Jump to content

Highio

Retired Mod
 • Content Count

  10,984
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Posts posted by Highio


 1. Vraag is wiens probleem dit is...

   

  ...in die winkels kon je als consument voorheen ook niet kostenloos kleding meenemen, toch?

   

  Verder zou ik het constructief willen houden naar een mogelijke toekomst.

   

  Groet,

   

  Highio

   

  P.S. per afgelopen maandag betalen al mijn klanten zonder enige uitzondering vooruit en anders plaatsen zij slechts onbetaalde bestellingen


 2. Quote

  De betaaltermijn was al 60 dagen, dus de facturen die vorige week betaald zouden moeten worden komen nu dus -hopelijk- eind mei pas binnen. 

  Is bij mij in ieder geval voor 20 mei...

   

  ...ontlok ze een betaaldatum (kan ook een strategie zijn)!

   

  Welke algemene voorwaarden of inkoopcondities zijn van toepassing verklaard? Als het inkoopcondities zijn zou je ze natuurlijk aan hun eigen woord kunnen houden. Ik ben wel benieuwd hoeveel juridische waarde dit zou hebben. Mijn inschatting is in ieder geval dat jouw opdrachtgever of inkoper met zoveel filialen en een webshop veel groter is dan jij #calimeromarketing.

   

  Groet,

   

  Highio


 3. Quote

  Je moet ook niet meteen als reactie de dienstverlening stoppen, je moet alleen leveringsvoorwaarden voor toekomstige opdrachten aanpassen aan hun brandbrief.

  Je antwoord is dan dat je gezien de situatie het leverancierskrediet maximeert op het huidig openstaand bedrag om ook je eigen overlevingskansen moet veiligstellen.

  Dan speel je als facilitair of logistiek dienstverlener voorlopig nog altijd voor bank. Vraag is natuurlijk wat voor andere opties je hebt...

   

  Groet,

   

  Highio


 4. Is de huurovereenkomst al beëindigd of afgekocht? Zie berichtengeschiedenis.

   

  GWL heeft ook altijd een vaste component.


  Wat is vreemd aan een afrekening in 2018 als je sinds 2017 betaalt? En waarom vraag je zelf niet (heb je zelf niet eerder gevraagd) om een specificatie of verdeelsleutel van kosten? Of om een toelichting bij onduidelijkheden?

   

  Groet,

   

  Highio


 5. Huis of woning is ook bedoeld als woonsituatie (woonplaats met inschrijving) en ongewenst is ook leesbaar als onbedoeld of in de ongewenste of onzekere situatie. Je vormt voorlopig een minderheid binnen een nieuwe, algemene regeling.

   

  Je hebt opeens met twee nationale en twee gemeentelijke overheden te maken. Het zou mij verbazen als twee Nederlandse gemeenten al precies hetzelfde gaan handelen t.a.v. grenswerkers en uitvoering van noodmaatregelen. En bij herhaling: België en Duitsland zijn twee verschillende grenslanden.

   

  Groet,

   

  Highio


 6. Beste Niemen,

   

  allereerst welkom op ondernemersforum Higherlevel.

   

  De verwachting omtrent de potentie van opschaling van jouw huidige webshop of ondernemersidee lijkt mij onvoldoende voor een volledig zelfstandig bestaan.

   

  Ken je het Ansoff-model m.b.t. groeistrategieën?

   

  Ik zou mijn baan voor alles volledig aanhouden en de potentie van jouw onderneming (laten) onderzoeken en anders een beter ondernemingsplan maken!!!

   

  Groet,

   

  Highio


 7. Als ondernemer met een huis in het ene en onderneming in het andere land breng je jezelf mijns inziens ongewenst en meer of minder bewust in een situatie van not-best-of-both-countries zolang de EU niet geheel geharmoniseerd is of zolang landen nu op korte termijn eigen crisismaatregelen lijken te treffen.

   

  @barchocolate en @Richard_Grensarbeider, jullie situaties zijn mogelijk zeer verschillend!

   

  Zijn grensondernemers vergelijkbaar met grensarbeiders?

   

  Groet,

   

  Highio


 8. Quote

  Eenzijdig en onwettig: misschien. 

  Begrijpelijk gezien de crisis: zeker.

  Eenzijdig en onwettig: zeker. 

  Begrijpelijk gezien de crisis: misschien. :thinking-face:

   

  Volgens mij heet dat recht van de sterkste en in de kop van het artikel heet het huftergedrag.

   

  Action draait ongetwijfeld door, maar als leverancier of verhuurder van Hunkemöller zou ik me beslist meer zorgen maken of dubbele verplichtingen later wél in één keer nagekomen kunnen worden.

   

  Groet,

   

  Highio


 9. 16 van jouw 17 werknemers worden toch als feit per direct in basis door de Belgische staat betaald? De huidige gevolgen zijn voor sommige sectoren ongekend.

   Dat geldt voor ijscomannen, (s)Lim(m)erik(en) en helaas nog heel veel andere ondernemers en werkgevers. Laten we elkaar over 3, 6 en 9 maanden opnieuw spreken over de actuele stand van zaken.

   

  Een ander 'piepen' en 'zeuren' verwijten is m.i. in deze ongepast.


  Groet,

   

  Highio


 10. Quote

  Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik in België mijn bedrijf heb. Sinds gisteren zijn al mijn 17 (- 1) medewerkers in "Tijdelijke werkloosheid door overmacht" geplaatst. Zij krijgen 70% van hun loon  + € 350,- aan regelingen extra.

  en

  Quote

  Mijn mening? Als je al 2 maanden niet kan overbruggen, dan had je al failliet moet zijn. En niet de omzet voor gezonde bedrijven moeten wegkapen met tarieven met krappe marges.

  Hoe lang is de Corona-crisis al actueel in België en hoe lang gaat deze nog duren dan?

   

  Moeten of mogen deze medewerkers daarbij nog werken?

   

  Groet,

   

  Highio


 11. Beste HL'ers,

   

  gisteren en vandaag heb ik eigenlijk de eerste online en fysieke, grafische uitingen van crisismarketing op websites, in nieuwsbrieven en in de winkelstraten, op gesloten zithoreca-locaties en in mijn brievenbus gespot.

   

  Daarom start ik graag een visueel ingesteld draadje: hoe zien crisis-marketinguitingen eruit? Wie deelt afbeeldingen van goede voorbeelden (best practices) ter inspiratie?

   

  Groet,

   

  Highio


 12. Quote

  "Verstandig uit voorzorg" ... dat is toch rationeel ?

  Ik ga er geen woordspelletje van maken, maar er worden behalve toiletpapier zaken gehamsterd die 6 april al lang door de houdbaarheidsdatum zijn wat tot verspilling leidt en ik vrees dat het probleem dan nog lang niet verholpen is. Bekijk dan beter welke primaire behoefte je hebt tot midzomer en koop langer houdbare basisproducten.

   

  Groet,

   

  Highio

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept