Zaphod

Super Senior
  • Aantal berichten

    214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Zaphod

  1. En het kan zelfs op een Linux / UNIX commandline met de goeie tooling :). Afhankelijk van hoeveel foto's het omgaat zou ik kiezen voor een geautomatiseerde oplossing.. Als je al Photoshop gebruikt kun je ervoor kiezen om een automatische 'action' aan te maken. Deze kun je exporteren, en dan sleep je gewoon je foto's hierop. Op een Apple kan je dan nog allerlei vernuftige handigheidjes doen met Automator om je foto's dan nog weer in een mapje "klaar" te stoppen ofzo. Succes!
  2. Overbodig, ouderwets en idioot instituut, die hele KvK. En dan nu een netwerksite.. WOEHAA!! Alsof ze daar ineens wakker zijn geworden en even zijn vergeten dat we Higherlevel, LinkedIn enz enz enz al lang hebben. Opdoeken die tent. Kost alleen maar geld en ik heb werkelijk nog NOOIT iets gehad aan die tent... Kost alleen maar geld. Overigens heb ik dit al eens aangezwengeld bij Mei Li Vos, 2e kamerlid voor de PvdA. Zij is het met me eens dat 't een overbodig en ouderwets instituut is maar geeft aan dat ze geen kamermeerderheid kan vinden om hier iets aan te doen. CDA en VVD houden dit tegen. Dus... mochten hier (actieve) leden zijn van die clubs, zwengel die discussie eens aan in je partij! Overigens gebiedt de eerlijkheid mij te melden dat ik geeneens de moeite heb genomen om de website te bekijken. Ik hoorde er iets over op de radio en heb er eigenlijk alleen maar om gelachen. Ik voel geen enkele behoefte om me er verder in te verdiepen ;). P.S. ik ben normaal niet zo negatief hoor ;). Maar die KvK kost alleen maar, en levert niets op, in mijn ogen dan.
  3. Is het geen idee om je shop toch te splitsen in verschillende niches? En dan allemaal onder dezelfde webshopengine met dezelfde winkelwagen? www.pdashop.nl doet dat bijvoorbeeld. Die hebben allerlei URL's met verschillende landingpagina's, zoals smartphoneshop.nl enzo geloof ik. Kijk eens naar hoe zij dat doen!
  4. Ik sluit me bij Peter aan. Tenzij je zelf ervaring hebt met een UNIX / Linux shell prompt...
  5. Ik heb nu sinds enkele weken een Poken in huis... en draag 'm bij me... Maar ben nog niemand met zo'n ding tegen gekomen hahahaha. Echter... morgen bij Annedien langs, en die heeft er ook 1! Maar goed, daar heb ik al contactinfo van haha. Poken's gaan pas echt een hit worden als ehm... het populair wordt... Zoiets moet momentum bereiken, en dat zie ik helaas nog niet.
  6. Je zou ook een VPN (Virtual Private Network) kunnen overwegen. Dan kunnen je buitendienst medewerkers via een normale internetverbinding een versleutelde verbinding maken naar je kantoor, en dan kunnen ze precies zo werken als wanneer ze op kantoor zouden zitten. Je bouwt een versleutelde tunnel naar je lokale netwerk op kantoor. Erg handig als je nu of in de toekomst meer applicaties wilt gaan aanbieden aan medewerkers buiten de deur. Een provider die 150 euro rekent voor een emailadresje aanmaken? Sorry dat noem ik diefstal! Dat is absurd. Mocht je op zoek zijn naar een sparringpartner in dit verhaal, stuur dan even een PM. Succes!
  7. Sja ik sluit me helaas aan bij de rest. Ik heb 't nog geen 5 seconden uitgehouden, en de tekst nauwelijks gelezen. Die kleuren! Daarnaast is het een aanrader om eens goed naar je CSS te kijken, want in Safari (mac) staan dingen in ieder geval heel vreemd uitgelijnd. Misschien alleen naar gekeken in IE? Ik kan je aanraden om of er zelf veel meer tijd in te steken (en je design op de schop te doen) of er een prof aan zetten. Designers (van websites) kunnen echt hele mooie dingen. En er zijn ook nog eens hele goeie die je gelijk helpen met je (online) identity en dat samen met jou niet alleen in je website laten terug komen. Kost misschien wat, maar dan heb je ook echt wat. Succes!
  8. Zaphod

    Sporten!

    Sja naast het harde werken wil ik toch ook wat meer aan sport doen.. Gezonde geest in een gezond lichaam enzo ;). Heeft iemand een goeie tip voor een fijne sportschool? Regio Hoofddorppleinbuurt, A'dam. Geen macho-kijk-mij-eens-spierballen-hebben-tent, en ook geen kijk-mij-eens-mooi-het-hipste-pakje-aanhebben-tent bij voorkeur... Gewoon relaxt, prettig en als 't ff kan niet de hoofdprijs. Wat geven jullie uit aan de sportschool? Sites waar ik op kijk van fitnesstenten zijn erg summier. Op de 1 of andere manier durven ze allemaal hun prijzen niet online te zetten. Ze willen dat je lanskomt voor een 'kennismaking' en dan gaan ze je dat pas vertellen... Krijg ik een onprettig gevoel bij. Rare marketing! Anyway... wie heeft de gouden tip!?
  9. Na een paar jaar 'gewoon' freelancen begint 't te kriebelen. Toch maar weer serieus aan het ondernemen. Meer ondernemen, minder 'uurtje factuurtje'. Leuk uitdaging! De omstandigheden zijn de katalysator van het idee dat al een tijdje borrelde. Dus... ook maar weer eens terug naar HL! Sowieso erg leuk om weer eens terug te zijn, en ook weer erg leuk voor de inspiratie. En altijd leuk om anderen ook weer te kunnen helpen.
  10. Leuk om te zien dat 't topic dat ik ooit ben gestart nog zo actief is! Terwijl ik veeeel te lang niet op HL ben geweest... Ondertussen zelf ook weer bezig met Adwords... Als ik meer ervaringen heb ermee.. dan horen jullie het! (staat pas een dag aan die campagne).
  11. Marloes, ik heb je even een PM gestuurd. Wat je nodig hebt is ergens een hosting accountje. Dit is zo te regelen bij elke serieuze provider. De Wordpress installatie is heel simpel (voor een IT nerd ;)). Daar heb je echt die theme bakkers niet voor nodig. Kortom, met wat HL'ers kom je er ook wel uit ;).
  12. Klopt ;). Ik denk dat je zoiets ook alleen moet doen, in welk land dan ook, als je de cultuur GOED kent. Een vriend / partner die je 100% vertrouwt die lokale kennis heeft is onontbeerlijk denk ik.
  13. Toch kan het ook goed gaan.. Vriend van me zit in een kleine startup en die doen hun development in Belgrado, Servie, via een Servische vriend in Nederland. Nu zit die vriend van me (java architect) wel heeeel veel in Belgrado om de boel te begeleiden maar ze zijn zeer tevreden over de resultaten. Het kan dus wel, maar je moet 't goed managen en zelf de boel opzetten. En heel veel verstand van zaken hebben.
  14. De tekst in de FAQ is rechtstreeks van de Belastingdienst site gekopieerd.... Of leg jij als administratiekantoor rechtstreeks voorlopige aanslagen op aan je klanten??? GILLER! Kan echt NIET. Verder rommelig. Standaard lelijk lettertype. Niet overzichtelijk.. En waarom heb ik Flash nodig voor de header? Dat hebben wij hier bij mijn klant niet, dus ik kan het niet zien. En sja dan tabellen. Hier zijn hele godsdienstoorlogen om uitgestreden maar de algemene consensus is tegenwoordig toch wel dat 't lastig is en moeilijk te onderhouden... Ik zou er niet meer mee willen werken! Succes met je website... Ik denk eerlijk gezegd dat je beter helemaal opnieuw kunt beginnen... en eerst echt eens heel goed moet nadenken WAT je met je site wilt, WAT je wilt uitstralen, en HOE je dat gaat doen. Misschien interessant om een designer / business coach in de arm te nemen....
  15. Misschien reageerde ik zo om aan te geven hoezeer ik jouw opmerking een vooroordeel vind? ;)
  16. Sja de VVD is helemaal geen liberale partij. Het is een rechts conservatief clubje. Als je liberalen wilt moet je bij D'66 zijn, maar eigenlijk is er geen echte puur liberale partij in Nederland. Enneh de goede mensen zitten wel degelijk in de politiek. Genoeg in ieder geval. En wat jij misschien 'goede' vindt, vind ik zakkenvullers die liever hun inkomen met 8 ton verhogen terwijl het slecht gaat met hun beurgenoteerde onderneming, ze net 2000 man hebben ontslagen en de werknemers die mochten blijven op de nullijn gezet. Nou die aso's hoef ik persoonlijk niet in de politiek!
  17. En precies daarom is politiek ook zo'n lastig vak, je moet van heel veel dingen wat afweten. Het is aan de politiek om leiding te geven aan de specialisten in de fractie en in de ambtenarij. En vanuit welke uitgangspositie, vanuit welke idealen je dat doet, daar gaat het nu om.
  18. Moah als ik zie hoe beroerd er bij grote bedrijven in NL wordt gemanaged vind ik dat niet eens zo erg... ;)
  19. Kernenergie draagt niet bij aan global warming en verspreidt geen afvalstoffen in onze atmosfeer. Afvalstoffen in de grond (van welke soort ook) kun je later altijd nog opnieuw verwerken met nieuwe technologie, maar wat er in de atmosfeer komt krijg je er nooit meer uit. Vermeld je er dan ook even bij dat we dan wel opgescheept zitten met flinke hoeveelheden kernafval, hoog radioactief, met halfwaardetijden van tienduizenden jaren? Waarvan we nog geen flauw idee hebben wat we ermee aanmoeten behalve maar ergens in een bunker opslaan? Investeren in groene energie lijkt me een prima alternatief. Er zijn zat mogelijkheden.
  20. En daar maak je dus een klassieke denkfout. Nederland is geen bedrijf. Politiek is geen bedrijf. Waarom niet? Omdat een bedrijf geen democratie is, en de politiek in Nederland gelukkig wel. In een democratie zetten partijen voor verkiezingen hun standpunten extra helder en scherp neer om zodoende de verschillen duidelijk te maken tussen hen en andere partijen. Vrij logisch lijkt me. Dat dat soms tot holle retoriek en schreeuwerigheid leidt is helaas waar. Zie het geschreeuw van CDA'er Verhagen een tijdje geleden over de 'Bos belasting' en 'met Bos ben je de klos'. Van een bedenkelijk niveau en niet constructief. Maar goed, het hoort wel een beetje bij het spelletje, en het heeft veel met tactiek te maken. Het CDA gooit nu heel bewust met modder. Verhagen mag dit vuile klusje opknappen zodat JP de Premier kan uithangen. En met het betere gooi- en smijtwerk wordt mooi de discussie weg gehaald bij waar het ECHT om gaat: de problemen in ons land. En daar heeft het CDA het liever niet over, want ze zijn als de dood dat ze dan door de mand vallen (want dat zullen ze dan ook).
  21. Je kunt 'links' en 'rechts' op meerdere manieren gebruiken. In nederland kun je de partijen op minimaal 2 dimensies in links en rechts indelen: sociaal-economisch en ethiek. sociaal economisch: links: meer overheid, inkomensnivellering, hogere belasting, socialer (PvdA, GL, SP) rechts: minder overheid, lage belastingen, teruggetrokken overheid, eigen verantwoordelijkheid (VVD, LPF, Wilders etc) ethisch: links: abortus toegestaan, homohuwelijk, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, enz (PvdA, VVD, D'66, GL, SP) rechts: geen abortus, geen homohuwelijk, vaak christelijke waarden (CDA, CU, SGP) Links en rechts zijn dus op allerlei manieren inzetbaar. Echter, in Nederland wordt het voornamelijk gebruikt als maatstaf op de sociaal-economische schaal. Alhoewel het ook op die schaal een enorm vaag begrip is, blijkt uit onderzoek dat de gewone man in de straat bij bepaalde standpunten feilloos aanvoelt of dat links of rechts is.
  22. Vrij simpel. Verschillende partijen hebben verschillende maatschappijvisies en dus ook verschillende visies over hoe dit soort problemen op te lossen. Liberalen gaan er bijvoorbeeld van uit dat als je alles maar lekker vrij laat, dat mensen dan alle ruimte hebben om zich te ontplooien en dat dan alles vanzelf beter wordt. Ofzo ;). Socialisten daarentegen geloven ook in individuele vrijheid maar gaan er vanuit dat niet iedereen even sterk is om het maximale uit het leven te halen. Er zullen altijd zwakkeren zijn, en die dienen gesteund te worden. Dat heet solidariteit. Christen Democraten, zoals CDA, gaan uit van de bijbel en rentmeesterschap. Zij zien politici als mensen die ervoor moeten zorgen dat de politiek volgens christelijke principes wordt bedreven, en ze zien het als hun taak om de maatschappij te verzorgen (rentmeesterschap). Dit is nogal een vaag begrip en je ziet dus binnen het CDA ook vaak strijd tussen de linkervleugel en de rechtervleugel. Op dit moment is binnen het CDA duidelijk de conservatieve, rechtse, neo-liberale stroming aan de macht. Enzovoort. Er is niet iets zoals "de oplossing" voor "het probleem". Er is niet zoiets als de beste oplossing, want iedereen zal de beste oplossing anders ervaren en anders onderbouwen. Kortom, er zullen altijd verschillen van mening zijn over hoe de problemen aan te pakken. Dientengevolge heb je dus politieke partijen waarin die verschillende zienswijzen zijn verenigd.
  23. Ik wil niet onaardig doen, maar ik vind het een tikkeltje vreemd dat jij ergens wordt gevraagd om versiebeheer op te zetten, terwijl je er dus nog niks vanaf weet... Vergallopeer je je niet? Dit is echt gespecialiseerd werk...
  24. Tja, lijkt me een goede reden wat te gaan ondernemen... En die opleiding die je hebt genoten? Tenzij je zeer vermogende ouders hebt, was dat honderd jaar geleden onmogelijk voor een simpele arbeider die van een hongerloontje moest rondkomen. Enneh, de ondernemers van toen vonden het vaak niet bepaald interessant hoe hun personeel leefde, als ze maar werkten...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.