Yorick10

Senior
  • Aantal berichten

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Yorick10

  1. Of de Belastingdienst naar de SBI-code kijkt en het hiermee te maken zou hebben weet ik niet, ik verwacht dat Paul van Minderhout het bij het rechte eind heeft met de invalshoek vanuit de btw. Los daarvan denk ik dat de code die nu gekozen is niet helemaal correct is wanneer er sprake is van een werkmij + holding, waarbij de holding het management over de werkmaatschappij voert (en een bedrijfswagen aanbied). Het CBS schrijft bij 6420 "Deze klasse omvat: - beheren van aandelen van BV's [..] waarvan een meerderheidsdeelneming in het bezit is; [..]" en "[..] Deze klasse omvat niet: [..] bezitten van meerderheidsdeelnemingen van tot een concern behorende rechtspersonen en op grond daarvan voeren van beheer en beleid over dit concern[..]", hiervoor verwijzen ze naar code 70102 "Holdings (geen financiële)". Een financiële holding lijkt dan kort door de bocht puur een aandelen/banksaldo-houdende entiteit, het bezit van een bedrijfswagen past daar dan niet bij.
  2. Enorm verdrietig om te lezen, heel wat keren heeft Mikky me goed op weg geholpen met handige informatie en doorverwijzingen. Ik wens de familie en nabestaanden alle sterkte.
  3. Welkom! Ter aanvulling op @RubenT is sinds kort hier een kort artikeltje te vinden over het aannemen van de nieuwe regels, waarbij critici niet heel positief zijn, wellicht zoals te verwachten valt. En geen direct antwoord maar wel een alternatief, om geen 'last' te hebben van deze regelgeving zou je Europese partijen kunnen overwegen, enkele grote jongens zoals Scaleway, OVH, TransIP en Hetzner bieden soortgelijke diensten aan DigitalOcean.
  4. Ik heb gelukkig geen ervaring met dit topic maar wilde nog wel dit artikel van Arnoud Engelfriet toevoegen over hoe om te gaan met blafbrieven toevoegen, ik denk dat daar nog waardevolle informatie bijstaat voor wie hier (in de toekomst) mee te maken krijgt. (Heel) Kort door de bocht schrijft hij dat je bij een dergelijke sommatie na moet gaan of de foto inderdaad op je site stond en wanneer je een gangbare prijs voor de foto kunt vinden, je hier 125% van kunt betalen, zonder verdere discussie om daarmee de angel voor de klagende partij er uit te halen.
  5. Helder, ik had dat op basis van de informatie hier en elders niet verwacht, ook PostNL is er niet zo duidelijk over maar het lijkt wel mee te vallen bij elkaar. De heffingen hebben inderdaad verder niet zo veel relevantie, anders dan dat het mogelijk nog papierwerk op had kunnen leveren. Bedankt!
  6. Hellmand kan ik helaas niet zo snel vinden maar ik neem aan dat dat een transporteur is? Ik vermoed dat dat buiten ons budget zal vallen bij orders van 200-400 euro totaal. Wel ideaal als dat gewoon geregeld wordt wanneer het binnen budget valt. Bedankt, ik denk dat we dat ook gaan proberen en dan verder kijken. HS-code en land van oorsprong hebben we in ieder geval goed gedocumenteerd met de juiste formulieren, wellicht volstaat dat dan gewoon.
  7. Met ons bedrijf produceren en verkopen we een elektronisch product, tot kortgeleden enkel binnen de EU. Inmiddels hebben we ook een bestelling van iemand in Zwitserland ontvangen en ben ik gaan bekijken wat er benodigd is om daarheen te kunnen exporteren. Op basis van de HS-code zijn er geen importheffingen verschuldigd, wat het een en ander eenvoudiger maakt. We kunnen ons product gewoon versturen met DPD/DHL Express/PostNL GlobalPack, wat volgens een van de exporteur die ik heb gesproken de boel versimpelt omdat zij mogelijk de nodige douane-aangifte al zouden doen. Sendcloud en PostNL verzorgen dan bijvoorbeeld eenvoudig het CN22 formulier om bij de zending te stoppen om door de douane te komen, in ieder geval in het land van bestemming. Als we dan echter weer kijken naar wat bijvoorbeeld de KvK schrijft over het exporteren dan komen we uit op: En vervolgens linken zij naar de Douane, waar blijkt dat je niet zelf direct aangifte van uitvoer kunt doen maar je wel een aansluiting kunt aanvragen met behulp van een softwaresysteem van derden. Geen van de aanbieders die ik heb bekeken biedt een oplossing voor een incidenteel pakketje, dat lijkt gericht op minimaal enkele containers per jaar tegen flinke prijzen. Ik mis het overzicht op dit moment; nemen we de uitleg van de KvK nu te letterlijk en regelt PostNL/DHL/DPD dit inderdaad voor je of moeten we nu zoals de KvK/Douane schrijven nog uitvoeraangifte doen?
  8. Ik ben geen expert maar heb ook te maken gehad met een klant in de US. Zover mij bekend vul je zo'n W-8 formulier in zodat je klant achteraf, bij een audit/controle, kan aantonen dat zij terecht geen belasting hebben ingehouden op de betalingen. Je hebt er in die zin dan ook zelf niets aan wanneer niemand er om vraagt, je stuurt ze zelf niet op naar de IRS of dergelijke. In mijn geval vereiste de accountant van het bedrijf het formulier en heb ik dat geregeld. Als BV zit je aan het W-8BEN-E formulier omdat het een entiteit is, hiervoor heeft Flanders Investment een best aardig overzicht, al is deze helaas geschreven voor de vorige versie van het formulier. Vanwege de opzet met een BV moet je daarnaast ook eerst een EIN aanvragen met een SS-4 formulier, wat als niet-Amerikaan niet digitaal kan maar enkel telefonisch, per post of per fax. en enige tijd kost. Hierna kun je het formulier pas verder invullen en opsturen naar je klant.
  9. De belasting die je als voorschot betaalt of een werkgever/payrollbedrijf in heeft gehouden zal worden verrekend bij je aangifte met het in totaal te betalen bedrag. Naar verwachting zul je dan na je aangifte nog 9500-6500=3000€ bij moeten betalen plus (of min) het verschil in betaalde en te betalen premies zorgverzekeringswet.
  10. Wat te doen met je vestiging/fiscale zaken laat ik aan de experts op het forum over. Om je verdere punten af te gaan; wie je site bouwt maakt in principe niet uit maar waar hij gehost wordt kan wel een effect hebben; hoe dichter bij je gebruiker je zit, hoe vlotter de pagina's over kunnen komen. Het effect van hosting in Nederland of Frankrijk zal daarbij weinig impact hebben en ik verwacht ook een verwaarloosbaar effect op je ranking daarmee. Ik kan hier alleen als ongevraagde tip meegeven dat advies/hulp met gericht adverteren de moeite waard kan zijn wanneer je nog geen ervaring hebt met online advertenties maar er wel een aardig budget beschikbaar is. Mijn ervaring is dat de euro's er in no-time uit kunnen vliegen en het is dan wel van belang dat je het gewenste effect bereikt. Dat is niet per se waar, het bedrijf dat je iDEAL-betalingen verwerkt kan los staan van je bank. Wanneer je werkt met een payment provider zoals bijvoorbeeld Mollie of Stripe regelen zij het iDEAL-aspect (en naar keuze bijv. ook creditcardbetalingen e.d.) en betalen jou vervolgens uit. Ik verwacht dat je in de basis ook met een Franse bankrekening klant zal kunnen worden, dat zal hooguit afhangen van hun eisen en niet zo zeer van het gebruik van iDEAL.
  11. Interessante vraag waar ik eigenlijk ook wel benieuwd naar ben. Ron licht het nodige al toe dus dat scheelt. Als een andere invalshoek zag ik nog op de blogpost over GitHub Sponsors dat er een optie is (als aanbieder) om een bepaald project enkel zichtbaar te maken voor sponsors. Wanneer dat het geval is zou je kunnen spreken van een tegenprestatie, al kun je natuurlijk niet zo goed hard maken dat de donatie is om daar toegang to te krijgen, laat staan dat je deze tegenprestatie vastgelegd krijgt.
  12. Mijn ervaring eerder dit jaar is dat het bij de ABN Amro een goede anderhalve maand duurde voordat we de passen in ontvangst mochten nemen, grotendeels omdat ze nog steeds iemand fysiek langs laten komen om je te identificeren en een stapel papier te laten ondertekenen. De Rabobank heeft een app om je ID kaart/paspoort te scannen en een selfie te maken, een kort telefoongesprek en zolang er nergens alarmbellen af gaan rond je businessmodel lijkt dat vrij snel te gaan. Wij hadden de passen in 'n week in huis, waarbij je wel een hoop gegevens zelf ook snel moet aanleveren.
  13. Om nog een perspectief toe te voegen, mijn boekhouder was van mening dat je als eenmanszaak jezelf niet zo zeer kosten in rekening kunt brengen, terwijl je met 'n BV structuur daar meer ruimte hebt (ook qua tarief dat je rekent) omdat je met losse entiteiten zit. Zijn voorstel was om in mijn geval de energierekening naar rato van verbruik van de laadpaal versus het huis op te voeren als kosten en ook de btw daarvan terug te vragen. Wellicht is dat nog 'n opzet waar iemand iets mee kan. Zelf zie ik er nog wat hindernissen zodra je met zonnepanelen aan de gang gaat maar het gesprek daarover loopt nog, ik ben dan ook benieuwd naar de andere ideeën in het topic.
  14. Het klinkt als een interessant idee in ieder geval! Wat ik mis is een link naar de website, de pagina in je profiel lijkt volgens mij niet direct gerelateerd.
  15. Iets wat mij nog is opgevallen bij het nieuwe forum; wanneer je op de desktop een topic opent duurt het even voordat de berichten de juiste breedte aangenomen hebben. Hierdoor verspringt de inhoud na pakweg 'n seconde, wat onrustig oogt. Het lijkt er op dat dit komt doordat er na het laden van de pagina nog een 'ipsLayout_sidebarUnused' class aan de body wordt toegevoegd. Ik zie niet zo snel op basis van wat die keuze wordt gemaakt maar wellicht kan dit vooraf ingesteld worden in plaats van achteraf? Verder ziet het er top uit wat mij betreft!
  16. Er zijn een hoop boekhoudpakketten met kant-en-klare koppelingen voor bijvoorbeeld betalingssystemen of facturatieprogramma's, wellicht heeft ook jouw boekhoudprogramma zo'n functie? Mocht dat niet het geval zijn dan zijn er ook de nodige pakketten welke wel iets van 'n import-functie hebben of zelfs een API aanbieden, waarmee je een koppeling tot stand zou kunnen (laten) brengen. Verder is hier inhoudelijk niet heel veel over te zeggen zonder te weten over welke software het gaat.
  17. Om ook mijn kritiek te geven; ik zou niet pas bij de laatste stap van het offerteproces met 'onderhoudscontract' komen; ben je net prettig en transparant over de kosten van alles onderweg, komt er last minute een onderhoudscontract om de hoek, waarvan ik niet direct prijzen zie staan. Ik zou ook de tekst "De afrondingstijd van uw website met dit ontwerp is 2 tot 5 dagen. Dit hangt ook af van de snelheid waarmee u uw content opstuurd!" nog heroverwegen. Naast dat het 'opstuurt' moet zijn, klinkt dit niet heel vriendelijk. Ik zou het vervangen door iets als "Vanaf 4? werkdagen na ontvangst van de benodigde content)", dan zeg je met een slag om de arm hetzelfde maar klinkt het toch al snel wat vriendelijker. De pagina met 'onze diensten' zou ik denk ik ook nog iets onder handen nemen; je hebt daar nu een opsomming met asterisken staan; waarom is dat niet gewoon een nette list? Ook heeft deze pagina geen friendly URL, misschien is dat nog een puntje wat je over het hoofd hebt gezien. Tot slot ben ik ook niet weg van alle effecten, het vertraagt het gebruik van de website, ook het aanpassen van het scrollgedrag is wat mij betreft helemaal overbodig, ik scroll liever precies zo snel als ik op mijn eigen systeem heb ingesteld ;).
  18. Met als toevoeging op de reactie van mmint dat de Belastingdienst schrijft: "U mag niet willekeurig afschrijven op bedrijfsmiddelen waarvoor u geen kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kunt krijgen." en "Voor sommige investeringen hebt u geen recht op investeringsaftrek. Het gaat dan om: [..] personenauto's die niet bestemd zijn voor beroepsvervoer". (Bron). Willekeurig afschrijven lijkt - helaas - alleen een uitweg als de auto niet voor beroepsvervoer bestemd is.
  19. Ik ben kortgeleden zelf voor een pas van https://www.mtc.nl/ gegaan omdat dit in mijn geval (één auto, weinig parkeertransacties) goedkoper uit de vergelijking kwam dan de MKB pas. In tegenstelling tot de MKB pas rekent MTC geen jaarlijkse kosten per bedrijf in ruil voor iets hogere maandelijkse bijdrage en is de borg wat lager. Afhankelijk van je situatie kan dat nog wat goedkoper uitpakken. Hoe het precies zit met de facturen kan ik helaas nog niet vertellen - mijn pas ligt vandeweek in de bus. Groet, Yorick
  20. Dat zul je niet 'los' kunnen kopen tenzij je een grote fabrikant bent. Bovendien is Gorilla Glass volgens mij ook vooral krasbestendig en niet zo zeer bestand tegen piekbelasting (kijk ook maar naar alle filmpjes op YouTube van iPhones e.d. die na een stukje vallen met een kapot scherm zitten!).
  21. Hoogstwaarschijnlijk? Absoluut geen. De methode die renep aanhaalt kun je zien als het doorsturen van een oneindig grote hoevelheid boeken waarin je alle informatie stopt. Als je deze boeken hebt verstuurd naar een ontvanger dan kun je door enkel het bladzijdenummer door te geven met enorme snelheid informatie opzoeken. Is dit dan ook echt compressie? Niet bepaald, die enorme set data moet je nu eenmaal eerst zien te delen voordat je hiervan profiteert. Je kunt hier nog wel wat winst mee behalen wanneer je bijvoorbeeld data verstuurt die enige regelmaat kent. Wanneer je bijvoorbeeld als fictief voorbeeld elke dag teksten uit wetboeken overstuurt kun je bijvoorbeeld een bepaalde zin die regelmatig voorkomt voor versturen te vervangen door een afkorting en na ontvangen weer terug om te zetten. Huidige compressiemethoden werken door die afkortingen per keer opnieuw te berekenen waardoor zo'n eindeloze opzoektabel niet nodig is, wat al meteen suggereert dat de te behalen winst hiermee niet interessant genoeg is op deze manier. De inefficiëntie hiervan kun je ook al een beetje zien op het aangehaalde bericht op telefomsoft.nl; om die set bestanden van pakweg 100MB in totaal te kunnen 'uitpakken' er is een 'DNA'-bestand van 771MB gebruikt, in principe is de "compressie" hiermee dus van 100 naar 771MB (de grootte van de sleutels is verwaarloosbaar), een toename van de totale grootte in plaats van een afname. Nu kan je hiermee wellicht in gevallen waarop je veel enigszins regelmatige data moet versturen wel winst opleveren doordat je stukjes die regelmatig voorkomen als het ware kunt "afkorten" met
  22. Het is bij LinkedIn en dergelijke alleen nogal lastig in te schatten in hoeveel gevallen het nou wel nuttig zou zijn, ik ken persoonlijk in mijn ondernemerskring geen succesverhalen over het binnenhalen van opdrachten via LinkedIn of Twitter. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die wel toevallig veel profijt van hun profiel hebben gehad, net zoals die er ook ongetwijfeld op YouTube en andere sites te vinden zullen zijn. De vraag is een beetje of het ook geldt voor het gros van de gebruikers en het dus een zinvolle tijdsbesteding is uit zakelijk oogpunt, dat het leuk is een beetje op de hoogte te blijven van je kennissenkring is duidelijk natuurlijk ;).
  23. Oude Windowsversies blijven nogal lang ondersteund worden, zeker nu Windows 7 pas net op enige schaal door bedrijven wordt gebruikt zal dat niet zo'n vaart lopen. Een touchscreen is dan ook niet echt 'n uitvinding voor op je desktopcomputer of gewone laptop; je armen langdurig horizontaal houden is erg vermoeiend en weinig precies. Het touch-gedeelte is meer een toevoeging voor het gebruik op tablets en laptops met touchscreen (waarbij je in de meeste gevallen het scherm kunt draaien om ook een tablet te krijgen).
  24. Correct inderdaad, tot 2014 komen er nog hotfixes voor grove fouten maar er is geen standaardondersteuning meer vanuit Microsoft (en de nodige softwarebedrijven), ik zou het zelf dan ook niemand aanraden op het moment. Zeker op het gebied van veiligheid en drivers voor allerlei apparaten is Microsoft de nodige stappen de juiste richting op gegaan met Windows 7. In principe komt CrossOver grotendeels overeen met Wine, het is namelijk een betaalde versie van wine waarbij er de nodige verbeteringen zijn doorgevoerd die vaak pas op later moment 'gratis' worden teruggegeven aan de open variant. Van CrossOver zijn in ieder geval gratis trials beschikbaar, voor wine bestaat er de AppDB waar terug te lezen is hoe AutoCAD en andere toepassingen ondersteund worden. Windows heeft in principe het grote voordeel dat je op je tablet dezelfde applicaties zou kunnen draaien als op je desktopcomputer (mits er gekozen wordt voor de juiste processorarchitectuur). De vraag zal dan denk ik ook zijn in hoeverre dit onrealistische verwachtingen schept bij de consument; tablets blijven qua hardware ver achter liggen op de desktop en met een touchscreen zul je ook minder makkelijk door kleine menuutjes kunnen navigeren, al met al zal het er niet inzitten om een zwaar boekhoudpakket op een tabletje te gebruiken terwijl dat wellicht met andere lichtere, eenvoudigere applicaties wel mogelijk zou kunnen zijn in bepaalde gevallen.
  25. Blijven werken met een besturingssysteem van 10 jaar oud met inmiddels al ruim een jaar geen ondersteuning en updates meer lijkt mij nou niet direct de meest veilige optie ;)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.