PaulGo

Legend
  • Aantal berichten

    691
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PaulGo

  1.  

     

    Kijk maar eens wat er in een gemiddelde krat bestellingen zit. Allemaal droge of houdbare (non)food artikelen. Men besteld nauwelijks vers, maar haalt dit "gewoon" in de winkel.

     

     

     

     

    Vers producten als groente fruit en vlees willen de meeste klanten, waaronder ikzelf, eerst zien en keuren voor ze het kopen. Je gaat toch niet extra betalen voor de online bestelling van een aantal rotte appels ?

     

  2. Helaas hebben de meeste pakketjes, die ik van bedrijven ontvang, geen track and trace mogelijkheid meer.

    Dat is oliedom en in het computertijdperk onbegrijpelijk. Met track and trace ben je beter voorbereid op wanneer je de bezorger kan verwachten. Dat scheelt heel veel tijd, moeite en stress.

     

    Nu moet ik soms de hele dag wachten op een pakketbezorger. Vaak nog tevergeefs. Je weet nooit wanneer die langskomt. Zij proberen altijd te bezorgen als je net even de deur uit bent voor boodschappen of zo. Soms komt zo'n pakketje bij de buren. Maar als je dan langs gaat blijken ze net met vakantie te zijn gegaan.

     

    Ik vind de postbezorging om al deze redenen en ook die van de voorgaande posts een achterlijke bedoeling. Dat kan en moet anders en hoeft in dit informatietijdperk niet veel extras te kosten.

     

     

    Paul

  3. De stansen voor de Office versie gaan minimaal 150.000 vellen mee. Dat is getest. Ook kunnen de ponscartridges(mes+snijplaatje) altijd vervangen worden. Dat is altijd goedkoper dan een heel nieuw apparaat kopen. Deze cartridges heb ik indertijd zelf helpen ontwerpenen waren een absolute must voor mij. Gek dat de salesmedewerkers dat niet benoemen, terwijl het wel door veel klanten gewenst wordt.

    De kartonnen covers zijn nu voorgestanst, maar kunnen ook ongestanst worden geleverd. Verder kan jij het beste met het bedrijf zelf contact zoeken.

  4.  

     

    Toch wel: Nieuw inbindsysteem, maar daar maakte je vervolgens zelf matig gebruik van en die zakenpartner weet zich nu volgens mij prima zelf te redden. ;)

     

    Groet,

     

    Highio

     

    Dat was nog het oude apparaat. Omdat ik destijds de hele productie nooit in mijn eentje kon opstarten, ben ik samen met een zakenpartner op zoek gegaan naar marktpartijen. Nu heeft het bedrijf Innobind een nieuw apparaat op de markt.. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van gebruikers.

     

    Er zijn veel meer doorontwikkelingen geweest met dit systeem. De R&D doe ik nu noodgedwongen zelf, want de meeste ontwerpbureaus hebben te weinig ervaring met zulke gespecialiseerde (stans)apparaten. Dan betaal je tonnen aan allemaal ontwerpen, die onvoldoende functioneren. Een oude technicus op gebied van grafische machines helpt je daar en tegen wel verder. Die weet nog de fijne kneepjes van het vak.

     

    Dit fenomeen zie je trouwens vaker ook in andere branches. Veel technische kennis zit nog wel bij de oude generatie vakmensen maar jongeren krijgen nu in het onderwijs te maken met grote gaten in hun technische kennis.

  5. @ Miranda,

     

    Een zakenpartner van mij brengt het Innobind systeem op de markt. Hiermee kan je boekwerkjes en brochures maken door tabs in vellen papier te stansen. Dan koppel je deze stapels vellen in één keer aan elkaar. Doordat er meerdere vellen tegelijk worden gekoppeld is het boekje erg stevig. Dat trek je bij 80 paginas niet los. De boekjes zijn tot 40 vel in één katern direct te koppelen maar ook dikkere boeken zijn zo te maken door katernen later aan elkaar te koppelen. De vellen blijjven helemaal open liggen bij het lezen er er kunnen naderhand altijd nog bladzijden toegevoegd of verwijderd worden.

    Je hebt hier helemaal geen milieu onvriendelijke plastic of metalen bindringen meer nodig. Ik zou op deze wijze eigenlijk geen reclame willen maken, maar het is raar dat er op een innovatieplatform als Higherlevel niet eerder aan zo'n innovatie uit eigen land wordt gedacht. Dat is de enige reden dat ik de naam van het product noem. Op Higherlevel is reclame maken namelijk ongewenst. Hopelijk wordt het in dit geval wel als het geven van informatie bij deze vraag geaccepteerd.

    Jaren geleden heb ik het Innobind systeem uitgevonden en marktexperts zijn laaiend enthousiast. Technisch werkt het goed. Maar de verkoop en marketing moet nog goed op gang komen. Hier moet de kantoorvakhandel verplicht het overgrote deel van zijn assortiment afnemen van een paar grote distributeurs. Deze doen alleen maar zaken met grote Amerikaanse multinationals. Daar kom jij dus als startende ondermeer niet tussen. Het bedrijf van mijn zakenpartner verkoopt daarom hier alleen via internet.

     

    Paul

  6.  

     

    Zelf denk ik niet dat je kunt verwachten dat er mensen op staan om geheel gratis in te springen.

    Wel zijn er mensen, zoals ik, die bereid zijn om mensen in nood door een moeilijke tijd heen te helpen.

    De verwachting is dan wel dat na deze periode er alsnog een vergoeding of tegenprestatie tegenover staat.

    Dit ben ik met jou eens. Geld om naderhand de invaller te betalen is echter het probleem nog niet eens. Je vind vaak geen geschikte invaller in veel branches. Wel bieden legio consultants coaching op afstand en allemaal goedbedoelde adviezen aan, maar niemand wil of kan zijn handen uit de mouwen steken om een zieke ondernemer bij te staan. Er zijn alleen wel veel administratiekantoren, die de boekhouding op zich willen nemen, maar niet de hele toko een tijd lang draaiende willen houden

    Of een hulporganisatie, bestaande uit vrijwilligers, deze problemen op kan lossen is nog maar de vraag.

    Denk daarbij maar eens aan de juridische consquenties als er b.v. verkeerde beslissingen worden genomen etc.

     

     

     

     

    Waarom werkt dit systeem dan in bijv. Belgie wel goed?? Ook in veel andere landen hebben ze goede ervaringen met zo'n systeem. Als de ondernemer weer aan de slag kan met zijn bedrijf is hij eeuwig dankbaar dat anderen zijn bedrijf hebben gered. Hier in ons land gaan zo geregeld nodeloos bedrijven op de fles en raken ondernemers door zo'n situatie alles kwijt.

  7. De laatste maanden ben ik tgv ziekte en stress onvoldoende in staat om goed mijn verschillende bedrijven te runnen. Terwijl er zat klanten zijn heb ik de energie niet om veel zaken goed af te handelen.

    Ik zit al een hele tijd te zoeken naar organisaties of instellingen die startende ondernemers, kleine zelfstandigen en ZZPers tijdelijk kunnen ondersteunen i.g.v. ziekte.

     

    Hier beschouwt de overheid het als een ondernemersrisico. Je kan je wel verzekeren , tegen een soms absurd hoge premie dat je een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgt, maar er is geen enkele verzekering, voor zover ik weet, die tijdelijke vervanging regelt.

     

    Waarom wordt er hier door de KVK niet het Belgische model overgenomen?

     

    http://economie.fgov.be/nl/ondernemingen/leven_onderneming/ervo/#.U4gjZ_mshyU

     

    Daar is een grote poule van vervangende ondernemers, die ZZPers in bijzondere omstandigheden bijstaan en het wordt gefinancierd door de Belgische overheid.

     

    Hier laten ze je langzamerhand kapotgaan. Sorry dat ik zo negatief ben , maar wordt er radeloos van het elke dag boven mij macht werken. Stoppen wil ik ook niet wat mij door allerlei "hulpverleners" wordt aangeraden: "Ga maar lekker van een WAO uitkering genieten..."

     

    De voldoening die het ontwikkelen van nieuwe goedwerkende producten oplevert, wil ik niet missen. Met een runnen van een eigen bedrijf heb je iets om trots op te zijn en kan je je nuttig maken voor de samenleving., De techniek vind ik hartstikke leuk maar het jachtige commerciele mijnenveld en de hoge financiele risico's leveren te veel stress op voor mijn gezondheid.

     

    Er bestaan in ons land wel ZZP coorporaties, die een financieel vangnet voor leden hebben i.g.v. uitval door ziekte ( broodfonds) Echter die redden jouw bedrijf niet bij ziekte of tijdelijke uitval door een invallende ondernemer te regelen. Je krijgt in een noodsituatie hoogstens een tijdelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering om zelf je levensonderhoud te betalen.

     

    Is het wellicht een goed idee om als Higherlevel-leden een hulporganisatie op te richten bestaande uit een poule van ondernemers, die leden in problemen tijdelijk kunnen bijstaan?

     

    Graag hoor ik jullie reacties,

     

    Paul

  8. Hallo PaulGo.

     

    Er zal alleen aan een aantal eisen moeten worden voldaan.

    Synergie is erg belangrijk. De verschillende producten moeten iets met elkaar te maken hebben en bij voorkeur zal één markt benaderd moeten worden.

     

    @Hans,

     

    Dat ben ik helemaal met jou eens. Iemand met een combinatie van computersupplies en diervoeder naar klanten toesturen is een heel rare.

     

    Deze verkoper stuur ik het liefste met gadgets, computerproducten, kantoorartikelen e.d. op de weg.

     

     

    Een denkbare constructie is de volgende:

    De vertegenwoordiger komt bij één van de twee bedrijven in dienst en krijgt een basis inkomen en kan daar ook z'n kosten declareren. Verder wordt een provisie betaald. Deze dient zodanig te zijn, dat hij geen voorkeur heeft voor een bepaald product.

    Daarnaast maken de twee "werkgevers" een onderlinge overeenkomst, waarin vastgelegd wordt hoe dit basis salaris en de onkosten worden verdeeld (dit laat je dus niet aan de vertegenwoordiger over)

    Ook kunnen zij dan afspreken, dat de aan de vertegenwoordiger te betalen provisie volgens een bepaalde verdeelsleutel wordt gedragen.

     

    Nu heeft de vertegenwoordiger één aanspreekpunt, nooit discussie over de onkosten en provisie en kunnen de verschillende bedrijven toch een andere verdeling afspreken.

     

    Ik wens je suc7 & wijsheid.

     

     

    Hieraan dacht ik ook. Precies deze constructie wil ik met hem bereiken. Hem fulltime en voor langere tijd in dienst nemen is een te groot risico voor een bedrijf dat net start met internationale sales. Als andere mensen mee participeren, kan het wel een mooie mogelijkheid zijn om internationaal door te breken en wil ik wel deze stap wagen.

     

    Het ene product zal altijd beter lopen dan het andere. Voor de andere opdrachtgever is het niet leuk als de ene opdrachtgever veel succes heeft en de andere niet. Daarom dacht ik aan het volgende:

     

    Een klein deel van de inkomsten gaat in een gezamenlijke pot. Daarvan krijgen alle deelnemers , naar rato van hun investering een ( al of niet gedeeltelijke) cashback.

     

    Het risico wordt zo gespreid.

     

    Is dit een goed idee? Het lijkt dus een soort van investeringsfonds in sales. Het zal de deelnemers altijd besparingen opleveren t.o.v. het op pad sturen van een een salesmedewerker naar allerlei buitenlandse bestemmingen, steeds voor één lead.

     

    Paul

     

     

  9. Hallo PaulGo,

     

     

    Ik denk dat je eerder aan een klassieke handelsvertegenwoordiger, die voor eigen rekening en uitsluitend op provisiebasis werkt, zou moeten denken.

     

    Groet

     

    René

     

    @Rene,

     

     

    Helaas willen de meeste verkopers niet uitsluitend op provisiebasis werken. Haast alle sales-outsourcing bedrijven raden dat trouwens af: "Alleen de mindere goden willen no-cure-no-pay werken."

     

    Echter een betaalde freelancer is ook bepaald geen garantie op succes en heeft vaak ook niet de drive van een betaalde medewerker in vaste dienst.

     

    Paul

  10. Hierbij een vraag over het volgende initiatief van mij om met een aantal ondernemers gezamenlijk een salesmanager in te huren. ( De advertentie staat in Vraag en Aanbod)

     

    Een zakenpartner van mij werkt al een halfjaar met een salesmanager om de internationale verkoop van ons product een boost te geven. Naast zijn vaste salaris zijn vooral de reiskosten naar ander landen FR. GB, VS enz een hoge kostenpost.

    Mijn zakenpartner wil nu zijn contract beeindigen. Dit vind ik onverantwoord en doodzonde, net nu er een aantal belangrijke internationale afnemers gevonden zijn door deze salesmanager. Zelf hem alleen in dienst nemen, vind ik nu nog een te groot risico en daarom heb ik het volgende bedacht:

     

    Is het een zinnig idee om hem met een aantal Higherlevel leden gezamenlijk in te huren? Dan zou hij op één zakenreis langs diverse marktpartijen kunnen afreizen en opdrachten kunnen combineren. Dat spaart heel veel tijd en reiskosten.

     

    In deze tijd van economische crisis lijkt mij het een welkome besparing voor bedrijven , die zo meer kansen hebben om internationale verkopen van de grond te tillen.

     

    Er moeten dan van te voren wel goede afspraken gemaakt worden over het aantal uren dat hij voor welk bedrijf werkt, hoe om te gaan met een breder producten palet. Niet naar een afnemer met twee concurrerende producten.

     

    Graag hoor ik welke andere zaken en mogelijke valkuilen jullie zien.

     

    Paul

     

    [mod edit: verkoopverhaal (prijs/korting) verwijderd]

  11. Op www.grabcad.com kan iedereen kant-en-klare en andere CAD modellen downloaden van heleboel verschillende producten ,onderdelen, designs en kunstwerken. Ook op de site www.tracepartsonline.net zijn CAD modellen van diverse leveranciers van mechanische en elektronische onderdelen te downloaden. Dat scheelt heel veel tijd en geld bij die productotwikkeling. Je hoeft dan niet het wiel op nieuw uit te vinden, of een ontwerpbureau alles te laten uitzoeken en tekenen .

     

     

     

    Paul Gokkel

  12.  

    Ik ben op zoek naar een samenwerkingspartner met de juiste kennis betreffende het ontwikkelen van de website en bij voorkeur ook de app. De samenwerkingspartner zal als vergoeding een deel van de aandelen verwerven in de op te richten besloten vennootschap. ik zelf heb in het verleden met succes een aantal grootschalige projecten in de markt gezet.

    Ik hoor graag van je.

    Maarten van Wersch

    06-53148149

     

     

    Dan kan je toch ook , met jouw verdiende geld, een programmeur op uurbasis inhuren?

     

    Paul

  13. Als iemand te goeder trouw is, vind ik een boete van €2400 veel te hoog. Zeker als je ziet hoe echte oplichters hier vaak wegkomen zonder of met een geringe schadevergoeding aan de gedupeerde ondernemers.

    Als topicstarter had kunnen weten dat het artikel letterlijk gecopieerd is uit de Telegraaf is het een heel ander verhaal.

    Dan is het goed dat er nog iets als het auteursrecht bestaat.

     

    Paul

     

  14. @ Christine'

     

    Zonder octrooien, auteursrecht, merken en modellenrecht kan iedereen dus jouw programma, product of ontwerp gewoon kopieren.

    Het probleem van de dure octrooi juristen zou ook opgelost kunnen worden als de grote bedrijven verplicht geld storten in een fonds, waarmee kleine bedrijven goedkopere of zelfs gratis rechtshulp kunnen ontvangen.

    Het probleem zijn niet de octrooien maar de enorm hoge kosten, die kleine startende bedrijfjes moeten maken .

     

    In ons land betaal je als particuliere uitvinder of klein eenmans bedrijf net zoveel voor een Nederlands of Europees octrooi als een grote multinational als Apple ,Philips, BMW of Samsung.

    Zelfs in de VS krijgen particuliere uitvinders en keine bedrijfjes forse reductie op hun patentkosten.. Laat zo' n grote multinational maar tien of honderd keer meer betalen voor een patent. En laat dat geld ten goede komen aan kleine startups.Trouwens met het wegvallen van haast alle subsidies voor starters is het innovatie klimaat hier betreurenswaardig verslechterd.

     

    Paul

  15.  

     

    Ik denk dat het octrooirecht wereldwijd op de schop moet. Voo hardware moet de duur beperkt worden tot een jaar. Zelfs in de pharmaceutische industrie zou de geldigheidsduur van een octrooi drastisch bekort kunnen worden.

     

    Dat vind ik een slechte oplossing. Patenttrollen moeten ze apart aanpakken. Als de octrooiduur korter wordt, worden nieuwe medicijnen de eerste tijd veel duurder, want de farmaceutische industrie wil haar dure r&d toch terug verdienen,

    De hele innovatie wordt zo de nek om gedraaid, door deze verkorting van de octrooiduur. Voor kleine bedrijven ,starters en uitvinders wordt innoveren zo oninteressant. Ze verdienen nooit meer hun investering terug, die ze gedaan hebben in protypebouw en ontwerp.

    Open innovatie is alleen goed te doen voor designers, die het ontwerp zelf doen, niet voor opdrachtgevers.

    Juist beter zou zijn een combinatie van verlenging van de octrooiduur met wettelijke beperking van de inkomsten en royalties.

     

    Paul

  16. Met het CAD programma TurboCad kan je mooie 2D en 3D tekeningen maken. Zelf heb ik nooit een CAD tekenopleiding gehad en heb door oefenen en evt uit handboeken raadplegen alle vaardigheid opgedaan om met dit goedkope (90 euro) programma te werken.

    Ook renderingen van 3 D modellen zijn mogelijk met dit programma. Dit lijkt mij verreweg de goedkoopste oplossing. Zeker als je in de toekomst vaker wijzigingen wil aanbrengen in jouw modellen.

    Paul

  17. Is het niet een goed idee om en pluimen rubriek en een koude douche rubriek hier op Higherlevel te starten.

     

    Nee, alleen al om te voorkomen dat HL een soort beoordelingssite wordt. Vaak kan je op de website van de leverancier al een beoordeling (positief of negatief) achterlaten. Gebeurt vaak anoniem en is moeilijk te controleren van wie het afkomstig is.

     

    En je kan altijd je potentiële leverancier door Google halen. levert vaak genoeg info op

     

    Dat klopt niet. Het gebeurt in individuele gevallen hier al vaak op Higherlevel:

     

    Zie " Ervaringen met BeUP - Proximedia? " of die serie over de slechte bezorging door Post-NL . Dus waarom niet een algemene pluimen rubriek en stekelingheden rubriek maar dan voor en door ondernemer? Als je wel een paar slecht functionerende bedrijven door het slijk haalt ,best, maar dan moet dit voor alle klantonvriendelijke bedrijven gelden. Gelijke monniken gelijke kappen zou ik willen zeggen.

     

    Trouwens ook Google levert in zulke gevallen vaak niet voldoende of zelfs geen informatie op.

  18.  

     

     

    De servicegraad kan wel eens wat hoger in Nederland, ben ik met je eens, maar we doen ook hele goeie dingen in Nederland.

    ;)

     

    Ben ik helemaal met jou eens.Ik kan netzo veel voorbeelden noemen van personeel dat echt iets extras doet voor de klant of afnemer. De pluimen in de Consumentengids staan er niet voor niets. Maar de consumentengids heeft niet voor niets ook een koude douche. De goede klantvriendelijke bedrijven en het personeel mogen best eens wat meer in het zonnetje worden gezet, en net zo goed horen de afnemers ook meer gewaarschuwd worden voor klantonvriendelijke bedrijven en bepaald personeel. Laten die ook maar meer bekend worden gemaakt. Wel natuurlijk met het recht van hoor en wederhoor. Dus absoluut geen schandpaal.

     

    Zelf maakte ik dat onlangs mee bij een bedrijf. Omdat deze medewerker mij persoonlijk opbelde en mij waarschuwde voor bepaalde praktijken in die branche. Deze eerlijke medewerker kon het niet aanzien hoe startende ondernemers hier benadeeld worden met hoge woekerprijzen en verkeerde adviezen. Hij heeft mij adviezen gegeven, die van onschatbare waarde zijn. Wellicht neem ik hem later in dienst. Ik ga hier verder niet op in om zijn privacy te beschermen, maar ben die klokkenluider erg dankbaar.

     

    Dit is maar één voorbeeld maar kan diverse ZZPers en kleine bedrijven noemen in ons land, die op feestdagen nog dag en nacht bezig zijn om jou als klant te helpen. Bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen en oud en nieuw, om een product af te maken voor een beurs in januari. Xulke lui verdienen ook een pluim.

     

    Is het niet een goed idee om en pluimen rubriek en een koude douche rubriek hier op Higherlevel te starten. Of zal dat weer de nodige heisa Spam of het tegenovergestelde onterecht zwartmaken , opleveren. Dan dus niet doen..

  19. Goede herkenbare column van Arjan Desselaar :"Fuck de klant.":

     

    Zelf maak ik dat geregeld mee. Klantvriendelijkhied is ver te zoeken hier. B2C maar ook B2B. Te klantvriendelijk personeel wordt zelfs ontslagen in ons land.

    Kijk als door te grote klantvriendelijkheid jouw eigen bedrijfsresultaat onder druk zou komen te staan á la.

     

    Nee vaak kost extra klantvriendelijkheid NIETS en levert het veel, extra gratis goodwill op. Ik voel mij gewoon belazerd door dit gebrek aan klantvriendelijkheid hier, dat ik er serieus over denk om met ons bedrijf te emigreren.

    1. Een voormalige octrooigemachtige verzweeg het feit dat hij een voor ons erg belangrijke marktpartij kende. Waarom noemde hij dat niet? Achteraf was die marktpartij zelf erg verbaasd hier over.

    2. Een ontwerpbureau , waar wij een goede klant van waren, kende het hoofd inkoop van een winkelketen, die erg geinteresseerd was in producten zoals die van ons. Daar wisten zij pas van af toen wij zelf met ons product jaren later daar langs gingen. Wij hadden al twee jaar eerder bij hem een order kunnen binnen halen als het betrokken ontwerpbureau hem had getipt.

    3.Een huisbaas, die weet dat een criminele medehuurder telefoonlijnen aftapt, gesprekken en computerdata afluistert ,wachtwoorden steelt, neemt , al die tijd, niet de moeite om de overige huurders op de hoogte te stellen.

    4. Medewerkers van een bank laten je met een groot geincasseerd geldbedrag vertrekken, terwijl ze weten dat er een paar zware jongens buiten lopen te loeren. Niemand heeft het fatsoen ons te waarschuwen. Als er daarna een poging tot overval, plaats vindt, belt geen enkele omstander 112. Gelukkig had mijn zakenpartner zijn voorzorgmaatregelen genomen. Dus de overvallers dropen meteen af. Het enige wat de omstanders deden was joelen met een soort van wolvengeluid.

    5. Een webdesignbureau verkoopt ons voor 4.000 euro een "eigen"ontwerp dat letterlijk gratis van internet geplukt is. Ik kom daarachter en die vent beweert doodleuk dat dat niet waar is, tot wij hem de hele broncode laten zien.

     

    Helaas is kan ik deze lijst nog veel langer maken , maar dat doe ik niet, omdat ik bestaande zakenrelaties niet op de tenen wil trappen..............

  20. ;-)

     

    ik merk het ook wel hoor, dat ik denk van 'wil je soms niet verkopen of hoe zit het?'

     

    snel aan de kant schuiven en verder met de bedrijven die het wel goed doen

     

    Die hebben wij inmiddels gevonden, maar niet meer in Nederland. Een Duits bedrijf heeft binnen een week een concurrerende offferte geleverd. Ongelooflijk snel en prijstechnisch de helft goedkoper dan een vergelijkbaar Nederlands product. Jammer dat bedrijven hier vaak geen kansen grijpen, want er waren een paar geschikte leveranciers in ons land. Die hadden de opdacht gekregen als ze eerder meer moeite hadden gedaan.

  21. Zonder getekende geheimhoudingsverklaring worden uitvinders helaas geregeld bestolen. De uitvinder van de inkeping van het Bolletjes beschuit werd ook bestolen. Alleen omdat hij eerder dan de Bolletje beschuitfabriek octrooi had aangevraagd kreeg hij waar hij recht op had: een licentievergoeding voor zijn uitvinding. De NDA is niet voldoende maar wel noodzakelijk. Waarom ? Zonder getekende verklaring , weet degene aan wie je jouw idee hebt uitgelegd, na 5 jaar of zo niet eens meer dat het jouw idee was. Dan komt zo iemand zelf op het idee, denkt hij, en brengt het op de markt. Dat is bij ideeen van mij ook wel eens gebeurd. Als je geen enkel schriftelijk bewijs daarvoor hebt, kun je letterlijk niks meer claimen. Dan krijg je nog meer ruzie en rechtzaken in zo'n geval met de vraag wie het idee bedacht heeft.

     

    Zonder geheimhoudingsverklaring iets aan een marktpartij laten zien is gewoon dom. Alleen als een idee weinig waard is voor mij , neem ik niet de moeite voor het opstellen van een geheimhoudingsverklaring. Zo'n idee is dus een aantal jaren geleden ook gestolen. Nou daar zit ik echt niet mee.. Iets anders wordt het als het echt een belangrijke uitvinding is. Dan wil ik wel dat er perse een standaard geheimhoudingsovereenkomst voor wordt getekend. De NOVU ( Nederlandse Orde Van Uitvinders) heeft zo'n algemene geheimhoudingsverklaring.

     

    Ik snap niet dat mensen zo'n bewijs van inzage in andermans idee niet willen tekenen. Deze Novu geheimhoudingsverklaring is echt een noodzakelijke standaard procedure in uitvindersland. Daarmee voorkomt de ontvanger van de informatie juist allemaal geruzie over wat hij of zij gezien heeft en hoe er mee om te gaan.

  22. Wat heb je te bieden?

     

    Wij zoeken een leverancier voor behoorlijk grote aantallen technische producten. Niet iedereen kan dergelijke producten maken. Het lijkt dat er een soort wrijving is tussen de technische mensen en het management. Als je een goede order wil plaatsen, zouden zij toch blij moeten zijn in deze tijd van economische crisis. Het lijkt wel of er in sommige organisaties iets mis is.( Personeel wat op termijn weg moet of zo?)

  23. De afgelopen maanden hebben wij hoe langer hoe meer last van de slechte bereikbaarheid van bedrijven. Vroeger gebeurde het alleen soms als je een gunst vroeg of extra informatie wilde. Als je nu als potentiele klant een technische vraag hebt of een vraag over de kostprijs enz. krijg je vaak nul op het rekest. De betreffende medewerker is in vergadering en de telefoniste komt altijd met het standaard verhaal: "Wat is uw telefoonnummer? Wij bellen u wel terug."

     

    Dat gebeurt dus nooit. Zonde want zo verliezen ze weer een klant. Ik vind het één van de slechtste gewoontes, die helaas in veel Nederlandse bedrijven en organisaties is doorgedrongen. Hebben jullie ook zulke ervaringen? Wat kan je eraan doen? Zelf geef ik niet meer mijn mobiele nummer, maar vraag ik nu voortaan het mobiele nummer van de betreffende medewerker.

     

    Paul

  24. Deze week heb ik in totaal 5 verkeerd bezorgde brieven in de bus gekregen. Nee niet van de buren , maar van huizenblokken verderop. De briefbezorging van PostNL is een puinzooi. Verder heb ik wel goede ervaringen met de pakketservice van TNT Post/PostNL. Die komen altijd wel op tijd aan. Er is echter een goede oplossing. Er moeten in elke wijk speciale roze brievenbussen komen, waar je verkeerd bezorgde post in kan gooien. Als die te vol raakt moet de betreffende postbezorger erop aangesproken worden. Zo vallen postbezorgers die hun werk niet goed willen doen er vanzelf door de mand. Ik heb weinig zin om elke week onbetaald zijn werk over te nemen en die knoeier kan er dan ongemerkt ermee wegkomen.

     

    Een misschien veel beter alternatief zou kunnen zijn een zwarte postzegel van tien euro. Maar die gebruiken kost geen geld maar levert jou zelfs geld op!! Als je weer drie verkeerd geadresseerde brieven in jouw brievenbus krijgt, of je vindt ze in de kliko of in de bosjes, plak je drie zwarte postzegels op die enveloppen en bezorgt ze zelf met jouw adres erop met een speciaal antwoordkaartje. Als de ontvanger dat kaartje doorstuurt naar Post NL krijgt hij samen met jou een vergoeding. Dit systeem moet en kan wel fraudebestendig gemaakt worden en is wellicht een middel om de postbezorging van enveloppen betrouwbaarder te maken.

     

    Paul

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.