en waarom zou ik Nederlander churros gaan maken....Dat kunnen Spanjaarden beter. Denk nu aan stroopwafels maar dat is ook wel een aardig proces en bewerkelijk. Misschien eerst kopen en dan alleen maar verkopen en warm maken. Doe het werk in de winter alleen. Een ander idee is hotdogs. Lijkt nog het meest haalbare totnogtoe maar is minder onderscheidend dan stroopwafels. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Als het een Nederlands product wordt dan onderscheid ik me. De bestaande concepten hebben allemaal croissants en stokbrood Wat voor feedback hoop je te krijgen: Positieve kritische feedback daar houd ik wel van. Graag jullie reacties.
  10. nee de hele vof overdragen kan niet. Overigens zou dat ook minder voordeel op kunnen leveren volgens mij. Als de oude eigenaren de nieuwe eigenaar inwerken zouden de inkomsten voor de oude eigenaren in verschillende jaren vallen wat wellicht interessant is.
  11. Goodwill en inventaris worden verkocht (dat is de handel in jouw termen) Of de VOF blijft bestaan weet ik niet...., maar het nieuwe bedrijf krijgt dezelfde naam. Beide oude vennoten werken de nieuwe eigenaar in. Zij sturen hiervoor een factuur naar de nieuwe eigenaar met eenmanszaak.
  12. De handel is daarna van de nieuwe eigenaar ja (is niet iemand van de oude vennoten, had ik ook niet gezegd) Volgens mij ben ik niet vaag, hoor..., maar als je wil kan ik het altijd verduidelijken. :) :)
  13. De constructie zou als volgt zijn: Twee oude vennoten werken de nieuwe eigenaar in en sturen voor deze werkzaamheden een factuur naar de koper.
  14. Ja inderdaad dat had ik wat beter moeten omschrijven. Het gaat om goodwill en inventaris overname. Twee vennoten inderdaad. Kan er geen factuur worden gestuurd uit het oude bedrijf?
  15. Bij overname van een VOF betaalt de verkoper het hoogste tarief dwz 52% over de winst bij verkoop. Als koper is het wellicht mogelijk om de verkoper "tegemoet" te komen. Als de oude eigenaar op de achtergrond zou blijven meewerken en hij daarvoor facturen mag sturen aan de nieuwe, zou dit (gedeeltelijk) in mindering op de koopprijs kunnen komen. Is dit een mogelijk? en welke juridische haken en ogen zitten hier aan vast.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.