IGP China-Eurotrade

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door IGP China-Eurotrade

  1. Veel producten zijn bij de tussenpersonen een stuk goedkoper dan bij de fabrieken, maar de fabrieken hebben weer grotere onderhandelingsmarges. Het is een beetje ondoorzichtig soms. Het verschilt enorm per product en uiteindelijk is het een kwestie van prijslijsten opvragen en gaan vergelijken.

     

    Wij werken al aardig wat jaren met Chinezen en in China (ik ben de enige westerling in het bedrijf en “spreek” Chinees), en ik kan stellig zeggen dat tussenpersonen een stuk duurder zijn dan de fabrikanten zelf. Zonder een goed netwerk in China kan je moeilijk goede prijzen bedingen. Overigens kennen fabrikanten geen prijslijsten de tussenhandel wel! Wil je dus een goede prijs bedingen dan moet je zelf naar de fabriek, maar als ‘wit spook’ wordt ons westerlingen hoogstwaarschijnlijk de hoogste prijs berekend.

     

    Daarbij komt dat veel fabrikanten geen licentie van de regering hebben om te mogen exporteren dus ben je aangewezen op de tussenhandel en exporteurs, daarom doet mijn compagnon die een Chinees is woonachtig in Nederland alle onderhandelingen, alleen met de fabrikant! Exporteren regelen wij ook zelf.

     

    Ramon

     

  2. Beste Hub,

     

    Ik begrijp je situatie, ik ben zelf ooit als handzetter begonnen, lithograaf geweest, airbrusch artist geweest, photoshop specialist en uiteindelijk in een digitale drukkerij terecht gekomen waarin men werkte met de chromapress en indigo, voor jou wel bekend.

     

    Ik wil je niet ontmoedigen maar de grafische wereld is uitgehold door ongeschoolde computerfreaks… Helaas is vakkennis niet meer van deze tijd in de grafische sector tenzij je gespecialiseerd bent in een bepaalde richting zoals het produceren van kunstboeken, waarde papieren en ander speciaal drukwerk. Digitaaldrukwerk ziet er goed uit en is relatief goedkoop. Ik ben het met je eens dat webwinkels vaak te onpersoonlijk zijn om daadwerkelijk zaken mee te willen doen. Maar het is helaas een feit dat voor het ‘eenvoudige’ werk en kleine oplagen je vaker goedkoper uit bent via het web.

     

    Ik ken een bedrijf in het westen van het land die echter een zeer goede balans heeft gevonden tussen zijn webwinkel en fysieke drukkerij. Wellicht een idee om persoonlijk je prospect te wijzen op mogelijkheden via het web en het persoonlijk contact.

     

    Gr Ramon

     

  3. Ik wil zelf producten ontwerpen: zoals papier, stickers, hobbygereedschap, wrijfplaatjes, boekjes en alles wat met scrapboeken te maken heeft. Kan iemand mij tips geven over hoe ik dat moet doen?

     

    Je wilt eigenlijk een eigen 'hobby producten lijn' opzetten of zoiets. Misschien is het verstandig eerst eens een businessplan te maken. Bij de KvK kan je een model krijgen/kopen, wellicht kan je er een van het web halen. Zo'n businessplan helpt je stap voor stap na te denken over je eigen product, de markt, financiering etc.

     

    succes toegewenst!

     

  4. Heb je al een btw nummer? Ik raad je aan een brief te sturen naar de belastingdienst waarbij je vraagt om verlegging van btw. Dit betekent dat je dan geen btw over je goederen hoeft te betalen.

     

    Ik heb geen ervaring met c&F, alleen met FOB, maar ik neem aan dat je sowieso een Bill of Lading document moet krijgen, daar staat de boot op enzo. Informeer ook eventueel over Form A, soms zorgt dat ervoor dat je minder tot geen invoerrechten hoeft te betalen.

     

    Helaas moeten we allemaal belasting betalen, wat anna bedoeld is dat je de BTW later betaald (verlegd). Na belastingaangifte kan je al dan niet een deel van de betaalde belasting terug ontvangen (hopelijk...)

     

    Voor de duidelijkheid:

    CIF = Cost, Insurance and Freight - Kostprijs, verzekering en vracht

    Dit betekent dat de verkoper dezelfde verplichtingen heeft als onder CFR. Dus de verkoper moet de kosten en vracht betalen om de goederen naar genoemde bestemmingshaven te brengen, maar het risico van verlies van of schade aan de goederen, alsmede dat van eventuele extra kosten ten gevolge van gebeurtenissen die zich voordoen nadat de goederen aan boord van het schip zijn geleverd, gaat van de verkoper op de koper over wanneer de goederen de scheepsreling passeren in de verschepingshaven.

     

    Als extra verplichting geldt dat de verkoper een zeetransportverzekering moet afsluiten tegen het risico voor de koper van verlies van of schade aan de goederen tijdens het vervoer. De verkoper sluit een verzekeringscontract af en betaalt de verzekeringspremie. De koper dient er nota van te nemen dat de leveringsconditie CIF de verkoper slechts verplicht tot een verzekering met minimale dekking. De term CIF verplicht de verkoper tot uitklaring van de goederen.

     

    FOB = Free on Board - Vrij aan boord

    De verkoper draagt zorg voor de factuur, verpakking, en bij uitvoer de uitvoervergunning en douaneformaliteiten. De verkoper moet opdraaien voor de kosten (uitklaring e.d.) en is verantwoordelijk voor alle risico's tot over de reling van het schip.

     

    De verkoper heeft aan zijn leveringsplicht voldaan wanneer de goederen betaald en schadevrij de scheepsreling zijn gepasseerd in de genoemde verschepingshaven.

     

    Succes! RS

     

     

     

  5.  

    Beginnen met bestaand textiel met een eigen label is ook een prima idee.

     

     

    Wat bedoel je hiermee? Bestaand textiel en dan een eigen label eraan naaien of textiel met een bestaand label.

     

    Let op dat je bij invoeren van een merk toestemming hebt van de “merk houder”, en voer geen nep merken in, dit zal heel veel problemen gaan opleveren. Wel kan je in China bijvoorbeeld een label laten vervangen door je eigen label maar ik denk dat dit ook mogelijk is in landen als Turkije.

     

  6. We verwachten eind volgende week twee nieuwe prototypen klaar te hebben. Het eerst prototype werkte al heel goed, we zijn benieuwd wat de laatste twee gaan opleveren. Het apparaat is heel eenvoudig in gebruik dus ik denk niet dat een training noodzakelijk is.

     

    Aan jullie antwoorden te zien denk ik dat we een systeempje moeten verzinnen waarbij er een ‘wiel uitklapt’ aan de achterzijde van het apparaat waardoor het apparaat meer stabiel ‘lijkt’ te zijn, ‘lijkt’ omdat het echt enorm stabiel is, maar uit veiligheidsoverwegingen zou een derde wiel aangebracht kunnen worden.

  7. Ook wij worden regelmatig benaderd door bedenkers/uitvinders die een leuk product in de markt willen zetten.

    Alhoewel het dan om de productie ervan gaat zoeken we ook gelijk uit of het een ‘haalbaar’ product is. Ons advies is, zorg ervoor dat je in ieder geval een goed en werkend prototype hebt en wees voorzichtig met concurrenten, als het inderdaad om een leuke gadget gaat kan het idee natuurlijk van je worden gekopieerd.

     

    Met je prototype kan je aan aantal potentiële klanten gaan bezoeken met de vraag of het een product is dat zij zouden willen afnemen, en eventueel hoeveel. Op basis van deze info kan je al aardig inschatten of er interesse is voor je product en waaraan je verbeteringen moet aanbrengen.

    Je kan natuurlijk ook een tekening of ander voorbeeld maken maar meestal werkt dit niet en neemt men je niet serieus.

     

    Mijn ervaring is dat bedrijven in de relatiegeschenken niet zo happig zijn op producten overnemen van anderen of het moet wel iets heel bijzonders zijn. Op relatiegeschenken wordt namelijk niet zoveel verdiend door de grote concurrentie.

     

    Is het een goed en leuk product? Ga dan zelf de boer op! Wil je hierover meer info laat het ons weten.

     

    Succes!

     

  8. Het gaat erom dat de Arbo-wet voorschrijft dat een werknemer niet meer dan 23KG mag tillen, doorgaans wordt hieraan geen gehoor gegeven. Maar komt het regelmatig voor dat men veel moet tillen dan kan deze machine een uitkomst zijn. De Handy Lift tilt niet alleen maar is ook elektrisch aangedreven dus zonder trekken of duwen kan je je vrachten verplaatsen.

     

    En wat de lift hoogte betreft, ik kan mij voorstellen dat ‘lichte’ goederen makkelijk boven of op ooghoogte te plaatsen zijn, maar zware voorwerpen zullen denk ik problemen geven. Deze machine is niet ter vervanging van een heftruck maar kan in kleine ruimte of zoals eerder genoemd op podia of ander omstandigheden ingezet worden.

     

     

  9. Beste Paul, bedankt voor je reactie, wat je opmerking betreft of ik investeerders in mijn network heb? Nee nog niet, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik veel bla, bla om mij heen hoor dat is de rede waarom ik naar serieuze partijen zoek en die kan ik niet gemakkelijk vinden, wel zijn er bedrijven die krediet willen verstrekken, daarvan zijn er genoeg.

     

    Fezz ook jij bedankt voor je reactie. Wat de machine betreft, die is nog niet helemaal uitontwikkeld maar ongelofelijk stabiel. We hebben twee (drie) prototypen die we kunnen demonstreren. De machine kan meer dan 150kg tillen maar ik denk dat er een soort ‘slip beveiliging’ op moet komen zodat het een max gewicht kan heffen. Advies is dus niet zwaarder dan je eigen gewicht te heffen. Op ooghoogte zal doorgaans niet veel voorkomen, wellicht moet daar ook een beperking voor op komen.

     

  10. Nee ik vraag niet om geld, de bank heeft genoeg alhoewel ze er moeilijk vanaf willen.

    Ik heb op internet zitten zoeken naar mogelijke investeerders en wat bedrijven gebeld die misschien interesse in het product zouden kunnen hebben. Men vindt het een interessante machine maar de wil om te investeren is er niet, de reden hiervoor is dat het klantenbestand van zo’n bedrijf niet toerijkend is om de investering te dekken.

     

    De investering dient om de machine te produceren en deels om de promotie ervan te bekostigen.

    Ik weet dat er mensen of bedrijven zijn die geld willen investeren waarvoor men als tegenprestatie een aandeel (of anderszins) ontvangt in projecten. Maar waar en hoe vind ik die investeerders?

     

     

  11. Ik heb een zelfde situatie meegemaakt. In ons geval bijvoorbeeld “China-Eurotrade” daar kan je geen rechten aan ontlenen. Als je er iets voor of achter zet zoals Business Support dan heb je wel exclusiviteit op de naam. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met de door jou gekozen naam.

     

    De KvK kan je er goed bij helpen, bovenstaande info heb ik namelijk van hen ontvangen.

     

    Veel succes!

     

  12. Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in productie en inkopen in China. Wij zijn aangesloten bij een organisatie dat mensen (uitvinders) en bedrijven begeleid met hun creatieve en innovatieve ideeën, regelmatig worden wij daarom benaderd door personen met hun creaties.

     

    Een paar weken geleden zijn wij benaderd met een product dat best interessant lijkt te zijn, Ik heb het product maar gemakshalve de “Handy Lift” genoemd.

     

    Het is een op elektrisch aangedreven mobile Hand Lift met afneembare lepel.

    De gedachte achter dit ontwerp is dat de Nederlandse Arbowet voorschrijft dat een werknemer niet meer dan 23kg mag tillen. Europees is dit overigens ook vastgelegd, in diverse landen zijn er al beperkingen opgelegd m.b.t. het tillen van zware goederen. De Handy Lift stelt mensen in staat om zonder veel inspanning een ‘zwaar’ gewicht te verplaatsen en zelfs op te tillen tot op oog hoogte. Op dit apparaat zit een patent op de “rem in combinatie met de lift”.

     

    Hoe vinden wij nu investeerders voor zo’n product?

    Heeft iemand suggesties?

    HandVHT-vrij.thumb.jpg.a10a418626f7914e3c7d080c083dd82c.jpg

  13. de zending word verzonden via ems (lcl)en de kosten zijn 6900 dollar (staan op PI)

     

    Beetje duur! Gaat om een goed gevulde pallet, is het niet? Zelfs luchtvracht is niet zo duur via DHL (die ik overigens ten stelligste afraad)

     

    Ik weet niet of het nog van toepassing is maar stuur mij even een mailtje dan kijk ik het voor je na.

     

    Gr Ramon

     

  14. Ik weet niet om hoeveel kledinghoezen het gaat maar vraag volgende keer eerst een prijs op bij TNT of UPS en daarnaast ter vergelijk een prijs bij een importeur/transporteur in Nederland.

    Je kan de goederen FOB laten leveren door de fabrikant/leverancier in de haven vanwaar je transporteur het moet ophalen. Of je geeft de transporteur door waar de fabrikant/leverancier zit en zij halen de spullen op (is ietsje duurder).

     

    Bij een half gevulde container is het tegenwoordig al voordeliger om een hele container te laten overkomen. Als je de volgende keer weer een partij hebt laat het ons weten, onze transporteur werkt duidelijk en transparant.

     

    Gr Ramon

     

  15. Als het goed is, kan DHL Nederland je alle info geven over je zending. DHL beschikt namelijk over twee systemen, in één daarvan kunnen ze communiceren met hen collega's over de gehele wereld. TNT maakt ook gebruik van twee systemen.

     

    Ikzelf probeer DHL angstvallig te vermijden… te veel problemen en schade opgelopen door dit bedrijf. TNT doet het wat dat betreft een beetje beter.

     

    Succes toegewenst, Ramon

     

  16. Voor LED verlichting kunnen wij advies geven en je architect de juiste aantal (LED) lampen laten berekenen.

    Dit jaar nog wordt er een nieuwe Brand naast Osam en Philips gelanceerd. Wij zijn één van de partners die zich richt op professionele toepassingen van LED.

     

    Als je belangstelling hebt stuur ik je graag informatie over onze LED range.

     

    Mvg Ramon Siebke

    IGP Business Support

     

     

     

  17. Veel aanbieders uit China op internet (vooral op Alibaba en ‘made in China’) geven zich uit als producent of fabrikant, het tegendeel is echter vaker waar. Meestal gaat het om tussenpersonen die heel veel geld verdienen aan de doorverkoop van goederen. Maar al te vaak levert men te weinig of slechte kwaliteit goederen. Eenmaal gekocht en betaald kom je niet meer onder de aankoop vandaan.

     

    Wij kunnen eventueel een Alibaba check verrichten en advies geven welke weg wellicht het beste is te volgen.

     

    De EVD geeft trouwens ook interessante tips, op hun website kan je veel vinden over dit onderwerp.

     

  18. Kopen via internet, vooral wanneer men via Alibaba inkoopt, is niet veilig. Je kent de leverancier niet en je weet niet wat ze daadwerkelijk gaan leveren. Er zijn heel veel voorbeelden van miskopen en niet leveren van goederen of slechte producten.

    Als je een enkelstuk importeert kan je misschien onder de invoerrechten uitkomen als je het product als sample importeert maar dat lukt niet altijd.

     

    Wij kunnen in ieder geval een Alibaba check voor je doen om de betrouwbaarheid van de leverancier in China na te trekken. (zie onze website China-eurotrade.com)

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.