Arno Bouwens

Senior
  • Aantal berichten

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Arno Bouwens

  1. Beste Norbert, bedankt voor je snelle reactie. Maar een 'vast loon' speelt in dit geval niet, laat staan loondoorbetaling bij ziekte. Het gaat hier vooral om de onzekerheid of omzet gerealiseerd gaat worden of niet. Als hij weet te verkopen kan hij provisie over de verkoop ontvangen maar de inspanningen gaan voor de baten. De lead time voor de software is al gauw drie maanden. Dit zou betekenen dat hij wellicht in december inkomsten heeft gegenereerd die we dan op een bepaalde manier moeten settelen.
  2. Ik ben benaderd door iemand die 65+ is maar softwarebedrijven wil ondersteunen bij verkoop. Hij wil het liefste provisie in de vorm van loon krijgen waar wij dan afdracht voor doen. Maar ik wil geen medewerker aannemen waar vervolgens allerlei 'verplichtingen' naar de toekomst aan zitten, zoals bij 0-uren contracten kan ontstaan. Temeer daar de software die hij wil proberen te verkopen (b2b) afgelopen jaar lastig te verkopen is gebleken en dus nog maar moet blijken of het gaat lopen. Uitgaan van een bepaalde fee per maand is dus niet aan de orde. Hij heeft zelf zn bedenkingen om ('op zijn leeftijd') nog naar de KvK te gaan voor een inschrijving zodat hij facturen kan sturen. Wie weet er een praktische oplossing die de beschreven problemen omzeilt? Alvast bedankt!
  3. Je zou ns contact kunnen zoeken met de Modint, de branche vereniging voor mode en textiel. Ze hebben ook een consultancy tak (BV) waar volgens mij wel wat ervaring met wat 'gebruikelijk' is zit. http://www.modint.nl/index.cfm/31,0,96,html En anders een collega ondernemers spreken op netwerk bijeenkomsten in de branche. Of een workshop over reselling/agenten etc zoals deze.
  4. Ik zou de angst om veel te moeten betalen niet vertalen in uitstel gedrag. Door 'schoon schip' te maken en netjes aangifte te doen kan mogelijk ook wel een betalingsregeling met de belastingdienst worden getroffen. Je zegt een goed lopende business te hebben dus uit toekomstige cashflow moet de achterstand ook betaald kunnen worden.
  5. Te snel groeien kan wel degelijk. Als je je er niet prettig meer bij voelt, het niet meer in de grip denkt te hebben, dan gaat het te snel... Financiering van een groeiend bedrijf hoeft geen probleem te zijn. Los van het debiteurenkrediet dat je bank wellicht al geeft op basis van je afgelopen jaar, kun je natuurlijk ook op basis van een financiele prognose van de komende 2 jaar vragen om extra kredietruimte bovenop de debiteurenstand. Een alternatief is leverancierskrediet, als je leveranciers zien dat je steeds belangrijker voor hen wordt, is het hen ook wat waard om je te ondersteunen. Lijkt me in jouw geval vooral goed om te kijken hoe het met je tijdsbesteding zit bij de verwachte groei. Zeker als je een aantal maanden op minder inzet zit als gevolg van een baby. Zeker in de huidige fase waar veel op jouw persoonlijke inzet hangt, zijn je keuzes cruciaal, ook voor een financier. Kan je man inspringen, een ander familielid? Of huur je (tijdelijk) iemand in, die je wellicht eind van het jaar meer zekerheid kan bieden? Suc6 in ieder geval.
  6. Heb er nog eentje: flexibel en slagvaardig Daarmee bedoel ik dat je als startend bedrijf zeker weet dat dingen niet zullen gaan lopen zoals je ze op voorhand hebt voorgespiegeld. En de impact daarvan kan enorm zijn. Dan gaat het erom dat je kunt inschatten waar je moet buigen en waar je direct in actie moet komen. Overigens ook niet te onderschatten 'kwaliteit': geluk :)
  7. Beste Stijn, Eens met de laatste reactie hierboven. Amerikanen zijn redelijk allergisch voor zaken uit het buitenland. Zeker van websites met een ´duister´ .be extentie. .com is zeker nodig. Evenals een native speaker die eens door je teksten loopt. Daarnaast kan het geen kwaad om een user poll te houden onder bezoekers uit de US. Wat is hun indruk, waar knappen ze wellicht op af, wat kan beter... Feedback uit de markt cruciaal, zeker zo´n ver van je af staande. Vergis je niet, de VS is ook geen homogene markt. East coast vs West coast, etnische groepen, etc.
  8. Beste, Ik zou een keer een vrijblijvend gesprek aangaan met een expert. Iemand die al vaker franchise formules heeft geholpen. Er zijn er diversen (googlen levert redelijk wat hits op). Wellicht heb je ook wat aan boek http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/OverFirstFormula.htm#franchisegids of http://www.koelewijn.nl/franchisegeven/index.html Goedkoop lijkt me duurkoop bij een schaalbare business als franchising. Succes!
  9. Beste Barry, Sluit me aan bij de uitstekend werkende sigarenkistformule: brutoloon + 33%. Daarbij zou ik echter ook uitgaan van onvoorziene kosten. Personeel is schaars, goed personeel nog schaarser. Personeel moet worden ingewerkt, ook als het werk basic is. Het zou best kunnen dat je met uitzendkrachten moet beginnen. In dit geval kun je natuurlijk een paar belletjes plegen met een uitzendbureau. Kun je meteen vragen na hoeveel tijd je een uitzendkracht mag overnemen en wat dan het te verwachten salaris van zo iemand is. Weet je meteen wat een marktconform salaris is :) Succes!
  10. Beste, Idd kan met VBA en Excel/Access heel veel moois gemaakt worden voor weinig geld. Als (oud) IT-er is mijn ervaring wel dat je terughoudend moet zijn met het verdere gebruik/ontwikkeling van deze rapportages. Veel managers gaan complete systemen maken vanuit de rapportages. Nadeel is dat dit proces niet beheert wordt vanuit de basissoftware. Zodra daar een update komt kan men opnieuw beginnen in het slechtste geval. Daarnaast wordt dit 'handwerk' slecht gedocumenteerd waardoor zelfs de maker van de producten na 2 of 3 jaar niet meer weet hoe het precies in elkaar zit, laat staan zijn/haar collega's. Kortom, vanuit de administratie en voorraadsystemen een rapportagetool opzetten is prima. En ik moedig je vooral aan om dit door te zetten. Maar zou daarbij aan je klanten het inzicht meegeven dat ze vanuit die rapportages niet verder gaan bouwen.
  11. @Norbert, Eens dat een goede afweging tussen bankair krediet en leasem'ij veel geld kan besparen. Auto in privé kopen en tegen kilometervergoeding declareren bij je bedrijf is natuurlijk ook een alternatief. Als je financieringskosten in je bedrijf wilt beperken. Overigens staat tegen een wellicht hoger financierings% van een captive lease m'ij wel weer een vertrouwen en inzicht in eigen wagen. Hetgeen voor individuen vaak kan leiden tot scherpere leasetarieven dan de 'grote jongens'. Of - zoals ze het zelf zeggen - een rol hebben in het drukken van leasetarieven bij met name nieuwe Rij zelf overigens een oud dieseltje in eigendom, weet het is niet groen, maar wel goedkoop!
  12. Volgens mij doen captive lease maatschappijen minder lastig. Probeer via de importeurs van - voor jou relevante - automerken contact te zoeken. De meesten hebben een financiallease operatie.
  13. Heb geen concrete contacten in die business (zelf IT/internet gericht), maar volgens mij geld hetzelfde: vooral veel partijen opzoeken, bespreken. Er zijn diverse informalnetwerken en hun sites worden steeds beter. Daar kun je vaak ook lezen welke branches ze doen. Hoe meer je spreekt, hoe beter je propositie en gevoel voor waarde. Als het om veel geld gaat (>500K), zou ik er vanaf het begin een adviseur bij betrekken die jij betaalt.
  14. Ik ben geen jurist. Weet ook niet welke rechtsvorm jullie hebben. Maar een inschrijving bij de KvK legt niet meteen beperkingen op. Als interimmer heb je (doorgaans) niet met vergunningen te maken. Wat wel zo zou zijn als je ipv interimklus een cafe zou willen beginnen. De grootste bottle neck is eerder te verwachten van binnenuit. Tijdens de klus kan er veel veranderen met het call center. Kan je partner van zijn klus af, of is hij uiteindelijk wellicht liever als interimmer bezig? Een telefoontje naar de KvK is volgens mij voldoende als je nog steeds twijfelt.
  15. MIjn ervaring met netwerken is niet zozeer dat je er direct business uithaalt. Nu is het ene netwerk niet het andere. BNI is bv vooral gericht op referrals. Borrelnetwerken kunnen ook fungeren als directe lead generators maar het is toch met hagel schieten. De meeste netwerken zullen je vooral veel kennis, inspiratie, ervaring en een netwerk opleveren. Dit zal je op de langere termijn zeker uitbetalen in een succesvollere business. Waar je je netwerk zoekt is in mijn optiek minder relevant, zeker met de beperkte afstanden die je noemt. Veel belangrijker is wat het netwerk als doelstelling heeft. Higherlevel is bijvoorbeeld vooral een vraagbaak, terwijl BNI bijvoorbeeld vooral voor leads moet zorgen. Kan overigens geen kwaad een paar netwerken te proberen :) De dynamiek kan erg verschillen!
  16. Over rente aan bedrijf vragen: Over geleend geld aan je BV vraag je rente. Dit gaat ten laste van de winst van de BV, dus minder vennootschapsbelasting. Daarnaast heb je als privépersoon een basisvrijstelling voor renteinkomsten. Over optie van ouders: Inderdaad, je bepaalt echter zelf het rentepercentage. Zolang het maar redelijk marktconform is. Omdat het een lening met hoog risico is zal de belastingdienst geen probleem maken als het rente% hoger dan een hypotheekrente% ligt. Daar heeft een bank immers zekerheden (een huis). Kijk ook eens op http://www.inzakengaan.nl/fiscus/tanteagaathlening.html ivm de voordelen van vermogensverschaffers uit de familiaire/vriendenkring. Suc6!
  17. Ik heb het eind jaren negentig een keer gedaan. Het werkte voor mij prima, alleen rente die je als privepersoon betaalt is niet aftrekbaar, want niet voor verbetering van de woning. Daarentegen kun je (een deel) van de storting ook als lening aan je bedrijf inbrengen, kun je daar in ieder geval weer wel fiscaal voordeel uit halen (moet je wel winst gaan maken natuurlijk). Optie van ouders is fiscaal interessanter als zij vermogend zijn. Over de lening kan rente worden berekend die jou weer geschonken kan worden door je ouders.
  18. AJ, Bel eens met Syntens en vraag een gesprek aan met de octrooideskundige. Of ga naar één van de workshops en ga het gesprek aan na afloop. Zie oa http://www.octrooicentrum.nl/actueel/agenda/20071030-1.aspx Syntens heeft een samenwerking met OCN, dan word je iets verder geholpen dan alleen toegezonden links. Als je besluit om een bedrijf te starten en er een zakelijk partner bij te zoeken omdat je bepaalde ondernemerskwaliteiten mist, word je gezien als 'techno starter'. Dan kan Syntens je ook ondersteunen met advies, hun netwerk en andere tips. Zolang je geen bedrijf bent zijn de ondersteuningsmogelijkheden helaas beperkt. Succes.
  19. Een open deur wellicht, maar heb je al contact gehad met de branche organisatie? Zie http://www.horeca.org/smartsite.dws?id=299 Zij organiseren startersdagen, daar loopt vast het één en ander aan kennis en geld rond. Daarnaast hebben ze ook bedrijfsadviseurs. Deze mensen zijn onafhankelijk, hebben een groot netwerk en waarschijnlijk veel rijzende en vallende sterren gezien. De kosten van een goed gesprek lijkt me een goede investering gezien de bedragen waarover je spreek.
  20. Beste Roy, Als jij gelooft in jouw plan en uit het businessplan blijkt een gezonde winst, dan is de makkelijkste manier om een lening te krijgen, deze te zoeken in je directe omgeving. Als je zelf geen vermogen hebt, kijk dan naar familie, vrienden en zakenrelaties. Zij kennen jou, kunnen jouw capaciteiten inschatten en hebben dus meer informatie over jou dan een bank of andere professionele financier. Als je met mensen uit je directe omgeving leningovereenkomsten afsluit kun je voor beide partijen ook heldere afspraken opnemen over de looptijd, het rentepercentage en de betalingsmomenten van de rente. De accountant die je businessplan (financieel) heeft opgesteld kan je hier vast bij helpen als je hier zelf niet uit komt. Zie ook deze post in een andere thread op het forum https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=15;action=display;threadid=16579 Suc6!
  21. Om een zuiver beeld te krijgen kun je best alle (verborgen) kosten die in een werkgever/werknemer relatie door de werkgever worden betaald meenemen in je calculaties. Behalve kinderopvang kun je daarbij ook denken aan ziektekosten (bijdrage werkgever), arbeidsongeschiktheidsverzekering (veel hoger bij zelfstandigen), pensioenvoorziening (deels werkgever/deels werknemer) en reiskosten. Daarmee weet je welke inkomsten je als persoon nodig hebt om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.
  22. Wellicht overbodig inmiddels, maar op internet zijn wat checklisten te vinden. Je financieel adviseur zal er wellicht ook een hebben. Maar het geeft aan hoe diepgaand je naar een bedrijf kunt kijken voordat je het overneemt. Vaak wordt een intentieovereenkomst getekend voordat een due dilligence wordt gestart. Of je dus recht hebt om al deze gegevens in te zien kom je met elkaar overeen. Als iemand zijn bedrijf echter wil verkopen kan een goede due dilligence voor de zittende ondernemer soms ook een eye opener zijn. En anders heeft ie in ieder geval zijn administratie op orde gebracht :) Zie http://www.ci.nl/download/bestanden/Due%20diligence%20vragenlijst%20ned.pdf
  23. Uit ervaring van mijn omgeving (gelukkig niet zelf) heb ik ook gezien wat voor (financiele) drama's er kunnen ontstaan vanuit een eenmanszaak wordt geopereerd en de relatie met de partner loopt op de klippen. Regelmatig loopt dit parallel met zwaar weer in het bedrijf. Waardoor een BV dan wel het verschil kan betekenen tussen een paar jaar in de schuldsanering en een illusie armer maar een ervaring rijker. Zoals een ander in deze thread al zei: kijk naar alle risico aspecten en niet alleen naar fiscaliteit.
  24. Andere opties als starters is anti kraak te beginnen. Ken diverse bedrijven die zo in Schiphol en Adam Zuid-Oost riant verblijven voor minimale kosten. Zeker wanneer je nog in een concept of proof fase zit zou ik dit overwegen. Genoeg wegrestaurants en café restaurants om je relaties te ontmoeten als een afspraak bij hen niet past.
  25. Volgens mij wordt in deze thread over 'ik wil....innovatie' gesproken over drie verschillende termen: - wens (zou het niet mooi zijn als er....) - uitvinding (een werkend prototype van wat misschien ooit een wens was) - innovatie (een uitvinding die ook heeft geleid tot business creatie, ergo succesvol in de markt is gezet)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.