Jump to content

Peter Knapen

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Voornamelijk deze, v

Company info

 • Location
  Eindhoven
 1. Even het moraal buiten beschouwing gelaten; is het verplicht om een creditnota te maken als later blijkt dat je onterecht BTW in rekening hebt gebracht die je wel netjes hebt afgedragen aan de belastingdienst?
 2. Bedankt voor je reactie Joost. 'Vooruit ontvangen bedragen' moest eigenlijk 'nog te ontvangen bedragen' zijn.
 3. Ik ben zelf ook aan de slag gegaan met mijn belastingaangifte. Er zijn echter een paar dingen die me niet helemaal duidelijk zijn. Het totaal van de activa en passiva komen bij mij ook niet overeen. Het verschil is gelijk aan het winstbedrag. * Onder welke noemer geef ik dit aan? Moet ik dit bij het EV optellen voor de aangifte (ook al heb ik dat pas in 2009 gedaan)? * Horen 'vooruitontvangen bedragen' onder 'Vorderingen en overlopende activa'? * Horen 'nog te betalen bedragen' onder 'Schulden en overlopende passiva'? Mijn in 2008 aangeschafte notebook heb ik in 2008 nog op de oude manier afgeschreven ((aanschafprijs - 10% restwaarde) / 3). Higherlevel.nl en de toelichting bij de aangifte leren mij echter dat dit nu (vanaf 2007) met maximaal 20% per jaar mag. * Kan ik dit als starter gewoon verantwoorden door de afschrijving van dit jaar (2008) aan te geven als willekeurige afschrijving? * Moet dit dan zowel bij de 'materiële vaste activa' als bij de 'willekeurige afschrijvingen' vermeld worden? * Moet er nog steeds rekening worden gehouden met restwaarde (en hoeveel)? Ik stel jullie bijdragen zeer op prijs.
 4. Persoonlijk vind ik het wel prettig als de homepage op een pagina past, ik zou dus de menutekst verkleinen. Jammer dat 'Disclaimer' op een volgende regel valt. Door float:right schuift de hele tekst in de footer naar rechts en ligt niet meer in lijn met de content. Ik zou of de marges aanpassen of de tekst eerder afbreken (Algemene Voorwaarden / Disclaimer op de tweede regel) en de hele footertekst centreren. Wel een mooi ontwerp trouwens. ;)
 5. Als ik pietluttig mag zijn, ik vind de positie van de datum in 'Nieuws' niet zo geschikt. Deze staat er een beetje verloren bij. Zou hem liever in de kopregel of juist daaronder zien.
 6. Mag ik hieruit afleiden dat je als brildrager de aftrek voor chronisch zieken mag toepassen?
 7. Ik vraag me af of er nog iemand zit te wachten op de zoveelste advertentiesite. Ik vind ze persoonlijk nogal irritant. Ze bezetten vaak de bovenste plaatsen in de lijsten van zoekmachines omdat ze search engine optimized zijn voor vrijwel alle zoektermen en bemoeilijken daardoor het vinden van relevante informatie.
 8. Helemaal mee eens. Een goede manier. Waarschijnlijk de plaats waar de meeste mails blijven hangen. Al lang achterhaald. Niet meer gebruiken, wordt weggeklikt of helemaal uitgezet. Zorg voor een goede provider of host en zeker niet onbelangrijk, de juiste instellingen in je e-mailprogramma en spamfilter.
 9. Oké, bedankt voor je reactie.
 10. Mag je wel een beginbalans invoeren (Eigen Vermogen)? Mogen de tegenboekingen hiervan alleen balansposten zijn, of mag er ook bijv. op Bank en een kostenrekening geboekt worden (i.v.m. aanloopkosten die niet onder een balanspost (voorraad, kas, bank e.d.) vallen)?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept