kimhoo

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kimhoo

  1. Dat verhaal ken ik goed inderdaad. Had die man zichzelf ook in de schulden gestoken, omdat hij wilde dat het zou slagen? Had die man ook andere diensten ontwikkeld die (indien nodig) hogere uitgaven zouden compenseren? Was die man bezig met een plan om de markt een dienst te bewijzen of was hij alleen uit op persoonlijk winstbejag? Ik zie de analogie totaal niet, maar snap de kortzichtige verdenkingen wel.
  2. Ja, dat klopt. Media, kantoor, beurs, registries, software, programmeurs en eigenlijk nog veel meer moet betaald worden, maar uiteindelijk hebben we dat allemaal in onze modellen meegenomen en het is natuurlijk compleet afhankelijk van wat voor soort toko je bent. Misschien is het aantal toko's en de hiërarchische structuur daarbinnen ook wel iets wat me tegenstaat, maar dat compleet ter zijde. Ik zeg verder ook niet dat je niet mainstream mag zijn. Zelf denk ik liever buiten kaders en besef ik me ter dege dat we bijvoorbeeld ook nog zo'n 80% winst (continue, want hier wel een 'abonnement') draaien op het aanbieden van .nl-domeinnamen van €7,50 inclusief BTW. Ik snap alleen niet waarom alle kosten zo pietlutterig aan de kaak gesteld worden, terwijl de excessieve winsten en compleet absurde verhoudingen (qua kosten) van pakketten als heilig en verantwoordbaar neergezet worden. Wij zijn in ieder geval zeer te spreken over de gang van zaken, de snelheid in innovatie en plannen die op stapel staan.
  3. Volgens mij ga ik daar helemaal niet aan voorbij. Kan altijd meer en is bij ons ook meer, maar dat terzijde.
  4. Een kleine website met weinig dataverkeer kan bij tientallen bedrijven voor 25 euro per jaar gehost worden. Waarom zouden die klanten 8 keer zoveel willen betalen? Het ligt er maar net aan hoe lang een klant verwacht een domein te willen houden. Bij ons is de fee immers eenmalig. Daarnaast hebben wij (zeker over een paar maanden) genoeg exclusieve diensten voor Hosting Art, waardoor het totaalpakket nog aantrekkelijker wordt. Losse domeinen gaan in de verkoop voor circa 7,50 per jaar (ja, inclusief BTW en integratie voor realtime verwerking op uw eigen website dmv van aansluiting op onze (web)services is ook mogelijk) en over omstreeks één an twee maanden komt een eigen backup-client uit, waarvan wij eveneen veel verwachten. Het is de benadering van de markt, anders dan puur een conservatieve blik op vastgelopen hosting. 140 Gbps is de bandbreedte van het netwerk en is niet gelijk aan het dataverkeer. Net zoals een snelweg niet gelijk is aan het verkeer dat er overheen rijdt. Hoe komt het toch dat iemand die 7 jaar een hostingsbedrijf heeft gehad steeds laat zien dat cruciale verschil niet te snappen? Ik had het best voor je willen omrekenen. Lijkt me evident dat dit verschil duidelijk is. Daarom heb ik ook altijd gezegd dat wij onbeperkt dataverkeer aanbieden (tijd is immers onbeperkte factor voor die eenmalige fee) en niet onbeperkte bandbreedte. Gemiddeld zult u 10 euro per jaar kwijt zijn per domeinnaam. Denk aan inflatie en dergelijke. Dat betekent dat u de dienst sowieso nooit langer dan 20 jaar kunt aanbieden. Overige kosten zullen gemiddeld op 5 euro liggen en u wilt ook nog wat winst draaien. Dat betekent dat u onder normale omstandigheden gevaarlijk dicht bij de 8 jaar dienstverlening komt die anderen kunnen aanbieden. Volgens onze berekeningen kan het wel degelijk gefinancierd worden sec uit inkomsten. Een is hierbij een afhankelijkheid van volume. We gaan natuurlijk niet jaren wachten om te kijken of wij onze geprognotiseerde volumes halen en daarom investeren wij alvast in vele andere diensten en verdere automatisering van overigen en nieuwe diensten. Het gaat om het concept en niet om slechts de pure hosting pakketjes die er volgens iedereen zouden moeten zijn. Tijd om oogkleppen af te gooien. Na bijna een jaar komen meldingen her en der tevoorschijn: https://www.ispgids.com/ervaringen/hosting-art en het lijkt er dus op dat het lang niet slecht gaat.
  5. Sorry, maar wat heeft dit met hosting te maken? Yep, en jij weet alles beter dan de rest van de wereld. Veel succes met je toko! Kom je hier ook vertellen hoe het afloopt? Het heeft alles met hosting te maken. Ook hosting verdient een visie en vernieuwing. Ik weet niet alles beter dan de rest van de Wereld, maar als ik onjuiste beweringen tegenkom, reageer ik graag. Verder zeg ik ook dat ik wens dat dit gaat werken en er vertrouwen in heb, net als vele klanten, maar verder is het koffiedik kijken. Ik schuw uiteraard niet een willekeurige afloop te communiceren.
  6. Ik heb al 7 jaar een ander webhostingbedrijf, die ik nu overigens aan het 'opruimen' ben. Ik zie dezelfde verhoudingen tussen groot- en kleinverbruik. De meeste mensen brengen een website online en zeldzaam is het dat deze regelmatig onderhouden wordt. Daarnaast wordt dataverkeer (Evo heeft 140Gbps liggen die ze niet opkrijgt), net als dataopslag steeds goedkoper. Iedere NAS komt er ongeveer voor hetzelfde geld met dubbele capaciteit. Wij hebben uitgerekend dat de domeinnamen het duurst zijn op termijn en bij bulk en dan nog kopen wij op de goedkoopst mogelijke manier in in de wereld.
  7. EURid registrarschap kostte bijvoorbeeld ook al 10k. Verder is er al Nominet, DNS.be, Denic, SIDN en ICANN komt eraan. Dit concept gaat idd niet werken als het half uitgevoerd wordt.
  8. Ik snap je punt volkomen. Grootverbruikers juigen wij toe, mits legaal en vooral om ons te gebruiken voor een succesvolle goedkope start van een potentieel goedlopende site. 10 gig valt nog wel mee, want we storen terrabytes op het moment, waarbij een topklant zo'n terrabyte heeft geupload/gebackupt. Heerlijk dat dat kan. In onze voorwaarden hebben we ons inderdaad ingedekt tegen excessief gebruik, maar vooral tegen misbruik. Torrentservers draaien gaat bijvoorbeeld een probleem opleveren bij ons. In de praktijk kunnen we klanten op een dedicated bandbreedte zetten, maar vooralsnog zit niemand elkaar in de weg. Mocht iemand uiteindelijk worden 'geknepen' op 100Mbit p/s synchroon, dan denk ik niet dat daar bezwaar tegen gemaakt wordt. Op het moment dat het daar gaat om een succesvolle site, wil iemand allang een separaat contract afsluiten, omdat ze dan niet willen dat wij bepalen wanneer we onderhoud plegen of dat ze het risico lopen onvoldoende bandbreedte te hebben. Dat zal een wisselwerking zijn en is een kwestie van timing en bij een goede relatie die wij zeker met onze grootverbruikers onderhouden, denk ik dat het puur een win-win is. Maar goed, point taken en ik ben natuurlijk niet gek. De tijd zal het leren, maar ik wens vanuit het diepste van mijn hart dat we hiermee een naar mijn idee groot gat opvullen. Ik heb een half jaar geleden ook aleens gezegd "Go away Daddy!" en daar houd ik ons aan. :)
  9. Tja, wat er aan techniek staat is wat mij betreft ook syntactic sugar. We plaatsen data niet op hardeschijven die fysiek in de machine zitten, maar op remote filesystems die we kunnen uitbreiden en waarvoor we een RAID-drivers in een eigen linux-distributie hebben ingebouwd, zodat we onze configuratie snel kunnen uitrollen. Volgens mij is een oordeel hier omtrent slechts schijfruimte een beetje kort door de bocht.
  10. Ik krijg nou niet bepaald de indruk dat u weet waar u over praat. Onder wat u hier "overige eigenschappen" noemt valt het belangrijkste aspect van hosting: dataverkeer. Verkeer waarvoor u ook per gigabyte aan uw leverancier moet betalen. Met een vaste prijs (199 euro) komt u onherroepelijk op het moment dat u meer kosten heeft gemaakt dan de klant heeft betaald. Bovendien kun je met Pakket A meer klanten kwijt op je server (meer inkomsten). Logisch dus dat wanneer je meer ruimte wilt je ook extra moet betalen, dat gaat immers ten koste van de plek van een ander. Volgens mij noemde ik de kostprijs van de 50MB meer, ipv de kosten van het 50MB pakket an sich.
  11. Ik krijg nou niet bepaald de indruk dat u weet waar u over praat. Onder wat u hier "overige eigenschappen" noemt valt het belangrijkste aspect van hosting: dataverkeer. Verkeer waarvoor u ook per gigabyte aan uw leverancier moet betalen. Met een vaste prijs (199 euro) komt u onherroepelijk op het moment dat u meer kosten heeft gemaakt dan de klant heeft betaald. Nee, ik begrijp niet waar ik het over heb :) Daarom investeer ik tonnen in een hosting bedrijf. Niet spannende eigenschappen in deze context bedoel ik mee 1 vs 3 databases, terwijl met gebruikelijke tabel-prefixes hetzelfde kan worden bereikt en waarbij deze vaak niet in quota wordt meegenomen. Bandbreedte vind ik zeker niet het meest spannend en de overdreven marges gelden nog immer bij alle duizenden verschillende pakketten die ik ooit heb gezien. Natuurlijk moet er brood op de plank komen en door de hi-erarchie in de hosting-markt zijn er enorm veel kleine partijen die 10 - 100 klanten op een server moeten draaien en tja, dat moet ook betaald worden, samen met een salaris. In dat geval spreek ik niemand tegen, maar dit fenomeen wordt door laagdrempeligheid voor aanbieders en ontwetendheid bij klanten ondersteund. De hosting-markt zit vol en wil je iets veranderen, de markt een andere kant opbuigen, zal je iets moeten doen om er tegenin te gaan. Daar staan wij voor. Eenvoud en transparantie. Wij blijven overigens continue sleutelen aan het concept, maar ook aan technologie en nieuwe diensten.
  12. Dit hangt samen met onze idee-en die wij hebben omtrent het bewegen van de hosting-branche in een nieuwe richting. Rekening houdend met latente behoefe bij veel mensen die steeds meer online willen zijn en niet begrijpen hoe een en ander werkt, plus opkomende markten, alsmede de hang naar Web 2.0 in de westerse Wereld en zometeen ook Web 3.0 waar nu al over gesproken wordt. Transparantie is hier in onze ogen key. Weg met pakketten, keuzes en moeilijke installaties of vele facturen. Om deze redenen zullen we nooit met pakketten gaan komen. Mensen in de branche weten zeker wat 2Gb/B opslag is, maar voor teveel mensen is dit te abstract.
  13. Volgens contract met je leverancier mag je onbeperkt stroom verbruiken. Dit kan niet. Kwestie van reëel blijven. Gebeurt het ooit dat deze limieten gehaald worden? Weinig voor zover ik weet. Verder kampen datacenters als XS4All en Evoswitch met een overcapaciteit aan bandbreedte. Stroom is een stuk duurder, maar daar hoor ik niemand over en gelukkig hebben wij dat wel meegerekend. Wij bieden overigens onbeperkte hosting. Onbeperkt dataverkeer is inclusief. Ik heb altijd gezegd dat wij geen onbeperkte bandbreedte hebben, beweren te hebben of als zodanig communiceren, echter schalen wij hem iedere keer wel op als het nodig is. En daar is nog wel wat verwarring over volgens mij. Ander voorbeeld dat ik vaak tegenkom. Pakket A: 50MB Pakket B: 100MB Overige eigenschappen niet spannend en hetzelfde. Pakket B is echter € 1,- per maand duurder dan Pakket A. Op zich niet spannend, maar meer arbeid vraagt het niet of is te verwaarlozen. De prijzen van een 500 GB hd liggen rond de € 90,-. Afschrijvingstermijn houden we nog even als vanouds op 3 jaar. Dat zijn 36 maanden. Van de 5 kunnen we er 1 schrappen door de RAID-configuratie. Houden we dezelfde hoeveelheid Van de 6 valt er nog ééntje uit per 3 jaar en dezelfde 7 schijven houden we ook aan voor remote backups. Hebben we 14 schijven à € 90,- = 1260,- voor een daadwerkelijk beschikbare opslag voor klanten van 4 x 500GB (=512000MB) = 2.048.000 MB. 2.048.000MB per 3 jaar kost € 1260,-. Per maand is dat 1260 / 36 = € 35,-. Op die ruimte zijn 2.048.000 / 50 = 40.960 x 50MB's uit te geven die per maand € 1,- opleveren. Resumé: Kosten per 3 jaar voor deze extra ruimte: € 1.260,- Opbrengsten per 3 jaar voor deze extra ruimte: 40.960 x 36 = € 1.474.560,- Marge komt dus neer op zo'n: 117028% Zie hier, één der voorbeelden waarom ik de huidige hostingbranche helemaal zat ben. Een ander voorbeeld na even googelen: http://www.interwijs.nl/p_internet_tarievenoverzicht .NL-domein aanvragen kost hier € 19,20 p/j. Kostprijs is echter € 3,68 per jaar en een domeinnaam kost verder slechts een paar bytes aan opslag. Niemand komt bij ons iets te kort en we leveren prima en transparante service. Vanmiddag is een nieuwsbrief de deur uitgegaan met het verzoek ons oprecht te beoordelen op een onafhankelijke website. Ervaringen zijn te volgen voor de geïnteresseerden op: http://www.ispgids.com/isp/hosting-art
  14. De grootst mogelijke onzin. Punt. Onbeperkte hosting verkopen wij; dat is het uitgangspunt. Wat je (sorry, vind ik prettiger dan 'u') beweert is hetvolgende. In een restaurant mag je onbeperkt eten. Er is eten in overvloed, uit 36 landen en ik 500 verschillende bewerkingen. De koninklijke banketbakker was echter ziek en heeft daardoor maar 50 exclusieve ijstaarten kunnen maken, waardoor er per persoon maar 1 kilo ijstaart als toetje gegeten kan worden. "Jouw conclusie: bleeeh, ik mag niet onbeperkt eten. Het zou verboden moeten worden.." Verder wordt bij dit soort concepten natuurlijk rekening gehouden met de vraag. Wij gaan nu niet meteen een datacenter bouwen op Mars, omdat NASA daar uiteindelijk heel misschien ook met zijn hele infrastructuur naartoe wil. Mijn stelling is dat de huidige business volledig uit zijn voegen is gegroeid, in het verleden enorme (terechte) discussies zijn gevoerd over hoe met een en ander om te gaan en dat nu best ruimte is voor wat nieuws (als dat niet al de enige manier is om de boel wakker te schudden). En daarmee is er ruimte genoeg om onze diensten onbeperkt te noemen, ook al is het niet realistisch om het hele Internet naar ons te downloaden, want daar zit niemand op te wachten. Overigens op de hoogte van het feit dat de kabelaar in Belgie (ja, ja, we zijn internationaal en zelfs vorige maand georienteerd in Silicon Valley) zo'n harde fair-use op het verkeer heeft dat die enige potentieel beperkende factor van ons pakket vele malen de beperking van de potentiele klant overstijgt? Onbeperkt bestaat wel binnen een concept, zonder dat het hoeft te betekenen dat alle parameters binnen dat concept onbeperkt hoeven te zijn. Wist je overigens dat je van je huidige hoster onbeperkt mag e-mailen (ja, ja, daar is ook een scenario denkbaar dat onmogelijk is voor de provider om te realiseren).
  15. Wederom een paar opmerkingen. Mensen die zeggen dat onbeperkte web-hosting niet bestaat hebben het volledig onjuist. Onbeperkt dataverkeer kunnen we ook precies als zodanig aanbieden. Dataverkeer is immers gelijk aan tijd * bandbreedte, waarbij tijd de onbeperkte factor is en dataverkeer daarmee volgens de regels van onze wiskunde eveneens onbeperkt. Mensen die zeggen dat met onbeperkte web-hosting meteen wordt bedoelt dat je zoveel racks mag uitzoeken als je wilt, de servers mee naar huis mag nemen om uit te proberen enzovoorts, denken weinig realistisch en dat maakt het concept nog niet onduidelijk, misleidend of iets van die aard. Als mensen ons vragen stellen over wat men krijgt, zijn wij altijd heel duidelijk en dat is waar voor je geld. Natuurlijk is er sprake van een fair-use, maar dat geldt in ons (misschien vreemde) geval eerder omgekeerd. Op het moment dat sites zo succesvol zijn, willen ze zelf onderhoudstijden kunnen kiezen en dan wil men niet afhankelijk zijn van onze tijden, onze procedures enzovoorts. Wij zijn niet voornemens mensen aan te spreken op hun dataverkeer en/of opslag. Inmiddels zijn we zover ge-evolueerd dat we proefaccounts hebben geautomatiseerd, gespreid betalen (over een periode van 2 jaar) is mogelijk (en per maand opzegbaar!!; weg met die jaarcontracten), et cetera. Komende week start onze eerste zet richting domain art (en daarmee terugkerende inkomsten (maar niet met de gebruikelijke marges van 500%) in de vorm van het geautomatiseerd kunnen koppelen van aliassen aan het account (bv domein.eu aan domein.nl), zonder daarvoor opnieuw 199,- voor neer te leggen. Wij zijn klaar met de bestaande hosting markt en passen ons hosting model aan aan de Web 2.0 gedachte.
  16. Even een kleine update middels deze weg. Volgende maand komen wij met een nieuwe website die helderder communiceert (hoewel er meer is aangepast aan back-end systemen). Op basis van feedback uit de markt, zijn dan de volgende punten toegevoegd aan ons concept: - Proefabonnement (1 mnd); - Gespreid betalen over 2 jaar (betaling 10,- p/m, per maand opzegbaar); - Doorlopende en éénmalige machtiging. Daarnaast gaat Hosting Art volgende maand met onder andere handelsroute.nl en Deloitte Fast 50 als Rising Star naar Silicon Valley. De bedoeling aldaar is in lijn met eerdere uitspraken om wereldwijd de hostingmarkt (die vooral gebaseerd is op gebakken lucht) een nieuwe wending te laten maken. Zelf zal ik in die periode voor Computable gaan bloggen op hun website, dus iedereen kan de ontwikkelingen volgen. Al onze processen zijn geautomatiseerd. Wij hebben geen debiteurenbeheer en support (inclusief telefonisch) kost slechts 0,1 FTE op dit moment. Wij zitten nog immer niet boven de 5% van onze capaciteit, zowel qua opslag als qua dataverkeer en kunnen met één telefoontje opschalen en zullen dat tijdig doen. Alle investeringen in zowel eigen systemen als in een zo goedkoop mogelijke inkooppositie, geven ons de ruimte om te blijven innoveren en om uiteindelijk de Internetgebruikers optimaal te laten profiteren van een goed dat eigenlijk van iedereen is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.