Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  6,837
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Hans van den Bergh

 1. De jaarrekening van een BV dient gedeponeerd te worden bij KvK. Dus dat is in ieder geval een mogelijkheid.
 2. Bij de respectievelijke horeca zelf... terrassen hoeven niet gereserveerd overigens...
 3. Tja, waar moet je mee beginnen? Allereerst bij jezelf en dan ongeveer in deze volgorde: kun je een geschikt huurpand vinden, zit daar horecabestemming op, kun jij een horecazaak uitbaten, maak jij bij de gemeente kans op de vereiste vergunningen, heb je eigen middelen, hoeveel moet je dan nog financieren?
 4. Een initiatief, door mij ingediend namens alle omliggende horeca (totaal 6 zaken), is gehonoreerd: het plein waar wij allen op uitkijken, is nu tot eind oktober door de gemeente beschikbaar gesteld voor een gigantische terrasruimte om de druk op het centrum te verlichten. Dus de aftrap op pinkstermaandag met heel veel extra meters terras is nu druk in voorbereiding. Lijkt op het oog misschien niet zo heel inventief, maar dat is het wel als je de eisen leest en hoe ik het initiatief 'daarnaartoe heb geschreven'...
 5. Welkom op HL Toch zal de VOF nog opgeheven moeten worden met alles wat daarbij komt kijken, niet alleen is dit wettelijk verplicht, maar als de ex, nog steeds in de hoedanigheid van jouw vennoot, schulden maakt, kan dit ook op jou verhaald worden. Actie is dus vereist!
 6. Eerst aankondigen dat je stopt en dan je klantenbestand willen verkopen is dan onhandig geweest, want die klanten gaan dus al uitkijken naar een nieuwe salon en daarmee is het bestand meteen waardeloos geworden. Edit: oops, Roel is me net voor...
 7. Welkom op HL Er zijn heel goede sites die informatie over franchise hebben, in hoeverre hebben jullie die geraadpleegd? Willen jullie zelf een franchise opzetten of bij een franchise aansluiten?
 8. Welkom Leo, Met de weinige informatie die je verstrekt, kan ik alleen maar zeggen hoe het wettelijk zit: als jij je uitschrijft uit de VOF, bestaat de VOF niet meer en moét er afgerekend (vereffend) worden, dus dat jij geen schulden hebt, is mooi, maar als de vennoot die wel heeft, kun jij daar ook voor opdraaien.
 9. Mod-commentaar: Nieuwe vraag + reacties afgesplitst van oud Topic
 10. Welkom op HL, echter... Jouw vraag is zeer specifiek gericht op het vinden van een mentor o.i.d., dat hoort thuis in de rubriek Vraag & Aanbod, gelieve die vraag daar dan ook te stellen.
 11. Welkom op HL. Ik lees niet terug van wie dit initiatief is, maar als dit van jouw medewerker komt, zou ik daar niet (zomaar) mee instemmen. Als zij daadwerkelijk een salon wil openen om jouw klantenbestand te roven (zo lees ik het maar even), is dat zelfs onrechtmatig. Misschien moet je even wat meer context geven, want ik pleeg nu een aanname, maar misschien zit het anders...
 12. Inderdaad moet je bij de gemeente beginnen of het in het bestemmingsplan past, etc...
 13. Welkom op HL, echter... Jouw vraag is zeer specifiek gericht op het vinden van een mentor, dat hoort thuis in de rubriek Vraag & Aanbod, gelieve die vraag daar dan ook te stellen. Topics over vastgoed beleggingen worden op dit forum niet gezien als actief ondernemen en mede daarom is dit topic gesloten. Lees s.v.p. onze forumregels, stel gerust vragen over ondernemen in algemene zin, etc... Succes!
 14. Je hebt aanvragen gedaan zonder de voorwaarden te vergelijken? Welke het gemakkelijkst wordt toegekend, is speculeren, dat heeft op een forum geen zin, gewoon afwachten...
 15. Sowieso het UWV, wellicht reageert hun Webcare alhier nog op... Vond de rechtsbijstand het opportuun bezwaar te maken, terwijl destijds het uitzendbureau werkgever was?
 16. Het is zeker niet onmogelijk, maar gelet op jouw verhaal wel zo'n beetje het onverstandigste... Gewoon veilig in de hobbysfeer beginnen, daarna als bijverdienste en wellicht op een goed moment door daar eenmanszaak met de gunstige, fiscale condities. Als het dan echt groot gaat worden qua winsten etc. is de overstap naar een BV te overwegen.
 17. Welkom op HL, Echter, onder verwijzing naar de *Forumregels heb ik de laatste zin verwijderd. Die zin hoort thuis op marktplaats, e-bay, speurders, etc. *'...onderdelen van higherlevel.nl mogen niet gebruikt worden als marktplaats. Je kunt hier dus geen reclame maken, je diensten aanbieden in berichten (zelfpromotie), op zoek naar klanten (acquisitie)...'
 18. Dat is altijd de eerste stap i.v.m. bestemmingsplan, vergunningen, etc. Ook een verhuurder c.q. hypotheekverstrekker zal er wat van vinden. Welkom op HL en succes met je plannen.
 19. Advies voor een leverancier kan via de rubriek Vraag en Aanbod. Vraag over productiekosten in het algemeen kan uiteraard hier worden behandeld...
 20. Dit topic is gesloten onder verwijzing naar de forumregels. Samengevat: afstuderen doe je zelf en enquêtes e.d. worden niet via HL gefaciliteerd.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept