Ik heb een jaar of 13 geleden inmiddels mijn horecabedrijf in dezelfde "middelgrote studentenstad' verkocht via een horecamakelaar (Tower, waar toen een ex-Heineken vertegenwoordiger werkte met een gigantisch netwerk). Volgens mij was dat toen nog 'no cure, no pay'. Kostte uiteindelijk wel flink meer dan €600, maar was het wel waard.
Ik weet dat horecabedrijven verkopen inmiddels erg moeilijk is geworden door uitermate moeizame financiering. De meeste horecabedrijven die ik ken die tegenwoordig overgaan naar een andere uitbater worden verpacht of de koper wordt eigenlijk gefinancierd door de verkoper zelf dmv van huurkoop of een lening. Meestal zijn dat overnamekandidaten die uit de directe omgeving komen (werknemers, collega's, klanten en andere bekenden). Het loont dus misschien wel om je verkoopplannen in deze kring bekend te maken. Een muziekcafé met een typisch genre is misschien een ideaal object om aan een groep enthousiaste klanten over te doen (hier bij ons in de omgeving laatst ook gebeurd: klanten en bewonersgroep nam een muziek-/buurtcafe over en gaan het exploiteren als stichting).
In elk geval veel succes!