Liesbeth

Super Senior
  • Aantal berichten

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Liesbeth

  1. Vrijstelling van BTW is mogelijk als:

    [*]EN uw klant een BTW-belastingplichtige is die 'als zodanig optreedt in een andere lidstaat' (bedoeld wordt : die de aankoop doet voor zijn beroepsactiviteit)

    [*]EN de goederen verzonden of vervoerd worden buiten België maar binnen de Europese Unie door u, de koper of voor rekening van één van uw beiden.

     

    Bron: http://www.bfak.be/intracommunautaire_levering.htm

     

    Ik neem aan dat voor Nederland hetzelfde geldt. Jij koopt aan binnen de EU en de verkoper verzendt het pakket ook binnen de EU. Hij moet kunnen aantonen dat het pakket inderdaad verzonden is naar een ander EU land, maar dat kan geen probleem zijn. De factuur gaat naar jou, volgens mij valt dit dus wel degelijk onder de intracommunautaire levering. Je klant moet uiteraard wel gewoon de Nederlandse BTW betalen, die jij op jouw beurt moet afdragen in Nederland.

     

     

     

     

     

  2.  

    Is dit een afstandsverkoop?

    Particuliere klant koopt bij jou via het Internet, ja dus.

    Hoe moet er hier met de BTW omgegaan worden? Welk BTW tarief moet er komen op de verkoopfactuur van A aan C?

    Ondernemer is gevestigd in NL en draagt dus 19% BTW af in NL. Dat is ook wat er op de factuur naar de klant toe staat. Ik dacht begrepen te hebben dat het anders ligt wanneer je als ondernemer bijvoorbeeld vooral aan klanten uit Zweden zou verkopen, maar daar ben ik verder niet in thuis.

    Welk BTW tarief moet er komen op de inkoopfactuur van B aan A?

    Dat lijkt mij een intracommunautaire levering, gesteld dat beide bedrijven over een BTW nummer beschikken?

     

     

  3. Volg niet helemaal wat je bedoeld met de nieuwsbrief.

    Je moet kunnen aantonen dat mensen die je nieuwsbrief ontvangen zich daar effectief voor hebben aangemeld. Dat houdt in dat je eerst een bevestigingsmail stuurt naar het opgegeven emailadres, waar je klant dan op een link klikt en zo aangeeft dat hij/zij inderdaad ingeschreven wil worden. Ik heb me aangemeld voor jouw nieuwsbrief, maar heb dit niet moeten bevestigen.

     

    ik zie niet waarom het oogt alsof het op bedrijven gericht is. Zou je dat eens kunnen aangeven?

    Door de eerste zin al: "Heeft u als bedrijf interesse...". Iets verder springt "wij leveren niet aan bedrijven buiten Nederland" in het oog.

    Er staat overigens "ik ben een nieuw" als titeltje (in plaats van "ik ben een nieuwe klant"), dat was me daarnet niet opgevallen, maar is misschien al gemeld.

     

    Haha, het is niet de bedoeling dat je spontaan geen honger meer hebt. Ik zal de tekst straks nog eens door lezen en kijken of het wat smakelijker geschreven kan worden.

    Ik vind hem niet wansmakelijk geschreven hoor, maar begrijp het verband tussen de verkleuring van het juweel en de allergie van degene die het juweel draagt gewoon niet. :)

  4. Spannend he, zo'n "keur mijn website" post? Ik vind de site op zich er elegant en verzorgd uitzien, met mooi fotomateriaal.

     

    Los van de spelfouten is dit wat mij nog opviel:

     

    [*] Ik kreeg een foutmelding bij het klikken op één van de foto's onder het bead bengel sleutelhangertje (URL not found)

    [*] Ik kan eender welk emailadres aanmelden voor de nieuwsbrief (geen dubbele opt-in)

    [*] Het lijkt alsof ik een aantal kan kiezen door de dropdown, maar dan blijkt dat die enkel de mogelijkheid "1" heeft (bij de oorbellen Tanzanite bijvoorbeeld). Is dat de bedoeling (omdat er bijvoorbeeld maar 1 paar meer in voorraad is)? Het komt een beetje vreemd over...

    [*] Bij het afrekenen lijkt het alsof je de focus vooral op bedrijven legt, dat kan verwarrend zijn.

    [*] Ik lees dit en stel me op slag een allergisch juweel voor, dat zwart of bruin wordt: "Een zilveren sieraad kan om diverse redenen zwart/bruin worden. Één van die redenen is de zuurgraad van uw huid. Dit verkleuren wil niet zeggen dat er een allergie is." Misschien ligt het aan het feit dat ik nog niet gegeten heb deze middag, maar ik snap niet goed wat het verkleuren van het juweel met een allergie van de drager ervan te maken heeft?

     

    Succes ermee!

  5.  

     

    Dan kan ik misschien nog even dit goed bedoelde advies toevoegen: Als Google erachter komt dat mensen zoeken naar lilliputiens en vervolgens op je site klikken en bij iets anders komen, gaat je ranking ineens 40 plaatsen achteruit.

    Niet als je dat netjes doet, zoals Google het zelf voorstelt in de richtlijnen voor webmasters. De naam van de link die bovenaan de zoekresultaten verschijnt is veranderd, waar vroeger Jolena stond heeft Google nu Suikerdraakje opgenomen (zie printscreen). Jolena staat er voorlopig ook nog, maar dat zal met de tijd veranderen.

    Zoekresultaten.thumb.jpg.eacbb4d40186348a0dc64625797476b7.jpg

  6. Wat betreft de 'Over ons' pagina. Wat kan ik daar meer zetten dan dat we contactlenzen verkopen en onze adresgegevens?

    Is dat allemaal niet duidelijk wat we doen?

    Toch is de "over ons" pagina vaak ook de eerste pagina die ik bezoek voor ik tot een aankoop overga. Voor wat contactlenzen betreft vind ik het bijvoorbeeld een geruststellend idee dat "mijn" verkoper online weet waar hij het over heeft. De site waar ik mijn lenzen bestel wordt uitgebaat door een optieker, de mensen die mijn bestelling afhandelen zijn specialisten. Mocht er zich een probleem voordoen met mijn lenzen, dan ga ik er van uit dat zij me deskundig advies zullen kunnen geven. Dat is wat je "over ons" moet uitstralen: "we weten wat we doen en we zijn er voor jou!" Hoeft niet veel werk te zijn, maar het schept vertrouwen. Je hebt de mogelijkheid een klantenbestand op te bouwen dat echt heel trouw is, een tevreden klant zal niet zo snel van optieker veranderen (ik vergelijk zelf geen prijzen meer, wegens heel tevreden bij de huidige lenzenleverancier). Eens je een klant gewonnen hebt, bestaat de kans dus dat die persoon jarenlang bij jou blijft kopen. Als je die ene klant kunt winnen door goede informatie en een betrouwbare "over ons", dan lijkt me dat toch het overwegen waard.

     

    Verder vind ik dat je het rustig over scherpe prijzen mag hebben, ik glimlach geregeld bij het lezen van de teksten op Nederlandse websites. Onze talen verschillen nu eenmaal toch wel wat, zonder dat de ene beter of minder goed is dan de andere. Je hebt een Belgisch bedrijf, niks mis mee. Het zou anders zijn wanneer je je vooral op Nederland zou richten, maar dat lijkt mij niet het geval.

    Wel opletten voor schrijffouten. "Onze aanbod" is gewoon fout, in België en Nederland.

     

    Wat de Nederlandse domeinnaam betreft: Een .nl is handiger voor de vindbaarheid in Google.nl. Mocht je je echt op de Nederlandse markt willen richten, dan kan een .nl dus zeker geen kwaad.

     

    GLS is momenteel echter de goedkoopste die ik gevonden heb.

    BPost is een stuk goedkoper als je een contract hebt en bovendien een stuk klantvriendelijker. Klanten kunnen hun pakket namelijk gewoon afhalen in een postkantoor of postpunt bij afwezigheid, dat is goud waard!

     

    Ondertussen kan de klant kiezen uit levering met de gewone post, of GLS.

    Op de tekst die hier verschijnt ("wij zijn niet verantwoordelijk") zou ik afhaken. Wettelijk gezien ben je altijd verantwoordelijk voor de zending, maakt niet uit op welke manier je verzendt.

     

    Succes!

  7.  

     

    heb je ook overwogen om de Jolena-shop afgeslankt te integreren in de suikerdraak shop?

    dus onder de button 'onze categorieën' en 'onze merken' een button 'ons houten speelgoed'

    je zou de Jolena-url toch rechtstreeks kunnen laten doorverwijzen naar die pagina zodat je oude klanten dat altijd kunnen terugvinden?

    Dag Bas,

     

    Bedankt voor je reactie.

    Er is een categorie voorzien voor speelgoed (http://www.suikerdraakje.be/speelgoed-en-co-230/).

    Het gedeelte van de Jolena shop dat daar verder gaat bij Suikerdraakje (babyspeelgoed vooral) werd geredirect naar die categorie, op die manier verliezen we de bezoekers niet die vroeger bij Jolena terecht kwamen. Voor "Lilliputiens" scoort Jolena bijvoorbeeld zeer hoog in Google.be, die link gaat nu gewoon naar Suikerdraakje. Idem voor het eerste houten speelgoed en een paar andere merken. De rest van Jolena wordt op termijn volledig doorgelinkt naar de speelgoedcategorie bij Suikerdraakje, maar dat kan pas van zodra de uitverkoop achter de rug is en Jolena dus ook echt offline gaat. De klanten werden op de hoogte gebracht via de nieuwsbrief, Facebook, blog en op de website zelf.

     

    Aanvulling: je hebt me wel doen nadenken over de manier waarop ons aanbod gepresenteerd wordt. Misschien is het inderdaad beter om in plaats van "onze categorieën" en "onze merken" een indeling te maken als volgt op onze homepage: Doopsuiker & snoepgoed - geboortekaartjes - speelgoed. Aanvankelijk was er enkel doopsuiker, inmiddels is er veel meer. Bedankt voor het idee :-)!

  8. Inmiddels zijn wel alweer bijna een jaar verder, tijd voor een korte update.

    Suikerdraakje is in korte tijd enorm gegroeid, we hebben geïnvesteerd en hebben onze activiteiten uitgebreid met geboortedrukwerk. De laatste tijd viel het mij enorm moeilijk beide winkels te blijven combineren. Je kan een webwinkel ook niet zomaar eventjes loslaten, en de tijd om beide winkels te onderhouden ontbrak. We hebben dan ook de knoop doorgehakt en hebben besloten volledig te stoppen met Jolena. Enerzijds kan je dat jammer noemen (voelt toch een beetje vreemd aan na al die tijd), maar momenteel overheerst bij mij toch opluchting. Het stukje van het assortiment dat perfect aansluit bij Suikerdraakje (lees: babyspeelgoed) is daar opgenomen en doet het daar vrij goed, de rest wordt uitverkocht.

    Suikerdraakje ligt me beter, er is meer ruimte voor eigen creativiteit en persoonlijk contact met de klanten, voor mezelf toch belangrijk.

    Een overname van Jolena was geen optie, onze twee websites delen eenzelfde design en bovendien zouden we ons daar niet goed bij voelen. Zo... en wij gaan dus door in één branche, met 100% focus en veel zin in de toekomst :)

     

  9.  

    Maar dan heb je al automatisch 2punten waar je niet hoog kunt in scoren.

    Voor onze speelgoedwinkel is dat geen probleem, we leveren uit voorraad. Dat de prijs van houten speelgoed hoger ligt dan van plastic speelgoed is bekend, ik denk dat mensen die bewust voor houten speelgoed gaan andere vergelijkingen maken (lees: niet de prijs van hout ten opzichte van plastic, maar wel de prijs-kwaliteitsverhouding). Maar ik begrijp je standpunt. Onze tweede webwinkel richt zich op gepersonaliseerde artikelen en werkt gewoon totaal anders, een langere leveringstermijn is daar onvermijdelijk. Dat wordt uiteraard vooraf aangegeven, maar los daarvan lijkt het me interessant een eigen vragenlijst te kunnen opstellen. Wat voor onze ene winkel belangrijk is, is dat voor onze andere winkel iets minder.

     

    @Manon: ik kan me helemaal vinden in je ideeën en maak alvast een Basecamp projectje aan voor de mannen :D

    Tijd is zeker een factor die meespeelt, we gaan zelf steeds vaker toch zoeken naar een manier om niet helemaal opnieuw het warm water te moeten uitvinden (vandaar: Basecamp voor Suikerdraakje's ontwerpen, en niet een eigen gebouwd systeem). Maar een evaluatiesysteem dat echt voor onze beide winkels voldoet overwegen we toch nog steeds zelf te bouwen. In de loop van 2012... wie weet...

  10. In Algemene Voorwaarden van The Feedback Company staat:

    Klantbeoordelingen ook wel ‘reviews’ genoemd blijven te allen tijden eigendom van The Feedback Company

     

    Dit vind ik wel een beetje jammer. Grote kans dat dit bij Trustpilot en E-komi ook zo is. Voor mij wel een reden om het toch zelf te bouwen.

    Die gedachte hadden wij ook, het bouwen van een beoordelingssysteem (algemeen en op productniveau) staat dan ook al een poosje op de "things to do" lijst. Alleen stel ik mij wel de vraag of een eigen systeem hetzelfde effect heeft (betrouwbaarheid).

  11. Is het gewoon dom gedrag of zit er een welbedacht plan achter?

    Tja. Ik ben geen econoom, maar denk dat het niet zo zwart wit is allemaal. Hier was onlangs ook een betoging enerzijds (kan het manifest van de vakbonden even niet meer vinden) en een "wij staken niet" actie anderzijds. Dat het geld op is, is volgens de demonstranten waarschijnlijk de schuld van de overheid, de financiële instellingen, de "rijken", al degenen die er nu net niet voor zullen opdraaien. Of ze daar (helemaal) gelijk in hebben wil ik hier nog in het midden laten, ik ken de situatie in Griekenland niet goed genoeg. Maar het gevoel te moeten betalen voor de fouten van anderen brengt frustratie met zich mee. Werken om er als land doorheen te raken is constructiever dan de economie helemaal te verlammen (door winkels te slopen en te staken), maar je mag het emotionele aspect niet uit het oog verliezen. Ben je dom als je mee betoogt? Niet noodzakelijk. Welbedacht plan? Nauwelijks... Betogen is aangeven dat je de situatie anders wil zien. Imho niet de meest constructieve methode, besparen moet toch, of je nu op straat komt of niet. Maar het is ook geen geheel onbegrijpelijke reactie.

  12. Mijn Zweedse bloed stolt bijna bij het aanhoren van dit allemaal…

    Hoop dat TS zich van deze ongetwijfeld welgemeende, maar volgens mijn bescheiden mening niet echt bruikbare, suggesties weinig aantrekt.

     

    Welke suggesties bedoel je dan? Ik denk niet dat iemand ernstig denkt dat TS met 3 woordjes Google-Zweeds een handelsrelatie met een Zweeds bedrijf kan opstarten, waarschijnlijk beseft hij dat zelf ook wel. Google kan een aanloop zijn om de markt (heel beperkt) te verkennen zonder dat je meteen iets anders moet ondernemen. Rustig wat aanmodderen dus (haha, en dat zomaar op een maandagochtend), tot de plannen misschien wat concreter worden. Dat daarna contact opgenomen moet worden met bedrijven lijkt me duidelijk, en dat kan dan ofwel in het Engels (geen idee of dat lukt in Zweden, daarvoor ken ik het land niet goed genoeg), ofwel (liefst) via een contactpersoon die de taal wel machtig is.

  13. Ik vind de opmerking van Peter anders geen lucht, dit zijn dingen die je echt had moeten nagaan voor je van start ging. Ik begrijp dus dat je geen testbestelling hebt geplaatst bij dit bedrijf in China? Dan zou ik ervoor kiezen deze bestelling eerst naar jezelf te laten sturen, ook al betekent dat dat je nog eens extra verzendkosten zal moeten betalen om het pakket van jou naar de klant te krijgen. Reden: op die manier kan je controleren of de levering en het product aan de verwachtingen voldoen. Je merkt dan onmiddellijk zelf op welke manier het product verpakt is, hoe lang het onderweg is geweest en welke kosten je bij ontvangst nog moet betalen.

     

    Verder lijkt het mij een kwestie van goede afspraken maken met het bedrijf dat de artikelen levert. Dat ze de artikelen naar je klant sturen en de factuur naar jou bijvoorbeeld, maar ik weet niet hoe het werkt met BTW en invoerrechten. Die worden namelijk doorgaans bij de levering aan de ontvanger in rekening gebracht, en ik neem aan dat je klanten geen extra kosten verwachten wanneer ze bij een Nederlands bedrijf bestellen. Google bracht me bij dit onderwerp, kan je misschien ook wel wat mee: http://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?t=2458

     

    Inkoop 50 en verkoop 100 is niet eens zo gek, rekening houdende met BTW die je moet afdragen, verzendingskosten van China naar Nederland en douanekosten die er nog bijkomen. Los daarvan moet je ook denken aan de verantwoordelijkheid die je als importeur draagt voor de artikelen die je invoert en verkoopt (is een CE markering nodig?). Kortom, je zal toch tijd moeten maken om één en ander uit te pluizen. Is er een reden waarom je meteen gekozen hebt voor import vanuit China? Dat lijkt me geen "eenvoudige" manier om te starten namelijk. Succes ermee...

     

     

  14.  

    Op dit forum komen regelmatig nieuwe internetideeën voorbij, nieuwe formats voor televisieprogramma's of al-dan-niet patenteerbare uitvindingen. Prima, maar soms is een simpel idee ook prachtig. Ik weet niet of er een patent op zit, of het een geregistreerd merk is, of er zoiets als auteursrecht van toepassing is, maar ik vind de Hotchocspoon een briljant idee en een businessmodel op theelepelformaat.

    Het idee is leuk, maar zeker niet nieuw of uniek. Choc-au-lait bestaat al jaren, Spoonful of chocolate is een (bij ons) iets minder bekende variant en er zijn er nog een paar, waarvan de naam me nu even ontglipt. Verschillende supermarkten hebben ze ook in een huismerk.

  15. Weet iemand hoe je een persoon die je fanpagina leuk vindt een bericht kan sturen? Wij hebben namelijk een kortingsactie als mensen ons leuk vinden ze korting krijgen. Nu wil ik deze personen een bericht sturen maar hun profiel is afgeschermd. Kan dit wel?

     

    Alles wat je op je prikbord plaatst komt ook op het prikbord van jouw 'fans' te staan. Let wel op dat je aangemeld moet zijn op facebook via je pagina.

     

    Dus je plaatst gewoon een mooi bericht met daarin de actie vermeld en een link naar je website.

    Het is dan wel zo dat je op die manier het bericht naar het prikbord van AL je fans stuurt, ik denk dat het in dit geval de bedoeling is enkel nieuwe fans een korting toe te sturen? Je kan je fans geen privéberichten sturen, maar er is wel een manier om met een welcome-pagina te werken en deze dan door te sturen naar een pagina met kortingscode. Dus: niet fans komen op de "welcome" terecht (de onze ziet er zo uit: http://www.facebook.com/jolenahoutenspeelgoed) en worden doorgestuurd naar de kortingspagina van zodra ze op "vind ik leuk" klikken (doen wij niet, maar het kan dus wel). Mensen die al fan zijn komen terecht op de pagina die jij hebt ingesteld als landingspagina (meestal het prikbord) en krijgen de welcomepagina dus niet meer te zien. Hoe dat precies technisch in elkaar zit weet ik zelf niet, er komt wat programmeerwerk bij kijken. Ik kan Gino wel vragen of hij deze week de uitleg kort kan posten, dat is als je het ziet zitten om er zelf mee aan de slag te gaan. Indien niet, dan zit er denk ik niets anders op dan je fans te vragen jou een mail te sturen voor hun persoonlijke kortingscode, of (eenvoudiger) al je fans mee te laten delen in de korting :-)

  16.  

     

    Ik vind het wel apart dat de meeste mensen hier(tenminste dat beweren ze..) de prijs niet verlagen etc.

    Ik denk dat het hem zit in de snelheid/frequentie waarmee je je prijzen verlaagt. Verkoop je een week niks, dan sla je in paniek en ga je met prijzen goochelen. Je hebt er op die manier zelf weinig tot geen controle over en het lijkt me geen gezonde manier van werken. Met dat laatste doel ik letterlijk op je eigen gezondheid, niet die van het bedrijf. Maand na maand stress en paniek, dat hou je niet vol. Ik denk dat het voor jou belangrijk is de verkoopcijfers van de afgelopen maanden (jaren is beter, maar ik weet niet meer precies wanneer je gestart bent) eens te bekijken en na te gaan of er een soort lijn in de omzet zit. Kan best dat er bepaalde weken/maanden gewoon kalmer zijn dan andere, of dat bepaalde voertuigen minder goed aanslaan dan andere. Pas je prijzen aan, maar probeer een stabiel prijsniveau te zoeken, waarbij je dus een klein beetje ruimte hebt om kalmere weken (maanden!) te overbruggen. Je kan gerust een keer uitverkoop houden, maar het lijkt me stukken aangenamer voor jezelf en duidelijker voor de klant als die uitverkoop iets is dat je zelf in de hand hebt (vooraf aangekondigd, net voor een grote nieuwe inkoop bijvoorbeeld, speciaal voor zij die op de koopjesperiode zitten te wachten. In rust en kalmte :-))

     

  17. Er zijn 100.000 de websites die ook of zelfs alleen maar op de Duitse markt zijn gericht en die in het Engels zijn. Goedlopende sites... neem alleen al de B2B markt... Maar het MAG niet van onze Duitse vrienden.

    Waarop baseert men zich dan om vast te stellen dat je je richt op de Duitse markt? Volstaat het bijvoorbeeld om een verzendoptie naar Duitsland te voorzien, of moet het toch iets meer zijn dan enkel dat? Een .de extensie bijvoorbeeld, waardoor het kan lijken of je bedrijf in Duitsland gevestigd is? Het eerste lijkt me sterk (want dan zou zowat elke website ook een Duitse variant moeten hebben), bij het tweede kan ik me nog wel iets voorstellen.

  18. Je klanten zullen prijskopers zijn, want anders gaan ze naar de lokale drukker, omdat ze zeker willen zijn van een tijdige leveren zonder stress.

    Dat klopt niet. Onze klanten zijn vaak op zoek naar een origineel geboortekaartje, anders dan de standaard collecties die je bij de drukker vindt. Net dat soort kaartjes vind je vooral via Internet. Ze zijn doorgaans niet goedkoper dan andere kaartjes, en al helemaal niet wanneer ze echt op maat worden gemaakt. De praktische kant is me ook nog niet helemaal duidelijk, maar ik weet wel dat er verschillende (Belgische en Nederlandse) webshops zijn die volledig afgewerkte geboortekaartjes aanbieden, met succes.

  19.  

    Omwille van Dikado zou zij haar merknaam willen laten vallen (dus niet overdragen aan mij) omdat ze anders iemand toestemming heeft gegeven om met de merknaam "Kikado" toch drukwerk te vervaardigen en dat gaat in tegen de voorwaarden die ze zijn overeen gekomen.

    Maar die voorwaarden hadden toch enkel betrekking op het mogen behouden van de merknaam, omdat deze in strijd zou zijn met Dikado als merk? Dikado bestaat nu niet meer als merk. Als je dus het merk Kikado kan overnemen, dan heb je met die voorwaarden niks te maken.

     

    Het is veel geld bij de start en het zijn kosten waar je niet op gerekend had, maar ik heb al grotere bedragen te horen gekregen voor enkel en alleen een domeinnaam. Je moet jezelf de vraag stellen hoeveel kosten je zou hebben om alles opnieuw te doen (drukwerk, logo, domeinregistratie, ...) en hoe belangrijk de naam uiteindelijk voor jou is. Je bent nog niet gestart, naambekendheid is er dus nog niet echt, je kan nog van start met een heel andere naam, zonder al dit gedoe.

     

    Een handelsnaam laten wijzigen kost wel geld overigens (in België toch), maar is het niet zo dat zij haar handelsnaam gewoon kan behouden, aangezien ze in Nederland gevestigd is?

  20. Je bent hebt het over wat de dames van andere shops bedacht en bereikt hebben. Dat ze iets (unieks) bedacht hebben staat als een paal boven water. Heb jij inzicht in wat ze er precies mee bereikt hebben dan? Zijn dit goed draaiende shops, of hobby matige?

     

    Dit zou je in elk geval voor de site Suikerdraakje even na kunnen vragen. Ik zag net dat de eigenaresse hier ook lid is.

     

    Klikkerdeklik

    ;D

    Suikerdraakje/Jolena zijn samen een bedrijf, waar ikzelf fulltime (en meer) mee bezig ben. Geen hobby die we er eventjes bijnemen dus. We zijn wel klein gestart en hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in groei. De Kleine Zebra is "iets" groter gestart en is ook bepaald geen klein hobby-bedrijfje meer te noemen (ik geloof dat ze ondertussen 10 personeelsleden hebben). Het derde bedrijf op je lijstje ken ik niet.

     

    Suikerdraakje is niet uniek, er zijn ongelofelijk veel doopsuikerwinkels in België. Wel is het zo dat veel webwinkels gestart worden door (meestal) dames die denken dat een webwinkel gemakkelijk te combineren is met hun fulltime job, naast het gezin. Dat klopt niet, aanstaande mama's willen ontzettend veel advies en er gaat flink wat tijd zitten in het beantwoorden van vragen en het samen zoeken naar het perfecte doopsuikergeschenkje. Ik kan me voorstellen dat dat met geboortekaartjes niet anders is. Daarnaast is het met webwinkels niet anders dan met gewone winkels: zonder hard werken bereik je niks en het opbouwen van naambekendheid gebeurt doorgaans niet in 1 dag.

     

    Kim: ik heb je geboortekaartjes bekeken op Facebook en vind ze echt heel mooi, complimenten! In mijn ogen ben je al uniek van zodra je een heel eigen creatie kan commercialiseren. Je ontwerpt zelf en bent dus niet afhankelijk van de collecties van de leveranciers, je kan perfect inspelen op de vraag van je klant. De meeste ontwerpers van geboortekaartjes die ik ken, beperken zich niet tot het verkopen van de kaartjes via hun eigen website, maar gaan daarnaast op zoek naar verkooppunten (fysieke winkels of andere webwinkels). Ze leveren daarbij dan ook vaak buttons, wikkels voor snoep, ...

    Suikerdraakje verkoopt op dit moment nog geen geboortekaartjes (praktische overwegingen), dus ik kan je wat dat betreft nog niet zelf helpen, maar ik ben er zeker van dat er doopsuikerwinkels zijn die je collectie wel willen opnemen.

     

    Wat ik daarnaast echt mis, zijn:

     

    [*]Geschenken voor meter en peter (met naam), die er niet uitzien alsof ze recht uit de jaren '50 komen (tenzij het om een retro-look gaat ;))

    [*]Presentatiemateriaal met naam

    [*]Geboorteborden (lees: iets anders dan de traditionele ooievaar)

     

    Als je dat kan aanbieden aan je eigen klanten (in de stijl van het geboortekaartje), dan denk ik dat dat zeker succes zal hebben. Ben je zover dat je dat stuk van je collectie aan winkeliers wil gaan aanbieden, dan weet je mij te vinden ;D

     

    Verder zou ik ook geboortegeschenkjes voor baby zelf aanbieden in verschillende prijsklassen. Denk dan inderdaad aan rompertjes en mutsjes met naam (niet origineel, maar wel wanneer de stijl van het kaartje wordt gebruikt), een set met bord en beker, een foto-album met het kaartje erop, een canvas voor de kinderkamer, ...

     

    Mocht je nog iets willen weten, dan mag je mij ook altijd een mailtje sturen. Succes!

     

    Groetjes,

    Liesbeth

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.