Dank voor de heldere toevoegingen
Vwb de locatie: Stand alone.
Het ligt precies op de scheidslijn van woonwijk en industrieterrein.
De gehele doelgroep (woonwijk en industrie) ligt binnen een straal van 1km rondom de locatie.
Er is sprake van een bestaande woonwijk met momenteel veel nieuwbouw (woningen), en naast het bestaande industrieterrein is er ook veel nieuwbouw industrie.
80% van de doelgroep op max 5 min lopen of tot 2 min per fiets
15% van de doelgroep op max 7 min lopen of 2 min per fiets
5% van de doelgroep op max 10 min lopen of 3 min per fiets
De gehele wijk is een "stand alone" wijk omringd door een provinciale weg wat de noodzaak met zich meebrengt dat mensen de auto moeten gebruiken om de wijk uit te komen. Het kan per fiets of lopend maar dan alleen met een fikse omweg.
De eerstvolgende concullega zit op ruim 10 minuten lopen gemeten vanuit de verste uithoek in mijn cirkel. (dus dichtsbijzijnd bij de concullega)
Goede bereikbaarheid mbt volop gratis parkeergelegenheid, ruime toegangswegen voor auto's, separate fiets en wandelpaden.
Initieel wilde ik van start met een broodjes/lunch bezorgservice voor de industrie (autodealers, productiebedrijven, transporteurs etc).
Puur gericht op bedrijven (bezorgen) en met name actief in de ochtend tot ongeveer 14.00 uur
Een conservatieve berekening iom een boekhouder bracht de helderheid dat dat niet toereikend zou zijn vwb inkomsten.
Met een nieuwe kijk op het verhaal waarbij ik naast broodjes voor een cafetaria kies maakt het tezamen een gezonde case.
Er is in het bestemmingsplan in de hele wijk geen ruimte voor Horeca.
Echter in mijn gesprekken met de gemeente heb ik de toezegging dat de gemeente mij een tijdelijke vergunning wil verlenen voor tenminste 3 of 5 jaar met een uitloop naar 10 (max).
De gemeente is enthousiast en werkt graag mee, tegelijkertijd is zij geen ontwikkelgemeente, bouw/ontwikkeling en inrichting liggen hierdoor grotendeels bij de projectontwikkelaar.
Ik ben voornemens om direct een stenen en dus permanente locatie te betrekken zodra deze gebouwd is, dat zal nog een aantal jaren op zich laten wachten, vandaar de tweetraps raket met eerst semi-permanente vestiging.
Broodjes en lunch zal een combinatie zijn van bezorgen/afhalen waarbij ik een piek verwacht tussen 12-14. voor de traditionele cafetaria zie ik de piek zoals in de markt tussen 17-19.30.
Waar ik met name een beetje huiverig voor ben is de stand alone locatie waardoor ik kwetsbaarder ben voor ongure types.
Voor de bedrijven wil ik graag een op rekening account aanmaken (makkelijk/veilig/binding met klant)
Bezorgen alleen icm ideal/mob pin zal voorwaarde zijn.
Ik zit dus alleen met de inlopers die contant willen afrekenen. hoe buig ik dit om naar een alternatief.
tips en tricks van harte welkom, op voorhand dank!!