Jump to content

TaxPlanning

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.freemontgroup.co
 1. In samenwerking met Paritax International Tax Advisors organiseert Freemont Group op dinsdag 20 april weer een middagseminar over tax planning. Het programma is interessant voor iedere ondernemer en consultant die meer wil weten over structurele belastingbesparingen via Cyprus en Dubai. Datum: Dinsdag 20 april 2010 om 14.00 uur Locatie: Rondweg 11d, 8091 XA Wezep Het programma ziet er als volgt uit: 14.00 Kennismaking/koffie 14.15 Introductie 14.30 Tax planning: de principes en de uitgangspunten 15.00 Tax planning via Cyprus en Dubai 15.30 Pauze 16.00 Nieuwe fiscale wetgeving & anti-ontwijkingsmaatregelen en hoe hierop in te springen 17.00 Discussie en vragen 17.30 Sluiting. De seminar is gratis. Uiteraard wordt er koffie, thee, koekjes, drankjes en snacks geserveerd en is er na afloop voldoende tijd voor al uw persoonlijke vragen. Indien u wilt deelnemen aan dit seminar, mail dan naar seminar@freemontgroup.com. Website Naar website van evenement Organisator Paritax + Freemont Group Prijs GRATIS
 2. Minder belasting betalen in 2010? Meer weten over tax planning en de nieuwe Successiewet? Freemont organiseert in Nederland ontmoetingen met ondernemers, fiscalisten, accountants en andere geïnteresseerden. In samenwerking met Paritax International Tax Advisors organiseren wij een middagseminar over tax planning voor Nederlandse ondernemers. Het programma is interessant voor iedere ondernemer die meer wil weten over structurele belastingbesparingen onder de nieuwe Successiewet. Voor deze middag seminar kunt u zich per email aanmelden: seminar@freemontgroup.com. Website Naar website van evenement Organisator Freemont Group Prijs 45
 3. Ik beschouw de bovengenoemde als een cruciaal deel van uw gedachtenstroom. Om met succes te claimen dat (een deel van) uw winsten op Curacao belast is moet u meer doen dan formeel uw BV (of haar assets) naar de Antillen te verhuizen. De feitelijke leiding moet namelijk ook aldaar zijn. Eventueel kunt u de intellectueel eigendom daarheen verhuizen (lees verkopen aan een Antilliaanse vennootschap). Denk hierbij aan de aannemelijkheid van zo een oplossing, aan de niet-fiscale redenen om de vennootschapstructuur op te zetten en ook aan de kosten vs baten.
 4. Allereerst even kijken waar praten wij eigelijk over: (1) De naam 'Euro-BV' werd in 2003 bedacht door een journalist als een overkoepelende benaming voor verschillende vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid binnen EU. Onder Euro-BV moet je dus begrijpen b.v. de Nederlandse BV, Belgische BVBA, Engelse Ltd, Duitse GmbH etc. Juridisch gezien heeft de uitdrukking 'Euro-BV' geen betekenis. (2) Een aantal 'vennootschapsboeren' gebruiken 'Euro-BV' om hun product te benoemen, namelijk een CV (Commanditaire vennootschap) waarvan de beherend vennoot gevormd wordt door een Engelse Limited en is de aansprakelijkheid dus beperkt.
 5. Het oprichten van een CV kost niets: in de meest gebruikte vorm spreken twee vennoten af dat een de kapitaal inbrengt (stille vennoot) en de andere gaat ermee aan de slag (beherend vennoot). De beherend vennoot is hoofdaansprakelijk, tenzij er gekozen wordt voor een BV/Ltd waarmee de aansprakelijkheid beperkt wordt. Een willekeurige adviseur moet je dit kunnen uitleggen en verder helpen. Succes!
 6. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 7. Wanneer een Cypriotische vennootschap 100% aandelen van 1 onderliggende vennootschap houdt of van 5, dat maakt voor de moeder-dochter richtlijn niets uit. Wel is het aanzienlijk riskanter voor de ondernemer om alle assets te overdragen aan een houdstermaatschappij waaronder ook andere vennootschappen (van andere ondernemers) hangen. Raadpleeg je fiscalist, dat is altijd een goed begin.
 8. Je hebt iig 3 entiteiten nodig: (1) Trust of een Foundation (2) Cyprus holding (3) Werkmaatschappij in NL (maar die heb je wellicht al) Meestal kiest men ook voor een Nederlandse holding tussen (2) en (3). Bij de 'goedkopere' aanbieders kan je (1) en (2) met de andere ondernemers delen - de voor- en nadelen zijn voor de hand liggend. Maar er bestaat ook een oplossing zonder de noodzaak om (1) op te richten.
 9. Idd, de fiscus heeft de risico van een verloren rechtszaak niet gelopen en heeft ipv daarvan simpelweg een nieuwe wet geintroduceerd, geinspireerd o.a. door de Britse wetgeving. Helaas voor de fiscus (en gelukkig voor de Nederlandse ondernemer) zijn er nog steeds mogelijkheden - wel moet men altijd zijn/haar fiscalist raadplegen.
 10. Een gedeelde constructie is misschien goedkoop maar eigenlijk ongebruikelijk en in het algemeen minder secuur. Bovendien bieden de traditionele structuren met trusts en foundations vanaf dit jaar geen optimale (belasting)besparingen meer. Wel bestaat er sinds kort een alternatief: (Mod edit: geen promo van stategische partners AUB, naam derhalve afgekort tot )FM Group heeft onlangs een nieuwe concept gelanceerd, een volledig transparante oplossing gebaseerd op de community gedachte, waarbij naast het bereiken van verschillende gezamenlijke voordelen ook aanzienlijke fiscale voordelen bereikt kunnen worden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept