Kingie

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kingie

  1. Ik denk dat de hype/rek eruit is. En zo gaat het eigenlijk al eeuwen toch. Er komt iets nieuws, wordt opgeblazen, en op geblazen......en dan POEF. Om even in te haken op het feit dat dergelijke kapitaalgolven slechts eenmaal in de 50 jaar voorkomt vind ik wat vergezocht. Uiteraard is het vrij uniek wat we hebben meegemaakt de afgelopen jaren maar kijk bijvoorbeeld naar de geschiedenis van de AEX en ontdek hoopvolle lijnen. Tuurlijk geen garantie voor de toekomst maar je kunt er wel van leren. Om terug te komen op het onderwerp, ik denk dat e-business niet verder voor leven vatbaar is omdat het ruim verzadigd is. Na een dergelijke verzadiging zie je vaak afbreuk aan kwaliteit, het is niet nieuw meer, dus niet leuk. Het is eigenlijk de reactie op de prachtige beloftes, men komt in principe thuis van een koude kermis. Door het overweldigende aanbod is de structuur absoluut verdwenen. En ik ben ervan overtuigd dat er weer wat nieuws komt, wellicht een vorm van e-business in een nieuw jasje gestoken. Want: Na verliezen zijn er weer volop nieuwe kansen om benut te worden, er is in principe een nieuwe behoefte gecreeerd, maar we weten nog niet exact wat....
  2. Mooie foto zeg. Ja ik daal wel eens af naar de duistere diepten, kom net terug van, jawel caretta-caretta-eiland. Duikpak trouwens gevonden via de Gouden Gids ;)
  3. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren als je met een bedrijf in zee gaat. Het lijkt me dat een beetje ondernemer zelf wel even een en ander natrekt over de betreffende organisatie alvorens in zee te gaan met. Bepaalde koepelorganisaties en sterrentoekenningen zijn mij te summier en algemeen, ik ga niet blind af op certificeringen, wat dan ook. Het lijkt me dan ook vrij waarschijnlijk dat de Gouden Gids mij een goed beeld geeft, zelfs met certificeringen/koepelorganisaties(bovag, anwb, KHN etc.). Sterretjes door medeklanten etcetera, lijkt me niet zo betrouwbaar eigenlijk.
  4. @Welleke: Nou, de zoekmachine van die gids is gespitst op rubriek en trefwoord en plaats. Dit betekent dus een nauwkeuriger resultaat dan een 'google' bijvoorbeeld. Google geeft alle resultaten met die woorden, wat nogal veel nutteloze reacties geeft. Gouden Gids heeft dit niet, dus hij voldoet wat mij betreft heel redelijk. Dit neemt niet weg dat ik het boek verkies boven internet.
  5. Kijk en dat is mij een aantal weken geleden dus ook gebeurt. Voorheen was ook ik cynisch over de papieren giganten, daar papier toch een beetje uit de mode dreigt te geraken. Maar de kwaliteit van een dergelijk dienst is gewoon zeer degelijk, geen bugs, geen bla bla, maar resultaat. Daar komt bij dat veel klanten van mij toch graag een boek in handen hebben(denk aan literatuur, wordt op het net ook nauwelijks gelezen), en dus dit prefereren boven de zoekmachines. Adverteerders die moeite nemen om informatie te verstrekken naar de doelgroep krijgen voorrang, zij vragen hier immers om en betalen hier een bedrag voor. De doelgroep vraagt om informatie en krijgt dat zonder poespas.
  6. Excusez moi, ik heb alleen de term netwerk-aanleggen gehanteerd.
  7. Wanneer vind je de gids niet bruikbaar dan, of anders: google beter? Volgens mij werkt de goudengids.nl ook op de google manier, alleen met wat specifiekere mogelijkheden(plaats bv.). Dan kunnen er ook tips worden gegeven richting wiz
  8. je krijgt wat je toekomt toch? ::) nee ik niet
  9. Dus waar kan ik het beste terecht, volgens mij de gids van goud of niet? Dat is bij mij het best bevallen, niks mis mee dacht ik, geen google nodig.
  10. 'netwerk aanleggen 100mbit server professioneel' Deze term hanteerde ik.
  11. Ik zocht wat benm voorlegde, dus netwerk etc. En ja, ik ken qlik.nl. Lijkt wel erg veel op gouden gids. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Maar het lijkt me lastig om werkelijk te evenaren, of daadwerkelijk een verbetering te realiseren. Ps. Ben jij dat op die foto? Is toch een caretta, of niet?
  12. @BENM Volgens jou opdracht kan ik toch beter terecht bij de gouden gids, diverse bedrijven die een netwerk kunnen aanleggen, dus verschillende kansen. Ik zocht via google en kreeg maarliefst 1(!) resultaat. Helaas deed deze site het niet waardoor ik niet geholpen ben door google. Waarom niet gewoon even naar goudengids.nl ? Daar werd ik doorverwezen naar vier potentiele aanbieders, dus keuze genoeg toch, anders pak je dat gele boek er even bij, ook genoeg aanbieders. QUOTE: Bij de GG betaal je per view, en wil je -denk ik- gewoon zoveel mogelijk omzet behalen uit die advertentie, ook als de opdrachten een beetje naast je core biz liggen. Omzet uit advertenties, lijkt me logisch toch? Het lijkt me ook niet dat je alle opdrachten moet aangrijpen om de kosten van de vermelding er uit te halen. Alsof een netwerkbeheerder die adverteert in de gouden gids ook andere taken op zich wil nemen, omdat hij anders de kosten niet kan overzien. Daarnaast betaal je per view volgens jou. Waar baseer je dat op ? Ik ben benieuwd. De King
  13. Ik was benieuwd waarom je deze "thread" wilde sluiten, de discussie borrelt lekker voort, dus is nog niet uitgesproken. Mijns inziens wijkt de discussie ook niet gigantisch af. Maar goed, aan je reactie te lezen neem jij het niet zo serieus meer.
  14. Kun je dat misschien even beargumenteren? Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden!
  15. Ps. je kunt ook gewoon op plaats zoeken......snappie? Dan krijg je ook die bedrijven uit het verre oosten niet op je resultaat.
  16. Gouden Gids scoorde niet slecht maar gaf de beste reultaten voor zijn zoekactie. Tuurlijk krijgen adverteerders voorrang in dergelijke situaties, daar zij daar in investeren. Hotels die niet adverteren zullen ook niet het snelst worden gevonden, zij geven de gebruiker geen informatie(dus ook beperkte service), dus moet de gebruiker ruiken wat je waar kan vinden? Nee, meneer Persoon wist al welk hotel hij nodig had, maar ging toch zoeken via een trefwoord. Nee, de zoekmachine kan dan helaas niet vinden wat u denkt, maar slechts een match bieden van de gegeven informatie en de informatie die ze in het systeem hebben van de adverteerders. Kijk en verwacht niet dat 2 zoekmachines exact dezelfde info verstrekken. Volgens mij zien jullie de Gouden Gids als een soort overheids-liefdadigheids-instelling-achtig-iets. Helaas dames en heren, de adverteerder wint! Commercieel toch ook het meest interessant, heren en dames-ondernemers! ;) Ps. Mocht ik niet duidelijk zijn, wees wat specifieker in de antwoorden.....
  17. Nu heb ik afgelopen vrijdag al telefonisch wat locaties gebeld, dat is pas vreemd. ;D Maar goed, ik begrijp je strekking niet helemaal....je kon het hotel niet vinden in de resultaatlijst van de gouden gids. Dus je wist de naam al, neem ik aan, waarom ga je dan toch 'onbekend zoeken'(daar is die gids toch voor?) Je kunt natuurlijk gewoon op naam zoeken, toch? Daar komt bij dat je je mag afvragen of dat aan de Gouden Gids ligt of aan het hotel...had je trouwens als criterium gegeven dat het minimaal x zitplaatsen moest hebben? Het probleem is denk ik niet de gouden gids in dit verhaal maar ik denk dat het eerder de zoekkwaliteiten van u persoon aankaarten/blootleggen. Maar goed, ik ben ook maar een king. Is er iemand die Persoon wel begrijpt?
  18. Even tussendoor, waar baseer je dit op/ refereert dit naar? Ook in het promotiemateriaal dat ik via de site gezien heb wordt de focus erg gelegd op het feit dat GG een 'ijzersterk merk' zou zijn, omdat het al zo lang bestaat. Misschien dat voor mensen zoals ik de verleiding iets te groot is om tijdens het nadenken over een bedrijf of concept de nadruk te leggen op of een onderneming of merk meegroeit met z'n tijd, toegevoegde waarde blijft zoeken in 'actuele' middelen (GG heeft toch een sms dienst bijvoorbeeld). Je ziet toch vaak bedrijven hun first mover advantage verspelen met een zekere arrogantie, gebrek aan innovatieve waardecreatie. Zou je de link even kunnen leggen, mevrouw Hoen?
  19. Ik denk dat twalevel hier bezig is met het strelen van zijn ego, je hebt nu en dan gelijk maar over het algemeen zijn je antwoorden te veel toegspitst op jou reeds gevormde meningen. Hierdoor zoek jij continu naar bevestigingen van je eigen onzekerheid, en dit kan nogal eenvoudig zijn. Feit is dat de Gouden Gids al zeer lang bestaat en bekend is bij bijna iedereen. En dat iedereen op het internet zit is ook onzin, er werd voorheen ook verwacht dat er geen literatuur meer verkocht zou worden ivm het internet, het tegendeel is waar. Daar komt bij kijken dat de Gouden Gids ook ruimschoots aanwezig is op het internet voor die mensen die daar prijs op stellen. Iedereen weet dus ook dat je de Gids gebruikt om iets te vinden. Je hebt dus reeds een koopbeslissing gemaakt en gaat een actie maken. Sta jij op dat moment met een grote advertentie in het plaatselijk dagblad dan maak je weinig kans dat zoiemand de krant gaat pakken om te zoeken naar advertenties. De Gouden Gids daarentegen staat vol met aanbieders, niet meer dan dat. Dus ben je bereid om dusdanig naar voren te treden en antwoorden te geven op vragen van de potentiele klant, dan maak je grote kans op een order. Dus het lijkt mij logisch dat sommige adverteerders geen tot weinig reacties krijgen, dit ligt echter niet aan hunzelf. Dit ligt aan de vertegenwoordiger van die Gouden Gids. De vertegenwoordiger heeft in dit verhaal niet de overtuiging weten over te brengen van een goed programma. Nederlanders zijn vrij gierig en betalen liever iets minder dan dat ze iets teveel betalen. Ook voor een advertentie. Op dit moment scheiden de mannen zich van de muizen, durf jij het risico aan? Vind je bezuinigen belangrijker dan meer winst maken?? En natuurlijk kun je geen garanties geven op dergelijk advertenties, het heeft te maken met een stukje, juist, GV (gezond verstand). Als die gids niet werkt wordt hij door de consumentenbond in de pan gehakt( denk aan bv legio-lease ), of weggeconcurreerd door nieuwere media. Maar die Gids bestaat al weet ik hoeveel jaar en keer op keer zie ik dat er veel mensen in adverteren. Dat zegt toch ook wel wat? Ik ben er ook heilig van overtuigd dat de Gouden Gids niet zo dom is om op valse hoop door te varen en ontwikkelen, denk aan het internet of aan de particuliere bladzijden die er aan toegevoegd zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de Gouden Gids voor bijna elke branche zijn voordeel heeft, en ook heeft bewezen. Zelfs voor heel specialistiche zaken als een installateur voor whirpools(ik noem maar even een voorbeeld uit mijn eigen situatie), of geluidsstudio's, of noem maar op. Maar altijd geldt: Als je er zelf niet in gelooft, dan heb je er niets aan, sta je er wel open voor dan zul je zien dat je er wat aan kunt hebben. Dus Twalevel: Zolang jij niet overtuigd bent van de werking van een dergelijke Gids, zul jij er ook geen goed gevoel over hebben, en zal het voor jou zoeken naar uitvluchten blijven. Mensen die er wel open voor staan zullen ook zoeken naar een renderende mogelijkheid en deze ook vinden. Je moet je weten te onderscheiden, als je dit niet kunt krijg je ook niet de gewenste reacties. B1 Ps. Nee ik ben geen collega van wiz, zit wel in de reklame.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.