R.J. Sloep

Legend
  • Aantal berichten

    316
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door R.J. Sloep

  1. Of een deel van mijn klanten, omdat maar een deel van mijn klanten problemen ervaart?

    Dit zou betekenen dat je je huidige klanten, als dank voor het vertrouwen in je bedrijf, meer laat betalen dan nieuwe klanten .........

     

    Of is het een idee om al mijn huidige klanten NIET extra te laten betalen en dit alleen in te voeren voor nieuwe klanten?

    Als je een meerwaarde biedt, moet je die doorberekenen. Zolang je dit duidelijk uiteenzet wordt dit over het algemeen wel geaccepteerd.

    Een andere optie kan zijn misschien: bereken het door aan nieuwe klanten en bereken je bestaande klanten 1 jaar 50%.

    Je geeft dan blijk van waardering voor de bestaande relatie en maakt tevens duidelijk dat je kosten moet maken die je toch ergens terug moet verdienen en dit niet ten koste van de dienstverlening wilt laten gaan.

  2. Ik heb slechts willen aangeven dat je dan dus je marge terug moet/gaat brengen en desondanks een toegevoegde waarde moet bieden.

    Persoonlijk ben ik erg tegen het "wapen" prijs, veelal is dat het begin van het einde. Uiteindelijk is er altijd wel weer een goedkopere.

    Om partijgoederen en/of oude voorraden weg te zetten is het ideaal maar daar wordt dan ook geen toegevoegde waarde (anders dan een correcte afhandeling) bij verlangt.

    Ik vind dat je met je denken op de goede weg zit, marges (en toegevoegde waarde) hanteren voor je standaard assortiment en als lokkertje partijgoederen aanbieden.

     

    Succes.

  3. Meeste van mijn klanten zijn terugkerende klanten, daar hecht ik veel waarde aan.

     

    Dan is het zaak te zorgen dat je klanten zich gewaardeerd voelen.

     

    Een mogelijkheid is door ze onder te verdelen in gradaties zoals zilver, goud, platina bijvoorbeeld, afhankelijk van de afname. Stel daar iets tegenover en het is een gegeven dat je klanten willen behoren tot je platina-klanten.

     

    Een mogelijkheid om je klanten te betrekken en nieuwe klanten te krijgen is het belonen van je klanten als ze andere klanten aanbrengen.

     

    Dit zijn zo de eerste en relatief eenvoudige manieren om je klanten tot actie aan te zetten.

     

  4.  

    Mijn collega concurrenten installeren niet en geven ca. 5 à 10% korting op aankopen via hun webshop. Het bezorgen is hierbij vaak gratis of hooguit € 10,-

     

    Als je dit ook zou doen, waar blijft dan je meerwaarde?

    Waarom zou men bij jou kopen als je alleen maar meer van hetzelfde biedt?

     

    Ik zou kunnen overwegen om onder een andere naam een outletshop op te zetten en op mijn eigen bestaande website een webshop tegen de standaard tarieven op te zetten.

     

    Lijkt mij veruit de beste oplossing, dan kan je na verloop van tijd altijd nog besluiten het één of het ander of toch beide te doen.

  5. Ik heb het ook even snel doorgekeken en 3 dingen vallen meteen op:

    1. Je taalgebruik is ondermaats

    2. Het lijkt meer een verontschuldiging dan een plan

    3. Gebruik je prijs niet als voornaamste marketinginstrument, dan kan je beter niet beginnen, er is altijd wel weer een goedkopere ergens of je verdient niets.

     

    Gebruik geen "invulplan" gebruik de format maar schrijf het zelf, dat komt persoonlijker over.

     

    Succes

  6.  

    momenteel zijn er drie opties:

    1. onze directeur reageert ineens weer wel en belegt een aandeelhouders vergadering waarin we zijn wanpresteren aan de kaak kunnen stellen (heel krom trouwens dat je om je directeur uit functie te ontheffen eerst moet wachten totdat deze directeur een vergadering belegt).

     

    Dat is dus ook niet zo, de directeur heeft niets te maken met de aandeelhouders, hij voert slechts uit. Dus die vergadering wordt bijeen geroepen door de aandelhouders zelf. Ik denk dat je de functie en "macht" van de directeur overschat.

     

    2. hij doet niets en dus moeten we naar de voorzieningenrechter + motie van wantrouwen, dus juridische stappen.

     

    Zie 1.

     

    3. ik bied mijn aandelen te koop aan. hoewel het moeilijk is om de waarde te bepalen omdat we dus geen inzage hebben in de financiele situatie.

     

    Dit inzicht zal je altijd moeten kunnen krijgen, je bent immers (mede) eigenaar.

     

    Nogmaals, neem de statuten door, laat je eventueel bijstaan en grijp in voor het te laat is.

     

     

  7. Beste,

     

    Heb je de statuten van je B.V. nageplozen?

    Als aandeelhouder lijkt mij dat je weldegelijk recht en mogelijk zelfs plicht hebt om inzicht te verkrijgen in de financiën.

    Voor wat de bestuurlijke macht betreft, die ligt uiteindelijk bij de aandeelhoudersvergadering, die stelt immers de directeur aan.

    Dit uiteraard onder beperking van mogelijke bepalingen in de statuten.

     

    Wat mij in deze kwestie dus van belang lijkt, is:

    1. Hoe luiden de statuten?

    2. Hoe ligt de machtsverhouding m.b.t. de hoeveelheid aandelen?

    3. In hoeverre is/zijn de andere aandeelhouder(s) bereid tot ingrijpen?

     

    Succes

  8. Beste Jaap,

     

    Als je eenmanszaak een risico vormt zou ik die omzetten naar een B.V.

    De volgende logische stap is dan het plaatsen van een holding boven beide B.V.'s.

    Ik zou dit alleen wel goed doorrekenen met een accountant en niet met je administratiekantoor zoals je zelf al aangeeft, om te zien of de kosten tegen de baten (beperken van risico) opwegen.

     

  9.  

    Tja, volgens mij is dat onzin. Als je een BV opricht loopt alleen je gestorte aandelenkapitaal risico, tenzij je persoonlijk bijtekend voor een bank.

     

    Bij een (persoonlijke) holding is dat niet anders. De holding stort het kapitaal en dat is het enige risico. Geen verschil in risico dus.

     

    Die holding jongens roepen dat altijd. Ik begrijp het verschil niet.

     

    Corrigeer me maar als ik fout zit, ik ben geen deskundige.

     

    Mij is altijd verteld dat het zinvol is om een holding te hebben om meerdere redenen.

    Afgezien van voornoemde ook de volgende:

    Bij winst van de werkmaatschappij kan je deze doorsluizen naar de holding, bij noodzakelijke investeringen kan deze dan weer terug gesluisd worden zonder dat dit fiscaal grote problemen oproept.

    Is er geen holding dan wordt het een privéonttrekking en eventueel weer storting, met alle bijkomende afdrachten.

    Mocht het onverhoopt fout gaan, dan is de voorgaande winst van de werkmaatschappij in de holding dus is veiliggesteld. Dit is mij uitgelegd als het principe van volle moeders, slanke dochters.

     

    Dus behalve het aansprakelijkheidsaspect kan het ook fiscaal een voordeel zijn.

  10. Ik dacht zelf aan 6% korting wanneer ze betalen binnen 14dagen (is nu 3%)

     

    en een 6% tegoed wanneer ze over 100.000€ laten produceren.

     

    Wat denken jullie ervan?

     

    Je kan nog minstens 5 % korting geven als juffrouw Jannie besteld, 6 % als de bestelling per email komt, 8 % als ze afhalen ipv. versturen etc.

     

    Sorry, maar wat wil je hiermee bereiken? Zaken doen is een kwestie van gunnen en als je opdrachtgever een beetje zakelijk ingesteld is, dan weet hij ook dat bodemprijzen en kwaliteit niet samengaan. Je zal je marge, zeker in de begin periode, veel te hard nodig hebben om te groeien, dat is ook in het belang van je opdrachtgever.

    Maak dus reeële afspraken over voorwaarden en prijzen, daar zijn beide partijen bij gebaat.

  11. Ik denk dat je goed moet bepalen waar je nieuwe klanten vandaan komen en of je daar je omzet vandaan moet halen.

    Horeca moet het vaak hebben van de vaste klantenkring en voor de catering is een goede flyer denk ik effectiever.

    Voor het MKB denk ik dat de gouden gids snel te duur is.

    Landelijke ketens kunnen er nog profijt van hebben hoewel ook dat mijns insziens schromelijk overschat wordt.

    Een goede website acht ik belangrijker.

  12. Zou je dit misschien duidelijk kunnen maken wat je hiermee precies bedoelt? Ik neem aan dat er qua aansprakelijkheid niets verandert als ik meerdere namen heb?

     

    Afhankelijk van je (te verwachten) omzet kan het zinvol zijn om toch een holdingconstructie op te zetten, zeker als er in de toekomst ook personeel aangetrokken zal gaan worden.

    De, niet geheel denkbeeldige, situatie kan zich anders voordoen dat je door problemen met één van je ondernemingen alles kwijt raakt.

    Bij een holdingconstructie is dit niet het geval dus ik zou dat niet op voorhand uitsluiten.

  13.  

    Laatste vraag voor nu: Licentie ten gelde maken... Kan iemand dit uitleggen, moet ik hierbij denken aan het verkopen van de totale software? (Sta ik niet onwillend tegenover aangezien ik nu een software pakket op de plank heb liggen die mij niets opbrengt, maar bij verkoop wellicht wel!)

     

    Pakket voor een redelijk bedrag verkopen aan een belangstellende en dan provisie afspreken per verkocht pakket of licentie.

  14. Er zit een enorme tegenstrijdigheid in de consultancy. Veelal beroept men zich op consultants voor een geheel of gedeeltelijk verandermanagement. Als er niets veranderd of aangepast hoeft te worden heeft men immers geen advies nodig. De achterliggende gedachte is dan mede dat men zich wil/moet onderscheiden, ieder bedrijf is immers uniek of zou dat minstens moeten zijn. Vervolgens houdt men als één van de doorslaggevende criteria aan dat een consultant een “bewezen” concept hanteert.

     

    Juist het unieke van het bedrijf gaat verloren zodra men volgens vaste concepten gaat werken. De angst van de manager om beslissingen te nemen ligt daaraan ten grondslag.

    De angst van de consultant om een opdracht mis te lopen ligt weer vaak aan de basis van het feit dat men de klant naar de mond gaat praten. Uiteindelijk schiet alleen de consultant hier iets mee op, die kan z’n uren schrijven en als hij maar vaag genoeg blijft kan dat een hele tijd duren.

     

    Ik weet dat wat ik nu stel heel algemeen is en dat er wellicht ook andere situaties zijn, maar hiermee geef ik wel het probleem aan. Iedere situatie, ieder bedrijf, ieder proces dat veranderd moet worden vraagt om een gerichte aanpak pas dan zal er een meerwaarde gecreëerd worden en zal de klant rendement ontvangen op z’n investering. Hiervoor zal zowel de opdrachtgever als de adviseur z’n nek moeten uitsteken.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.