Ridler

Retired Mod
  • Aantal berichten

    433
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Ridler

  1. Voor mensen die regelmatig samenwerken aan een project via internet kan MSN een uitkomst zijn. Maar als je het idee hebt dat dat typen toch niet zo productief is, dan is telefoneren via internet een optie. Via MSN heeft dit bij mij nooit gewerkt, omdat deze niet langs routers, firewalls, ed kwam. Als je dezelfde problemen ervaart is misschien www.skype.com een oplossing. Dit is het eerste programma dat bij mij goed werkt zonder vertraging (mede dankzij ADSL).

  2. Ziet er goed uit dennis. over de site: De flash intro vind ik erg duidelijk. Logo is top.

     

    Maar oke ff kritisch anders heb je er nix aan: De navigatie balk vind ik beter kunnen (één onderwerp ipv info/FAQ en registr/download). De lengte van de pagina verandert, dit maakt t minder strak (maybe kwestie van smaak). De lange teksten kunnen meer tussenkopjes gebruiken om t leesbaar te houden (bijvoorbeeld bij de marktinformatie). De pagina's mogen wat mij betreft ook wat meer grafisch (koptekst en een eventuele afbeelding om de tekst te breken).

     

    Succes en houdt ons op de hoogte!

     

    Rick

     

     

    PS. IK ZIE DAT JE TOCH ALLES OP DE CAMERAPHONES ZET.. SUCCES ;)

     

  3. he mik, welkom terug.. weetje wat ook gek is:

     

    Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by it slef but the wrod as a wlohe.
  4. Maar ook de student die er na 2 jaar achter te komt de opleiding niet aan te kunnen, mag best wat compensatie krijgen voor zijn lef er toch aan te beginnen.

     

    Ja dit ben ik met je eens. Uit het onderstaande stuk blijkt dat er meer mensen zo over denken. Ik vraag me af of ze er iets mee gaan doen.

     

    Bedrijfsleven: techniekstudenten moeten gratis jaar krijgen

    Het bedrijfsleven heeft in de periode 2004-2006 120 duizend hoogopgeleide technici meer nodig dan er beschikbaar zijn. Dit tekort aan kenniswerkers schaadt de concurrentiepositie van de economie. Daarvoor wordt gewaarschuwd in een nog vertrouwelijke nota van het ministerie van Economische Zaken. Om het tij te keren zou de overheid studiefinanciering en het collegegeld voor het eerste studiejaar moeten betalen. Ook al omdat technische studies vaak vijf in plaats van vier jaar duren. Daarnaast zou een student niet meer gestraft moeten worden voor het proberen van een exacte studie. Als de studie te moeilijk blijkt, moet de student zijn studierechten behouden. Het tekort wordt veroorzaakt door falend onderwijs en afnemende interesse voor exacte vakken. [Volkskrant]

  5.  

     

    Ben het wel eens met BenM dat de prestatiebeurs iets genuanceerder uitgevoerd had mogen worden. Ik heb HEAO CE gedaan, een vriend van me doet Ruimtevaartkunde in Delft, niet te vergelijken qua studielast en toch moet hij er net zo snel over doen. Dat klopt inderdaad niet.
    Tja studielast is moeilijk te bepalen en het de moeilijkheidsgraad hangt af van een (je) persoon. Toch blijf ik er bij dat voor sommige opleidingen maatregelen genomen moeten worden. Het ontbreekt gewoon aan marktwerking. Scholieren kiezen wat ze leuk vinden > Onderwjs instellingen bieden waar vraag naar is (en verdienen zo veel > meer marketing > nog meer scholieren) En dan sta je met een papiertje waar je niets mee kan.

     

    (ps. nu is t volgens mij wel zo dat de onderwijs instellingen meer krijgen voor technici, maar t helpt niet echt geloof ik)

     

    [edit]

  6. Tja lijkt me niet moeilijk te bepalen als je gewoon naar de cijfertjes kijkt. Welk % zit na 1 jaar nog op de bank thuis. Maar dan natuurlijk niet met een korte termijn blik. Maar daar heb je dan ook weer slimme economen voor.

     

    En als er zoveel vraag is naar een techneut (en de verwachting is dat dit over 10 jaar nog zo is) dan mag van mij het college geld voor zo'n opleiding ook wel naar beneden.

  7. Het valt mij op, dat het ook in deze economische mindere tijd goed gaat met studies waarmee de kans op werk laag is. Een voorbeeld is een studie als vrijetijdsmanagement. Dit terwijl sommige (technische) studies weinig gekozen worden en de vraag wel erg groot is.

     

    Ik weet dat er discussies zijn over stimulerinigsregelingen voor dit soort opleidingen. Iemand een idee over hoe het hier mee staat? Ik ben zelf van mening dat men zelf moet kunnen kiezen wat men gaat studeren (dus ook financieel mogelijk moet zijn). Maar van mij mag een studie die goed is voor de nederlandse econonmie wel goedkoper aangeboden mag worden dmv subsidies.

     

    Aanleidig van dit topic is de campagne die in belgie aan de gang is: http://www.studiemettoekomst.be

  8. Ik heb een paar weken geleden nog een belrondje gemaakt. Echt cold calling zou ik niet (zo snel) doen.

     

    Ik zou een 10 tal bedrijven eerst een flyer/brochure met brief toesturen, eventueel met aanbieding. Wanneer je hierin aangeeft telefonisch contact op te nemen is het gelijk geen cold calling meer. Dit geeft je de voordelen van persoonlijk contact, maar wel met een referentie achter de hand. Daarnaast heeft het bedrijf jouw bedrijfsnaam en product 2 keer voorbij zien komen, waardoor de boodschap beter blijft hangen.

     

    Zeker als jouw product vrij complex is en zich moeilijk (telefonisch) laat omschrijven, is een combinatie met direct mail (in mijn ogen) aan te bevelen.

     

    Rick

  9. Wij hebben zelf een groupware omgeving gebouwd waarin leads, afspraken, documenten en een handboek met procedures, doelstellingen ed zijn ondergebracht. De communicatie gaat via e-mail en telefoon. Er wordt echter wel naar gestreeft om zoveel mogelijk samen op kantoor te werken.

     

    Een groupware omgeving vind ik wel echt cruciaal, omdat ik ten alle tijden over de meest actuele gegevens wil beschikken. Wat betreft een pakket als phpcollab vind ik het meer een kwestie van mee leren leven dan er mee leren werken. Het voldoet niet echt aan mijn behoeften, hier te veel functionaliteit en daar te weinig. Zelf ontwikkelen kost wat tijd maar het verdient zich wel weer terug.

  10. En dan scheen er ook nog een TV uitzending van een aantal afleveringen geweest te zijn. Zeldzaam "open" inzicht voor buitenstaanders in de "hype" van afgelopen jaren en hoe mensen zich gek laten maken door geld en onrealistische ideeen....

    De vorige keer heb ik de serie gemist, maar deze wordt nu herhaalt op nl2 di 19.00 geloof ik. maar beter nog, hij is helemaal te zien op internet: http://www.werkportaal.nl/zoeken/?q=magic+time

  11. Harderwijk is overigens wel leuk, maar meer een leuke ouwe vissershaven dan strand... Wel erg leuk centrum en misschien ook wel mogelijkheden... Harderwijk had ik ook aan gedacht, maar niks kunnen vinden over gelegenheid voor strand-evenementen. Dan hangt het dus van de respons af...
    Als alternetief vind ik het wel aardig, maa ik heb ook in die buurt gewoond en dat is vanuit utrecht volgens mij net zo ver als de buurt van den haag. Dus ik ben nog steeds voor de echte kust.
  12. ik denk dat er meer tamtam omheen gemaakt moet worden
    ik denk dat je het zo gewoon lekker vrijblijvend kan houden en de kans dat mensen komen kijken groter is. Maar als je er meer van wil maken, be my guest.

     

    Ik ben er nog niet zolang bij op dit forum (vorige week woensdag...), dus wat is een datumprikker enneh... welke nieuwsbrief?
    Ja sorry, datumprikker is een applicatie waarmee je een afspraak kan plannen, zodat in iig de ca 18 man die hier gereageerd hebben bijna allemaal aanwezig kunnen zijn.

     

    De nieuwsbrief wordt verspreid aan alle HL leden (maandelijks?) hiermee kan je alle leden erop attenderen en zo zien we wel wie er nog meer willen komen

     

    Dat dacht dat het zo wel kon werken

     

    Groet R

  13. Het enige logistieke wat moet gebeuren:

     

    -dé initiatiefnemer van dit idee polsen of hij nog organisator wil zijn

    -datum prikken

    -een uitnodiging naar iedereen sturen

    -animo peilen

    -een locatie reserveren on the beach

    -bevestigen

    Wie-o-wie wil mee doen met organiseren???

    Ik denk dat er dan weinig te organiseren overblijft, ik zou zeggen:

     

    - gebruik de datum prikker om te kijken wanneer de meeste van de enthousiastelingen die nu gereageerd hebben aanwezig kunnen zijn.

     

    - bepaal de strandtent (echt een klus voor mikky)

     

    - Vervolgens in de nieuwsbrief vermelden dat er een bijeenkomst is en dat wanneer mensen zin hebben ze kunnen komen. (door het in de nieuwsbrief te melden kunnen er ook mensen komen van meet-anyone, maybe ook wel leuk?) Vraag wel even of ze kunnen aangeven dat ze komen.

     

    - Is het animo groot dan kun je overwegen om het te melden aan de tent dat ze er rekening mee kunnen houden.

     

    - trek je slippers en je stropdas aan en ga op de juiste tijd en plaats naar het strand (dit is het logistieke gedeelte)

     

    - heb het gezellig

     

    Zo kan het toch? ;)

  14. Wanneer je ff een avondje wil ontspannen na een dag ondernemen is de film (video) 'purpose' wel grappig. Een film over een startup die eigenlijk alles doet wat je niet moet doen. Ze omschrijven het zelf als een dot com thriller, wat mij een matige film deed verwachten, maar ik vond 'm best oke.

     

    Synopsis: A brilliant Stanford University student develops a software program that revolutionizes the Internet and turns him into an instant millionaire. Lured astray by fame greed and power, the student then loses everything when his company becomes a target of a hostile takeover.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.