Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  7,538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Hans van den Bergh

 1. Je bent welkom op HL met vragen door en voor ondernemers. Jouw vraag is daarom conform onze forumregels gesloten. Om je toch even te beantwoorden: je behoort uiterlijk een maand vantevoren te vernemen of jouw contract al dan niet verlengd wordt, dat is in jouw geval dus nog een dag of tien.
 2. Beslist niet zinloos en zonde! Als het maar goed gebeurt. Een plan is een middel en geen doel op zich. Het is immers gericht op de uitvoering van het idee en daarop kunnen (bij)sturen. Zo zinloos is het dus niet om goed op een rijtje te hebben wat je wilt bereiken, hoe je dat denkt te kunnen bereiken en wat ervoor nodig is om het te bereiken en zo te kunnen beoordelen of en hoe het idee haalbaar is. Alle suggesties en vragen die jij hierboven aan de orde stelt, maken daar deel vanuit.
 3. Lees s.v.p. onze forumregels, waarin o.a. staat: Je kunt hier dus geen reclame maken, je diensten aanbieden in berichten (zelfpromotie), op zoek naar klanten (acquisitie) of vragen om leveranciers voor je primaire bedrijfsactiviteiten, voorbeeld hiervan: Als je een bloemenzaak gaat beginnen, kun je alles vragen m.b.t. je ondernemingsplan, de regelgeving e.d., maar niet "waar koop ik mijn bloemen in". We hebben wel een aparte Vraag en Aanbod sectie waar meer ruimte is om een oproep te plaatsen voor een leverancier.
 4. Welkom op HL Echter: Dat is een vraag die niet binnen onze forumregels past, dus dat moet in dit topic genegeerd worden. Beetje bijzonder dat je dan nog zoveel vragen hebt, want met een goed plan zouden die beantwoord zijn? Bekijk jullie plan nog eens goed: geeft het de haalbaarheid aan van wat jullie willen bereiken, hoe dat te bereiken is en wat ervoor nodig is om het te bereiken?
 5. Eens, dit topic sluit ik, want deze vraag kun je beter als hulpvraag in de vraag en aanbod sectie stellen.
 6. Welkom op HL Doorgaans kun je met inachtneming van een opzegtermijn contractverlenging voorkomen. Wat staat daarover in hun algemene voorwaarden?
 7. Welkom op HL Er zijn diverse topics op dit forum waarin globaal dezelfde vragen worden behandeld. Dus met de zoekfunctie kom je wellicht al een heel eind. Ook zul je dan misschien wel reacties tegenkomen waarin men zich afvraagt of het meteen beginnen met een BV wel zo handig en voordelig is? Meestal is beginnen als IB-ondernemer logischer, fiscaal voordeliger en handiger. Ook het punt van gebruikelijk loon is dan nog niet aan de orde...
 8. Helpen en ondersteunen doen we hier graag en we stellen het tevens op prijs de voortgang en uitkomsten hier ook weer te mogen vernemen ter leringh ende vermaeck. Hopelijk horen we dus nog van je, succes!
 9. Neem een jurist in de arm als je een serieuze poging wilt wagen dit recht te zetten. Ik kan mij voorstellen dat het erg frustrerend is dat je te goeder trouw handelt en dan onwetend wordt gehouden over wat je schijnbaar fout hebt gedaan en ook nog verstrekkende, financiële gevolgen ervan moet dragen.
 10. Tips bijvoorbeeld in de vorm van bepaalde producten?
 11. Het kan van alles zijn, de gebruiksvoorwaarden zijn zeer uitgebreid, dus als Vraagsteller nu even concreet is, kunnen we dat nagaan. Blijft nog het punt of er correct en tijdig gereageerd is...
 12. Wat voor diensten en producten dan, laat ons het er nu niet uit hoeven trekken, maak het nou eens concreet, zodat het wellicht te herleiden is naar de gebruiksvoorwaarden en je advies kunt krijgen?!
 13. Zolang Vraagsteller zijn activiteiten niet verder verduidelijkt, geeft het in ieder geval geen handvatten om hem verder te helpen. Het lijkt erop dat PayPal verboden activiteiten heeft vastgesteld of Vraagsteller heeft niet (tijdig) de vereiste toestemming voor bepaalde activiteiten gevraagd. In de gebruiksovereenkomst heeft PayPal behoorlijk uitgebreid aangegeven wat verboden is en waarvoor toestemming moet worden verleend...
 14. Licht dat eens wat verder toe?
 15. Als het product, het gebruik ervan en de uiterlijke kenmerken sterk overeenkomen met een reeds bestaand product dat blijkbaar al actief is in het economisch verkeer, kan dit leiden tot verwarring in de markt. Degene heeft het model zelfs gedeponeerd en ook jij ziet de sterke gelijkenissen, dus inbreuk is zeer waarschijnlijk. Mijn advies, op basis van wat jij nu beschrijft, zou zijn: 'afhaken'
 16. Ook dat kan zo zijn, maar de oplossingsrichting is toch (tijdig) beginnen met de bezwaarprocedure en dat is via de link die Rik aanreikte... als jij al niet weet waarover het gaat, kunnen wij je helaas niet verder helpen...
 17. Dat zal zo zijn, maar in de tekst die ik vond, staat: Dat lijkt nu aan de hand te zijn...?
 18. Als ik bij PayPal kijk, zie ik één tekst, die weleens relevant kan zijn voor als jouw situatie: 'kunnen schendingen van het Beleid inzake redelijk gebruik ertoe leiden dat geld tot 180 dagen of langer, zoals uiteengezet in de Gebruikersovereenkomst, als waarborg wordt gebruikt, aangezien geld op de rekening kan worden gebruikt om eventuele verplichtingen van de rekening te voldoen volgens de Gebruikersovereenkomst en het Beleid inzake redelijk gebruik. Aan het einde van de periode waarin geld wordt vastgehouden, nemen we, indien van toepassing, contact op met de rekeninghouder om
 19. Welkom op HL Moet jij voor jouw opleiding niets zoiets opstellen als een ambitieplan? Zo ja, dan moet die methodiek toch ook bruikbaar zijn als basis voor jouw ondernemingsplannen? Bedoel je hier wellicht 'via' i.p.v. 'namens'?
 20. Daar is uiteraard niets op tegen, maar heb s.v.p. ook begrip voor de reacties, die zijn vrijwillig, dus gratis en je kunt er je voordeel mee doen. Door blijven vragen naar een doodlopende weg vol van wilde ideeën die je hier wilt toetsen, is echter zinloos. Gebruik bovenstaande feedback om zinvolle, reële manieren te vinden binnen de bestaande regelingen, onderzoek deze eerst zelf en als je er dan nog niet uitkomt, ben je uiteraard hier welkom om er hulp bij te vragen. Dat gezegd hebbende, is dit topic gesloten.
 21. Wat dacht je van de afschrijving van 50.000? En hoe zie je de verrekening met de schenking? Reken ons eens voor wat je precies wilt, beter nog: reken dat voor jezelf eens door?
 22. Welkom op HL Los van de kwestie of het niet of wel is toegestaan, heb je zelf het geheel al eens doorgerekend? Heb je niet meer bedrijfskosten dan alleen een puissant hoge autohuur, overigens: voor 10% van dat maandbedrag kun je al zeer luxe (short)leasen? Lees hier alles over schenking.
 23. Welkom op HL De eerste vragen die in mij opkomen, is 1.: waarom de ondernemers jullie zo graag aandeelhouders (met een sterk minderheidsbelang) willen maken? 2.: Is het aandeel bedoeld als betrokkenheid creëren en daarnaast een stukje waardering aan jullie tonen en dan 'gewoon' in loondienst te houden? Met zo'n klein aandeel valt er voor jullie weinig (=0) mede te ondernemen, ik denk dat je morgen kritisch moet luisteren naar de fiscalist.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept