Maarten Visser

Senior
  • Aantal berichten

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Maarten Visser

  1. Ik heb de volgende situatie aan de hand: mijn leverancier in Duitsland gaat goederen leveren met behulp van speciale tooling. Die tooling wordt in opdracht van mij gemaakt, door mij betaald en zijn mijn eigendom. Maar ze blijven op de fabriek in Duitsland.

    Moet de leverancier mij dan de Duitse BTW (19%) rekenen en kan ik die dan ergens terug vragen?

     

    De site van de belastingdienst zegt:

    " Een intracommunautaire verwerving vindt plaats als u goederen koopt die vanuit een ander EU-land naar Nederland worden vervoerd en waarbij de leverancier een ondernemer is."

     

    Dus geen IC verwerving, maar hoe dan wel afhandelen?

    Als iemand een tip heeft, heel graag!

    Bij voorbaat dank, Maarten Visser

  2. Ha Johanna,

    ik hoop dat ik je niet teleurstel want ik heb niet zoveel antwoorden

    Quote

    1. Ik neem aan dat het mogelijk is (evt. met een aanvullende module of zo) inkoopfacturen met evt. bijlagen in te scannen en dat er dan automatisch een inkoopboeking voor aangemaakt wordt?

     

     

    Quote

    2. Is het mogelijk notities te maken bij bijv. debiteuren en grootboekkaarten? 

    wel bij debiteuren, bij grootboekkaarten weet ik niet omdat ik niet zelf boekhoud. Ik gooi alles over de schutting bij de boekhouder :face-savoring-food:

     

    Quote

    3. Als je voor één debiteur verschillende factuurregels hebt ingevoerd, kun je die dan verzamelen zodat ze op één factuur komen staan?

    Ja, makkelijk, zelfs met verschillende btw tarieven

     

     

    Quote

    4. Is het mogelijk om een verkoopfactuur in één keer naar meerdere email adressen van de debiteur te sturen?

    Volgens mij niet, maar ik kan me vergissen

     

    Quote

    5. Kunnen de verkoopfacturen in pdf én in xml formaat verstuurd worden?

    volgens mij alleen pdf.

     

    Quote

    6. Is het mogelijk direct een bijlage mee te sturen met een verkoopfactuur? Dit is nl. een groot gemis bij Exact Globe: we sturen een verkoopfactuur, en bijlagen (denk aan weegbonnen etc.) moeten apart verstuurd worden omdat dit (nog) niet in één handeling kan..

     

    Bij het facturatieschem staat wel een "bijlage" veld, maar ik kan er niets mee. Mogelijk is dat een module waarvoor je extra betaalt.

     

    Quote

    7. Ik weet niet of jij de mogelijkheid hebt om herinneringen te sturen, zo ja: kun je herinneringen versturen met de originele factuur als bijlage?

    Herinneringen sturen kan, maar ik doe het nooit. De enkele keer dat iemand laat betaalt bel ik even, dus ik weet niet of de originele factuur wordt meegestuurd.

     

    ik hoop dat je er iets mee kunt.

    groeten, Maarten

  3. Ik gebruik Yuki omdat mijn boekhouder het gebruikt. De service wodrt dan ook niet door Yuki maar door mijn boekhouder verleend, en die is erg goed. Yuki zelf vind ik een ingewikkeld en omslachtig programma dat er 25 jaar oud uitziet. Maar ik draai inmiddels een factuur in een minuutje uit, en die wordt vanuit het programma naar de klant gemaild, dus als je het onder de knie hebt is het best ok. En als iemand even je kwartaalcijfers wilt weten dan heb je die in een moment, want alle toeters en bellen zitten eraan. Maar uiteindelijk werkt vooral mijn boekhouder ermee, en omdat ik bij deze boekhouder zit, gebruik ik Yuki. Boekhouder is OAMKB Amsterdam.

    groeten, Maarten

     

  4. Hoi Moes,

    welkom op ons forum. Ik lees dat je vroeg met school gestopt bent. Heb ik geen oordeel over, m,aar het zet je wel op achterstand en wel hierom:

    1. Zakendoen draait om overeenkomsten. Koper, verkoper, belastingdienst, uiteindelijk zijn het allemaal overeenkomsten die in het nederlands worden gemaakt. Mondeling of schiftelijk. Als je conflicten wilt vermijden (die zijn heeel duur) dan zorg je dat al je afspraken duidelijk zijn. En voor duidelijke precieze afspraken moet je nederlands goed zijn. Daar zou ik aan werken als ik jou was.

    2. Als je administratie niet deugt dan gaat jouw bedrijf heel snel naar de donder.  Zorg dat je goed begrijpt hoe een administratie in elkaar zit, hoe de BTW en de inkomstenbelasting werken, welke gegevens je moet bewaren en hoeveel geld je voor belastingen moet sparen.

    3. computers en internet. Bij zakendoen wordt informatie uitgewisseld, en dat gaat tegenwoordig veelal over internet. Zorg dat je voldoende kennis hebt van websites, word, excel, online boekhouden, enz.

    Dit kun je allemaal leren dus dat zou ik doen als ik jou was.

    Qua ondernemers ideen: er is zoo veel. Ik zou zeggen kijk naar de behoeften van de mensen om je heen.  Je kunt zeldzame theesoorten nuit China gaan importeren of crytomunten daytraden, de sky is the limit!

    Succes, Maarten

  5. Ik exporteer al jaren naar zowel zakelijke als prive afnemers binnen en buiten EU. Ik heb nog nooit een invoerbewijs hoeven overleggen. Dat is maar goed ook, want zo'n bewijs heb ik niet. Hoogstens als de afnemer een factuur voor inklaring krijgt van de transporteur zou je dat kunnen overleggen. Echter, de afnemer of transporteur hoeft mij dat document niet te geven, en de eis van de belastingdienst is dan ook totaal onrealistisch. Maarr... oplossing: als jij naar Konijnië exporteert, en de factuur specificeert ook de afnemer aldaar, en vervolgens komt de betaling op die factuur ook van de Bank van Konijnië, dat zit je volgens mij okee. Dus: zending, factuuradres en oorsprong van betaling komen overeen. Maar geen idee of hier jurisprudentie over is.

    succes! Maarten

    Flutelab

  6. Wat betreft de verschillende contractvoorwaarden moet je eens zoeken op Incoterms. Dan vind je alle verschillende vormen. Verder moet je je realiseren dat China een heel andere handelscultuur heeft dan wij. En als je geen persoonlijke relatie hebt opgebouwd met de andere partij, moet je heel voorzichtig zijn. Want de voorwaarden/ prijzen kunnen zomaar veranderen "het ligt op de kade om te worden ingescheept maar de vervoerder wil meer geld" dat soort zaken.  Omdat Alibaba haar verkopers controleert en ook een betaalsysteem heeft, is het het makkelijkst om aanvankelijk via Ali zaken te doen. De verkopers betalen een flinke fee aan Ali maar voor een grote fabriek is dat niet zo'n probleem. Zorg dan wel dat je met de echte fabrikant praat want het wement van de tussenhandelaren op Ali.

    Succes! Maarten

  7. Om te beginnen: hardware ontwikkelen is altijd duudrder dan je denkt. Lees hier maar even voor een paar horror verhalen:

    https://www.slimdesign.com/kickstarter-failures/

    Daarna wacht je tot de lockdown over is, je gevaccineerd bent en je koopt een ticket naar Gaungzhou, Shanghai of Singapore.  Daar kun je in een van de grote electronica markten je prototype ter plekke laten maken. En deals over produktie maken. Niet vooruit betalen hé

    succes! Maarten

  8. Hoi, ik zit ook bij KNAB, en ik onderneem internationaal. SEPA betalingen  (naar IBAN) zijn sowieso geen probleem, en als je de BIC als Swift code opgeeft dan kunnen Amerikaanse afnemers hier met een beetje moeite ook wel mee overweg. Als het iets moeilijker wordt, bijvoorbeeld betalingen naar China, dan kun je het wel vergeten en dan blijven in NL eigenlijk alleen ING en ABN Amro over. Ik heb er een zakelijke rekening bij ING vanwege deze reden.

  9. Er zijn verschillende manieren om naar winst te kijken. Je hebt de boekhoudkundige winst die relevant is voor de belastingdienst, en geld in je bedrijf dat vrij te besteden is. Omdat ik met het Profit First systeem werk (kan het iedereen aanbevelen) is er een scherp onderscheid tussen deze. Dus om TS te antwoorden: van mijn omzet vloeit 25% terug in het bedrijf als winst, dus voor onderzoek of investeringen. Voor vaste lasten en materialen enz is een ander potje, dat is ong 40%.

  10. Hallo, ik heb jarenlang saxofoons en dwarsfluiten verhuurd.

    Ten eerste: het is een hele administratie, de verhuur/ uitleen business.  Opvallend bijvoorbeeld als je een auto huurt er veel meer papierwerk is dan wanneer je er een koopt. Sommige huurders betalen niet op tijd, latenm niets van zich horen, en brengen het instrument niet terug. En dan heb je nog schade. Dat betekent dat je goed dichtgetimmerde contracten moet hebben en goede controlemogelijkheden.

    Ten tweede, het lijkt een markt maar het zijn er vele. De mensen die op zoek zijn naar een barokhobo in lage stemming zijn niet erg geinteresseerd in modulaire analoge synthesisers.  Mijn insteek zou zijn: haak aan bij bestaande netwerken, zoals Vereniging Huismuziek of muziekscholen.

    Succes!

    Maarten

  11. Beste allemaal,

    ik zit met het volgende probleem. Ik wil gaan samenwerken met een goudsmid in een webshop met gouden en zilveren sieraden. Ik heb al een domein, woocommerce site, en we hebben de prototypes en professionele foto's  gemaakt. Nu eisen betaalproviders Mollie en Multosafepay dat ik de regels van Autoriteit Consument en Markt volg. En dan moet je met KvK nummer en  volledig adres  goed vindbaar op de website staan. De goudsmid weigert dit. Niet bepaald onterecht, want zelfs thuiswerkende goudsmeden krijgen te maken met professionele inbrekers, en sommige collegas met zeer gewelddadige overvallen. Een mogelijkheid is een bedrijfsadres bij Allsafe oid huren.

    Heeft iemand nog andere suggesties? Bij voorbaat dank!

    Maarten

  12. Als je een paar mensen hebt die voor je willen werken kun je een payrolling service de hele rompslom uit handen laten nemen. Uitzendburo's doen dat vaak. Je medewerker is dan bij het uitzendburo in dienst en die factureert aan jou. Alles netjes geregeld maar het kost wel 25% boven op de loonsom.

     

  13. Op 11-5-2020 om 13:32, Ondernemeneer zei:

    Blijf het raar vinden dat de overheid een keuze heeft gemaakt welke bedrijven worden geholpen met regelingen en welke dus worden uitgesloten. De rest kan maar terecht bij een lening, waarmee het probleem enkel wordt verschoven of verergerd. Betalen allemaal belasting en vervolgens wordt niet iedereen geholpen.

     

    Ook gewoon een rare regeling met 2% premie aan de staat en 4% rente. Hiermee kom je eigenlijk niemand tegemoet in deze tijden.

    Nou, ik kwam er niet voor in aanmerking en dus mocht ik bij Qredits 8,75% gaan betalen. En mijn eigen bank, ING, doet sowieso geen kleine kredieten. In theorie klink het allemaal leuk, maar in de praktijk kom je weer bij je suikertante uit.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.