qweewqeqweqw

Senior
  • Aantal berichten

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    enthousiast worden over nieuwe technologie, maar ook hypes kritisch kunnen bekijken. Mensen die out of the box kunnen denken en met originele ideeen en toepassingen op de proppen komen om zo klanten te voorzien van nieuwe business.
  • Mijn mening over innovatie
    Innovatie moet komen van de kleine ondernemer die een netwerk aan ondernemers/zzp'ers heeft.
    Grote bedrijven zijn niet in staat te innoveren. Dat komt puur door het feit dat
    veranderingen te traag geimplementeerd worden. Innovatie is de enige manier om Nederland op de economische wereldkaart te houden. Logge apparaten horen daar niet bij.
  • Mijn mening over ondernemerschap
    De vrijheid om met eigen ideeen iets te realiseren is het grootste goed. Geld is noodzakelijk, maar niet meer dan dat. Het grootste plezier in ondernemen is het uitwerken van ideeen en je droom verwezelijken.

qweewqeqweqw's trofeeën

  1. Da's wel een heel oud topic uit 2011. De groei zit er nog steeds goed in. Zeker na het aanbrengen van focus (medisch/wetenschappelijk in mijn geval) en het uitbreiden van het dienstenpakket rondom apps. Ik programmeer nog steeds ongeveer 50% van mijn tijd, ik besteed vaker uit. Maar toen ik begon heb ik zo'n beetje 80% geprogrammeerd en 20% besteed aan andere zaken. Het aannemen van mensen wilde ik nooit, er zijn genoeg goede zelfstandigen die programmeerwerk kunnen doen. Als mijn dienstenpakket meer in beheersferen gaat komen dan zou er wel reden zijn om iemand aan te nemen, maar voorlopig niet. Mijn belangrijkste tip is dat je je specialiseert. Er zijn enorm veel ontwikkelaars en denk na wat je precies kunt toevoegen en hoe je je kunt onderscheiden op de markt.
  2. Dank voor de snelle en nuttige reacties. Er zijn nog geen afspraken gemaakt, wel in de vorm van een mondelinge intentie om tot een raamovereenkomst te komen. Daarin staan weer andere bedragen, die binnen een SLA vallen vermeld. We maken medische software. De klant heeft ons gekozen omdat we al jaren betrouwbare service leveren en specifieke expertise bezitten. Ik heb de klant openheid geboden en gezegd dat het voor ons lastig is om aan de specifieke inkoopvoorwaarden te voldoen. Ik hoop dat we op basis van aangepaste voorwaarden (onze verkoop- en hun inkoopvoorwarden) verder zaken kunnen doen. Rechtsom of linksom wil ik contracten of raamovereenkomsten laten toetsen door een juridische professional. Waarschijnlijk van dit forum ;D
  3. Een paar weken geleden heb ik een grote klant verworven. Dit is een multinational. Ik ben een eenmanszaak (we werken met z'n twee, maar dat is nu even niet relevant). Aan de grote klant zitten ook mogelijk grote claims verbonden. Zo zijn de inkoopvoorwaarden niet mals en krijgen we binnenkort een servicecontract. Ik denk er nu aan om de eenmanszaak om te zetten in een BV. Daar baal ik wel van, aangezien ik voor de fiscus een starter ben (eind 2010), en nog een hoop aftrekposten geniet. Alternatief is een dure aansprakelijkheidsverzekering. Laat natuurlijk onverlet dat het geweldig is om deze schitterende klant te mogen verwelkomen, maar het heeft nogal wat voeten in de aarde. Alvast bedankt voor de reactie(s)!
  4. Ook wij steken veel tijd in offertes. Soms zijn het halve functioneel ontwerpen. In ieder geval gaat er een papieren offerte de deur uit, en daarnaast (als de klant dat wil) een versie in pdf, samen met onze algemene voorwaarden. Tegen het eind van de geldigheid van de offerte bel of mail ik even na. Soms hoor je niets meer. Maar dat is het risico van het vak. Ik wil niet overkomen als een offertefabriek, dus het is mijn eigen risico om daar (te) veel tijd in te steken. Voordeel is dat je een goede start maakt als je offerte helder is omschreven en de klant accoord is.
  5. Ben zelf ontwikkelaar van apps en webservices. Er zijn veel ondernemers die bij mij met een dergelijk voorstel komen met winstdeling in het vooruitzicht. Ik zeg daar steevast nee op. Maar... Ik heb een flink aantal klanten uit de medische sector waarbij ik de ontwikkelkosten laag heb gehouden en waarmee ik aansluitend en aanvullend een maandelijks abonnement heb afgesloten (ik lever een all in online service met hosting, service en database + programmatuur) voor x jaar. Dan zijn de eerste investeringen niet erg hoog en genieten we samen van het succes van je online activiteit. ;) Dat komt een beetje in de buurt van jouw idee, maar door garanties te stellen in de vorm van een (modulair) servicecontract is het voor een programmeur (die overigens wel kan beheren) misschien wat aantrekkelijker. Je neemt natuurlijk wel een risico, maar als je kans op slagen groot is, dan is zoiets wel te overzien.
  6. Het feit dat ik overal van moet genieten. Genieten, genieten genieten. Met als overtreffende trap de Rabobank die vond dat ik van een hypotheek moest genieten. Verder? Social Media (zeker als het fonetisch wordt geschreeuwd - soosjoomieja). En alle social media goeroe's erbij. Ik hoop dat die hype nu voorbij is.
  7. De reservering zal ik wat lager zetten (19% gaat sowieso opzij) en daarbij 25-30% voor de andere belastingen. Bedankt voor de zeer nuttige informatie en ook voor de excel sheet, die ik zal ombouwen naar mijn situatie.
  8. Beste ondernemers. Vorig jaar ben ik mijn bedrijf gestart (eenmanszaak). En ik moet zeggen dat het redelijk tot goed gaat. We zitten alleen een beetje te hannesen met de reservering voor BTW etc. We zijn heel conservatief en letten op de kosten, misschien wel een beetje teveel. We zetten bijvoorbeeld 60% van alle inkomsten opzij voor te betalen BTW en omzetbelasting + premies. Jaaromzet is ca 40.000-50.000. Zelf denk ik dat het aan de (te) hoge kant is. Wat kun je als startend ondernemer het beste opzij zetten als richtlijn? Op sommige websites lees ik BTW + 25% voor de inkomstenbelasting. En dat lijkt me weer veel te weinig.
  9. In 2012 ga ik specialisten en patienten de enorme mogelijkheden van de smartphone en tablet laten ervaren. Niet alleen met apps, maar met complete mobiele concepten voor de medische sector. In die tak van sport is ontzettend veel aan vernieuwing, efficientie en verbetering te halen met relatief goedkope middelen die gewoon in de winkel te koop zijn. Dankbaar en inspirerend werk voor een informatiehongerige sector.
  10. Leuk, ik heb een gelijksoortig product, maar dan in de medische sector. Ook ik heb de luxe van de drukte ervaren en ben inmiddels op dezelfde tweesprong beland. Ben er ook niet uit. Een mogelijke investeerder ziet zeker wat in mijn business (300% groei tov 2010 en constante inkomsten is aantrekkelijk). Aan de andere kant wil ik geen afhankelijkheden of personeel. Om een snelle groei te faciliteren zou een investering noodzakelijk zijn. Een kantoorpand+1fte die het technische werk gaat doen. En zelf op strategie en acquisitie inzetten. Maar aan de andere kant is het met mijn netwerk van ZZP'ers heel goed mogelijk om werk uit te besteden, zonder dure kantoorpanden (in jouw geval valt dat dus wel mee) of personeel. En er zijn vast wel freelance sales-kanonnen die je niet hoeft aan te nemen. En op die manier kun je je groei ook faciliteren. En je hoeft de winst niet te delen met een aandeelhouder. Maar goed, voor beide scenario's is wat te zeggen.
  11. Nee, er is niet veel gebeurd. Ik heb nog gepoogd met de bestaande aanbieders in gesprek te komen, maar dat lijkt een bastion. Maar: ik heb inmiddels de iPad aan het ziekenhuisbed gekregen, wereldwijd, maar wel in de handen van de (long-) specialist. Zie : http://ddqmobile.com/ddqmedicalsolutions/styled-3/broncho.html Dat is inmiddels mijn core-business geworden en vind ik persoonlijk een stuk spannender dan het runnen van een verhuurbedrijf.
  12. Sinds de oprichting van mijn bedrijf al veel publiciteit gehad. In landelijke kranten, op de radio (wetenschapsprogramma VPRO), en er is ook een profiel gemaakt. Erg leuk om te doen en natuurlijk goed voor de Tamtam! Een stuk over mijn 'mobiel ondernemerschap' En een reportage over de App, QR codes + website die ik gemaakt heb voor Kasteel Valkenburg. http://www.l1.nl/content/5347803/reportage_kasteelruine_valkenburg_op_mobiele_telefoon#
  13. Daarom is het goed dat Apple kritisch kijkt naar Apps die net zo goed websites kunnen zijn. Vaak word ik gebeld door klanten die een 'App' willen om de 'App'. Meestal komt het neer op een verpakte versie van hun website. Deze klanten adviseer ik altijd om een mobiele website te maken in plaats van een app. Ik denk dat in dit geval de toegevoegde waarde van een app tov een goed toegankelijke website niet zo hoog is.
  14. Dan maak ik gebruik van de gelegenheid om hier mijn BBZ-voortgang te vertellen. Ik heb dus voor een deel van 2010 + 2011 BBZ ontvangen, op dit moment heb ik die uitkering niet nodig (mijn bedrijfje loopt aardig goed!) en zet het bedrag dus maandelijks opzij. Deze maand is de laatste BBZ maand. De BBZ heeft mooi als vangnet voor een paar moeilijke maanden kunnen dienen. Daar is de regeling immers voor bedoeld! Dankzij dit forum en een uiterst behulpzame gemeenteambtenaar ben ik vooraf goed geinformeerd. Ik verwacht over 2011 een bescheiden winst, en verwacht eveneens de BBZ terug te moeten betalen. Dat is geen probleem, want ook hier geldt dat vooruitzien regeren is. Ik had met veel gemak de BBZ erdoorheen kunnen jagen, maar ik ben zeker in deze opstartfase uiterst conservatief met uitgaven, liever teveel opzij gezet dan later in de problemen komen.
  15. Dank voor jullie onbetaalde :) adviezen. Er is wel degelijk business uitgekomen. Sterker nog: ik heb met 1 demoversie (waar ik ongeveer 8h werk in had gestoken) een fantastische opdracht binnengehengeld. Wat ik veel merk is dat ik in het offertetraject al veel kennis weggeef, en vaak niets meer van potentiele klanten hoor, of een nee achteraf. De klant is wellicht bij een ander uitgekomen met behulp van de door mij verstrekte informatie/brainstorm. Is niet erg als dat een keertje gebeurt. In mijn werkgebied (mobiele apps, concepten) is voor veel klanten in spe een onontgonnen terrein, en ik vind het de nobele beroepsplicht om mensen goed te informeren over de do's en dont's, maar het zoeken is naar de goede balans tussen kundig informeren en kennis weggeven ten koste van je tijd en zin.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.