Jump to content

westendorp

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Lindenhof 1, Hattem, 8051DD, Netherlands
 • First name
  Joeri
 • Last name
  Westendorp
 • Company or organization name
  RitAssist
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Blog

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  sprout

Company info

 • Location
  Hattem
 • Phone number
  0384449542
 • Branch
  Innovatie & concepten
 • Branch 2
  Innovatie & concepten
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Technisch goed onderlegd zijn, met name op het gebied van (web)development.
 • My opinion about entrepeneurship
  Wie niet waagt, zal nooit wat bereiken
 • My opinion about innovation
  Innovatie is vaak de voeding van een behoefte, al dan niet gecreëerd door de innovatie zelf
 1. Beste Peter, Qua product en prijs kunnen we die 'jongens' meer dan goed aan. De concurrentie in Zweden is zeer beperkt ten opzicht van de Nederlandse markt. Maar met alleen een vertaling en een goede marketing ben je er natuurlijk niet. Vandaar dat ik graag eens iemand zou willen spreken die wel ervaring heeft met zaken doen in Zweden.
 2. Beste HL'ers, Het bestaansrecht is rittenregistratie tbv fiscale verantwoording (vergelijkbaar als hier in Nederland). We willen in eerste instantie de verkoop online gaan wegzetten, dus kennis en ervaring met (online) marketing & sales lijkt me erg belangrijk. Omdat we nog in een heel pril stadium verkeren, weten we niet wat voor Zweden het beste is. Moeten we werken met een distributeur, zelf rechtstreeks gaan verkopen of een handelsagent aanstellen (of andere mogelijkheden?).
 3. Beste Peter, Die had ik ook al gevonden, maar dit is niet het juiste startpunt. Bij dergelijke organisaties kunnen we niet de benodigde 'feeling' vinden die we zoeken. We zijn in het verleden bij het opzetten van ons bedrijf in Duitsland ook bij de Duits-Nederlandse handelskamer gestart, maar dit hadden we prima 2 jaar later kunnen doen...
 4. Beste HL'ers, Is er iemand op het forum of kennen jullie iemand die ervaring heeft met de export of het opzetten van een bedrijf in Zweden? Alvast bedankt! Groet, Joeri
 5. Ik had het niet beter kunnen zeggen! Het is toch veel beter om alle kennis en informatie op 1 plek te houden? Ik word nu al gek van al die bladwijzers die ik steeds langs moet gaan...! Ik wil eerst het antwoord op mijn vragen vinden op 1 plek en als ik er niet uit kom wil ik een vraag kunnen stellen aan een zo groot mogelijk publiek!
 6. Het opdoen van contacten in "real life" vind ik zelf erg prettig; gewoon een gezicht erbij, handdruk en algehele houding van iemand. Volgens mij is het contacten opdoen via "nieuwe media" erg interessant (en doe ik het zelf ook regelmatig), alleen ben ik wel van mening dat je pas écht aan het netwerken bent wanneer je elkaar ook in het echt spreekt. Natuurlijk kun je veel contacten via het web aanboren, maar volgens mij ligt de basis van een goed contact in een persoonlijke meeting! Maar zoals ik al zei, kun je heel goed eerst via linkedin of twitter in contact met iemand komen, om vervolgens hiermee offline te gaan netwerken Je kunt natuurlijk ook heel anoniem bergen met informatie uit fora plukken, zonder ook maar met iemand in contact te komen 8)
 7. Ligt eraan of het een zelfstandig deel van je onderneming is of niet. Is dit wel het geval, dan kun heb je niets met btw te maken. In andere gevallen volgens mij wel. Dit weet ik niet helemaal zeker, wellicht ff een belletje doen naar de B-dienst. Wat de contracten betreft: Ik zou hier wel goed over nadenken en zou zeker een aantal afspraken willen maken met het bedrijf (en wellicht willen zij ook met jou afspraken maken aangezien jij hun een script verkoopt wat jij evt meedere malen kunt verkopen!). Denk ook na over aansprakelijkheid en over lopende zaken zoals garantie. Ik hoop je hiermee wat tips te hebben gegeven, succes met verkopen!
 8. Dag Anne, Ik ben geen schilder, maar ik ken er wel een paar! Zij rekenen voor particulieren tussen de €32,50 en €42,50 per uur (ex btw), afhankelijk van het project. Succes!!
 9. Dag Robert, Je stelt: "na mijn studie wil ik dolgraag in het vastgoed beginnen". Dit is natuurlijk een heel ruim vakgebied. Zomaar "beginnen in het vastgoed" lijkt me dan ook niet echt verstandig. Je geeft aan panden te willen kopen, opknappen en doorverkopen. Dit is natuurlijk wel een heel gericht iets, ook erg leuk naar mijn idee! Zoals je zelf al aangeeft heb je hier een behoorlijk startkapitaal voor nodig. Zonder eigen geld zal de bank je door de achterdeur weer naar buiten trappen. Wanneer je zelf bijvoorbeeld €50.000,- meeneemt kun je met de bank zeker onderhandelen. Heb je dit zelf niet liggen? Denk dan eens na om dit onderhands te lenen (bijv. bij familie). Off topic: Houd ook in de gaten dat je niet "zomaar" een pand aankoopt omdat het goedkoop is. Doe je huiswerk en onderzoek alles: het bestemmingsplan, vergunningen, het gemeentelijk beleid, structuurvisies voor toekomstige ontwikkelingen etc. Daarnaast is bouwkundig onderzoek een aanrader. Research is alles! Heb je wat hulp nodig in het begin, stuur me dan een PM, dan kunnen we wellicht eens sparren over je idee! Ik zag dat je in Elburg woont, das 15min vanaf mijn woonplaats! PS ik probeer geen oud topic omhoog te plaatsen, wil gewoon graag mijn verhaal even kwijt en zie graag wat meer discussie op dit gebied!
 10. Dag Niels, Om even één ding duidelijk te krijgen: Om succesvol ondernemer te worden HOEF je niet gestudeerd te hebben. Kanttekening die ik hierbij maak is dat je tijdens je studie heel veel nieuwe mensen leert kennen en dat op die manier je netwerk erg groot en breed wordt. Iets wat je als ondernemer zeker nodig hebt. Daarnaast leer je natuurlijk heel veel algemene zaken die je een goede basis geven om te kunnen ondernemen of om leiding te kunnen geven in een bedrijf. Mijn ervaring is: je moet overal iets vanaf weten en/of basiskennis hebben. In een studie leer je hier heel veel van (zeker in de wat algemenere studies die jij aangeeft). Tot slot nog even over de keuze HBO/WO: Ik heb zelf een HBO studie afgerond en studeer nu op de universiteit (schakeljaar gevolgd door een masterjaar). Het verschil zit met name in de praktische inslag: het HBO is veel praktischer opgezet je werkt vaak op basis van projecten direct uit de praktijk. Je wordt erg gestuurd om oplossingsgericht te denken, er is een probleem en dat moet jij oplossen. WO is een tikkeltje "droger" dat wil zeggen: veel meer lezen en (be)studeren. Je wordt veel meer getriggerd om op een heel analytische wijze naar vraagstukken te kijken, ook oplossingsgericht, maar je moet als het ware eerst het probleem helemaal uitpluizen. Het HBO gaat daar volgens mijn ervaring minder op in. Ik persoonlijk vond het HBO erg leuk en leerzaam, maar moet zeggen dat ik de manier van leren op het WO ook zeker als positief ervaar en het geeft een stukje meer uitdaging (helemaal als je VWO hebt gedaan!). En over de studielast: die valt bij zowel het HBO als WO wel tegen (zeker in de richting die jij op wil)! Succes met je keuze!
 11. Thanks! Maar volgens mij was het al wel duidelijk! Heb je veel moeten betalen btw?
 12. Nou, heb Companeo op visite gehad, Erg mooi verhaal maar een vrij kostbare aangelegenheid! Per jaar sowieso al €3950 betalen om uberhaupt leads te krijgen en dan tussen de €30 en €45 per lead betalen. Op de vraag: "wat is de kwaliteit van de leads" kregen we als antwoord: ja die zijn goed hoor!! Tja, wat is goed? Heb nu al zoveel verschillende verhalen gehoord. We betalen nu bij onze adwords-campagne tussen de €12 en €20 per lead. Dan lijkt me het dus handiger om daar de kraan open te draaien. Kunnen we heel wat leads binnenhalen voor die 4k...! PS. Bobex waren amateurs volgen hun! ::)
 13. Wij zitten ook niet echt in een grote consumentenmarkt en heb ook een beetje het idee dat we er weinig aan gaan hebben. Maargoed, ik gun de beste man de mond, wellicht dat ze ons iets moois aan kunnen bieden, maar ben huiverig... Trouwens, mooie site Herman!
 14. En wat was je daar in totaal voor kwijt als ik vragen mag?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept