TimPaymans

Super Senior
  • Aantal berichten

    129
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door TimPaymans

  1. Niet zelf gaan rommelen in Access als je het nog nooit gebruikt hebt, het is geen Excel. Een relationele database is een stuk ingewikkelder en vooral tijdens het opzetten moeten de juiste beslissingen genomen worden. Zoek via je netwerk of via sites als freelance.nl een goeie zzp'er die je wensen kan vertalen in een basale applicatie, 25k lijkt me een tikkeltje overdreven (afhankelijk van het eisenpakket dat je hebt neergelegd). Ik zou zelf inderdaad even naar Google Apps kijken en dan vooral in combinatie met de marketplace. Je kunt daar met 2 clicks allerlei saas applicaties van andere leveranciers aan koppelen (bijv. Solve360, wellicht ook goeie HRM uitbreidingen).
  2. Kies een online pakket met goede webservice mogelijkheden, zodat uitwisselingen met externe (online) boekhoudpakketten mogelijk is. Of het open source of gesloten is maakt dan volgens mij niet veel meer uit. Een paar applicaties die ik onlangs tegenkwam: mybusinessworld en newbaseonline voor crm/erp (voorraad e.d.), online via webservices te koppelen met boekhoudingen in Twinfield.com.
  3. Probeer Transcom, die doen in ieder geval Spaans. Stream is een goeie voor technisch/ict. Om hoeveel calls gaat het denk je?
  4. Neem een telefoonservice, dan wordt je telefoon altijd opgenomen en doorverbonden als je bereikbaar bent. Je ontvangt een sms of emails als de telefoonservice je niet kon bereiken.
  5. Wat online applicaties betreft heb je de keuze tussen enerzijds zeer beperkte maar heel handige facturatieoplossingen als moneybird.nl en factuurmanager.nl, en anderzijds wat ingewikkeldere maar veel uitgebreidere pakketten als Twinfield en Reeleezee. Als ik de keuze moest maken zou ik voor het factuurabonnement van Twinfield gaan. Je kunt dan eenvoudig beginnen met het factureren van je omzet, en mocht je besluiten er 'een echt bedrijf' van te maken, dan kun je eenvoudig functionaliteit toevoegen. Tevens zijn er heel veel accountants- en administratiekantoren die Twinfield goed kennen, en dus direct met je mee kunnen gaan werken. Je zou dan zelfs kunnen volstaan met alleen maar inboeken van je omzet, je hoeft niet perse facturen te maken om je omzet in een boekhoudpakket te zetten. Echter of de belastingdienst daar genoegen mee neemt als ze bij je langskomen dat moeten de experts hier maar even vertellen. Hope this helps
  6. Ik heb de hele thread nog eens doorgelezen, inmiddels is de UBL2 standaard echt een standaard , er is een keurmerk gelanceerd op initiatief van de brance. Tevens zijn er inmiddels oplossingen voor de 'hybride' ontvangst van gescande facturen, facturen in ms word of ms excel, in pdf gegenereerde facturen en ubl2 facturen, onafhankelijk van de achterliggende boekhoudsoftware. Met deze oplossingen zijn de zogenaamde 'billing service providers' ook niet meer nodig.
  7. Ik ben geen expert, dus experts correct me if I'm wrong. Maar kun je niet gewoon op je Windows machine IIS installeren, en dan in Outlook via localhost als smtp server mails versturen?
  8. Ook voor een minimalistische UI zou ik een echte designer in de arm nemen. Je kunt dan je eigen ideeën mbt. interactie en schermindeling laten vertalen in een strak ontwerp. Tevens moet je bij het verzinnen van nieuwe interactiemodellen goed opletten voor principes die bij gebruikers 'over-learned' zijn: Principes die al jaren worden toegepast in veel websites (gebruikers zijn er aan gewend en verwachten daarom bepaald gedrag) maar die niet persé de beste oplossing zijn. De meeste HL'ers zullen hiermee in aanraking zijn geweest bij de overschakeling van Office 2003 naar Office 2007 (Office 2003 suboptimaal, maar we werken er wel razendsnel mee, Office 2007: veel betere UI, maar we moeten eerst oude/slechte gewoontes afleren)..... Concluderend: 1) Minimalistisch is uitstekend, maar geen alternatief voor een echte designer, 2) Let op bij het invoeren van 'nieuwe' interactie modellen.
  9. Yuki is een prachtige dienst, maar de tarieven kunnen wel oplopen inderdaad. Ik heb nog geen accountants gesproken die een Yuki administratie 'afgerond' hebben bij het jaareinde, daar kan nog best wel wat tijd in gaan zitten: Opschonen saldilijsten, vraagposten. Ga je boeking voor boeking controleren of vertrouw je op correcte boekingen, etc.
  10. Dank u heren. Ik was niet van plan er energie in te steken. BudgetBoekers is overigens niet op basis van een template gemaakt.
  11. HL'ers, Niet echt een vraag, ben benieuwd naar wat jullie zouden doen indien je hetzelfde zou meemaken: Enerzijds een compliment -goed voorbeeld doet immers volgen- anderzijds wel 'apart': vergelijk www.budgetboekers.nl en www.XXbluzor.com (even de XX weghalen, ik wil natuurlijk niet de pagerank spekken), en bedenk dat het nieuwsbrief gedeelte sinds enkele dagen op budgetboekers.nl vervangen is. Ik steek liever geen tijd in 'negatieve zaken', en ga dat in dit geval ook niet doen, maar ben nieuwsgierig naar uw opinie, en moest het gewoon even kwijt. Ciao! Tim Paymans (ik hoop overigens dat Bluzor en haar medewerkers bij klanten wat zorgvuldiger met andermans IP/privacy omgaat).
  12. beetje een (slimme) marketing truuk. Blijft importeren/exporteren, alleen niet meer lokaal opslaan.
  13. Wij hebben een administratiefabriek die dit soort zaken van bedrijven overneemt. Grote hoeveelheden bankmutaties, inkoopfacturen en verkoopfacturen verwerken we digitaal en semi-automatisch in ons eigen platform. Vanuit dit platform 'schieten' we de boekingen het boekhoudpakket naar keuze 'in' (Twinfield, Asperion, Exact, SAP, Reeleezee, Accountview, etc). Kosten? Een vast laag bedrag per factuur. Groet, Tim Edit: alstjeblieft niet je eigen bedrijf promoten, Tim - dat moet je onderhand toch weten...
  14. Goeiedag, Onplesant, één van onze servers werd vandaag opgenomen in een spam blacklist (onterecht overigens). Helaas draait op deze server een workflow management systeem, die met enige regelmatig belangrijke emails naar klanten en medewerkers verstuurt. Ik was vrij snel op de hoogte en kon actie ondernemen, maar ik wil direct op de hoogte zijn als er iets mis is. Als één van de servers down is wordt me dat direct gemeld via uptrends.nl. Nu zou ik graag dezelfde service willen voor blacklisting (dus een email/sms ontvangen als één van onze ip adressen of domeinnamen wordt geblacklist). Iemand suggesties? baie dankie Tim Paymans
  15. zie weblog van een NRC journalist: http://weblogs.nrc.nl/weblog/klaver/2007/03/10/film-over-de-macht-van-google/ Film over de macht van Google Ozan Hilici en Jrgen Mayer, studenten van de Hochschule Ulm in Duitsland, hebben een flashanimatie gemaakt over de macht van Google als informatieprovider en verzamelaar van persoonlijke gegevens van gebruikers. Het is een korte en krachtige film. Het project is de bachelor thesis voor de opleiding digitale media die Hilici en Mayer volgen. Peter Brantley van de California Digital Library heeft onlangs op zijn weblog gezegd dat hij spijt heeft dat zijn universiteit een overeenkomst met Google heeft gesloten. Google zal 2,5 miljoen boeken uit de universiteitsbibliotheek van de University of California digitaliseren. Brantley treedt niet in details omdat zijn werkgever een geheimhoudingsverklaring heeft moeten tekenen, maar zijn betoog komt er op neer dat de California Digital Library, dat deel uitmaakt van de universiteitsbibliotheek van de University of California, een overhaaste beslissing heeft genomen en nu te veel macht uit handen heeft gegeven.
  16. Ben het met je eens Nils. Heb in het eerste jaar dat ze werden uitgedeeld eentje van €7500 binnengehaald. Enige partij waar ik met m'n vraag terecht kon was TNO. Op zich natuurlijk een schat aan kennis, maar het blijft voor hen moeilijk om je op niet al te fundamenteel wetenschappelijk manier te helpen. Ze gaan voor grondig en goed, maar daar is 7500 niet toereikend voor. Dus krijg je een globale verkenning van ze (het voortraject van het grondige en goede onderzoek) waar je zelf nog niet concreet mee aan de slag kan. Kennisvouchers die je overal kunt besteden lijkt me een goede oplossing, maar daar maak je de gap tussen wetenschap en mkb weer niet kleiner mee. Er is toch ook een subsidie waarmee je een fulltime wo/hbo'er vergoed kunt krijgen? Als er nou zoiets beschikbaar kwam om fulltime een externe expert in te huren..... ciao tim
  17. Ik heb een tijdje onderzoek gedaan naar dit soort applicaties, kwam daarbij een leuk artikel over de Tivo (intelligentie video recorder) tegen, wilde ik jullie niet onthouden (bron is Wallstreet Journal): Oh no! My TiVo thinks I'm gay By Jeffrey Zaslow The Wall Street Journal Basil Iwanyk is not a neo-Nazi. Lukas Karlsson isn't a shadowy stalker. David S. Cohen is not Korean. But all of them live with a machine that seems intent on giving them such labels. It's their TiVo, the digital video-recorder that records some programs it just assumes its owner will like, based on shows the viewer has chosen to record. A phone call the machine makes to TiVo in San Jose, Calif., once a day provides key information. As these men learned, when TiVo thinks it has you pegged, there's just one way to change its "mind": outfox it. Iwanyk, 32, first suspected that his TiVo thought he was gay, because it inexplicably kept recording programs with gay themes. A film studio executive in Los Angeles and the self-described "straightest guy on earth," he tried to tame TiVo's gay fixation by recording war movies and other "guy stuff." "The problem was, I overcompensated," he says. "It started giving me documentaries on Joseph Goebbels and Adolf Eichmann. It stopped thinking I was gay and decided I was a crazy guy reminiscing about the Third Reich." He mentioned his TiVo tussle to a friend, who told an executive at CBS' The King of Queens, who then wrote an episode with a My-TiVo-thinks-I'm-gay subplot. A lot of gadgets and Web sites feature "personalization technologies" that profile consumers by tracking what they watch, listen to or buy. The software, embedded in sites such as Amazon.com and CDNOW.com, then recommends other books, videos and music based on a customer's tastes. Many consumers appreciate having computers delve into their hearts and heads. But some say it gives them the willies, because the machines either know them too well or make cocksure assumptions about them that are way off base. That's why even TiVo lovers are tempted to hoodwink it -- a phenomenon that was also spoofed this year on another TV show, HBO's The Mind of the Married Man. Mike Binder, creator and star of that show, had set his home TiVo to record his 1999 movie, The Sex Monster, about a man whose wife becomes bisexual. After that, Binder's TiVo assumed he would enjoy a steady stream of gay programming. Unnerved, he counteracted the onslaught by recording the Playboy Channel and MTV's spring-break bikini coverage. It worked, he says. "My TiVo doesn't look at me funny anymore." His wife, however, was taken aback when she saw all the half-naked women he was ordering through TiVo. He told her those women meant nothing to him: "I'm just counterprogramming because TiVo thinks I'm gay." She was unamused. The incident inspired an episode of his show. Though some users contend TiVo has sex on the brain, TiVo's general manager, Brodie Keast, explains that the box is merely "reacting to feedback you give it." Still, the machine employs algorithms -- searching several thousand key details (favorite actors, movie and TV genres) -- that leave some people wondering whether it is judging their predilections. Karlsson, 26, says he "pre-emptively" found all the religious shows in his TV listings and used the "thumbs down" button on his remote control to tell TiVo he has no interest in them. (Giving three thumbs down is the best way to block a program.) After that, his TiVo recorded movies about creepy homicides. "They all have titles like Murder on Skeleton Isle," says the computer system administrator in Cambridge, Mass. He uses the "thumbs" button to tell TiVo he hates such films. He also orders cooking shows, which softens TiVo's view of him. "I don't want it thinking I'm an ax murderer," he says. Cohen, 30, has a TiVo that mysteriously assumed he wanted Korean news programs. The Philadelphia lawyer gave thumbs down to anything Korean, and his TiVo got the message. Sort of. "The next day, it recorded the Chinese news," he says. TiVo's 500,000 subscribers use the box primarily to record programs they specifically request, and many laud its ability to pause live broadcasts and record a show's entire season. Still, in TiVo-focused online chat-rooms and in secretive admissions to one another, some say they resent being pigeonholed by TiVo's suggestions. Like TiVo, other techno-profilers run hard with limited information. Ray Everett-Church of Fremont, Calif., who is gay, ordered Queer as Folk videos from Amazon.com. Understandably, the site began suggesting gay-related calendars and books. Then he bought a baby book for a pregnant friend. So for weeks, the site also recommended parenting books. He says it was as if Amazon.com decided he was "a pregnant gay man." He fought back, he says, "by inundating it with additional data. I searched for other stuff -- on politics, computers -- so it would stop throwing baby books at me. Now it thinks I've abandoned the baby and I'm preparing for a career in politics." Everett-Church, a privacy consultant for businesses, predicts that as techno-profiling increases, more people will purposely muck up their profiles. They'll fear ordering books on mental illnesses or sexual preferences because they'll wonder if they'll somehow be publicly identified. All techno-profiling companies contacted for this article said that information gleaned is for the customer's personal use only. Still, even Amazon.com founder Jeff Bezos knows the potential mortification factor. For a live demonstration before an audience of 500 people, Bezos once logged onto Amazon.com to show how it caters to his interests. The top recommendation it gave him? The DVD for Slave Girls From Beyond Infinity. That popped up because he had previously ordered Barbarella, starring Jane Fonda, a spokesman explains. Some people have given up trying to manipulate personalization technologies. Dino Leon, a hair-salon owner in Birmingham, Mich., says his TiVo quickly figured out that he and his partner were gay. They were OK with that, but just for fun, they tried to confuse the software by punching in "redneck" programs, like Jerry Springer's talk show. TiVo wasn't fooled, and kept recording gay shows. Leon believes the box was giving them a message: "You're definitely gay. And you're watching too much TV."
  18. Klopt. Ik heb pdf'jes of tiff'jes, die moeten door een standaard proces naar een nieuwe, gecomprimeerde pdf. Waarin het ocr resultaat encapsulated zit. Het is heel goed mogelijk, er zijn diverse servers die dit kunnen, maar ik heb nog geen goeie asp oplossing gevonden. Adobe kan het dus, maar alleen in US en Canada. http://www.leadtools.com/ kan het ook, maar is me te ingewikkeld. Ik zoek een plug & play oplossing zonder al te veel configuratie, en mag best wat kosten. thanks voor het meedenken guys, ik hoop op alternatieven. tim
  19. Dag Allemaal, Ik ben op zoek naar een asp dienst die pdf's en tiffs als input neemt, er ocr overheen laat gaan, en vervolgens een pdf retourneert waarin de originele scan zichtbaar is, met daarachter onzichtbaar het ocr resultaat (voor zoeken). http://createpdf.adobe.com/ lijkt dit te doen voor $10 per maand, sounds great, maar alleen voor USA en Canada. Suggesties meer dan welkom! Nederlandse aanbieder heeft de voorkeur. Alvast bedankt. Tim
  20. Even geen reactie kunnen geven, een tikkeltje druk met alle aandacht van media en prospects voor BudgetBoekers. @Erik: Ik kan je zwart op wit de voordelen laten zien mocht je interesse hebben. Om je vragen (deels) alsnog hier publiek te beantwoorden: - Scannen kost minder tijd dan boeken, helemaal als wij het voor je doen. - Je hoeft niemand te ontslaan: de propositie voor kantoren is dat je (een deel van) je boekingsactiviteiten afstoot aan een efficiente backoffice, de capaciteit die je vrijmaakt zet je in voor hogere marge activiteiten. Een éénpitter in de branche haalt ongeveer 60Keuro omzet per jaar met een mix van advies en boekingswerkzaamheden. Als deze persoon ons als backoffice de boekingswerkzaamheden laat doen en zichzelf richt op advies en acquisitie kan hij met dezelfde inspanning 100Keuro omzet halen. @Rové: mee eens, maar wij zijn geen buitenlands bedrijf. We zijn een Nederlands bedrijf, met accountmanagers en administrateurs gevestigd in Rotterdam en Amsterdam. We hebben de backoffice van ons kantoor echter efficient en grotendeels in het buitenland georganiseerd. In andere woorden: je gooit je boekhouding niet over een muur naar het buitenland (sterker nog, hij komt zelfs nooit in het buitenland!) maar maakt wel gebruik van het kostenvoordeel. Ik hoop dat ik jullie vragen zo beantwoord heb, zo niet dan zie ik een wederpost met veel plezier tegemoet. Gr. Tim
  21. Voor uw aller info: de meeste van de hierboven gestelde vragen worden inmiddels beantwoord op www.budgetboekers.nl, je kunt daar o.a. direct je tarief uitrekenen. Stuur me gerust een prive berichtje indien je meer info wenst. Cheers, Tim
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.