wouteronline

Super Senior
  • Aantal berichten

    235
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wouteronline

  1. Vergeet niet een mijns inziens heel relevant aspect van dit (globale en ingewikkelde) onderwerp:

     

    Binnen de EU hebben zij (de ‘ministers’) afgesproken dat zij in sommige situaties vinden dat de prestatie plaats vindt in het land van de afnemer en dat je daar terecht moet voor zaken als BTW etc.

    Maar dat betekent niet dat zij dat ook in Honduras of op de Fiji eilanden dat vinden.

     

    Als je dus de fiscus in Togo gaat benaderen (als die bestaat) met dit verhaal, dan zal hij je waarschijnlijk aankijken alsof hij water ziet branden.

    Je kan dus ook geen waarde aan hechten wat de NL fiscus hierover zegt, want het gaat hem helemaal niet aan. Maar je krijgt dan ook geen ‘last’ van de NL fiscus, want het gaat hem niet aan.

     

    De meeste niet-EU landen, USA inbegrepen (als ik het goed begrijp), zullen niet snel vinden dat je daar aan hoeft te kloppen alleen maar omdat je via een website daar iets aanbiedt. Zeker niet als het een dienst betreft (geen fysieke levering dus).

     

     

     

    Peter, bedankt voor je reactie. Als de meeste niet-EU langen bovenstaande mening aanhouden en Nederland (en de EU) hun eigen mening dan betekent dit dus dat in de praktijk er geen BTW betaald hoeft te worden over de geleverde elektronische diensten?

  2. Hoi Joost,

     

    Bedankt voor je reactie. Ik snap inderdaad dat het inhoudelijk al wel bekend is hoe het zou moeten, maar ik ben benieuwd naar ervaringen in de praktische invulling hieraan.

     

    De fiscaal adviseur van de belastingdienst gaf bijvoorbeeld aan dat Nederland een soortgelijke verleggingsregeling heeft als binnen de EU, wanneer het om een elektronische dienst geleverd in Nederland maar afkomstig uit de VS gaat. Ik kan me voorstellen dat ondernemers die ervaring hebben met deze materie, gemakkelijk van dit soort grotere landen aan kunnen geven hoe dit daar geregeld is en hoe zij het aangepakt hebben.

     

    Of komt het er echt op neer dat je elke keer contact moet zoeken met de fiscus in Honduras, Namibië of Thailand (als daar een incidentele klant vandaan komt) ? ;-)

  3. Geachte forumgebruikers,

     

    Ik heb even een vraag, die ik niet terug kan vinden op dit forum of de andere Google-zoekresultaten.

     

    Is het mogelijk om binnen een B.V. aandelen uit te geven die meer stemrecht hebben dan andere aandelen? Zodat het mogelijk wordt dan een partij een minderheid in aandelen heeft (bv. 40%), maar wel een meerderheid in stemrecht?

     

    Van wat ik uitgezocht heb is het mogelijk dit te doen door een aantal aandelen zonder stemrecht (via stichting met bestuur in handen van de 40% eigenaar) uit te geven. Maar is hier geen simpelere oplossing voor? Door bijvoorbeeld aandelen een hoger stemrecht in de statuten mee te geven?

     

    Alvast bedankt voor jullie reacties!

  4. 500 euro lijkt mee een mooi bedrag om je campagne vorm te geven. Je kunt dan testen welke biedingen goed zijn, wat de conversies zijn en vanuit daar een dagbudget bepalen.

     

    Het klopt inderdaad dat in de regel het conversieratio kleiner wordt naarmate de zoekwoorden generieker worden. Voor wat betreft het zoekwoord kleding. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat je op dit woord met 0,10 euro een goede ranking hebt, net als overhemden een woord met veel concurrentie.

     

    Ik zou starten met een setje zeer specifieke woorden als "overhemd op maat" of "zelf overhemd samenstellen". Als meest generieke zoekwoorden zou ik "overhemd" en "overhemden" pakken. Stel het account aan aantal keer bij (de biedingen) en kijk na een week wat het je heeft opgeleverd in kliks en in conversies. Zet dat af tegen de kosten en bepaal of dit de juiste strategie is. Persoonlijk zou ik de voorkeur geven om op deze manier (eerst met specifieke zoekwoorden) Adwords in te richten.

     

    Wat ook belangrijk is om naar te kijken (wordt nog wel eens onderschat) is de tekst in de advertentie en de landingspagina. De landingspagina is niet alleen voor je kwaliteitsscore van belang (als deze hoog is hoe je voor eenzelfde positie minder te betalen in Adwords) maar ook voor je weigeringspercentage (het aantal mensen dat na het zien van de eerste pagina direct de site verlaten). Over deze onderwerpen is op internet een hoop te vinden.

     

    Als laatste is het van belang dat je zowel in Analytics maar ook in Adwords zelf een conversiecode laat genereren en deze op de pagina zet waarmee een bestelling wordt afgerond. Zo kun je in Adwords het per zoekwoord nauwkeurig bepalen en kun je tegelijkertijd in Analytics ook je andere bezoekersbronnen beoordelen.

  5. Het zoekwoord overhemd en overhemden kost ongeveer 0.35-0.45 cent om bij de eerste 3 te komen volgens de verkeersschatter. Voor nice woorden al "zelf overhemden maken" zijn er geen gegevens bekend. Betekent dan dat er bijna niemand op zoekt, en is het dan nog wel een goed idee om daar te adverteren?

     

    En nog een andere vraag, is het raadzaam om een persoon in te huren die gekwalificeerd is om Adword campagnes op te zetten? Dit kost uiteraard wel wat extra maar zit adwords dusdanig lastig in elkaar dat dit wel handig is?

     

    In mijn ogen zijn die woorden niet duur. Als je in Google zoekt naar "overhemd", zie je dat er veel concurrentie is. Maar goed, als Google dat aangeeft... Op "zelf overhemden maken" zal wel niet vaak gezocht worden. Daar heeft Google tooltjes voor. Als daarvoor geen gegevens beschikbaar zijn, dan is het vaak niet de moeite waard om daarop te adverteren... Je zou dat moeten proberen.

     

    Er zijn zeer veel "Adwords Qualified" bureaus die je kunnen helpen bij je Adwords account. Mijn ervaring is dat iemand dat prima zelf op kan zetten. Het kost wel wat tijd en zeker in het begin. Wij hebben zelf ook al meerdere keren die afweging gemaakt, maar elke keer hebben we toch weer besloten om het in eigen beheer te houden. Maar misschien dat iemand anders daar andere ervaringen mee heeft?

  6. Zelf was ik ook al op zoek naar programmeurs voor het ontwikkelen van een applicatie.

    Buitenland is interessant, maar de communicatie zie ik niet zitten.

     

    Daarom de eerste contacten gezocht met deze heren: http://www.globalorange.nl/

    Zij hebben partners (bedrijven) in India en ze communiceren dus tussen jouw en de ontwikkelaar.

     

    Misschien dat het ook wat voor jouw is.

     

    Ben uiteindelijk ook een project gaan draaien met die organisatie?

  7. Daarnaast wil ik gaan adverteren bij google adwords. Op dit moment zijn de kosten voor relevante zoekwoorden ongeveer 0,35 als je bij de eerste 3 wilt komen, is dit nou een koopje of betaal ik de hoofdprijs? Hebben jullie een idee van een gemiddelde conversie? Weet dat dit sterk afhangt van de webshop maar was zelf uitgegaan van ongeveer 2,5%. En is affiliatiemarketing wellicht een goede optie voor mijn product. Nog even ter informatie ik kan maximaal ongeveer 15 euro uitgeven voor een lead.

     

    Over welke zoekwoorden gaat het dan? Echt gespecificeerde zoekwoorden? Het is namelijk zo dat de gemiddelde CPC prijs bij Adwords wel hoger ligt dan 0,35. Op het eerste oog betaal je dus niet de hoofdprijs, maar dat is afhankelijk van de zoekwoorden.

     

    Hoe gespecificeerder je jouw zoekwoorden maakt, hoe lager het aantal doorkliks zal zijn (zoekvolume is lager) maar hoe hoger de conversie op deze zoekwoorden is. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_Tail.

     

    Ik schat 2,5% conversie ratio erg hoog in. Dit betekent dat 1 op de 40 clicks resulteert in een daadwerkelijke verkoop. Dit is misschien wel haalbaar, maar wederom afhankelijk van je zoekwoorden. Op het zoekwoord "overhemd" zul je deze conversieratio waarschijnlijk nooit halen. Op het zoekwoord "zelf overhemd samenstellen" is die kans al een stuk groter.

     

    De keuze is dus algemene zoekwoorden of gespecificeerde zoekwoorden. Persoonlijk zou ik altijd voor de gedetailleerde gaan. Het is dan echter de vraag hoeveel zoekvolume die zoekwoorden hebben...

  8. Persoonlijk zou ik voor de drukke locatie gaan. Ik ben het met Ewout eens dat mensen op zo'n dag misschien niet zitten te wachten op een uitgebreide check. Je kunt beter de massa proberen te bereiken om die naar je site te lokken of een folder af te geven.

     

    Ik weet niet of kleine, korte (misschien wat minder serieuze en daarmee misschien ook wat leukere/ludiekere) tests ook mogelijk zijn? Misschien zelfs tests die nergens op slaan, maar wel aandacht trekken. Bijvoorbeeld dat mensen 100 kg op moeten tillen om als 1 van de tests. Mensen zijn misschien meer in de stemming voor een wat lossere benadering...

  9. Ja, ik wil best delen wat ik ga doen. Zelf woon ik in Groningen en bij ons in de wijk vind jaarlijks op Koninginnedag een vrijmarkt plaats. Ik zal daar gaan staan met een kraam waar mijn eerste boek verkocht word. Daarnaast kunnen mensen op die dag gratis hen gewicht laten meten en BMI meten. Tevens kunnen mensen gratis voedingsadvies krijgen en word ook het bloeddruk gemeten. Als mensen op die dag zich aanmelden voor een gezondheidsprogramma, krijgen ze korting en er worden speciale kaartjes uitgedeeld waar een inlognaam en wachtwoord op staat waar weer een leuke prijs mee te winnen is ;)

     

    Leuk initiatief! Laat ons maar weten hoe het afgelopen is...

     

    Ga je nog speciale dingen doen om mensen naar je kraam te lokken? Een opblaaspop met overgewicht van 8 meter hoog misschien? ;D

  10. Ik weet dat dit topic een jaar oud is, maar gezien het aan het einde van deze maand weer Koninginnedag is, ben ik zelf al bezig met de voorbereiding van een actie op deze dag. Echter ben ik ook benieuwd wat andere HL-leden doen?

     

    Zelf ga ik er niets mee doen. Ik ben wel benieuwd wat jij zelf in gedacht hebt. Kun je dat met ons delen of niet? ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.