Ga naar inhoud

Remco Bruijns

Super Senior
 • Aantal berichten

  179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Remco Bruijns

 1. Gisteren onze eerste try-out gehad met de watertoren! het was een groot succes, we hebben geen koppen kunnen tellen maar ongveer 400 bezoekers/gasten genomen over de gehele dag. de brunch zat helemaal vol en het eten was heerlijk. nog een A4tje vol met verbeter punten, maar dat was ook wel verwacht! gesproken met de burgemeester en wethouder die op bezoek kwam en zijn staan ook achter de plannen en hebben tips gegeven voor de vergunningen en zelfs aangegeven hoe we voor het komende seizoen zonder de benodigde vergunningen toch kunnen draaien! iedereen was helemaal in de top en keek met groot pleizier uit naar het volgende bezoek. gisteren nacht lekker plannen gemaakt voor komend seizoen en van de week naar de gemeente voor ontheffing! het was dus zeker weten een succes!
 2. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 3. dat is niet helemaal waar, het is maar net hoe je wilt leven, in de rimboe kan je zonder geld net zo makkelijk overleven als met., maar in onze huidige samenleving is bezit van materiaal (geld o.a.) nodig om een "normaal" leven te hebben.
 4. het streven naar geluk dat is mijn nummer 1 en eigenlijk ook het enigste het ondernemen (vrijheid, eventueel geld en spanning) zijn voor mij eigenlijk maar het middel om mijn doel na te streven, ik heb deze middelen heel zorgvuldig gekozen omdat ik van mening ben dat de weg naar geluk ook leuk moet zijn. het is er natuurlijk heel erg afhankelijk van wanneer je gelukkig bent, en dit punt veranderd met de dag! dit kan op het ene moment zijn de tijd die ik doorbreng met mijn familie en op het andere moment een succes bericht. Geld maakt zeker niet gelukkig maar is slecht een middel om je zorgen af te kopen. Maar denk maar niet dat je met geld geen zorgen zal hebben. gelukkig zijn heeft alles met relativiteit te maken dus, een doel na streven en er komen, zodra je er bent krijg je weer een heel ander doel en ben je weer aan het begin van je nieuwe zoektocht naar geluk.... dat is dus een beetje mijn drijfveer met wat uitleg erbij ;)
 5. Bedankt Fred voor je opmerkingen! ik zal er zeker wat mee doen!
 6. Beste mede ondernemers, gezien mijn werkgebied op dit moment een beetje in stil water verkeerd heb ik een nieuwe dienst op gezet de CIA! Creatief Innovatie Assistent ik wil dus andere bedrijven (MKB) gaan assisteren om te innoveren. Dit is niet iets wat ik net uit mijn mouw schud maar ik hem gemerkt dat ik in dit proces heel erg gedreven en niet echt slecht ben, ik heb het alleen nog nooit zo op de markt gezet, eigenlijk enkel toegepast bij product ontwikkeling. hier is het stukje promo tekst (ter info) **************** De CIA!™Een nieuwe service die er voor zorgt dat uw bedrijf innoveert. Na aanleiding van MKB ontmoet 09 in Terneuzen zijn wij een nieuwe dienst gestart: CIA!™ Creatieve Innovatie Assistent! De wereld verandert en bedrijven kunnen niet achterblijven, de CIA!™ zorgt er voor dat bedrijven de nieuwe wereld van de 21e eeuw aan kunnen. De dienst kan worden ingezet op vrijwel elk type onderneming, of dit nou een horeca bedrijf, een accountantskantoor of een productie fabriek is. De unieke methode die gebruikt wordt door CIA!™ is overal toepasbaar. Voorbeelden: Enkele voorbeelden zijn reductie van de levertijd van prototypes met 95%, kostprijs reductie voor kleine productie series met 80%, Een nieuwe vergadermethode waarbij tijd en kosten drastisch worden bespaard! En dit zonder dure investeringen. Horeca Zelf een oplossing voor de problematiek in de horeca is een van de aspecten waar de CIA!™ raad mee weet. Welke oplossing we hebben?; innoveren! Assistent vs adviseur Van adviseurs zitten er 13 in een dozijn, CIA’s zijn zeer zeldzaam zij rijden geen dure auto en hebben geen grote villa, zij zijn creatief en passen hun creatieve filosofie toe bij elk probleem of elke situatie. U krijgt unieke en innovatie oplossingen specifiek voor uw situatie waar u werkelijk wat aan heeft. Hun creativiteit gecombineerd met uw kennis van uw bedrijf is gegarandeerd succes. Het maakt niet uit in welke branche u zit of hoe groot uw bedrijf is, de CIA!™ is het juiste gereedschap voor de toekomst. Meer informatie is te vinden op de website: www.we-de.nl via e-mail hallo@we-de.nl of per telefoon: 0031 61 3463247 ****************** maar wat ik me eigenlijk afvraag, wat vinden jullie hiervan? heeft het levens mogelijkheid etc. uiteraard is kritiek ook van harte welkom! ;) alvast bedankt voor jullie reacties!
 7. weet je waarom ze niet betalen, zijn ze gewoon lax, lui of crimineel of hebben ze financiële problemen? in het geval van het laatste zou ik zeggen, nodig ze uit om langs te komen en te praten over hun problemen en een betalingsregeling te treffen. en dat je volgende leveringen enkel op vooruit betaling levert uiteraard. mijn mening is dat vriendelijk blijven het langs duurt ;-) maar ook misschien het langst op je geld wachten :-\
 8. Geweldig! ik kom met mijn watertoren op de voorpagina van de provinciale krant! met foto's en al! na alle tegenvallers van afgelopen weken eindelijk iets positiefs! ikke is echt erg blij! ;D
 9. doe ik hier tegenwoordig ook, dat geeft toch enig voordeel op dat gebied.
 10. Hey, bedankt voor de reacties, ik heb ook helemaal geen ervaring met stichtingen dus vandaar mijn amateur vraag ;) Het idee was om ons samenwerkingsverband op deze manier samen te geven want dan hoeven we enkel een stichting op te zetten, de kosten waren niet de enigste reden, Maar er moest zeker een stichting komen (stichting beheer "industrieel erfgoed"). maar goed, mijn vraag is beantwoord dus hartelijk dank voor de reacties!
 11. Beste mensen, Voor een project had ik samen met mijn zaken partner een constructie met een stichting voor ogen, na een gesprek met de notaris heeft hij dit "afgeschoten", helaas was ik er zelf niet bij dus vandaar dat ik mij vraag hier even stel. de situatie: Ik: eigenaar onderneming (eenmanszaak) en in eigenaar stichting Partner: eigenaar eigen onderneming(VOF) en ook eigenaar van de zelfde stichting. als we nu klanten werven wilden we deze een factuur sturen van de stichting en dan later een factuur van onze eigen zaak naar de stichting (voor de door ons gemaakte kosten) (het gaat om verhuur van goederen die in beheer zijn van de stichting). De stichting maakt geen winst maar heeft wel kosten, waar onder de factuur van een van de eigenaren. mijn vraag is dus, valt dit onder het zelfde als winst van de stichting naar de oprichters. uiteraard is het ook anders op te lossen maar we hadden dit in gedachte omdat dit het goedkoopste en het gemakkelijkste is. De situatie die de notaris opperde is als volgt: de goederen van de stichting worden gehuurd door onze nieuw op te richten VOF, deze goederen worden dan weer door verhuurd aan de klant. Een van de redenen dat we voor de eerste situatie willen gaan is de aansprakelijkheid, niet dat we dingen gaan doen die niet legaal zijn of gevaarlijk zijn, maar toch en uiteraard is dit de goedkoopste oplossing. wat is jullie mening? valt de eerste situatie onder winst naar oprichters?
 12. Toch gaat dat niet helemaal op, het kan best zijn dat de verkoop datum die de fabriek heeft op 01-01-08 staat terwijl de winkel hem pas een half jaar later verkocht heeft (was bij mij zo) en dan heb je de bon nodig om de juiste startdatum van de garantie te regelen.
 13. de garantie wet is enkel voor consumenten. Europees wordt aangegeven minimaal 2 jaar op iedere aankoop, de Nederlandse wet gaat iets verder die verplicht garantie voor de te verwachte levensduur van het product, dat is dus een beetje vaag want de levensduur van een was machine is toch wel zo'n 8 jaar, maar toch weet ik zeker dat ze erg moeilijk doen bij de winkel als je na 6 jaar terug komt. maar goed, dat is een andere discussie.
 14. tja, als mensen er bij mij om vragen zeg ik altijd dat ik een meervoudige persoonlijkheid heb ;D maar even serieus, ik presenteer mij niet als iemand die alleen werkt maar als elk ander bedrijf, of ik nu wel mensen in dienst heb of niet, dat maakt voor de klant niet uit, als het werk maar goed is.
 15. Ik heb dat dus ook vaak, iedereen wilt me hebben (een beetje overdrijven ;) ) maar ze willen me ook gelijk houden! als ik dan met de directeur spreek krijg ik meestal wel een klik (ondernemers onder elkaar zeg maar) maar zodra het een werknemer is, tja, moet je alles uitleggen en hij snapt vaak niet waarom je als zelfstandige werkt, dat is toch onzeker? en daarnaast is freelance in mijn branche niet heel erg gebruikelijk, een echte vreemde vogel dus!
 16. haha, ja inderdaad! en nog iets wie beweert dat ik de frietjes verkoop, ik verkoop mijn wiet aan hun en zeg dat het friet is....of wil je daar ook RFID in stoppen? sorry maar je systeem zit vol gaten, je zegt dat de details later wel komen....als we met deze wijze van denken konden leven waren we allemaal koning keizer en admiraal. even een ander voorbeeldje ik koop een appel, en ik verkoop het door met winst, echter ik verkoop de appel niet maar eet hem op en verkoop XTC pillen of wordt het door verkopen van consumptie goederen verboden?
 17. Sorry maar je denkt toch echt te utopisch, je wilt de vrijheid van mensen zo ver beperken dat het ziekelijk wordt want het is per wet verboden om iemand te helpen met verhuizen en dat hij als dank je huis schildert Ik wil even benadrukken dat ik hierover niet even snel wat schrijf maar serieus mee bezig ben, laten we zeggen dat mijn hobby filosofie is en dit mijn hoofd onderwerp. de drang van mensen is vrijheid en specifiek de mogelijkheid om zelf te kiezen, je eigen leven bepalen en jouw concept beperkt dit op een zeer groot gebied, als ik wiet wil gebruiken of een biertje wilt dringen, dan kies ik daar voor en niemand die mij hier op aan spreekt, nu niet of mogen niet. het gevoel van vrijheid is niet dat ik hiervoor kies, maar dat ik er voor mag en kan kiezen. Ik ben de baas over me zelf, dat is vrijheid. ook de mogelijkheid om dronken te worden of stoned te zijn. Jouw systeem maakt van mensen gecontroleerd vee, want het begint hier maar waar eindigt het? Ik kan je beloven dat het systeem uit zal lopen om een nieuwe wereld oorlog, chips zullen we uit onze lichamen rukken en we zullen iris scanners bekladden met verf! Er zijn over dit onderwerp trouwens ook veel films gemaakt, ik denk dat als we naar "the matrix" kijken jouw idee van de toekomst hier op gaat lijken. En dan nog een scenario, wat als onze vrienden van een ver land ons binnen vallen, dan weten ze van iedereen gelijk alles, welke mensen hebben magazines over zelf verdediging gelezen de afgelopen 10 jaar? allemaal afmaken! en wie zit er op de sportschool en wie drinkt een bepaalde drank. dat je buiten bestaande banen denkt, alleen maar goed maar je moet geen dingen beweren die onzin zijn. p.s. ik wil je boek best eens lezen, stuur er maar een gratis toe (wees maar gerust, je krijgt hem wel terug mocht je dat willen).
 18. Ik laat niet snel mijn mening klinken maar toch een stuk kritiek over het onderdeel m.b.t. de criminaliteit. Jouw idee dat zwart of dan wel grijs geld niet mogelijk is is natuurlijk helemaal absurt! Geld is immers enkel een tegoed bon voor materiaal zoals eten of een stapel stenen, niks meer of niks minder. het is simpel weg gewoon een ruil spel. als ik jou nou mijn appels geef voor een stel voetbal kaartjes of postzegels, daar wordt dan geen bijdrage over betaald, ga ik dan gelijk de gevangenis in? En dan hebben we het nog niet over de zware criminelen! die trekken zich niks aan van de Europese credits, men gaat terug naar de basis, naar materiaal en grondstoffen: geef mij jouw appels of ik schiet je dood en die appels ruil ik tegen XTC pillen en die weer tegen voetbal plaatjes het probleem verschuift en wordt niet opgelost (uiteraard een beetje extreem als voorbeeld, maar even voor de duidelijkheid). Ik denk (eigenlijk weet zeker) dat er een sub financieel systeem ontstaat waar nog de overheid of de politie enige vorm van grip op heeft. Ik ben van mening dat het huidige systeem niet perfect is en ik weet 100% zeker dat het verder evalueert, maar voor het zover is dat er geen meer criminaliteit is...dan leef ik niet meer ben ik bang.
 19. uitvaart...ja daar denk je niet zo snel aan maar toch bij de uitvaartverzorgers veel positieve reacties! uiteraard enkel op de onderste verdieping (zonder trappen)!
 20. ja zeker is de buitenkant hier geschikt voor, dus deze optie blijft zeker weten open! hoe we dit het beste kunnen vermarkten is nog iets waar ik over nam moet denken, de toren is trouwens 55 meter hoog, zal dat voldoende uitdaging geven denk je?
 21. dat is goed! ik hou je op de hoogte ;) over het sky diven, dit is inderdaad wel leuk maar helaas niet haalbaar om verschillende redenen, als we in de sports willen gaan dan moeten we een totaal pakket kunnen aanbieden, dus b.v. skydiven, klimmen laser gamen etc, om een bredere doelgroep aan te spreken, en deze faciliteiten kunnen we niet allemaal op hoog niveau bieden omdat we daar zelf niet in thuis zijn. Een andere reden is bouw technisch maar uiteraard is hier altijd wel wat aan te doen (de enigste beperking is het budget) maar zeker bedankt voor de input!
 22. dit is wel een idee maar waar ik dan mee zit is het runnen van een restaurant is niet echt mijn ding, en er zijn enkel in de zelfde plaats al 13 restaurants (div specialiteiten uiteraard) (en even voor de verbeelding in de plaats wonen ongeveer 18.000 mensen) en de doelgroep is voor biologisch eten al relatief klein, toch zeker bij de toeristen (braadworst fans etc ;) ik ben wel iets met food van plan, maar dan meer als support dan hoofd (zoals warme broodjes bij de kerstmarkt etc.) maar zeker bedankt voor je input!
 23. ik heb een mooi evaluatie systeem gevonden: www.vluchtslurf.nl is iemand hiermee bekend?
 24. haha, dat is goed hoor! ja de toren in Terneuzen, echt zonde! maar niks meer aan te doen. en ach een beetje tegenwind..ik zie het meer als lekkere frisse zee lucht die de slaap uit mijn ogen doen waaien ;) de mogelijkheden zijn legio, maar inderdaad, het moet zeker niet enkel gericht zijn op de lokale omgeving (met alle respect). en helaas gaat het verhaal als bij de silos niet op want de toren is dubbelwandig, eerst de buitenwand, dan de trap/gang en dan pas de tank.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.