Norbert Bakker

Moderator
  • Aantal berichten

    17978
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    67

Berichten die geplaatst zijn door Norbert Bakker

  1. Nabrander in een anderhalf jaar inactief topic op basis van voortschrijdend inzicht

     

    Recht op deelname aan de vrijwillige verzekeringen (Ziektewet en of WIA) ontstaat pas na

    • 1 jaar bij een full time dienstverband waar je verplicht sociaal verzekerd bent
    • 3 jaar bij een part time dienstverband waar je verplicht sociaal verzekerd bent 

    Zie voorwaarden vrijwillige verzekering UWV, artikel 1, lid 2 sub C:

     

    Kortom: een part time dienstverband zoals TS hier voorstelt werkt niet binnen 1 jaar, je zult dat minstens 3 jaar moeten volhouden. En dan nog zal na 3 jaar de hamvraag worden of zijn: kun je alleen je sociaal verzekerde inkomen afdekken, of je volledige winst. 

     

     

  2. @Leon85, allereerst welkom op Higherlevel. 

     

     

    1 uur geleden, Leon85 zei:

    Kan ik hiervoor extra aandelen kopen (maar heb al 100%), of de prijs ervan wijzigen zodat ik meer geld in kan brengen? 

     

    Je kunt als BV extra aandelen uitgeven. Betekent wel weer een akte, aanpassing aandeelhoudersregister,  een nota van de notaris. etc. Niet de meest voor de hand liggende optie.

     

    1 uur geleden, Leon85 zei:

    Of is dat gewoon een kwestie van een paar duizend overmaken en klaar, als "schenking"  o.i.d?

     

    Geen schenking maar een informele kapitaalstorting.  Feitelijk agio (extra waarde) op al uitgegeven aandelen.

     

    Houdt er wel rekening mee dat storten erg makkelijk kan, maar je voor het weer opnemen van agio alsnog  naar de notaris moet en dan 2 aktes nodig hebt : agio moet dan  eerst worden omgezet in aandelenkapitaal, en het aandelenkapitaal daarna weer worden verminderd.

  3. 41 minuten geleden, spruce zei:

    en met een zakelijke autoverzekering mis ik misschien mijn opgebouwde schadevrije jaren.

     

    Niet als je die schadevrije jaren ook vrij beschikbaar hebt (m.a.w. ze niet tegelijkertijd ook op een andere actieve autoverzekering geregistreerd staan)

     

    Quote

    Als je met de verzekeringen belt verdwijn je voor je het weet in een grijs kenteken verhaal of ze zeggen "we doen geen zakelijke autoverzekeringen"

     

    Dat krijg je als je belt met particuliere budgetverzekeraars. Als je belt met algemene of zakelijke verzekeraars (zoals Centraal Beheer, ASR, NN, Allianz, Turien) etc. dan krijg je een offerte voor een zakelijke autoverzekering. 

     

    (Ik rijd zelf ook een youngtimer. Zakelijk verzekeren was voor mij een stuk goedkoper dan particulier, ben nu verzekerd bij Avéro Achmea)

  4. Op 28-2-2024 om 10:31, Freeaqingme zei:

    ik gok dat de AOV voor ondernemers daar ook onderdeel van zal zijn.

     

    Klopt, dit betreft het advies van de commissie Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstel (OCTAS).  OCTAS heeft een advies uitgebracht over het hele huidige stelsel van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en voorzieningen. Dat gaat voornamelijk over werkgevers en werknemers, maar raakt ook ondernemers. 

     

    OCTAS constateert dat het huidige stelsel veel te complex is en stelt 3 alternatieven voor:

     

    1) Huidig stelsel beter 

    In deze variant stelt OCTAS een flink aantal maatregelen voor om het huidige stelsel minder complex, menselijker en begrijpelijker te maken. Zo wordt de WIA eenvoudiger door onder meer uit te gaan van één in plaats van de huidige drie regelingen. Ook komen door een regeling voor zelfstandigen en een lagere drempel voor arbeidsongeschiktheid meer mensen in aanmerking voor de WIA. Vooral mensen die eerder een flexibel contract hadden met een laag inkomen, hebben baat bij deze maatregelen.

     

    2) ‘Werk staat voorop’

    In deze variant ligt de nadruk op wat mensen wél kunnen, in plaats van wat ze níet kunnen. In deze variant schetst OCTAS een werkwijze waar eerst gekeken wordt naar de mogelijkheden van re-integratie. Tijdens deze periode van 3 tot 5 jaar ontvangt iemand een re-integratieuitkering. Zo wordt voorkomen dat iemand snel het label ‘arbeidsongeschikt’ krijgt. Daarna volgt de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling. Mensen waarvan re-integratie niet haalbaar blijkt komen dan in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidseinduitkering (AO-einduitkering).

     

    3) Basis voor alle werkenden

    Zowel werknemers als zelfstandigen komen in dezelfde regeling terecht. Alle werkenden worden in deze variant op dezelfde manier beoordeeld, ondersteund en begeleid naar eventuele re-integratie. Eén regeling beoogt het stelsel geschikter te maken voor mensen die afwisselend of tegelijkertijd werken in loondienst en werken als zelfstandige. Voor werkenden is er een verplichte aanvullende verzekering, waardoor hun inkomensbescherming weinig verandert ten opzichte van de variant ‘huidig stelsel beter’.

     

     In variant 3 komt de huidige verplichte AOV feitelijk te vervallen, want wordt vervangen door een basisdekking voor iedereen. Die dekking zal dan mogelijk wel lager zijn (op bijstandsniveau ipv minimum loon).

     

    vakbond FNV heeft al aangegeven niets voor deze derde variant te voelen en ziet liever dat de verplichte AOV  zo snel mogelijk wordt ingevoerd. Enerzijds omdat FNV niets voelt voor minder onderscheid tussen werknemers en zelfstandigen, anderzijds omdat de verplichte AOV voor de sociale partners vooral bedoeld was om zelfstandigen duurder te maken. 

     

    Voor wie het rapport zelf wil lezen: zie bijlage

     

     

     

     

    Bijlage 1. Eindrapport OCTAS - Toekomst van het Arbeidsongeschiktheidsstelsel.pdf

  5. Een oplettend lid maakte me erop attent dat in mijn handtekening per abuis een verkeerde datum stond. Voor de goede orde dus: het webinar is dus op woensdagavond 13 maart. 

     

    Verder nuttig om te weten: woensdagavond 13 maart vertel ik je niet alleen de feiten over de verplichte AOV, maar reken ik je ook voor hoe "goedkoop" die zogenaamde snelle online aanbieders (waar je geen ""dure adviseur"" bij nodig hebt 😉 ) nu echt zijn.

    En ik vertel je hoe je een schenkkring zoals SamSamKring kunt combineren met een AOV en toch een uitkering kunt krijgen bij bij bevallingsverlof.

    En last but not least ga ik je iets vertellen over de aankomende internetconsultatie en hoe jij als zelfstandige daarin een belangrijke rol kunt spellen voor jezelf en alle andere ondernemers.

    Kun je niet woensdagavond? Meld je dan toch aan: je krijgt dan na het webinar de link toegestuurd waarmee je de opname kunt terugkijken op een moment dat jou past. (en mocht je daarna nog vragen hebben, stel ze mij of SamSamKring dan gerust.

    PS: aanmelden kan hier: aanmeldlink

  6. Datum evenement: 13-03-24
    Tijdstip: 20:00
    Locatie: online
    Prijs: gratis
    Organisator: Norbert Bakker (B2Bsure) en SamSamKring
    Website link naar meer informatie en aanmelden evenement:
    Samenvatting event:

     

     

    Helaas zijn er wat partijen die spookverhalen vertellen en daarmee sommige ZZP’ers de stuipen op het lijf jagen. “Je MOET NU iets doen, ANDERS”… 

     

    Gelukkig zit het zo niet in elkaar, je hoeft nu niet per se iets te doen, maar als je toch al aan het twijfelen bent, is 2024 wel een geschikt moment om je te gaan oriënteren.

     

    Ook zijn er snelle online aanbieders die met veel marketingbudget suggereren dat je binnen 15 minuten een goedkope en goede AOV dekking kunt afsluiten waarmee je de veel duurdere verplichte AOV kunt oplopen 

     

    Goedkoop blijkt vaak duurkoop. Wie zich laat verleiden tot een snel online aanbod zonder bredere oriëntatie blijkt vaak slechter en zelfs duurder uit. 

     

    Wij zijn uitstekend op de hoogte van de  meest actuele plannen voor de verplichte AOV en brengen je het feitelijke verhaal. En natuurlijk gaan wij ook iets vertellen over waarom het verstandig is nu al iets te regelen. En waarom je dat in combinatie met SamSamkring kunt doen.

     

    Ook krijgt iedere deelnemer het aanbod om een geheel vrijblijvende (en kosteloze!) persoonlijke indicatie te krijgen van de kosten en mogelijkheden van een goede AOV in combinatie met SamSamKring. 

     

    Schrijf je in voor onze live webinar, leuk als je er bij bent!

    En… Hoort zegt het voort!

     

    Deze live webinar is een samenwerking tussen B2Bsure en SamSamkring. Je krijgt een toelichting op de impact van de verplichte AOV op ondernemers en een uitleg over de werking van SamSamkring (schenkkring). Alle ruimte voor vragen tijdens de webinar!

     

    image.png.01f44a8e92d8ec1a1ffdf641aafec59c.png

  7. 3 uur geleden, Martin de Ruiter zei:

    Issue is natuurlijk dat je vanuit de BV ook een inkomen moet geven. Die moet dus wel gevoed bijven. Blijf het lastig vinden.

     

    Als je een bepaalde periode geen arbeid verricht voor de BV omdat je die periode elders in loondienst bent, hoef je jezelf voor zover mij bekend ook geen DGA salaris over die periode uit te keren. 

     

    Toegegeven: is suboptimaal, dus ik ben benieuwd of er betere werkende oplossingen zijn. 

  8. 2 uur geleden, Joost Rietveld zei:

    Waarom richt je van niet een consultancy bureau op?

    Of een VOF bestaande uit BV's. Daar hoef je niet moeilijk over te doen

     

    Ik denk dat de moeilijkheid bestaat uit het aantonen van een dienstverband met werknemersverzekeringen: een VOF met BV's wordt meestal juist gebruikt als je het dienstverband met de werkmij en de sociale verzekeringsplicht wilt vermijden.

     

    33 minuten geleden, Martin de Ruiter zei:

    De vraag is of dit is toegestaan en daarmee het probleem is opgelost.

     

    Toegestaan lijkt me wel, maar op het probleem is opgelost hangt af van de vragen/eisen van de opdrachtgever: ik ken ook opdrachtgevers die geen aanmerkelijk belanghouders willen aannemen, ook niet vanuit een DUBV.

     

    Ik zie meer  ondernemers tegenwoordig kiezen voor hybride ondernemerschap: af en toe een leuke opdracht in loondienst aannemen en daarnaast blijven freelancen als zelfstandige. Heeft voor IB-ondernemers wel gevolgen voor urencriterium en zelfstandigenaftrek en is soms lastig met je AOV, maar kennelijk is dat de enige manier om met deze opdrachtgevers te kunnen samenwerken. 

     

    Dus als er goede werkbare alternatieven zijn, dan houd ik mij aanbevolen! 

     

  9. 16 uur geleden, Rik · zei:

    O, ik zie nu dat er nog meer keuzes zijn afhankelijk van of het om een polis van voor 2014 gaat.

     

    Rik ·, het gaat hier niet om een polis. Dit is een een lijfrentevoorziening die - als deze afgestort wordt - moet voldoen aan de fiscale regels op datum afstorting.. 

     

    Idem als het een FOR betreft: dat is ook geen polis maar een fiscale reserve: de polis of lijfrente ontstaat dan pas op het moment van afstorten in een lijfrente 

     

    16 uur geleden, Rik · zei:

    Al die regels zijn dus schijnbaar in 2014 op de schop genomen.

     

    De grootste wijzigingen zijn  16-10-1990 en 2014 inderdaad

  10. 2 uur geleden, Rik · zei:

    Is het mogelijk om met die FOR

     

    Het is geen FOR;  het is een lijfrentevoorziening in de BV 

     

    2 uur geleden, Rik · zei:

    een kortlopende lijfrente uitkering (bv 5 jaar) te kopen vóór de pensioenleeftijd

     

    Nee.  Zodra je de lijfrentevoorziening stort naar een lijfrente gelden de regels van het huidige lijfrenteregime. Eigenlijk heb je dan maar 2 keuzes voor direct uitkeren als je de AOW gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt

    1. (bancaire) lijfrente direct in laten gaan, maar dan geldt een minimale duur van AOW-leeftijd-huidige leeftijd + 20 jaar. Ben je nu 50 en is jouw AOW leeftijd 68, dan loopt deze uitkering dus voor minimaal 68-50+20=38 jaar 
    2. Afkopen / uitkering ineens: daarvoor geldt de rivisierente als de waarde hoger is dan € 5.364,-

     

    Als je het geld hebt om de lijfrentevoorziening in zijn geheel af te storten, dan lijkt mij storten in/omzetten naar een bancaire opbouwrekening veel zinniger.

  11. 10 uur geleden, henkh zei:

    . Mag deze constructie of heeft de BD daar een mening over?

     

    Of de BD daar een mening over heeft weet ik niet, maar UWV zal voor de berekening van de premie gewoon uitgaan van de bij aangifte opgegeven winstverdeling. 

     

    10 uur geleden, henkh zei:

    Met een jaar wachttijd betaal je dan in het jaar waarin je 66 wordt nog steeds premie? Van enige uitkering zal je nooit gebruik kunnen maken.

     

    1 jaar voor AOW-datum betaal je zeer waarschijnlijk geen premie meer. (maar voor de meeste ondernemers nu is dat niet leeftijd 66)

     

    10 uur geleden, henkh zei:

    Bonus vraag: wordt premie ook geheven over werkzaamheden uit overige werkzaamheden?

     

    Nee, vooralsnog niet. Maar ook daarvoor geldt, net als overstappers naar een BV, dat bij teveel “misbruik” de Minister met 1 toekomstige pennenveeg anders kan beslissen

  12. I.v.m. drukte bij onze vaste website-developer zijn wij op zoek naar iemand die een script kan schrijven voor een keuzetool en webformulieren voor onze websites en op korte termijn een aantal uren beschikbaar heeft. 

     

    De keuzetool heeft betrekking op een beroepenlijst op basis waarvan wordt doorverwezen naar de ene of de andere pagina, eventueel nog uit te breiden met vervolgvragen per beroep. 

     

    Bij gebleken geschiktheid en een wederzijdse klik behoort een meer structurele samenwerking ook tot de mogelijkheden. 

     

    Voor nadere informatie neem contact op via PM. 

     

     

    Mocht jij hierbij kunnen helpen, dan kun je contact opnemen via een PM binnen Higherlevel.nl :
  13. 18 uur geleden, Freeaqingme zei:

    Weet je of daar een degelijke argumentatie bij zat?

     

    De Minister heeft vorig jaar aangegeven dat deze keuzes gemaakt zijn vanwege de uitvoerbaarheid.  Door te kiezen voor alleen Winst uit onderneming, en DGA en resultaatgenieters buiten beschouwing te laten kan UWV de premiehoogte relatief eenvoudig koppelen aan de winst.

     

    De Stichting van de Arbeid had in eerste instantie een andere scheiding voorgesteld: iedereen zonder personeel (DGA of IB ondernemer) wel verplicht verzekerd en iedereen met personeel niet verplicht verzekerd.

     

    Kun je je voorstellen wat voor creatieve constructies met schijndienstverbanden er dan gemaakt zouden zijn als dat was doorgegaan :grinning-face-with-sweat:

     

     

  14. 3 uur geleden, Freeaqingme zei:

    Ik denk dat de voorgestelde regeling maatschappelijk best wel nuttig kan zijn

     

    • Voor de groep zelfstandigen die nu niet, slecht of alleen tegen hele hoge kosten of lage maximum eindleeftijden verzekerbaar is, is dat zeker het geval. 
    • Echter, een groot deel van die groep heeft - mede door bijvoorbeeld een chronische aandoening - een lage winst, en krijgt dus ook een lage maximum uitkering. 
    • Daarnaast levert de theoretische restverdiencapaciteit in andere beroepen voor ondernemers met een laag inkomen al snel een laag arbeidsongeschiktheidspercentage op. 

    Kortom: iets is zeker beter dan niets, maar een echte vetpot wordt het voor deze groep ook niet . Enig voordeel is dat deze uitkering - in tegenstelling tot de bijzondere bijstand - niet afhankelijk is van eigen vermogen (huis) of inkomen partner.

     

    3 uur geleden, Freeaqingme zei:

    Ben wel benieuwd of dit - gecombineerd met de afbouw van de zelfstandigenaftrek - als (bij-)effect heeft dat meer mensen hun eenmanszaak naar een BV omzetten enkel om onder deze verplichting uit te komen

     

    Het zal zeker invloed hebben op het aantal omzettingen van Eenmanszaak naar BV. Maar ik vraag mij sterk af of je  enkel voor het ontlopen van een bruto maandlast van € 286 (netto voor de IB ondernemer circa € 180,- per maand) zo'n ingrijpende fiscale en juridische wijziging moet doorvoeren.

     

    Laten die ondernemers zich vooral goed informeren over alle voors én tegens door hun boekhouder of fiscalist en dit doorrekenen. Bij o.a. tegenvallende omzetten en winst kun je niet zo maar terug. 

     

    En pas op vooral voor snelle online aanbieders die het omzetten naar een BV wel even voor je gaan regelen. Goedkoop is duurkoop 

     

    Los daarvan: stel dat inderdaad relatief veel gezonde IB-ondernemers de overstap naar een BV maken en daardoor verhoudingsgewijs meer ongezonde risico's in de verplichte verzekering terecht komen (averechtse selectie). Hoe denk je dat de Minister dat dan gaat oplossen? De meest praktische manier is dan simpelweg met 1 pennenveeg de wet wijzigen en ook alle DGA's verplicht verzekerd maken. Heel vreemd is dat niet:  in de oude WAZ nam de DGA ook verplicht deel.

  15. Update verplichte AOV

    De concept wettekst over de verplichte AOV wordt eind februari 2024 verwacht. De contouren daarvan wijken niet af van eerdere berichten: 

    • Verplichte verzekering voor alle IB-ondernemers en meewerkende partners van IB ondernemers, ongeacht  personeel of ook part time in loondienst
    • Iedereen wordt geaccepteerd (maar ben je bij start van de regeling ziek en werk je niet / heb je geen winst, dan krijg je ook geen uitkering) 
    • Wachttijd 1 jaar
    • Beoordeling arbeidsongeschiktheid op basis restverdiencapaciteit in ook andere beroepen (gangbare arbeid)
    • Uitvoering door UWV
    • Uitkering gebaseerd op 70% van je winst, met een maximum van 100% van het bruto minimum loon. Een lagere winst is dus een lagere uitkering
    • Premie 8% over je winst tot 100/70 van het bruto minimum loon (m.a.w. bij meer winst betaalt je geen extra premie) 
    • Er komt t.z.t. een opt out mogelijkheid: je mag je ook privaat verzekeren maar alleen als die dekking voldoet aan bepaalde minimumeisen waaronder uitkering tot AOW leeftijd,  geen medische uitsluitingen en minimaal dezelfde premie + solidariteitsheffing. De opt out premie wordt daardoor dus duurder dan de verplichte verzekering(!), maar biedt mogelijk wel meer dekking..
    • Voor ondernemer die nu al een AOV hebben of deze af sluiten vóór een nog nadere te bepalen deadline in (vermoedelijk) 2024, geldt een soepelere overgangsregeling : dit betekent dat die ondernemers hun mogelijk goedkopere AOV met eventueel bewust geaccepteerde uitsluitingen mogen voortzetten 

     

    Voorbeeld tabel winst, uitkering en premie:

    image.thumb.png.5cf2ac160be360bbed65b71fe0f056f8.png

     

     

    Daarna volgt er een internet consultatie en vervolgens zal de Minister de wet indienen met als doel de Wet uiterlijk begin 2025 actief te hebben om zo te kunnen voldoen aan de voorwaarden van het Europese (Corona)Steunfonds van 5 miljard Euro. 

     

    Wil je meer weten over wat de verplichte AOV voor jou betekent en waarom het wellicht verstandig is om, als je nu nog geen AOV hebt, wel om je heen te kijken maar tegelijkertijd niet in de valkuil te trappen van spookverhalen van snelle online aanbieders met zogenaamd goedkoper premies? 

     

    Luister dan naar de podcast : De verplichte AOV, wat moet jij ermee? die ik in samenwerking met Annemieke Postema (de AOV dokter) en de ondernemersacademie van ikonderneemhet.nl

    heb opgenomen.

     

     

  16. Beste Menno, allereerst welkom op Higherlevel!

     

    31 minuten geleden, Mennoda zei:

    Wat zou de meest geschikte aanpak zijn? Zou het handiger zijn om voor elk nieuw merk een nieuwe BV op te richten, of is het raadzaam om de werkmaatschappij alle producten en merken te laten verhandelen.

     

    Meest geschikte aanpak is om ieder geval de kans op bestuurdersaansprakelijkheid te verkleinen en de gevolgen te beperken: want alleen dan heeft risicotechnische scheiding van producten/merken in aparte BV's ook echt nut.

     

    Hoe heb je nu als werkmij de operationele risico's op productaansprakelijkheid en recall geregeld? Voer je bijvoorbeeld ook zelf batchgewijze kwaliteitscontroles uit bij import? En zijn de restrisico's toereikend verzekerd? 

  17. 1 uur terug, toekomst? zei:

    Kun je niet gewoon het salaris voor de komende maanden wat verhogen zodat je totaal aan de 56k komt en zodoende geen correctie hoeft te maken?


    Ja dat kan.
     

     

    2 minuten geleden, shoptillyoudrop zei:

    Het is juist andersom:

    Aangegeven 54.000 i.p.v. 56.000 dus dan zal het "verlagen" moeten zijn en dat is geen goed idee.

     

    ? Het toegepaste salaris was te laag en moet worden verhoogd, niet andersom.

  18. Datum evenement: 02-02-24
    Tijdstip: 10:00
    Locatie: online
    Prijs: gratis
    Organisator: Norbert Bakker, PZO, SamSamKring
    Website link naar meer informatie en aanmelden evenement:
    Samenvatting event:

    Over de verplichte AOV wordt veel geroeptoeterd, maar lang niet altijd met de juiste informatie... of met goede bedoelingen.

    Tijd om de zin van de onzin te scheiden. In samenwerking met Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO-ZZP) en SamSamkring vertel ik je er vrijdag 2 februari om 10:00 meer over in ons online webinar.

     

    Komen deze data en tijden je niet uit? Meld je dan toch aan en ontvang via de mail een link waar je de presentatie terug kunt kijken 

    Schrijf je nu in via deze link


    Ken je collega ondernemers die mogelijk ook interesse hebben? Deel dan aub dit bericht en wellicht tot binnenkort!

     

    Groet,

     

    Norbert Bakker 

     

    image.png.ef28d7b9de0c65b87b5794ec6f4aed7d.png

  19. @IreneL, allereerst welkom op Higherlevel!

     

    16 minuten geleden, IreneL zei:

    Wie kan dan jouw taken overnemen?

     

    Meest gebruikelijke als er niemand intern beschikbaar is, is tijdelijk een externe interim manager inhuren. Voor de kinderopvang zijn er diverse bureau's die ervaren interimmers aanbieden voor vervanging tijdens oa bevallingsverlof, ziekte en life events. 

     

    Vergoeding van de kosten van de inhuur kun je als vaste kostendekking meenemen in je eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Soms valt het in overleg ook (deels) te financieren vanuit crowdsurance of een schenkkring.

  20. Datum evenement: 31-01-24
    Tijdstip: 20:00
    Locatie: online
    Prijs: gratis
    Organisator: Norbert Bakker, PZO en SamSamKring
    Website link naar meer informatie en aanmelden evenement:
    Samenvatting event:

    Over de verplichte AOV wordt veel geroeptoeterd, maar lang niet altijd met de juiste informatie... of met goede bedoelingen.

    Tijd om de zin van de onzin te scheiden. In samenwerking met Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO-ZZP) en SamSamkring vertel ik je er woensdag 31 januari om 20:00 uur of vrijdag 2 februari om 10:00 meer over in ons online webinar.

     

    Komen deze data en tijden je niet uit? Meld je dan toch aan en ontvang via de mail een link waar je de presentatie terug kunt kijken 

    Schrijf je nu in via deze link


    Ken je collega ondernemers die mogelijk ook interesse hebben? Deel dan aub dit bericht en wellicht tot binnenkort!

     

    Groet,

     

    Norbert Bakker 

     

     

     

    1706526830712.jpg

  21. 2 uur geleden, Ward van der Put zei:

    . We weten namelijk dat bijvoorbeeld bestelbusjes voor koeriersdiensten en pakketvervoer lastiger te financieren zijn dan kleine stadsauto’s die hoofdzakelijk voor woon-werkverkeer worden gebruikt

    Idem voor het verzekeren van busjes die voor die activiteiten gebruikt worden (zeker in combinatie met de leeftijd van de bestuurder: een risico dat alleen de Vereende zal willen dragen, en alleen voor het WAM gedeelte)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.