Manon GJ

Legend
  • Aantal berichten

    1264
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Manon GJ

  1. Hoe je het het beste juridisch kunt vormgeven, komt vaak nadat je inhoudelijk redelijk op een rij hebt hoe jullie het willen doen.

     

    Hoe verwacht de huidige eigenaar dat jullie gaan betalen voor de aandelen? En hoeveel verwacht hij ongeveer?

     

    Kun je iets meer vertellen hierover dan kan ik wat beter meedenken.

     

     

     

  2. Even los van of de bank wil financieren vanwege de branche, geen ervaring mee, kun je zelf uitrekenen of en hoe je het allemaal gaat betalen. Gaat het je lukken om het bijvoorbeeld binnen 5 jaar terug te betalen terwijl je ook rente betaalt? Maak een financieel plan en dan heb je al een groot deel van de antwoorden. Aflossen doe je van het netto geld dat overblijft, valt niet onder de kosten (voor de zekerheid, dit foutje wordt wel eens gemaakt).

  3. Ervaringsdeskundige ben ik zeker :) ook onze winkels groeien snel en we zijn al wat langer bezig.

     

    Mogelijk zit je probleem in de voorraad? Hoeveel voorraad heb je gemiddeld? Liggen producten gemiddeld 1 maand op de plank of meer? Ik let zelf bij het inkopen van nieuwe producten altijd op de levertijd en de flexibiliteit van de leverancier. Als een leverancier binnen 1 dag levert, franco vanaf een vrij laag bedrag (bijv 250 euro) dan hoef ik zelf niet al te veel voorraad aan te houden van die producten. Dat is fijn voor ons want scheelt geld. Je zou dus bij het uitbreiden van je assortiment een tijd kunnen focussen op leveranciers die zulke voorwaarden hebben.

     

    Kleding is inderdaad een lastig product met de seizoenscollecties. Zou je een deel kunnen vervangen door collecties die 'never out of stock' gaan? Een soort basislijn? Of kiezen voor merken die niet alleen produceren op pre order maar ook nog wat extra produceren zodat je in het seizoen bij kunt kopen. Allemaal gericht op het zelf minder voorraad hebben.

     

    Is het pand aan de 9 straatjes het waard om te behouden? Kun je ook alleen met de webwinkel verder? Zou je dat willen? Het grote voordeel is natuurlijk dat je een enorme kostenbesparing realiseert. Misschien zit het grootste deel van je omzet in de stenen winkel, maar hou je niks over aan die omzet. Is de stenen winkel van belang om de webwinkel in de lucht te houden?

     

    Een ander punt waar wij ons vooraf wel van bewust waren: je moet best een behoorlijke omzet draaien om er ook echt iets aan over te gaan houden. Gezien de inkoop die je noemt, zal je omzet waarschijnlijk ergens tussen de 200-250k zitten en dan ben je er inderdaad vaak nog niet. De inkoop en btw die je moet betalen is al een fors deel en dan heb je daarnaast nog de kosten die je maakt en als er dan een ton in je voorraad zit, gaat het hard.

     

    Eigen productlijn betekent opnieuw meer voorraad en dat is juist niet handig als je wat geld over wilt houden.

     

    Mijn advies zou dus zijn om heel goed en streng te gaan kijken naar je voorraad. Welke producten liggen hoe lang op voorraad en is dat echt nodig? Sommige producten moet je echt altijd hebben want als je die niet hebt, loop je omzet mis. Andere producten gaan niet zo hard en die kun je dus best eens een keertje een paar dagen niet hebben.

  4. Hai, hoe zie je zelf de opbouw van de financiering? Je hebt ongeveer een miljoen nodig, 130k eigen geld en je wilt een deel met crowdfunding binnen halen? Welk deel denk je dan aan? En ben je naast de bank nog op zoek naar andere investeerders?

     

    Ik zou persoonlijk eerst een businessplan maken met een stevige financiële paragraaf waarin je ook duidelijk kunt maken hoe je de financiers (crowdfunders, banken, investeerders) kunt terugbetalen en/of belonen. Het moet overduidelijk zijn dat het kan, anders zal een bank er niet in stappen. Dus dat lijkt me stap 1.

     

    Om dit goed te doen, heb je inderdaad behoorlijk uitgewerkte plannen nodig qua pand en dergelijke om echt de kosten te weten, dus een deel van jouw 130k zal op gaan aan het uitwerken van je plannen gok ik.

     

    En hoeveel tijd gaat dit kosten voordat je kunt opstarten en waar ga je in de tussentijd van leven? Ik denk dat 130k snel op is vooraf.

     

    Ben benieuwd hoe jij dat ziet?

  5. 1. circa 180k (150k leningen, waarvan voor circa 60k privé is meegetekend), 10k de bank en circa 20k VPB die nog niet door fiscus zijn aangeslagen want jaarcijfers 2010-2011-2012 zijn nog niet ingediend, maar komt snel.

     

    Hoe kan het dat er nog VPB verschuldigd is, als er blijkbaar sprake is van een behoorlijk verlieslatende situatie?

    Zijn alle fiscale verliezen wel in aanmerking genomen?

     

    Groet,

    Alex

     

    Logische en terechte vraag. Alle fiscale verliezen zijn in aanmerking genomen. De 20k VPB is wel een ruime inschatting, kan ook 10k zijn, maar wat ik in ieder geval wilde melden is dat de fiscus één van de schuldeisers zal zijn.

  6.  

    Waarom zijn de activiteiten gestaakt als er nog 180k schuld af te lossen is?

    Zijn er nog alternatieven te verzinnen die de komende jaren nog inkomsten voor de bv. kunnen genereren, om te voorkomen dat de eigenaar de WSNP belandt?

    Aangezien ik geen idee heb wat voor soort bedrijf het betreft, kan ik ook geen suggesties doen.

     

    Betreft een assurantietussenpersoon die zijn portefeuille verkocht heeft. De laatste jaren gebeurt dit regelmatig op basis van een earn-out die afhangt van de omzet die blijft bestaan. Alle activiteiten van de BV zijn dan verkocht (inclusief concurrentiebeding) en de BV is er eigenlijk alleen nog als ontvanger van de earn-out. De ondernemer heeft daarna meteen een baan in loondienst gezocht om op die manier inkomsten te genereren.

     

    Meteen ook een antwoord op de vraag van Highio. Het bedrijf is bij de verkoop eigenlijk gewoon opgeheven feitelijk. De BV bestaat dus nog wel maar dat is puur de juridische eenheid.

     

    Over jouw aanvullende vragen:(Waren de schulden aangegaan om de activa te verkrijgen, die in 2010 verkocht zijn? Wat is gebeurd met aflossing van de schulden en de opbrengst van verkoop (vermoede eerste betaling en termijnen)?)

    Schulden zijn aangegaan aantal jaar voor de verkoop van de portefeuille omdat de onderneming toen al in zwaar weer verkeerde. Niet om de activa te verkrijgen, die waren al heel lang in bezit. De opbrengst van de verkoop tot nu is inderdaad gebruikt om schulden af te lossen, dit zijn de overgebleven schulden.

     

    Het faillissement wordt niet veroorzaakt doordat de schuldeisers nu zelf stappen gaan ondernemen, dit wordt veroorzaakt doordat kort geleden duidelijk is geworden (vanwege de hoogte van de earn-out inmiddels) dat de schulden nooit meer helemaal betaald kunnen worden uit de toekomstige inkomsten. Er moet dus actie ondernomen worden nu want dit is geen situatie om jaren te laten voortduren.

  7. Emoties zijn in dit soort situaties vaak sterker dan juridische en financiële dreigingen. Jij en zijn echtgenote komen duidelijk niet binnen bij de beste man.

     

    Heeft de investeerder al rechtstreeks met hem gesproken?

    Kan er een groep werknemers met hem gaan praten (jullie 3 top-mensen bijvoorbeeld)?

    Is er een bevriend accountant, advocaat, coach, trainer, iemand die hij vertrouwt, een mede-ondernemer, die communicatief handig is?

     

    Mijn punt is: is er iemand anders die hij vertrouwt buiten zijn echtgenote en jou om?

  8. Wij hadden met Green Jump afgelopen zondag ons eerste bedrijfsuitje. In 4,5 jaar een super leuk team opgebouwd en iedereen vond het ook echt leuk om samen wat te gaan doen. Ik ben nogal anti van die bedrijfsuitjes waar mensen zich verplicht voelen om te komen enzo, maar dit was echt heel leuk!

     

    In dezelfde week onze 6e werkneemster aangenomen, iedereen werkt maar 1 of 2 dagen per week en op die manier hebben we heel veel verschillende talenten binnen het team. Nu iemand erbij met grafische talenten, iets wat we absoluut nog misten!

     

    Helemaal happy dus met ons bedrijf dat ooit begon met heel veel vragen hier op HL.

  9. Steven thanks.

     

    Ik ga maar even uit van het slechtste geval, daarom de aanname bestuurdersaansprakelijkheid.

     

    De inkomsten die de BV nog krijgt, gaan dan jarenlang nog naar de failliete BV? Waarmee dan schulden afgelost kunnen worden toch (als de curator is betaald)? Dat is prima want dat geld moet sowieso naar de schuldeisers.

     

    Dwangakkoord tip, dank, ga ik me in verdiepen.

  10. Hai, heel lang niet geweest, maar nu op zoek naar kennis voor iemand die heel dicht bij me staat.

     

    Ik heb alle faillissements- en WSNP topics doorgespit, maar wil toch graag nog jullie advies.

     

    Situatie:

    BV met schulden:

    1. circa 180k (150k leningen, waarvan voor circa 60k privé is meegetekend), 10k de bank en circa 20k VPB die nog niet door fiscus zijn aangeslagen want jaarcijfers 2010-2011-2012 zijn nog niet ingediend, maar komt snel.

     

    2. Komende vier jaar komt er jaarlijkse circa tussen de 10-15k aan inkomsten binnen in de BV (bruto) in verband met in 2010 verkochte activa die nog in termijnen worden betaald, die koper is niet bereid om in 1 x 40k te betalen. Verder geen activiteiten meer in de BV.

     

    3. Schuldeisers van 150k leningen willen nu direct beslag leggen bij de koper van de activa op de 10-15k die jaarlijks nog binnen moet komen. Deze schuldeisers staan niet open voor akkoord, worden al jaren aan het lijntje gehouden en er zijn veel afspraken niet nagekomen, zij willen er echt voor gaan.

     

    4. Eigenaar BV werkt in loondienst en verdient daar circa 1800 euro netto mee. Gaat niet meer ondernemen. Is 62 jaar.

     

    5. Eigenaar BV 99% zeker bestuurdersaansprakelijkheid want cijfers zijn niet op tijd gedeponeerd (2010, 2011, 2012 moet nog).

     

    Wat is nu wijsheid?

     

    Faillissement aanvragen en daarna in de WSNP?

     

    A. Er is sprake van bestuurdersaansprakelijkheid én er is sprake van privé borgstelling dus de schulden gaan dan sowieso naar privé. Daarnaast zullen schuldeisers niet stoppen na faillissement.

     

    B. Wat gebeurt er dan met die 10-15k inkomsten die de BV nog krijgt? Gaan die dan naar de (dan ex-)ondernemer in de WSNP pot zodat hij dat weer kan gebruiken voor aflossing?

     

    Welke stappen kan hij nu zelf ondernemen en zien jullie nog andere mogelijkheden dan de WSNP gezien het feit dat zijn schuldeisers hem privé zullen blijven volgen?

     

    Meer info nodig, ik hoor het graag. Alvast heel erg bedankt! Manon (die nu meteen gaat kijken of er topics zijn waar ze zelf bij kan helpen)

  11. Hé goed je hier te zien, is een nuttig forum!

     

    Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat als een webwinkel er netjes en gestructureerd uitziet dat dit belangrijker is dan 'mooi'. De meningen verschillen namelijk nogal over mooi/lelijk. Daarnaast heb je vooral ook een gebrek aan bezoekers, dus los van dat je site misschien niet goed is, heb je ook vooral meer bezoekers nodig die daarna op een betere site ook dingen kopen.

     

    We spraken elkaar een tijdje geleden: heb je je al verdiept in zoekmachineoptimalisatie? Dat is toch heel belangrijk voor je site om bezoekers te krijgen. Verder andere vormen van free publicity zoeken: persberichten schrijven, blogs schrijven, op fora actief zijn enzovoort. Bezoekers naar je site krijgen zonder te betalen kost tijd en energie. Er is geen snelle oplossing voor.

     

    Verder misschien verdiepen in Adwords ipv Admarkt want ik herinner me dat je daarop leeg liep en dat kan niet de bedoeling zijn. Advertenties mogen maar een deel kosten van wat ze opleveren. Ook hier geldt: verdiepen en leren.

     

    Over de site:

     

    Het menu aan de linkerkant is inderdaad onoverzichtelijk. Dit kun je vrij eenvoudig opnieuw indelen.

    Ruiter & Toebehoren lijkt me duidelijk. Daaronder zou ik een aantal dingen samenvoegen. Bijvoorbeeld bodyprotector en veiligheidscaps samenvoegen onder categorie 'bescherming' of veiligheid bijvoorbeeld. Sokken en handschoenen samen. Dames bovenrijkleding en rijbroeken samen en misschien wel alle rijkleding samen. Rijlaarzen en chaps samen.

    Hierdoor wordt het menu korter en overzichtelijker.

     

    Zo kun je ook naar de andere categorieën kijken. Shetlander, Western en Mennen stoort me niet zo. Dit zijn op zich duidelijke categorieën en paardenmensen snappen ook dat je hiervoor aparte spullen nodig hebt.

     

    Back on Track, Christ en Pony Cycle begrijp ik wel waarom je die apart noemt en toch is dat gek in het menu. In het productmenu opeens merknamen neerzetten, komt ongestructureerd en daarmee onlogisch over. Als die merken belangrijk zijn, kun je misschien de logo's ervan opnemen in je header of onder het menu (zoals je nu onderop hebt).

     

    Zoals iemand al eerder zei: header smaller maken want dit is zo zonde van de ruimte. Zelfde geldt voor die grote ovaal met Aanbieding erin.

     

    Op de homepage meteen producten laten zien en geen tekst helpt ook zeker.

     

    Succes!

     

  12. Hoi, om in te gaan op jouw vraag over financiering: zijn de verkopers ook overtuigd over dat de inkomsten weer kunnen stijgen als jij er aan gaat trekken? Als je zo snel kunt terugbetalen, is het misschien een optie dat de verkoper jou financiert? Dit kan op allerlei manieren, je kunt bijvoorbeeld gewoon beginnen en iedere maand bijvoorbeeld 10% van de aandelen 'verdienen' door hen een deel van de koopsom te betalen. Of je neemt in 1 x alle aandelen over en betaalt in 10 gelijke delen af.

     

    Ik vind het leuk om te zien dat je zo enthousiast bent, tegelijkertijd maak ik me wel wat zorgen. Je hebt het over een bedrijf met nu bijna 400k omzet. Wat blijft er nu over een winst, weet je dat ook? Moet er geinvesteerd worden in de komende jaren of kunnen de 2 mensen die voor 1000 euro werken, alle ontwikkelingen zelf doen?

     

    Als de verkopers open staan voor financiering, is het misschien een haalbare kaart. Anders wordt het schat ik in een privelening aangevuld met leningen van vrienden en bekenden. Een bank zal hier hoogstwaarschijnlijk niet blij van worden.

  13. Rembours is een vrij ideale optie om te voldoen aan de wettelijke verplichting dat je geen volledige betaling vooraf mag verlangen (deels mag trouwens wel).

     

    Rembours is niet zo'n hele ideale optie qua praktische dingen, maar goed dat nemen we op de koop toe.

     

    Achteraf betaling vind ik zelf een hoop gedoe. Ik heb het bij wat andere winkels uitgeprobeerd en de klant wordt dan 'ingeschat' door het bedrijf en dan wordt er aangegeven of je wel of niet achteraf mag betalen. Als de klant dat dan niet mag, dan krijgt de klant een negatief gevoel over jouw winkel, dat vind ik onprettig en dat is ook een van de redenen waarom wij het niet doen.

     

    Kan me wel voorstellen dat er klanten zijn die graag achteraf betalen, niet alleen vanwege veiligheid maar ook omdat het geld er nu nog niet is. Vaak kun je bij een bedrijf als Klarna of Afterpay de klant namelijk ook de gelegenheid geven om in delen te betalen.

  14. Hoi, ik zag je berichtje en reageer even hier zodat iedereen mee kan denken. Je wilt je bedrijf verkopen omdat je onvoldoende tijd hebt begrijp ik? Ben heel benieuwd of je daarnaast nog andere bedrijven hebt waardoor je tijd tekort hebt.

     

    Het lastige is dat je bedrijf nog maar heel kort bestaat, kopers vinden dat niet prettig, ze zullen denken dat het succes van het bedrijf gekoppeld is aan jouw inzet (wat waarschijnlijk ook zo is) en willen dan alleen betalen als jij ook meekomt. Daarnaast verhuur je personeel en dat is ook bij een kort bestaand bedrijf een lastig te verkopen constructie. Mogelijke kopers zullen vaak snel uitrekenen wat het ze kost om zelf jouw activiteiten te gaan uitoefenen, personeel is op dit moment wel te vinden.

     

    Ik schat in dat je dit bedrijf alleen kunt verkopen als je er niet teveel geld voor wilt hebben en als je iemand weet die interesse heeft, misschien een van je werknemers of een van je klanten?

     

     

    Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen met het verkopen van mijn bedrijf,

    Ik heb sinds 1jaar een snelgroeiende bedrijf met een hoge omzet.

     

    De bedrijf is inmiddels een b.v. geworden met een holding structuur.

     

    Waarom ik mijn b.v. wil verkopen is dat ik er veel tijd in moet steken maar die tijd heb ik niet

    beschikbaar. Ik heb er hard voor gewerkt om de bedrijf groeiende te maken.

     

    Iemand goede iedeen? of vragen?

     

  15. Ik ben het ermee eens dat het het allerbeste is om nu afscheid van elkaar te nemen zodat 1 partij geld krijgt en de ander de onderneming voort kan zetten. Helaas kun je dat niet afdwingen en spelen emoties vaak een grote rol. 'Als ik niet verder kan, dan jij ook niet'. Redelijkheid is vaak ver te zoeken in dit soort zaken.

     

    Het is erg afhankelijk van jullie situatie samen en van jullie persoonlijke situatie hoe koppig jullie kunnen en zullen zijn. Ik kan me zo voorstellen dat het strandpaviljoen schade ondervindt van het feit dat jullie niet goed meer samenwerken en dat jullie daardoor allebei geld gaan verliezen. Het contract met de verhuurder zal ook niet zomaar opgezegd kunnen worden dus het is óf snel eruit komen, of allebei met kleerscheuren eruit komen.

     

    Misschien is er iemand in jullie omgeving waar jullie beiden vertrouwen in hebben die kan meedenken over hoe het voor beide partijen een goede deal is. Het feit dat jullie niet meer dan een bepaald bedrag kunnen betalen, betekent natuurlijk niet dat het daarom een goede deal is. Misschien zijn er afspraken mogelijk waarbij de verkopende partij evt achteraf nog wat extra krijgt als het goed gaat met de strandtent? Het is erg afhankelijk van waar iemands motivatie ligt om te bepalen wat wel of geen goede deal is voor diegene.

     

    Kort antwoord is in ieder geval dat jullie elkaar niet zomaar kunnen dwingen om te verkopen als je daar vooraf niets over hebt afgesproken.

  16. Vanuit mijzelf als webwinkelier gesproken. Allerliefst heb ik eerst een mail, zonder dat je gebeld hebt. Daarin dan wel toegelicht waarom het in onze winkel zou passen, niks uitgebreids maar wel even een logische verklaring.

     

    Als ik het wat vind, wil ik er graag eentje zien, wil ik ook best betalen als ik m ook terug kan sturen naar je. Liever niet langskomen, kost teveel tijd.

     

    Hoop dat dit helpt.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.