roughhead

Junior
  • Aantal berichten

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    adviseur

roughhead's trofeeën

  1. Ties, De kwestie is deze: bigpilot toont middels zijn inhoudelijke commentaren over inzicht te beschikken betreffende het VC klimaat in Nederland. Vervolgens springen zowel jij als De Witte op zijn nek met allerhande vooronderstellingen die bigpilot nooit heeft geschreven. (En dan kan ik De Witte's reactie ook nog wel enigzins plaatsen omdat de NEBIB in het topic voorkwam.) Aan het eind van het topic, geeft De Witte zelf toe dat het VC klimaat in Nederland verre van ideaal is. Ja of nee? Dus alle pertinentie die jij -diametraal ten opzichte van bigpilots' ervaringen- in je bericht plaatste omtrent het VC klimaat in Nederland, zo van IK, Ties, kan het allemaal weten, sloeg dus nergens op. Jouw visie betreffende de gemiddelde VCer in Nederland strookt dus totaal niet met de werkelijkheid. Je schept een beeld van de gem. Nederlandse VCer dat verre van juist is. Dus je had De Witte's bericht niet eens goed gelezen? Dus je mengt je in een discussie, gaat lekker zitten schieten, zonder de hele context tot je te nemen? Zwakjes hoor! Niemand zit hier op dit forum te wachten op een 'beheerder' die de nieuwe leden met allerhande snerende beschuldigingen tegemoet gaat treden, en waarbij je onderwijl ook nog de begripvolle huisadvocaat van de Nederlandse VC wereld meent te moeten uithangen. Wil jij begrip kweken? Ga dan even in de zon staan en ontdooi? De beheerders van dit forum zouden eens bij de spiegelboer om de hoek moeten kijken? Enige zelfkritiek zou jullie sieren? RH
  2. Kunnen we het een beetje gezellig houden? Dat kan best, tenminste als de vaste hap zich hier ook een beetje als gastheren gaan gedragen? De Witte schreef op de 19e om 11:28: 'Wat een gelul zeg. Als een ondernemer geen geld krijgt is dat de schuld van de investeerders? En als je geen klanten krijgt is het zeker de schuld van de markt.' Bigpilot repliceerde vervolgens om 22:03: 'Nou ### je zelf uit je nek want ik heb niemand, ook niet NEBIB, de schuld gegeven van het niet vinden van risicokapitaal. Ik ageer me alleen tegen het systeem dat men alleen in bestaande, successvolle, groeiende bedrijven wil investeren.' Ties mengde zich in de discussie om 22:33 met de volgende woorden: 'Heb je zojuist een "kneus" gegeven. Ben het niet alleen hartgrondig oneens met je maar vind ook dat je weigert naar jezelf en je mogelijke fouten te kijken.' En hij gaat verder met: 'PS. Ik zou je willen aanraden om zinnen als "Nu l*l je uit je nekharen" niet meer hier op ons forum te gebruiken. We eisen van de deelnmers aan de discussies dat zij zich onthouden van schuttingwoorden.' Met andere woorden: De Witte mag wél in offensieve zin schuttingtaal plaatsen, maar de aangevallen nieuweling mag vervolgens niet, situationeel, buiten de bandbreedte gaan? Selectieve verontwaardiging, zo definieer ik dergelijk gedrag. Bigpilot is een gedreven persoon, stelde zich gewoon netjes op, en is hier nou niet echt wat je noemt met de nodige begrip ontvangen. (Door de vaste hap, die zichzelf tot maatstaf is gaan verheffen.) Tsja...een warme en gezellige ontvangst van nieuwe leden op HL is toch wat anders dan Ties c.s. hier voor ogen hebben. Definitie verschil of -vul maar in-? Vandaar een vette kneus voor Ties' opgeheven vingertje. (! Ik ben inmiddels ook al gekneusd. Da's lachen: dit geeft precies aan wat voor type mensen hier de dienst uit maken.)
  3. ??? 'Ben wat teleurgesteld na de discussie over de beschikbaarheid van venture capital in Nederland. Ga toch verder met het verspreiden van mijn passie: het vergroten van het begrip tussen investeerders en entrepreneurs.' Jouw definitie van begrip tonen in de discussie over de beschikbaarheid van venture capital in Nederland, was voor mij in elk geval niet echt waar te nemen. Selectieve verontwaardiging kon ik echter wel duidelijk waarnemen. Begrip, begrijpen en empathie liggen mijns inziens dicht hij elkaar. Het openlijk kneuzen van 'bigpilot' geeft er blijk van dat je mensen met een passie, intellect en een gedrevenheid niet op hun waarde kunt schatten. Ik las het relaas van een typische, kille, botte en kortzichtige Nederlandse (ex)VCer? Vandaar een vette kneus retour in jouw richting.
  4. @De Witte: Misschien had ik me even beter moeten uitdrukken? Ik bedoelde dat de starter van dit topic, in Nederland, statistisch en in absolute zin, weinig positieve vooruitzichten heeft. Ik denk dat er daarentegen bij de NEBIB een aanzienlijk hogere slagingskans is, omdat jullie het kaf al zo ongeveer van het koren hebben weten te scheiden. 'nuff said?
  5. Ik kan slechts constateren, dat slecht 2 op de tien investeerders die wij spreken ook werkelijk toegelaten worden tot ons netwerk en dat ca. de helft daarvan ook werkelijk wat doet. Dat betekend dat 9 van de 10 investeerders niet zijn wat zij pretenderen te zijn. Dat was 10 jaar geleden zo, dat is nu zo en dat is over 10 jaar nog zo. @De Witte: bedankt voor de discussie. We verkrijgen met het bovenstaande een nóg beter inzicht in de Nederlandse VC wereld. Als ik het goed begrijp, dan is de kans dat een ondernemer die om (risico) kapitaal verlegen zit, de juiste en of überhaubt een investeerder zal vinden, statistisch gezien niet echt groot? Dus degene die dit topic startte, bigpilot, heeft recht van spreken? (Lijkt me wel.)
  6. @DeWitte: Mijn kritiek is in feite inhoudelijk helemaal niet gericht op de NEBIB. Dat gaf ik al aan? Meer kritiek heb ik op de attitude van vele zelfbenoemde - en sommige geïnstitutionaliseerde VCers in Nederland. Natuurlijk mag een ieder weten waar of 'ie zijn of haar zuurverdiende geld in gaat steken. Daar is iedereen vrij in. Kernpunt: er zijn in dit land zelfbenoemde 'investeerders' die helemaal niets investeren, maar wel met allerhande indrukwekkende websites veinzen dat ze investeerder zijn. In mijn optiek is er een wezenlijk verschil tussen een investeerder die geld steekt in een idee/start-up en een 'investeerder' die enkel en alleen wil 'investeren' in snel groeiende, reeds bestaande en goedlopende ondernemingen. Dat laatste noem ik géén investeren, maar goedkoop meeliften op andermans inspanningen. En dan hebben dergelijke mensen, de VCs, vaak ook nog de nodige babbels en onrealistisch pakket aan eisen. Je schreef zelf al: Zolang die ondernemers biddend en smekend iedere keer op de stoep van die investeerders gaan staan, dan gaan die alleen maar moeilijker doen. Ik begrijp best dat als er 8 van de 10 investeringen de mist ingaan, mensen huiverig en terughoudend gaan worden. Dat is zoiets als een causale gevolgtrekking. Maar, is het ook niet zo dat: wie niet tegen de hitte kan, die kan zich maar beter uit de keuken terugtrekken? Dus laten die betreffende mensen/ondernemingen eens wat minder de uiterst interessante VC uit gaan hangen en wat meer menselijkheid/bescheidenheid tonen. Als je al bij voorbaat niets wil investeren, waarom gaan dergelijke figuren dan überhaubt de interactie met een (startende) ondernemer aan? Waarom mensen vragen om hun plannen te presenteren, hun geheimen aan derden te communiceren, als het antwoord al klaar is voor dat het plan, goed en wel, ter beoordeling de brievenbus is in geschoven? Betreffende: Delen van resources, samenwerken en handig zijn. Daarmee breng je de theoretische kapitaalbehoefte met 90% terug en werk je met mensen die je echt begrijpen. Dat is een mooi streven, maar in de praktijk zal dat dikwijls tegenvallen. Ik spreek in deze uit ervaring. In feite moet je dan als visionair en ontwikkelaar te biecht bij je potentiële concurrenten, waar idd wél de mensen werken die je precies begrijpen. Soms dus net even iets te precies? En het risico dat je genaa*id gaat worden is dan aardig groot. De door jou genoemde scenarios zijn vaak wel werkzaam en bewezen succesvol, als het gaat om ongeveer gelijkwaardige partijen die gezamenlijk de schouders zetten onder een zakelijke uitdaging. De Quote levert wat dat betreft voldoende (succes) verhalen op. Afsluitend: laten (startende) ondernemers en VCers eens helderder zijn in hun communicatie dat voorkomt de nodige ergernis en frustratie. RH. [edit mod] Nils' tekst binnen de {quote} {/quote} geplaatst. [/edit]
  7. @idbroker: Ik denk dat je de strekking van mijn betoog niet helemaal goed hebt begrepen? Wat ik aangaf: ik zie bij de NEBIB tamelijk veel 'investeerder profielen' die op een reeds existerende snelgroeiende onderneming willen 'springen'. En dus niets met nog te starten ondernemingen hebben, maar wél op zoek zijn om (voor een prikkie) bij een succesvolle onderneming in te stappen. Dat is overigens hun goed recht, maar wel vervelend als je op zoek bent naar seed capital. Betreffende: leer daar mee leven, klagen helpt niet. Ik klaag ook niet -heb zelf al wel het eea ondervonden- maar geef mijn menig over de stand van zaken rondom VCs, risicos en ICT in Nederland. Snappie?
  8. @Bigpilot: Ik begrijp je frustratie. Mijn advies is deze: handel met de realiteit. In Nederland lopen er een hoop mensen rond die zich VCer, investeerder etc. noemen, maar dat feitelijk helemaal niet zijn. Dergelijke mensen/ondernemingen, vinden het alleen maar reuze interessant om met een dergelijke 'sexy' titel te koketeren. En als je daar dan aanklopt, dan schrikken ze eerst en zijn ze vervolgens erg inventief -net échte uitvinders- om allerhande redenen te noemen waarom ze niet in jou en je vinding willen investeren. Betreffende de NEBIB: an sich is dat een bona fide onderneming die op een positieve wijze tracht 'investeerders' en ondernemers bij elkaar te brengen. Minpuntje aan de NEBIB: er staan naar mijn mening te veel nep-investeerders in hun bestand. Het betreft het type 'investeerder' dat op zoek is naar een snel groeiende onderneming met een uniek product, met hoge winstmarges, met een super cash-flow, liefst géén schulden en noem maar op. Profiteurs dus. Dergelijke nep-investeerders zijn dus op zoek naar 'kippen' die al gouden eieren leggen en waar ze vervolgens ook nog eens -als 'meedenkend' lid van de directie- de lompe boer uit kunnen hangen. Dat soort mensen ben je, zoals je aangeeft, dus liever kwijt als rijk. Nederland is niet het land waar je moet zijn als je een uitvinder bent op ICT gebied. Ik weet van een aan de overheid gelieerde 'VC' dat er de afgelopen jaren 80 aanvragen voor krediet/participaties voor ICT ondernemingen (o.a. start ups) zijn gedaan en dat er nul komma nul aan euros naar de aanvragers zijn gegaan. Dus de score is 100% negatief, terwijl er op hun website wél degelijk staat dat die VC ook investeringen doet in de ICT sector. Niemand had en heeft daar ook maar een schijn van kans. Dat is dus Nederland. Vollop gelieg en gedraai. En als je hier op dit forum dergelijke feiten aan de dag legt -zoals jij en Christine dat doen- dan springen er meteen een paar van die nep-investeerders op, om te zeggen dat het vooral aan jouw en je vinding ligt. Erg herkenbaar allemaal? Wat Christine al schreef: zet koers naar Amerika.
  9. Beste Wout, Betreffende je vragen/suggesties: 1) >>Heb je zelf zo'n incassobureau toevallig? << Nee, dat heb ik niet. Maar op het moment dat je een paar keer in een willekeurig café, in noem maar op welke rosse buurt, bent langs bent geweest en er een biertje hebt uitgedeeld, dan heb je snel de juiste contacten op dit vlak. Dergelijke 'vrije jongens' staan normaal gesproken niet in de Gouden Gids;-) Als ik persoonlijk dergelijke bureaus, die wetsovertredend kunnen optreden, ooit nodig mocht hebben, dan heb ik daar relatief snel contact mee. 2) >>Wat intimidatie betreft mijn mening is dat als je hier aan gaat beginnen je net zo slecht bent als je tegenpartij.<< Wat ik al aangaf: laat je zaak rusten, slik een keertje en ga verder met je (zaken)leven, of kies voor een meer a-symetrische aanpak. Sommige mensen verstaan maar beperkte uitdrukkingen... (Ik weet persoonlijk van een 'slecht betalend' Quote 500 lid, dat hij na een mes op z'n keel, ergens in een verlaten bos, toch nog maar wat graag wilde betalen...) Dus helaas werkt het soms zo, dat je even slecht, zoniet nog slechter moet zijn als je tegenstander. Dat is helaas soms de werkelijkheid. Dat moet je willen, dat moet in je zitten en anders: gewoon niet doen. 3) >>Overigens journalisten vonden dit verhaal niet erg interessant.<< Het gaat er niet om het hele verhaal gepubliceerd te krijgen, maar meer om je tegenstanders mentaal te prikkelen. Dus je kunt met een sappig en op de werkelijkheid gestoelt verhaal, kant en klaar voor publicatie, gewoon door een free-lance journalist hoor en wederhoor laten plegen. 'Goedemorgen U spreekt met XXXXXX ik ben free-lance journalist en zou graag uw mening horen alvorens ik het ga publiceren.' Daar houden de meeste ondernemers niet echt van. Vooral de kakkerlakken. Vervolgens kan je dan de tegenpartij benaderen in de zin van: 'Jongens, dit gaat echt niet leuk worden, denk eens na over het imago van de onderneming, houden jullie nog wel klanten over, hebben jullie nagedacht over de continuïteit?' Kortom: wijs hen op de belangen die er op het spel staan. Soms zijn belangen meer waard dan geld? Kan je dat aan je tegenstander over brengen, dan zal er vast sneller tot een afwikkeling komen? Succes!
  10. Beste Wout, Wat ik niet helemaal snap, maar dat zal wel aan mij liggen, is het feit dat je niet op een andere strategie overstapt. Natuurlijk is het allemaal 'leuk', lief en aardig, om alles met (duurbetaalde) juristen trachten op te lossen... Maar als ik je geschiedenis lees, dwz. wat je allemaal al met je ex-zakenpartner hebt beleefd, dan ben je of véél te naief -geboren slachtoffer-, te eerlijk en/of niet geschikt voor het zakenleven...? Vul maar in? Zakendoen is soms net als voetbal van ajax, met schoonheid in het spel, brave jongetjes en een fluwelen techniek, win je niet elke wedstrijd. Wedstrijden in het voetbal en zakenleven worden soms eerder in het achterveld beslist, uit het zicht van de scheidsrechter en met alle geniepigheden van dien. Als verdedigende voetballer of ondernemer moet je soms goed van je af kunnen bijten en vergif met vergif bestrijden kunnen. En op het moment dat je van strategie -klaarblijkelijk- moet gaan veranderen, dan moet je jezelf afvragen: wil ik dat ook? Je recht halen in de rechtbank, zoals al aangegeven in deze discussie, is soms niets meer een wassen neus. Zodra 'de verwarming' een beetje wordt aangezet, smelt je recht voor je ogen weg. Op vrijwel elke gewonnen procedure kan 'men' weer een nieuwe procedure starten en ga zo maar door. Wil je dus winnen, of minimaal een kans maken, dan moet je m.i. dus snel van strategie gaan veranderen. Anders kan je m.i. tot sint Juttemis blijven wachten en zien hoe advocaten jouw geld opsouperen... Mijn adviezen: 1) Laat een riooljournalist -die kan je hier wel vinden op het forum- een lekker smerig, tendentieus stuk schrijven, betreffende jouw situatie en het het gedrag van je ex-zakenpartner (ING incluis?) Ga gewoon over het randje, en lieg er een aantal niet echt gebeurde zaken bij. Het stuk is (nog) niet voor publicatie, maar slechts om schrik aan te jagen! Dus in dat stadium heb je nog alle vrijheid om je tegenstanders mentaal op stoom te jagen. Kortom: in het daglicht voelen kakkerlakken zich verre van prettig. Zet er -op jouw kwesties- via de media de schijnwerpers op, en er is een aannemelijke kans dat ze snel capituleren. 2) Jij kunt je financieële claim aan elke willekeurige partij danwel natuurlijke persoon verkopen. (Middels een akte van cessie.) Dus jouw -legitieme- claim kan je dus ook verkopen aan incassobureaus die zich bezig houden met zéér uitzonderlijke buitengerechtelijke incassoprocedures. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen incasso theather in scène zetten. Dus zorg ervoor dat je weet wanneer je tegenstander niet thuis is en z'n vrouw -en liefst kinderen erbij- wél. Dan stuur je een paar louche figuren met -zo mogelijk- uiterst criminele koppen langs, die aan z'n vrouw mededelen dat zij een financieële claim gaan(!) kopen en met de persoon in kwestie 'gewaun effies een klein babbeltje wille maakuh'. Geloof me, als 'n vrouw zich ongemakkelijk gaat voelen, dan draait een man soms als een blad aan de boom om. 3, 4 5) etc. etc. genoeg intimidatie te verzinnen? Vooralsnog moet je zélf gaan nadenken wat je wil. Met je laten sollen, de zaak laten zitten, advocaten rijk maken, of met gelijke munt gaan terugbetalen. Je hebt thans dus een aantal opties. Heb je met een kl**tzak te maken, dan zou ik het wel weten. Maar jij beslist.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.