R.I.P. - Benm

Retired Mod
  • Aantal berichten

    7671
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Alles dat geplaatst werd door R.I.P. - Benm

  1. Ik werk met klanten die sites hebben gehost bij diverse partijen, en het is lastig om te zeggen welke over de hele linie nou het beste zijn. TransIP heb ik wel goede ervaringen mee, maar eerlijkgezegd ook wel met Hostnet - ik heb diverse klanten die daar hun sites hebben staan en herken de genoemde problemen niet direct, al kan ieder bedrijf steken laten vallen natuurlijk. Ook klanten bij Arge, Strato, Oxilion, en tig andere partijen. Voor shared hosting zijn er zoveel aanbieders dat het schier onmogelijk is een beste partij te kiezen -afgezien van wellicht louche aanbieders is het feitelijk een pot nat. Als je iets specifiekers nodig hebt (vps, dedicated, bijzondere wensen etc) dan valt er meer te vergelijken.
  2. Naar consumenten toe werkt het wel conversieverlagend, maar ik vermoed dat het minimale bedrag voor gratis verzenden bij een aantal winkels wel omhoog zal gaan. Op zich kan dat best gunstig uitpakken, want er gaat meer met 1 bestelling tegelijk mee. Voor retouren kan het wellicht ook wel wat slimmer: DHL retouren kun je meegeven aan de picnic bezorger, die toch weer naar een DC moet rijden met een steeds leger wordende wagen. Slim gebruik van loze ruimte!
  3. Het lijkt me een lastige: waarschijnlijk is het animo voor die bezorgservice het grootst laat op de avond en met name in het weekend. De prijzen zijn daar wel een stuk hoger, hier in Utrecht heb je een paar van die services en die rekenen toch al snel 10 tot 12.50 voor een sixpack bier. Maar goed, dat is wel tot 5 uur snachts in het weekend... ik weet niet wat je voor tijden in gedachten had?
  4. Het is sowieso wel interessant om te weten wat het een werkgever kost, zodat je tarieven kunt stellen waarbij het voor de werkgever voordeliger is een zzp'er in te zetten dan iemand in loondienst te nemen.
  5. Ik bedoel letterlijk niets doen, als in die kosten compleet negeren. Als je dat doet komt het uiteindelijk ergens terecht als een rekenfout in de prive-onttrekkingen omdat ze natuurlijk wel van het zakelijke saldo af gaan, maar daar komen afrondingsfoutjes en dergelijke ook terecht.
  6. Oh, ik zat nog in een oud thema zo te zien... laat maar ;)
  7. Bij mij werkt de quote functie in ieder geval nog niet viel me zojuist op. Nog niet helemaal opgelost?
  8. Ergens wel, maar anderzijds: bij ING is het onderhand 12 euro per maand incl, dus zeg 24 euro BTW per jaar. Da's nog niet veel, maar als je er helemaal niets mee doet dan gaat het natuurlijk niet van je winst af en betaal je ook onterecht belasting over de 10 euro ex btw.
  9. Ieder geval is natuurlijk anders, maar zoals opgemerkt; je kunt de productie beter uitbesteden aan een bedrijf dat reeds over alle vergunningen en de hele papierwinkel beschikt. Uiteraard kun je zelf de receptuur ontwikkelen, maar een dergelijk bedrijf weet ook alles wat noodzakelijk is qua vergunningen, vermelding van ingredienten, en dergelijke. Voor Nederland specifiek is het ook een keuze of je iets als sterke drank wilt verkopen of niet: Als je het onder 15% wilt houden is je afzetkanaal veel groter (supermarkten), maar dat kan natuurlijk veel te weinig zijn waardoor het alleen via een slijterij mag. h: De eis voor ingredienten voor alcoholische dranken is al een draak van een ding op zich, zelfs voor iets dat via de supermarkt mag... ooit ingedirenten gezien op een fles wijn... afgezien van allergeen informatie "bevat sulfieten"?
  10. Zou het wellicht wat uitmaken als je die fiets voorziet van bedrijfslogo en dergelijke?
  11. Ja, dit is technisch mogelijk, je kunt meerdere domeinen verwijzen naar dezelfde public_html directory, bijvoorbeeld middels symlinks. Of het verstandig is twee: je creert zo duplicate content, en het zou kunnen dat google naar niet zo blij mee is. Je kunt dat evt weer voorkomen door 1 van de 2 sites op noindex te zetten.
  12. Grofweg: niet, tenzij je het door een koerier laat bezorgen en alleen achter laat als iemand zich kan legitimeren met gegevens overeenkomstig aan de klant. Zelfs de 1 cent via IDeal methode is niet waterdicht, als ze gebruik maken van een bankrekening van een katvanger: Wat criminelen dan doen is het wel laten opsturen naar het adres van de katvanger, maar die vervolgens de instructie geven "niet thuis" te zijn op het moment van levering. Dat is niet zo moelijk, de gemiddelde postnl bezorger keert al om voordat de bel uitgerinkeld is. Vervolgens haalt een of andere loopjongen het product op bij een postnl punt. Daar moet je je wel legitimeren, maar je identiteit hoeft meestal niet overeen te komen met die van de bedoelde ontvanger, dat is namelijk je huisgenoot (onmogelijk te controleren). En gezien de 'niet thuis briefjes' nu worden vervangen is het kinderlijk eenvoudig om met een nep hotmailadres de 3S code te ontvangen, voor zover het postnl punt uberhaupt navraag doet (in de praktijk zelden). Qua conversie voor legitieme klanten: Ik denk dat IDIN een grotere drempel is dan domweg het hele bedrag vooruit betalen. Je moet naar consumenten toe wel een mogelijkheid bieden om een aanbetaling te kunnen doen of iets dergelijks, maar dat kun ze moeilijk maken als je maar wilt.
  13. Nouja, de idea-killer: dat is een beetje een lastige. Je kunt ergens denken 'dat gaat nooit werken', en daarin waarschijnlijk gelijk hebben, maar ondertussen zijn er ook bedrijven die succesvol zijn waarvan je zou denken 'dat concept zou nooit werken'. Ik denk echter wel dat succes hier de uitzondering is.
  14. Het lijkt me goed om te kijken hoe aantrekkelijk deze propositie is -zonder- subsidie. Als je voor 400 euro je leidingen laat uitspoelen of wat dan ook, hoeveel euro besparing levert dat dan op in bijvoorbeeld de komende 5 jaar? Ik kan me voorstellen dat het bij isolatie een beetje een kwestie van 'fix and forget' is: wat je er nu aan isolatie in stopt zal denk ik over 20 jaar ook nog wel isoleren. Bij iets als reinigen stel ik me voor dat je 'troep' uit leidingen en radiatoren haalt die zich over een aantal jaar heeft opgebouwd, maar dat het reinigen niet zal voorkomen dat die opbouwing niet van vooraf aan begint. Misschien is er wel een handel voor "koelvloeistof" voor de CV die het probleem gewoon tegen gaat - in het koelreservoir van je auto gooi je tenslotte ook geen kraanwater. Niet alleen omdat dat zou bevriezen, maar het heeft ook wel iets te maken met corrosie van het koelsysteem.
  15. Dat zou maar zo kunnen. Neem daarbij de janboel op de vliegvelden, en de kans is aanzienlijk dat er meer mensen met de auto op vakantie gaan (dat effect is nu al zichtbaar), en dat lijkt me juist publiek voor campings waar ze die auto gewoon kunnen parkeren. Portugal is voor Nederlanders natuurlijk wel een heel eind rijden, maar voor een camping zijn natuurlijk meerdere nationaliteiten een potentiële klant. En het kan inderdaad ook gewoon een goedkopere optie zijn. Vakantie is iets dat mensen zich niet graag laten ontnemen, liever twee weken kamperen dan helemaal niet weg. Qua corona is het afwachten natuurlijk, momenteel is Frankrijk het enige resterende europese land met reisbeperkingen, en de vraag is in welke mate die ooit weer terug zullen komen. Gezien het sluiten van grenzen de vorige keer feitelijk geen moer heeft uitgehaald denk k niet dat het een populaire maatregel zal worden.
  16. De vraag is of je iets dat "vast" zit in dit geval ook moet tellen. Dat iets voor een bepaald bedrag in de boeken staat betekent nog niet dat het eenvoudig te liquideren is indien je het nodig hebt om in je eigen onderhoud te voorzien. Zaken als goodwill en intellectueel eigendom zijn aardige voorbeelden van iets dat met veel waarde op de balans kan staan, maar feitelijk praktisch onverkoopbaar blijkt.
  17. Nouja, de belastingdienst weet precies wat je vermogen was op 1 januari, dus zo moeilijk kan dat niet zijn. Voor andere zaken, bijvoorbeeld huurtoeslag of iets degelijks, is het blijkbaar geen enkel probleem dit getal te gebruiken om iets wel of niet toe te kennen.
  18. Zou het volgende kabinet er ook mee door gaan? Zoals het er nu uit ziet is het een probleem voor over ergens tussen 5 en 7 jaar, ik heb het idee dat politieke wind sneller waait dan dat ;)
  19. Dat hangt er van af hoe je dat ziet, genoeg winkels doen al hun betaalverkeer via een partij als Mollie, waar je vervolgens kunt kiezen welke methodes je klanten daar kunnen gebruiken (bijvoorbeeld wel ideal, maar geen paypal oid).
  20. Dat wel, maar dat geld gaan ze toch wel van je incasseren, en waarschijnlijk blokkeren ze je account als dat ze te lang duurt. Dus ook weer iets om voorzichtig mee te zijn als het je belangrijkste/enige betaalmethode is.
  21. Dat lijkt me inderdaad het lastige hier, een segment vinden die het wil kopen, maar reparaties kunnen doen met een budget dat je kunt betalen. Iets dat in topconditie 5000 euro waard is maar 3000 euro aan aankoop en onderdelen kost klinkt goed, maar dan moet je die 3000 euro wel investeren, en of je het uiteindelijk voor de hoofdprijs kunt voorkomen is niet met zekerheid te zeggen. In die zin is het een beetje te vergelijken met restaureren van historische auto's: Je kunt daar aan verdienen, maar de investering is groot.
  22. Misschien kun je aangifte doen van een lopende poging tot heling inderdaad, en een kopie daarvan richting het veilinghuis sturen. Dan weten ze in ieder geval dat ze niet zuiver aan het handelen zijn, en dat zouden ze de eventuele koper ook moeten vertellen.
  23. Met retourzendingen gebeurt dat inderdaad, die partijen kun je gewoon kopen bij Amazon, en dan maar hopen dat er iets van waarde tussen de rommel zit. Dit zijn meestal retouren door klanten, maar producten waarvan het re-stocken te duur is, of dingen die niet meer verkocht worden etc. Je kunt gewoon een kubieke meter retouren kopen! Dat is verder geen probleem, de retourzenders krijgen gewoon hun geld terug en daarmee is de kous voor iedereen af. Dat ze ook verloren of misplaatste zendingen meenemen in dit soort bundels is natuurlijk fout, tenzij er geen manier meer is om te zien wie de ontvanger of afzender is (uit de verpakking gescheurd tijdens transport oid). Overigens kan ik me wel voorstellen dat een veilinghuis dit niet wil verkopen als het uit een dubieuze bron komt, reputatie is ook wat waard - en teruggeven aan de oorspronkelijke verzender een prima verhaal!
  24. Nogal, wellicht zou je ze kunnen vragen naar de naam van de koerier waar ze het van gekocht hebben. Misschien is dat het bedrijf waarmee je het oorspronkelijk verzonden hebt, maar het kan ook een "vergaarbak" zijn van allerlei zoekgeraakte zendingen die ergens in een ander magazijn terecht zijn gekomen. Is het de originele koerier dan zouden zijn het item kunnen terugtrekken uit de veiling, en wellicht aan jou retourneren, en zo niet minstens de opbrengst van de veiling aan jou uit kunnen keren. Geen idee of dat laatste hier een haalbare optie zou zijn: zou het een vergelijkbaar bedrag opleveren of slechts een habbekrats?
  25. Uiteraard proberen na te vragen hoe het veilinghuis dit item in bezit heeft gekregen: Is het consignatie, ergens gevonden bij een uitruiming, of wellicht hebben ze zo'n doos met verloren "retouren" gekocht als aanvulling op de inventaris? Mocht je het terug willen kun je in ieder geval -vragen- of ze het niet op de veiling willen aanbieden maar vasthouden. Ik weet natuurlijk niet wat het item is, maar het zou kunnen dat het voor jou meer waarde heeft dan dat het op een gemiddelde veiling zou opleveren. Ik vermoed dat het veilinghuis hier gewoon ter goeder trouw heeft gehandeld: Als het gestolen was in transport had het geen jaar geduurd voor het zou opduiken. Ergens denk ik dat de transporteur het inderdaad "zoek heeft gemaakt" en het boven water is gekomen bij het leegruimen van een opslag of iets in die geest... wellicht is het label eraf geraakt en wisten ze ook niet meer wat er mee te doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.