trolink

Super Senior
  • Aantal berichten

    212
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door trolink

  1. Dat er op foto's geen of twijfelachtig auteursrecht rust wil nog niet zeggen dat je ze zomaar massaal mag gebruiken. Je maakt dan ongeoorloofd gebruik van de (grote) inspanning van een ander en dat kan onrechtmatig zijn.

    Dus ook voor de foto's op een witte achtergrond toestemming vragen. Dat dat veel tijd kost is jammer.

     

    De Rooij heeft door het bewust op zeer grote schaal zonder toestemming overnemen van de foto’s en teksten van de website van De Roode Roos naar het oordeel van de voorzieningenrechter in zodanige mate geprofiteerd van de inspanningen en investeringen van De Roode Roos dat dit handelen moet worden beschouwd als in strijd met de zorgvuldigheid die in het maatschappelijk verkeer betaamt.
    bron

     

    Bedankt Hans, ik denk dat ik vanmiddag enkel het geen heb gelezen dat ik graag wilde lezen.. ;D

     

    Het geen wat jij aankaart is denk ik het enige dat ons tegenhoudt.. Meer informatie daarover: http://blog.iusmentis.com/2013/01/29/de-rol-van-de-maatschappelijke-zorgvuldigheid-in-het-recht/

     

    Wij zijn van mening dat wij de leveranciers juist ook een plezier doen door meer producten te verkopen. Echter kan het zijn dat bepaalde leveranciers dat niet kunnen waarderen en gelijk gaan klagen. Ik ben bang dat wij dus elke leverancier afzonderlijk moeten benaderen voor een akkoord. Dat is erg vervelend aangezien dat ons veel tijd gaat kosten. Als iemand anders nog een goed idee heeft dan hoor ik dat erg graag!

  2. De Nederlandse rechter kent simpele productfoto’s (met witte achtergrond) normaal gesproken geen auteursrechtelijke bescherming toe. Dergelijke productfoto’s hebben immers tot doel om het product zo objectief mogelijk weer te geven en zijn daarom doorgaans niet voldoende creatief om als auteursrechtelijk werk te kwalificeren.
    Uit: Productfoto's en beschrijvingen pikken

     

    Jurisprudentie:

     

    http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2008:BD3441

     

    http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2009:BI0225

     

    Ward, jij ook erg bedankt voor je reactie! Ik heb het artikel op ICT Recht al eens gelezen. De overige 2 links vind ik erg interessant en daar ga ik vanavond eens rustig voor zitten. Zoals ik het nu vlug heb kunnen lezen heeft de rechter in de onderste casus de aanklager wel terecht gesteld maar juist niet voor de foto's aangezien deze "onvoldoende eigen oorspronkelijk karakter hebben om daaraan auteursrechtelijke bescherming toe te kennen"

     

    4.14. Vast staat dat de directeur van De Roode Roos de in het geding zijnde afbeeldingen van de producten die De Roode Roos via haar webwinkel verkoopt zelf heeft gemaakt. Niet in geschil is dat De Roode Roos als maker van deze afbeeldingen dient te worden aangemerkt (op grond van artikel 7 of artikel 8 Aw). Voor auteursrechtelijke bescherming van de afbeeldingen in de zin van artikel 10 lid 1 sub 9 Aw is volgens vaste rechtspraak vereist dat deze een eigen, oorspronkelijk karakter hebben en het persoonlijk stempel van de maker dragen.

     

    4.15. De rechtbank is van oordeel dat de onderhavige productfoto’s een onvoldoende eigen oorspronkelijk karakter hebben om daaraan auteursrechtelijke bescherming toe te kennen. Het betreft natuurgetrouwe, zo duidelijk en correct mogelijke weergaven van de te verkopen flesjes, potjes of doosjes tegen een witte achtergrond, gemaakt met het doel de producten zo objectief mogelijk te tonen, met een goede zichtbaarheid van het etiket. Dat er daarbij variaties mogelijk zijn in de wijze van belichting, afstand en hoek en dat er in de glazen verpakkingen een reflectie van licht is te zien en een lichte schaduwwerking is naar het oordeel van de rechtbank onvoldoende om te kunnen spreken van oorspronkelijke werken. Daarvoor is méér nodig. Het gebruik van een computerprogramma om beschadigingen of onregelmatigheden in de producten ‘weg te werken’ maakt de afbeeldingen evenmin oorspronkelijk. De vergelijking met het door De Roode Roos genoemde arrest van het Hof Arnhem gaat naar het oordeel van de rechtbank niet op. Het gaat in die zaak om foto’s van woningen. Naar het oordeel van de rechtbank kan dezelfde woning er op verschillende foto’s totaal anders uitzien, door subjectief bepaalde keuzes van de fotograaf zoals bijvoorbeeld de belichting, het tijdstip van fotograferen (welk seizoen, welk uur van de dag), de afstand (wat is er van de omgeving te zien). Het doel van de fotograaf is meestal om de woning er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, hetgeen enige creativiteit kan vergen. Bij de foto’s van de (verpakkingen van) voedingssupplementen tegen een witte achtergrond zijn de subjectieve keuzemogelijkheden aanzienlijk beperkter en staat een objectieve, duidelijke weergave van het product voorop. Een en ander zou anders kunnen zijn indien de producten op de foto’s bijzonder zouden zijn gerangschikt of zijn weergegeven tegen een bijzondere achtergrond. Daarvan is echter geen sprake.

     

    4.16. Nu er naar het oordeel van de rechtbank geen sprake is van auteursrecht op de op de website van De Roode Roos getoonde afbeeldingen, is evenmin sprake van de gestelde inbreuk daarop.

  3. Je hebt het over "aangesloten winkels". Betekent dat dat je zelf niets verkoopt, maar alleen de producten van die winkels op jouw website presenteert, waarna de verkoop tussen eindklant en winkel plaatsvindt? In dat geval is de toestemming die de betreffende winkels hebben gekregen van hun leverancier wellicht voldoende voor het gebruik van de afbeeldingen op jouw site. Lijkt me eenvoudig na te vragen bij een winkelier c.q. een van de leveranciers.

     

     

     

    Bedankt voor je reactie John. Wat jij zegt dat klopt, wij verkopen zelf geen producten en dat is ook niet onze bedoeling. De eindklant kan zelf ook de keuze maken waar men het product koopt en kan zelf het product ophalen in die winkel. Ik heb dit al nagevraagd bij een winkel en die gaf aan dat hij domeinnamen moet opgeven waar de foto's gebruikt worden. Alleen dat geldt voor één van de 100'en merken die wij willen presenteren. Wij weten niet en willen / kunnen er geen tijd voor vrijmaken om dat voor elke leverancier afzonderlijk te bekijken.. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een wat algemenere oplossing.

  4. Hallo,

     

    al een poos zijn wij bezig met het opzetten van een nieuw concept. Het wordt een online webshop met veel offline mogelijkheden (voor de aangesloten winkels). Qua onderneming zijn wij klein. We bestaan uit:

     

    1. algemeen (ik)

    2. marketing

    3. sales

     

    Wij willen ook graag klein blijven maar wellicht moeten we groeien maar dan alsnog niet teveel mensen erbij.

     

    Ons doel is om een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden aan onze eindklanten. Met een zo breed mogelijk assortiment bedoel ik eigenlijk alle producten van de merken die gekocht kunnen worden bij de aangesloten winkels van ons concept.

     

    De uitdaging zit in het klein blijven van ons bedrijf, aangezien wij wel duizenden producten online willen plaatsen. Als we een product online plaatsen hebben we natuurlijk ook productfoto´s nodig (teksten maken we eerst generiek).

     

    Wij hebben navraag gedaan bij een aantal geïnteresseerde winkels en ze gaven aan dat winkels gebruik mogen maken van bestaande productfoto´s, die aangeleverd kunnen worden vanuit een leverancier. Maarr... wij willen van start gaan met ~70 / 100 merken / leveranciers en wij hebben geen tijd om per leverancier een akkoord te vragen of wij foto's van hen mogen gebruiken. Als wij dit wel gaan doen dan zijn wij bang dat eventuele concurrenten ons inhalen. Snelheid is onze enige veiligheid, althans zo zie ik het.

     

    Nou ben ik het volgende tegengekomen:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Arrest_Van_Dale/Romme

     

    Daarin staat

    "Verschillend naar gelang meer specifieke situatie werd geoordeeld over:

     

    foto's van een bestaand object (een foto van een woning werd wél, dat van een doosje tegen een witte achtergrond níet auteursrechtelijk beschermd geacht)"

     

    Dus mogelijk mogen wij gebruik maken van de volgende afbeeldingen:

    http://www.bol.com/nl/l/sport-vrije-tijd/schoenen-sportschoenen-heren/N/17413+4282003957+17258/index.html

     

    Aangezien die afbeeldingen op een wit achtergrond zijn gemaakt..

     

    Mijn vraag aan jullie is, heeft iemand hier verstand van en kan iemand ons aangeven of wij deze afbeeldingen mogen gebruiken (al dan niet met een bronvermelding). En als dit niet mag, zien jullie andere mogelijkheden?

     

    Alvast erg bedankt!

     

    Groeten Thomas

     

     

     

  5. Het volgende wil ik je meegeven. Wanneer je zeven jaar veel stress (bewust of onbewust) hebt gehad dan kan het zijn dat je daar aangewend bent geraakt. Die twee maanden rust kan heel goed voor je zijn maar ik wil je adviseren om sowieso al iets te verzinnen wat je dan gaat doen. Sporten of andere leuke dingen. Ik heb namelijk zo'n 5 jaar veel, voornamelijk onbewuste, stress gehad en toen ik mijn toko had verkocht en niks te doen had kreeg ik last van een aanpassingstoornis. Wil je niet bang maken maar het is een advies. Succes en zet 'm op!

  6. Wat misschien nog wel het makkelijkste is om het je bezoekers 'gewoon' te vragen. Bijv met het volgende: plaats links onderin de website een foto van een mooie dame. Na bijv. 3 seconden klapt er een schermpje uit van links naar rechts met de tekst 'Hoi! Mijn naam is NAAM, ik wil graag deze webshop zo makkelijk mogelijk voor de bezoekers maken. Wij zitten met de vraag hoe wij de bezoekers mogen aanspreken. Met u of jij. Daarachter plaats je dan de 2 opties. Na het aanklikken een bedankje en het schermpje klapt dicht / verdwijnt.

     

    Zo heb ik dit ook draaien op een webshop en dagelijks krijg ik zeer interessante feedback van de bezoekers.

     

    Succes ermee!

  7. Als je toch overweegt om de shop aan te passen qua tekst dan zal ik het gewoon doen en testen met bijv. Visualwebsiteoptimizer i.s.m. Google Analytics. Maarr.. back-up je content voordat je gaat vertalen. Het zal namelijk zonde zijn om alles weer handmatig terug te moeten zetten ;D

     

    Meten = weten.

     

    Ohja, bekijk de volgende URL eens. Mogelijk hebben ze er al eens over gehad in één van de filmpjes

     

    http://www.marketingexperiments.com/improving-website-conversion

  8. duur, duur... jullie weten zelf ook wel wat één man uur per maand kost?

    Daniël, ik durf bijna te beweren dat jij voor 3 a 4 tientjes in de maand niet krijgt wat jij verwacht. Een compleet beheerde VPS met 2GB intern, beetje hdd + goede back-up kost gewoon wat geld. Ik stuur mijn klanten en kennissen altijd door naar CloudVPS. Laatst nog een klant gemigreerd van Versio naar CloudVPS, juist om de snelheid (van ~8 sec naar ~1.5 sec).

     

    Mijn advies, betaal wat meer en focus je op je shops ipv op de problemen met webhosting.

  9. Bekijk de webclinics van MarketingExperiments:

     

    http://www.marketingexperiments.com/about-web-clinics.html

     

    Ook boeken zoals Dont Make Me Think zijn handig. Daarin wordt in makkelijke taal omschreven hoe jij je webshop kunt optimaliseren: http://www.bol.com/nl/p/don-t-make-me-think/1001004002431177/

     

    Het is sowieso erg belangrijk om te weten waar je bezoekers vandaan komen die ook daadwerkelijk wat bestellen, dit kun je allemaal terug halen uit Google Analytics (E-commerce tracking moet je aanzetten). Webshops zijn fantastisch aangezien je alles kunt meten, wanneer je dat nog niet kan dan moet dat één van je eerste taken zijn. Anders weet je niet wat je uitspookt en wat je moet optimaliseren.

     

    Dit is ook wel handig om eens te lezen, wat trouwens ook een fantastisch programma is: http://visualwebsiteoptimizer.com/split-testing-blog/persuasion-principles-increase-conversions/

     

    Succes

     

    Mod edit: referrer code verwijderd

  10. je betaald..... bijna niks, namelijk 5,95 euro per maand. Hoeveel hulp verwacht je voor dat bedrag per maand nog te kunnen ontvangen?

     

    volgens mij lees jij ook over het bericht van Jeannine heen.. Als je dit nou gewoon voorkomt met een donders goede FAQ (bijv. met video's), mogelijkheden om via een sitebuilder een basis site te maken etc.. Als ze dan aankloppen kun je ze netjes verwijzen naar je FAQ, want als één klant ergens niet uit komt dan zijn er vast ook andere klanten bij. Plus dat een FAQ een mooie vangnet kan zijn voor potentiële klanten via Google.

     

    Als een klant dan steeds belt of e-mailt dan is het heel makkelijk om ze te verjagen naar een concurrent maar wellicht is het beter om te luisteren want dan bestaat de kans dat je ze een nieuwe website kan verkopen of een paar uur om ze te helpen.

     

    Enne, 5 euro per maand is gewoon een nette prijs hoor.. je moet gewoon massa hebben. Als je dienstverlening goed is dan heb je ook weinig support aanvragen in de hostingbranche.

  11. Wellicht een idee om in je header producten te plaatsen i.p.v. ´vernieuwd online´. Als consument maakt mij dat niet zo gek veel uit namelijk.

     

    Misschien is het handig om te onderzoeken wat de effecten zijn wanneer je alle SEO tools aanzet in Prestashop (http://www.prestashop.com/forums/topic/116977-ccc-combine-compress-and-cache/).

     

    Voor de rest vind ik het een hele mooi overzichtelijke webshop.

     

    Succes

  12. Mijn inner Trekkie wordt helemaal wild van dit soort dingen. Zoals boven mij ook al aangegeven werd is dit concept ideaal om helemaal los te gaan met augmented reality. Maar ik kan me ook voorstellen dat de politie hierin geinteresseerd is. Het is op deze manier veel natuurlijker dat mensen die getuige zijn van een misdaad ook beelden daarvan maken.

     

    Augmented reality koppeling met Google Shopping en iedereen kan er van profiteren.. Google Shopping gaat namelijk zelf ook bestellingen en betalingen accepteren als we dit mogen geloven, en dat doe ik..

     

    http://www.emerce.nl/nieuws/google-shopping-krijgt-bezorgdienst

  13. echt een super concept, ik kan niet wachten om er zelf één te proberen. Natuurlijk zal iedereen eerst gaan miepen over privacy etc, maar ik voorspel dat dit soort initiatieven echt bij de toekomst horen.

     

    Als app lijkt me een soort Layar erg handig, je kijkt ergens naar en je krijgt gelijk info over een bepaald product of persoon.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.