Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  6,046
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Hans van den Bergh

 1. Een tijdelijke toeslag is ook mogelijk voor de duur van de extra taken en verantwoordelijkheden. Wel goed in een aanvullend contract overeenkomen!
 2. Jullie hopen op feedback op de website (middel), dat is er behoorlijk gegeven, maar deze kwesties (doelstellingen )zijn nogal vlak (understatement) geformuleerd. Je kunt pas tot een goede inzet van goede middelen komen als je doelen concreet en helder zijn... Kunnen jullie daar eens wat dieper op ingaan?
 3. Volgens mij is het verhaal van Peugeot min of meer gebaseerd op het principe dat je altijd een 10 moet nastreven. In de praktijk is dat echter niet haalbaar, want volgens het Pareto-principe zal uiteindelijk zo'n 20% van de reviews toch een lager cijfer opleveren, dus is een 8 realistischer cijfer. Ga je dan echter die realiteit van 8 nastreven, zal 20% daar weer onder scoren, waardoor je uiteindelijk op een 6,4 uitkomt, enz. Nu zou iedereen die tijdens de schooljaren steevast een 10 nastreeft en gemiddeld met een rapportcijfer 8 het diploma haalt toch best tevreden mogen zijn, dunkt me...
 4. Het is natuurlijk een kwestie van volhouden, als het een top product is, zal er een markt voor zijn (anders zou het geen top product zijn). Je kunt wellicht eerst zelf proberen het product zelf te verkopen i.p.v. via inkoop partijen. Gaat misschien eerst ook wat mondjesmaat, maar je houdt wel de marge voor de inkopers in eigen zak.
 5. Wat heb je zelf tot nu toe zoal geprobeerd om daarachter te komen?
 6. Hier een partij waar ik ooit contact mee gehad heb: https://www.solarfields.nl
 7. Dat besef ik, daarom het advies een partij te vinden die grond zoekt om zonneparken op te (helpen) ontwikkelen...
 8. Er zijn veel partijen actief op zoek naar grond voor dit soort projecten, Google is jouw vriend...
 9. Dit is dan weer met de nuance dat vraagsteller het (nog) niet over een uitzendbureau heeft gehad, maar dat dit door Mmint als voorbeeld is opgegooid. Een medewerker kan bij meerdere uitzendbureaus ingeschreven staan en tewerkgesteld worden. Een opdrachtgever heeft ook vrije keuze met welke uitzendbureaus hij zaken doet, maar nogmaals: 1. een medewerker heeft grondwettelijk het recht op vrije arbeidskeuze, dit kan beperkt worden door relatie- c.q. concurrentiebedingen, maar die moeten dan zeer specifiek met betreffende medewerker zijn overeengekomen. 2. Vraagsteller heeft niet aangegeven of het hier om een uitzendconstructie gaat.
 10. Dat is inderdaad een waardevolle aanvulling... een uitzendbureau werkt natuurlijk niet voor niets.
 11. Het is allemaal niet zo relevant. Twee partijen kunnen niet (zomaar) een contract aangaan waarbij zij een derde (werk- c.q. opdrachtnemer) beperken in diens grondwettelijke recht op vrijheid van arbeid. Zo'n beding zou dan met die medewerker zelf moeten zijn aangegaan.
 12. Dan kan het topic op slot. Deze klantvraag is er doorheen geglipt, zullen we dan maar zeggen... Topic heropend, vraagsteller heeft via PM aangegeven dat het hier geen eigen klant betreft...
 13. Voor de werknemer geldt vrijheid van arbeid, en beding tussen twee werk(opdracht)gevers doet daar m.i. niets aan af...
 14. Je vrije dagen zitten in het pakket arbeidsvoorwaarden als verloftegoed, die heb jij bij jouw werkgever opgebouwd en niet ingekocht o.i.d. Wellicht heb je een regeling dat je onbetaald verlof op mag nemen om als zelfstandige te werken, maar dan heb je dus elders inkomen waarop je kosten fiscaal in mindering kan brengen, maar je hebt geen kosten gemaakt om verlof in te kopen...
 15. Inderdaad beknopt, maar een even beknopt antwoord kan zijn:"Neen". (Maar met iets meer context kan dat nog veranderen)
 16. In de horeca bestaat de hygiëne code, een verplicht boekwerk met alle normen over houdbaarheid. Voor explosieven en munitie gelden normen m.b.t. opslag- en serviceperioden. Het lijkt mij dat er voor jouw producten ook zoiets bestaat, kun je bij een branche organisatie terecht voor navraag?
 17. Kan dit niet via vraag 4a en b van de BTW-aangifte?
 18. Je hebt hulp nodig om de ontwikkeling te versnellen, dan kun je het best op zoek gaan naar iemand die daar echt bij kan helpen, het heeft totaal geen zin eerst over allerlei beloningssystemen en rechtspersonen na te denken. Als je iemand gevonden hebt die kan en wil helpen ontwikkelen, kom je er samen wel uit wat de beste manier van belonen is. Misschien is degene wel bereid op basis van sweat equity te werken...
 19. Loon mogelijk maken met subsidie, krediet? Het enige dat je in dit rijtje goed hebt, is omzet draaien, daaruit kun je een beloning voor jezelf halen. Voor het overige sluit ik mij aan bij de andere sprekers. Begin gewoon als eenmanszaak, werk hard en benut de mooie fiscale regelingen de eerste drie jaar die je als IB- ondernemer hebt.
 20. Beste Heerro, dit topic is gesloten aangezien het een vraag voor een klant betreft. Lees hiertoe s.v.p. onze huisregels waarmee jij je indertijd bij aanmelden akkoord hebt verklaard.
 21. Top, dan is dat maar duidelijk. Wel handig als je voortaan die bijbehorende informatie ook bij de vraag vermeldt, dan hoeft er niet meer naar gevraagd te worden en ben jij misschien sneller geholpen. Waar Benm al mee begonnen is.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept