Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  6,134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Hans van den Bergh

 1. Ik twijfel ook of het in deze opzet wel een bedrijf genoemd kan worden...
 2. Ik hanteer het voorbeeld van TS en €8,68 is de btw over €41,32. Saldo is inderdaad dan de marge voor TS
 3. Er zijn genoeg specialisten op het gebied van bedrijfsovername te vinden. Ook zijn er partijen die een taxatie kunnen opmaken. Maar je kunt natuurlijk prima zelf op marktplaats beginnen, wie weet...
 4. Als jij de cashback aan betreffende consument betaalt, moet dit inclusief BTW zijn. Als je nu dit nu beide op dezelfde post invoert, zou het te ontvangen met het te betalen bedrag gesaldeerd kunnen worden. Oftewel: jij ontvangt €100,00 plus €21,00, door jou af te dragen BTW en jij betaalt €41,32 plus €8,68 door jou als voorbelasting terug te vorderen BTW, aan betreffende klant. Jouw saldo is dan €58,68
 5. Welkom op HL, is het een bedrijfspand? Wat voor soort huurvoorwaarden zijn van toepassing?
 6. Aangezien de titel, de inhoud en de reacties uitwijzen dat het hier om een particulier, dus niet zakelijk aan te schaffen goed gaat en daarmee de relevantie (vooralsnog) met ondernemen blijkt te ontbreken, wordt dit topic bij dezen gesloten.
 7. Beste Danny, welkom op HL. Om te beginnen: verwar zzp (= eenmanszaak) niet met dienstverband (= loondienst), dat is een wereld van verschil. Vertel eerst eens hoe de andere zzp-ers het geregeld hebben, bijvoorbeeld: huren zij de auto van de rijschool en hebben zij dan hun eigen klanten? Etc.
 8. Alle gekheid op een stokje, ik heb het over hoe het in huur- en gebruiksvoorwaarden is opgenomen. Ik had het indertijd heel duidelijk in mijn huurvoorwaarden opgenomen wanneer er sprake was van inhouding op de borg.
 9. De discussie zou toch moeten gaan of de huurder al dan niet terecht de borg terug claimt? De leeftijd van de auto zou, mits in goede staat van onderhoud, niet uit moeten maken. Een huurder moet voldoen aan voorwaarden en neemt risico en verantwoordelijkheid op zich bij het aangaan van de huur. Een goede overdracht door verhuurder aan huurder, degelijke huurvoorwaarden en dito gebruiksvoorwaarden zijn onmisbaar bij transacties als deze, meestal moet een huurder ook iets betalen voor afkoop eigen risico, gebeurt dat niet, dan is bij een schade het eigen risico (of borg) automatisch verbeurd. Ik ben dus benieuwd waar huurder zich op beroept bij het claimen van de borgsom.
 10. Ik begrijp goed wat je wilt, in mijn recreatiebedrijf hanteerde ik ook een borgsom. Het betekent wel dat je het aan de voorkant goed moet dichttimmeren met van toepassing verklaarde voorwaarden, (huis-)regels en vooraf bij overdracht de staat van de zaak goed opleveren met instructies. En zelfs dan kan het nog misgaan, kan ik je verzekeren...
 11. Die Microsoft bellers kun je meteen ophangen. Mijn huidige smartphone geeft soms ook al in het scherm weer als het mogelijk een spam of fraude telefoontje betreft.
 12. Als je IB-ondernemer (VOF, EMZ) bent, kun je, evenals particulieren jouw telefoonnummers aanmelden bij bel-me-niet en kun je ook via sms aangeven dat men onterecht contact met het betreffende nummer heeft gezocht en dat je je beroept op jouw recht op verzet. Handig van sms is dan tevens dat je bewijs hebt dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt.
 13. Welkom op HL. Heb je hier al eens gekeken en doorgeklikt? https://www.kvk.nl/wanneer-bent-u-ondernemer/
 14. Beste Jelle, welkom op HL, Het beste kun je deze oproep in 'Vraag & Aanbod' plaatsen. Jouw vraag leent zich niet voor een topic zoals bedoeld in onze forumregels, daarom gaat dit topic op slot. Succes met de zoektocht.
 15. Ook ik ben van mening dat vrouwen teveel ondervertegenwoordigd zijn. Het streven naar meer vrouwen in management posities moet volgens mij voortkomen uit creëren van - c.q. investeren in - condities die het voor geschikte vrouwen mogelijk maken om toe te treden, een 'leveled playing field' dus. Het moet uitsluitend gaan om competenties, niet om geslacht e.d.
 16. Beste Maikel, welkom op HL. Dit topic gaat op slot, met de tip aan jou om Jouw oproep in 'Vraag & Aanbod te plaatsen. Goede kans dat je daar gerichte reacties op krijgt. Succes!
 17. Ik begrijp je vraag heel goed, een goede planning kan enorm helpen om dingen voor elkaar te krijgen en ook om rust (tussen de oren) te creëren. Ik gebruik de Google agenda en heb nogal wat 'rituelen', zoals elke ochtend (ma-za) steevast administratie doen na twee koppen koffie, op gezette tijden met de hond uit, e.d. Het gevoel dat je aan veel dingen niet toe komt of niet af krijgt, komt vaak voort uit het niet afmaken van iets waar je op enig moment mee bezig bent. De ene keer ga je uit jezelf iets anders doen, de andere keer word je ervan afgehaald door iemand anders, een mailtje of een telefoontje e.d. Die dingen zou je zoveel mogelijk kunnen uitbannen om echt iets voor elkaar te krijgen. Laat je niet van iets afleiden wat je werkelijk af wilt hebben. Plan desnoods ook je vrije tijd en je rust in, er zit 168 uur in een week en da's echt veel.
 18. Zo leer je op jonge leeftijd al heel veel over de essentie van ondernemen, dat je eerst moet proberen de lopende rekeningen uit de omzet te betalen en ook iets eruit te kunnen halen/reserveren om zelf van te leven. Compliment dat je zo jong al zo bedreven aan het raken bent.
 19. Vandaar: 'misschien kun je eens spieken bij concullega's hoe zij aan hun naamsbekendheid werken?' 😉 Ik begrijp dat jouw hoogste prioriteit verdiensten genereren in laagseizoen is, dus een soort overlevingsstrategie?
 20. Welkom op HL, Inderdaad zou ik adviseren om je reclameinspanningen te verhogen, dat kan op vele manieren, misschien kun je eens spieken bij concullega's hoe zij aan hun naamsbekendheid werken?
 21. Beste Maryke911 Welkom op HL. Je komt er niet uit waar je het beste kunt inkopen, dat is echter niet het soort vragen die je in een topic mag stellen op HL, zie onze forumregels. Wellicht kun je dat wel in 'Vraag & Aanbod' vragen. Tips en adviezen voor je inkoopbeleid zul je vast wel ontvangen in reactie op dit topic.
 22. Wat ik teruglees, is de klassieke denkfout dat je iets hebt bedacht, maar dat er (nog) geen - probleem van een - doelgroep voor is. Daarom bouw ik Norberts stelling nog iets uit: welk probleem los jij op, voor wie en zodanig dat diegene bereid is daar in voldoende mate de portemonnee voor te trekken?
 23. Nog even over de 'open deur' van TwaBla: Als je jouw introductietitel en -tekst stript tot de kern, komt er vrij simpel een marktonderzoekje bovendrijven met de bedoeling een propositie in de markt te zetten. Houd het op een - overigens inmiddels gestarte - boeiende discussie binnen de kaders van de forumregels en dan is het prima.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept