AOS

Legend
  • Aantal berichten

    672
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AOS

  1.  

    Oh, en Google eens op 'wasluis' of 'vetluis' - dan kijk je toch een beetje anders aan tegen dat vanzelf wegspoelen van alles wat niet gewenst is!

     

    Die wasluis (=bacterie) en vast ook andere beestjes en micro-organismen zitten aan de slangen en onderdelen geplakt.

     

    Het is zeker bekend dat bacterien die in een biofilmpje geplakt ergens aan zitten beter bestand zijn tegen bijv. chloriet of andere middelen. Door het vormen van zo'n slijmlaag (biofilm) heb je ook nog een diffusie-limitatie.

     

    een keertje in de zoveel tijd wat hoger wassen kan het probleem oplossen. Zie bijv:

     

    http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/klussen/12433-vetluis-in-uw-wasmachine.html

     

    slechts een keertje in de drie maanden op 90 graden.

     

    Eventuele problemen van wormeitjes die in het wasgoed zitten verhelp je er dan niet mee.

    Maar ik kan me wel voorstellen dat zo'n apparaat door aangeplakt vet/zeep, vuil en bacterien op een gegeven moment meer een viesmaker wordt dan dat het schoon maakt, maar dat probleem zou je dan ook op 40 graden moeten hebben (tenzij je af en toe op 90 graden wast).

     

    Al met al blijf ik lekker doorwassen op lage temperatuur en zal die machiene wel een een keertje opstoken.

    Als ik de kliko opendoe of de vaatdoek niet op tijd vervang krijg ik veel meer bacterien binnen...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  2. Ik wil inderdaad met mijn kijk er op stimuleren dat een ondernemer experts gaat inhuren. Door meer en sneller door wetenschappelijke ontwikkelingen heen te kunnen lezen zal je zien denk ik dat dit ook meer gaat gebeuren. De ondernemers moeten het initiatief nemen, als zij regelmatig op duidelijke manier nieuwe onderzoeken tot zich krijgen denk ik dat er meer gebeurt met deze onderzoeken?!

     

    Hoe zou je het liefst op de hoogte gehouden worden?

     

    Per universiteit/instelling zijn er trouwens verschillende initiatieven, ik laat het even in het midden of het allemaal bereikbaar is.

     

    Voorbeelden:

     

    TUDelft

    delft integraal

    http://www.delta.tudelft.nl/

     

    Wageningen:

    http://www.wageningenuniversity.nl/NL/nieuwsagenda/

     

    Groningen:

    http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuws

     

     

    Algemene sites (uit publieksgeld betaald) zoals:

    http://www.allesoverdna.nl/basisinfo.html

     

     

     

     

  3. Wat is nu zo jammer: Er gebeurt nog veel te weinig mee. Zo'n onderzoek wordt gepresenteerd en er wordt een dik boekwerk uiteindelijk geproduceerd. Vervolgens wordt het aan bijvoorbeeld de overheid of de samenleving als geheel overgelaten om er wat mee te doen. Begrijpelijk maar die kunnen niet lezen! Zo'n boekwerk kan je geen kant mee op, het moet er zijn als wetenschappelijke basis, maar handig is het niet.

     

    Mijn vraag: Waarom wordt er niet verplicht bij elk beetje onderzoek een marketingplan uitgedacht zodat de samenleving of de doelgroepen van het onderzoek begrijpelijk uitgelegd krijgen wat er is uitgezocht?

     

    Stel dat je het wil toepassen: dan zul je je toch in de techniek moeten verdiepen of iemand aannemen die dat voor je kan doen.

     

    Ik vind dat in de film "The aviator" ook zo mooi. Een Howard Hughes die alle vakliteratuur doorneemt, en alle details kent, maar daarbij ook specialisten aanneemt om zo zijn dromen te realiseren.

     

     

  4. Niemand heeft er wat aan als elk onderzoek dusdanig wordt vertaald, dat iedereen het begrijpt. Wat moet je er in hemelsnaam mee? Ik hoef zelf ook absoluut niet elk detail te weten van alles wat er speelt in de wereld. Details zijn alleen voor mensen interessant die zich bezig houden met ongeveer hetzelfde onderwerp (maakt niet uit of dat nu een werknemer bij een bedrijf of bij een instituut is).

     

    Daarnaast wordt er best wel veel gedaan om wetenschap begrijpbaar te maken voor iedereen. Bijv. door het NRC, lekenpraatjes tijdens de verdediging van een proefschrift, samenvattingen voor dummies in proefschriften, populaire tijdschriften over techniek en wetenschap...

     

    Er zijn nog veel meer voorbeelden.

     

    Wel vind ik dat elke onderzoeker in staat moet zijn om in 3 minuten uit te kunnen leggen waar hij mee bezig is en wel zodanig dat het ook voor veel mensen begrijpbaar is. Maar dit geldt voor bijna iedereen, vooral ook voor ondernemers.

     

     

     

  5. Wat ik mij altijd af vraag als er een grote designer is wie heeft die designer dan gemaak ?

    De evolutie theorie is de meest logische natuurlijk zijn er complexe dingen maar dat we die op heden nog niet kunnen verklaren betekent niet dat iemand het heeft ontworpen.

     

    Evolutie is wat mij betreft een feit en niet alleen een theorie.

     

    Er vindt bij experimenten in korte meetbare tijdperiodes door selectie genetische veranderingen, aanpassingen, verbeteringen en soortvorming plaats (bijv. fruitvliegjes).

     

    De theorie als geheel omvat zo'n beetje alle hypotheses en mogelijke verklaringen voor evolutie, (plaatselijke) soortvorming, alsook voor het hele ontstaan van de diversiteit aan organismen.

     

    Evolutie is behoorlijk bewezen, maar alle onderdelen van de gehele evolutietheorie misschien niet. Maar dat is ook het geval bij andere belangrijke grote theorieën. Het verschil met alle andere theorieën is, dat de evolutie-theorie bij een (zeer?) beperkt aantal gelovigen een allergische reactie teweeg brengt (en dus als aanvallend ervaren wordt). En die kleine groep mensen probeert zich dan in allerlei bochten te wringen met nog veel minder bewezen theorieën (en de rest van de wetenschap is dan de gevestigde orde die dogmatisch en star is, te zwaar gesubsidieerd, etc..).

     

    Nieuwe inzichten en theorieën zijn natuurlijk altijd welkom wat mij betreft, maar voorlopig hou ik me bij: "nothing in biology makes sense except in de light of evolution" (T. G. Dobzhansky, 1973), en de evolutietheorie wordt er in de tijd ook alleen maar sterker op (De theorie evolueert ;D).

  6. Ik doe er even een linkje bij

     

    http://www.niaba.nl/html/index.php?id=20&item=95&PHPSESSID=8b344d20db7d4bf62495a70526749320

     

    1 maart als deadline is wel erg kort dag

     

    In ieder geval natuurlijk mooi dat het er weer is (volgend jaar weer?), en fijn om te lezen dat er zulke concrete bijdragen worden gegeven door het Netherlands Genomics Initiative en Life Sciences Health.

  7. 1. Douwe Egberts is van het grote Amerikaanse Sara Lee. De Senseo's zijn een J/V tussen Philips en Sara Lee.

    Dat zijn op hun gebieden grote mondiale spelers. Als zij markten als Noorwegen en Zweden niet als interessant aanmerken, dan moet jij je afvragen waarom het dan voor jou wel interessant zou kunnen zijn? Omdat Senseo's er niet te krijgen zijn, wil nog niet zeggen dat Senseo's er een succes zullen worden. Zelfs al zou je ze gratis weggeven.

     

    De combo is hier nog niet te krijgen omdat SaraLee geen organisatie in Zweden heeft met een werkelijk marktaandeel. Ze zouden kunnen consolideren om dan toch de markt te bewerken maar na onderzoek was de consolidatie/introductie stap niet loonzaam genoeg voor SaraLee en Philips (volgens onze bronnen). Dit betekend echter niet dat het hier niet hoeft te werken en dat het niet loonzaam genoeg zou zijn voor ons. We hebben markt onderzoek gedaan bij letterlijk honderden Zweden en de reactie op de koffie was voornamelijk positief (90%+ positief).

     

    Als het allemaal niet loonzaam is voor groten als Sara Lee en Philips, maar wel voor jullie als klein bedrijf, is een moeilijke constructie als abonnamenten dan wel nodig?

     

    Ik persoonlijk wil gewoon koffie en geen abonnament.

     

    Wat vinden ze in Zweden van zo'n constructie?

     

  8. Weer on topic: volgens mij moet er vooral een notificatie naar de VWA. Op de pagina van de NCV, zie eerdere link, staat ook het één en ander.

     

    Het beste lijkt me zoveel mogelijk gratis info zien te krijgen (via de VWA of NCV) en mocht het dan nog nodig zijn eventueel nog een adviseur in handen nemen of iemand die zoiets al eerder heeft gedaan.

     

    Het zal allemaal wel meevallen, maar er moet wat tijd ingestopt worden.

     

     

     

  9. Ons kantoor moet een plek zijn waar iedereen geconcentreerd kan werken, kan samenwerken, klanten en partners kan ontvangen, maar ook een plek waar men plezier moet kunnen hebben .....

     

     

    Dit is een behoorlijke uitdaging, want als dit allemaal in 1 ruimte gebeurd, dan vind ik het niet ideaal, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd gewerkt in dit soort multifuctionele ruimtes. Maar het liefst dus zoveel mogelijk ruimtes met aparte functies.

     

    Maar de eerste vereiste is toch voor mij een koffie of thee apparaat, liefst zo opgesteld dat het (eventueel op gezette tijden) een sociale plek wordt.

     

     

    Ikzelf zou graag een kantoor willen hebben met een grote whiteboard, voldoende planken, muziek en een mooie grote ramenpartij met een redelijk leeg/stil uitzicht. Ben toch wel jaloers als ik dit tegenkom.

     

     

  10. Een goede verkoper wimpel je niet af, dus een slechte moet een makkie zijn. ;D

     

     

    Het is alleen de manier waarop.

     

    Ik moet zeggen dat hier hele 'humane' reacties bij zitten, terwijl ik op de vrijdagmiddag en zo vlak voor kerst iets minder vriendelijk meer ben.

     

    Gezien het feit dat het niet echt een arrogante bal is, zal ik eens kijken hoe ik hem toch de waarheid vertel zonder dat er discussie uitkomt. Ik zie al wat leuke dingetjes hier die ik kan gebruiken.

  11. Hoe zal ik dat eens doen?

     

    Vertellen dat zijn offerte nergens op slaat en dat hij niet eens de moeite heeft genomen om te lezen/luisteren naar de wensen en verder dat hij niet zo vaak moet storen en niet moet denken dat ik ook maar een cent zal spenderen (en zeker niet de belachelijke prijs die hij vraagt, maar zat wel korting bij!!).

     

    of: bedankt voor de offerte, we gaan er niet op in. (wegens...smoesje).

     

     

  12. Ook leren heeft een lange evolutionaire geschiedenis… Sinds de jaren 60 is veel onderzoek gedaan naar hulpeloosheid bij verschillende soorten dieren, inclusief de mens. En het werkt op vrijwel exact dezelfde voorspelbare manier.

     

    Ik twijfel er ook niet aan dat gedrag evolueert, en ook niet aan het feit dat geen invloed hebben op je werk/omgeving tot cynisme, apathie en andere negatieve dingen kan leiden.

     

    Waar ik altijd een beetje kriebels bij krijg is een zin als deze:

     

    In de natuur doen zich regelmatig situaties voor waarin energie (eten) schaars is en risico’s (zelf opgegeten worden) hoog. Je kunt dan beter te negatief zijn bij in het inschatten van je kansen, dan te overmoedig. Wanneer de situatie onvoorspelbaar is en de controle laag, dan is hulpeloosheid een functionele reactie. Het weerhoud het dier er van initiatief te nemen en helpt het zo beter te overleven. Negativiteit is soms een deugd in de wildernis.

     

    Is dit bewezen d.m.v. proeven, treed er bijv. selectie voor dit gedrag op bij een bepaalde situatie op, of is dit gewoon weer een iets te enthousiaste fantasie...

  13. Ik vind dat er in die vijf jaar aardig wat veranderd is. Ook qua technologie.

     

    - Ik merk toch meer aandacht voor duurzamere bronnen van energie, bijvoorbeeld door de hoge olieprijs, die nu waarschijnlijk tijdelijk lager is.

     

    - DNA sequentie analyse, inclusief mutaties, is bijvoorbeeld veel goedkoper geworden

     

    - Er zijn steeds snellere methoden voor drug-discovery

     

     

     

  14.  

    Dit soort negativiteit heeft een lange biologische geschiedenis. .............Dit is wat wetenschappers aangeleerde hulpeloosheid noemen, een toestand waarin een dier geen initiatief meer neemt wanneer het duidelijk in het belang van het dier is en er ook duidelijk mogelijkheden voor zijn. Latere experimenten toonden aan dat aangeleerde hulpeloosheid op exact dezelfde wijze werkt bij andere dieren zoals ratten, katten en mensen. En hier zit een duidelijke biologische logica achter.

     

     

     

    Een "lange" biologische geschiedenis wil ik het niet direct noemen. Het is immers aangeleerd. Dat imliceert ook dat het weer af te leren is. En inderdaad zie je bij mensen die "altijd denken in problemen" of onverbetelijke rasoptimisten die nooit de negatieve kanten (willen) zien wel verandering in gedrag als daar aandacht aan wordt gegeven.

     

    Zoals al aangegeven, reageert elk mens anders en wordt dit aangeleerde hulpeloze gedrag niet zomaar op alle situaties toegepast door iedereen.

     

    Ik zelf vind dat er in dit soort sociobiologie er veel te snel de relatie met de natuur en evolutie wordt gelegd, zonder enig echt bewijs. Daar gaat het zo vaak fout bij sociobiologie, of wordt al snel ten kwade gebruikt door allerlei radicale ideologieen.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.