ZZP2017

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Land
    Nederland
  • Voornaam
    Mark
  • Achternaam
    Veldman

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Emmeloord

ZZP2017's trofeeën

  1. @cosara, Dat stukje betreft Direct Write-Off is exact wat ik doe, ik bedoel alleen dat het er technisch zo op neer komt. Ik maak dus geen voorziening oid, ik weet dat deze klant dat toch niet kan/gaat betalen en weet dus dat de rekeningen die gemaakt zijn in 2022 (en 2023) niet betaald gaan worden. 2022 is voor mij afgesloten, maar ik wil het wel netjes in de boeken verwerken waarbij het dus on 2023 beland en verwerkt wordt.
  2. Dank voor het advies zover. Betreft hier apparatuur waarmee de ander zijn inkomsten genereert, die ik bij deze dus terug vorder om nog mijn investering gedeeltelijk weer terug te kunnen krijgen. Het is dus direct duidelijk dat de facturen niet meer betaald zullen worden op een losstaande afsluitende factuur na van overige openstaande kosten. Die zal wellicht wel bij een deurwaarder oid belanden maar zal ik uiteraard de vordering absoluut niet op stoppen. Dit was ten tijden van de aangifte begin maart nog niet duidelijk, dus heb hem toen niet als dubieus opgevoerd voor 2022. Maar als ik de link zo zie, is dat inderdaad precies wat ik van plan was, echter dan net wat eerder dan een jaar na dato. Alleen de inkomstenbelasting staat hier niet specifiek vermeld, maar wanneer ik volgens het voorbeeld 10k minder omzet heb, is dat ook 10k minder winst en dus netto hetzelfde verhaal. Komt er dan dus op neer dat ik in feite kosten heb gemaakt over 2022 die ik kan verrekenen/terughalen over 2023.
  3. Zelf ook al eens mijn gedachten over laten spelen... weliswaar met kleiner loodsje, maar zelfde situatie. In feite is het dan toch gewoon alleen dat je meer moet afdragen op moment van verkoop in het geval dat de opbrengsten van verkoop hoger zijn dan waarde op de balans.
  4. Voor het eerst een leaseconstructie met een klant aangegaan.. wijze lessen geleerd, maar helaas door uitblijven van betaling en vele niet nagekomen beloftes, wordt het nu stop gezet. Zit echter met een kleine vraag en zoek eigenlijk een bevestiging of ik het juist aanpak... Dank alvast bij voorbaat voor het gegeven advies. Betreft 4 facturen in 2022, 4 facturen in 2023, 1 per maand. Uiteindelijk maar 2 facturen betaald gekregen, ik weet het, had eerder moeten stoppen, maar waren wat omstandigheden die verklaarbaar waren... Echter, ik heb natuurlijk over al deze facturen wel al omzetbelasting afgedragen en ook zelfs al inkomstenbelasting betaald. Is het nu zo dat wanneer ik een creditfactuur maak met datum vandaag, voor de openstaande 6 facturen, het dan op die manier direct verrekend word met de IB van dit jaar? Als ik het goed zo, is dan direct de omzetbelasting verrekend met restant van dit kwartaal. Het zal allemaal van de winst van dit jaar af gaan dus inkomstenbelasting zal het schelen op de aangifte van dit jaar, welke natuurlijk pas begin 2024 word afgehandeld. Ik vermoed dat ik beide jaren, ondanks deze credit nota, toch in de hoogste schaal val, dus in dat opzicht is het ook niet een fiscaal nadeel. Zie ik het zo goed / is dit de gang van zaken? Of hoor ik dit anders aan te pakken of zie ik iets over het hoofd? Mvg,
  5. Hallo Leden! Weer een vraagje van mijn kant, heb in het forum gezocht maar kon daar niet iets voor mijn situatie vinden. Mocht ik een topic gemist hebben dan hoor ik het graag.. Heb een jaar terug een pand gekocht en ben deze nu aan het verbouwen. Kosten zullen naar verwachting iets boven de 10k eindigen, maar dan heb ik ook een mooi kantoor ipv een paar betonnen muren. Wat is nu wijsheid? Moeten deze kosten bij de aanschafprijs van het pand op voor afschrijving e.d.? Want deze investering zal het pand zeker meer waard maken en bij eventuele verkoop is de boekwinst dan ook iets lager. En moet ik hier dan dezelfde of een andere afschrijving voor gebruiken? Heb het pand op 50 jaar gezet, maar kan mij voorstellen dat dit veel sneller word afgewaardeerd. Bij voorbaat dank voor de antwoorden! Mvg, Mark
  6. Weer bedankt voor de antwoorden. @lex van roode, Ik hou voor alle particulieren aankopen een bestand bij met inderdaad een inkoopklaring en eventuele screenshots / foto's van advertentie's en gesprekken. @cosara Die link had ik nog niet eerder gezien! Dat is tenminste een wat uitgebreidere uitleg, bedankt! Daar red ik het wel mee.
  7. Bedankt voor het snelle antwoord. Ik ben inderdaad 'handelaar' in gebruikte goederen, gaat hier om particulier ingekochte goederen zonder btw (die ik uiteraard ook niet heb opgevraagd en ook niet op zal vragen ) die door gaan naar een andere particulier. Btw viel dus niet te berekenen bij het kopen, bij verkoop was het naar particulier toe gunstiger om zonder btw te verkopen, aldus marge regeling. Gaat nu maar om klein bedrag, maar naar een particulier toe is het een aanzienlijk voordeel, dus zal ik meer klandizie kunnen krijgen. Concurrenten van mij doen dit ook, sta met één op goede voet en die heeft dus uitgelegd hoe het zit. Heb de rekenvoorbeelden ook geraadpleegd en dat document ook, echter verwijst het document weer alleen naar de eerste link waar alleen algemeen genoemd word dat het ingevuld zou moeten worden bij rubriek 1, dus dat zou dan wel E moeten zijn? Heb voor de margegoederen in de administratie wel gewoon 2 aparte grootboek nummers, dus kan het makkelijk per kwartaal opzoeken en snel uitrekenen.
  8. Ik ben dit kwartaal voor het eerst in aanmerking gekomen met de marge-regeling, na een uitleg van een kennis kwam ik er achter dat voor één specifieke klant dit goed van pas kwam en ik heb dit toegepast op de betreffende factuur. Nu is het echter weer tijd voor de omzetbelasting aangifte :'( en zit ik te kijken waar ik dit precies moet invullen, desbetreffende kennis beweert dat het niet ingevuld moet te worden omdat het wel met de inkomstenaangifte word vermeld, maar dat lijkt mij stug. Het is immers wel omzet, al is het maar 0 procent. Ik neem aan dat het onder een categorie vermeld moet worden? Zo ja, welke is dit precies? Zit nu te twijfelen tussen: - 1e: Leveringen/diensten belast met 0% of niet bij u belast - 2a: Leveringen/diensten waarbij de heffing van omzetbelasting naar u is verlegd. Kom hier niet helemaal precies uit, zie volgens mij geen ander item op het forum, maar mocht ik dubbel gepost hebben, dan excuses. Alvast bedankt voor de hulp!
  9. Denk dat hier voornamelijk belangrijk is om welk bedrag het gaat. Stel het gaat om enkele tientjes of paar 100 euro dan gok ik dat je de belastingdienst daar nooit over zal horen, genoeg mensen die prive spullen kopen / verkopen. Maar als het alsnog om duizenden euro's gaat, dan is het natuurlijk een verkapt inkomen, kan je beter eerst nog wat spullen verkopen en dan erna alsnog je webwinkel stoppen. Die korte tijd langer online houden en eventueel 1 x aangifte extra is immers niet veel extra werk.
  10. Mollie ben ik heel goed over te spreken, werkt altijd en is overzichtelijk. Naar mijn mening zou ik als beginnende webshop gebruiker achteraf betalen nog proberen te vermijden... Daar komt echt veel gezeur mee. Percentage klanten wat retour stuurt ( in slechte staat ) is met achteraf betalen vele malen hoger, heb je daarbij gezeur als er termijnen verlopen en / of dit weer niet goed verwerkt is. Krijgen klanten weer incasso bureaus, kan jij niets aan doen maar de slechte review zal voor jou worden. Dit zijn zaken die je als beginner niet kan gebruiken. Mocht je toch echt willen starten met achteraf betalen, pak Billink, deze partij heeft werknemers die wel wat moeite voor je willen doen. Afterpay heb ik hele slechte ervaringen mee op gedaan bij een bijbaan, die zeggen op praktisch al je vragen dat je maar gewoon online moet inloggen en het daar maar moet opzoeken.
  11. Ja klopt, tot nu toe elke keer hele dure offertes van duizenden euro's... ben nog maar een student die naast zijn studie wat probeert op te zetten (wat zonder webshop gelukkig ook al aardig lukt), dus ik begin liefst wat goedkoper om te kijken of het uberhaupt inkomsten oplevert, dan ben ik zeker bereid er meer in te investeren. Het is voor nu voor mij echt een soort van gok. Technisch gezien zou dat dan op ruilhandel komen inderdaad.
  12. Beste mede-ondernemers, Na al ruim een jaar te willen beginnen met een webshop voor mijn diensten, komt het er nu eindelijk van. Heb de geschikte persoon gevonden en we gaan er op korte termijn mee beginnen. Nu is desbetreffend persoon van plan om het buiten zijn vaste baan te doen en vraagt of ik in plaats van een factuur e.d., de betaling kan doen in de vorm van een nieuwe mobiel. Nu maakt mij dit niet echt uit, echter mag ik dit als bedrijf zijnde wel doen? Daarbij, mag ik dan wel de btw van deze mobiel terug vragen? Op welke manier kan ik de factuur van de mobiel verwerken in de boekhouding? Valt dit dan gewoon onder kopje kantoorkosten? Bedankt alvast!
  13. Kan inderdaad begrijpen dat het voor veel mensen een hoop extra werk zal opleveren... Zitten veel bedrijven niet op te wachten. Aan de andere kant begrijpen een hoop bedrijven/mensen ook niet de waarde van de informatie die op straat kan komen. Ben toevallig sinds een tijdje bezig om te kijken of ik ook gecertificeerd wipen / shredden kan gaan aanbieden, dus voor mij is dit wellicht een positieve ontwikkeling. (Prijzen hoeven inderdaad echt niet zo hoog als veel online aanbieders hanteren) Schijven zijn aardig hardnekkig, bij bijv onder water zetten of een magneet erbij houden, is de kans groot dat ze intern intact blijven en met wat werk nog gewoon uitgelezen kunnen worden. Die dingen zijn immers vacuüm.
  14. Voor zover ik het weet, word eenmanszaak toch al gezien als inkomen en betaal je daarover dus al inkomstenbelasting. Voor de overheid maakt het dan niet uit waar dat geld staat, ze zien je zakelijke en spaarrekening in feite toch als soort van dezelfde. Zijn ook ZZP'ers die maar 1 rekening voor beiden hebben.
  15. Ik heb dezelfde ervaringen met Mollie, het werkt uitstekend, tot ze een fout bleken te hebben gemaakt bij een bepaald type betalingen. Speelde een half jaar terug, toen voor het eerst de klantenservice benaderd, hier kregen wij nagenoeg geen antwoord op of hooguit een ontwijkend antwoord. Heeft een tijd gekost, toen was het opeens opgelost. Maar buiten dat om, programma werkt duidelijk, snel en is nagenoeg altijd in orde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.