Jump to content

Roel J

Moderator+
 • Content Count

  5,276
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Roel J last won the day on April 18

Roel J had the most liked content!

Community Reputation

665

Personal info

Register

 • How did you find us:
  maak een keuze
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Company or organization name
  Jongman Administratie Services
 • Phone number
  06 5184 1253

Vision

 • I'm looking for people who
  met passie ondernemen en continue op zoek zijn naar kansen, mogelijkheden en verbeteringen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een vak. Je moet alle ingredienten op de juiste manier samenbrengen om een succesvolle onderneming neer te zetten. Als ondernemer moet je flexibel inspelen op alle hindernissen die op je pad komen en de drive hebben om steeds je grenzen te verleggen en over je eigen beperkingen heen te durven stappen om verder te komen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is een onbetaalbaar voor de samenleving, en soms voor de ondernemer, het is een kunst op zich om de balans het effectief inzetten van het ondernemings kapitaal op innovatie en voldoende blijven verdienen om de innovaties te kunnen blijven financieren.

  Eén ding is zeker elke innovatie kost veel geld en vaak meer als gedacht, maar je weet pas dat het meer is als gedacht als je een goed financieel (basis)plan hebt.
 1. Misschien moet jij ook eens kijken naar de manier waarop jij bijdraagt in dit draadje, je hebt inmiddels 10 keer gereageerd in dit draadje waarbij de helft van de reacties gaat over de manier waarop volgens jou gereageerd zou moeten worden door TS. Terwijl er niet veel meer aan de hand is dan in eerste instantie wat langs mekaar heen praten voordat het kwartje viel hoe het nu werkt en het probleem dus blijkbaar heeft opgelost voor TS.
 2. Klopt, het werkt dus beetje vergelijkbaar met andere aftrekbeperkingen zoals die voor representatie en zakendiners waar je ook maar 73,5% kan aftrekken van de totale kosten of de bijtelling van de auto die ook verrekend worden met de zakelijke autokosten waardoor de eerste x duizend euro uiteindelijk geen verlaging van de winst oplevert. Je kunt het totaal in alle gevallen wel als zakelijke kosten boeken maar bij je winstaangifte worden dus deze beperkingen toegepast waardoor je uiteindelijk geen belastingvoordeel ervan hebt. Door dit soort maatregelen wordt je fiscale winst hoger dan je bedrijfseconomisch berekende winst, waardoor je meer belasting betaald. Nee dat is niet erg zolang jij het kan uitleggen. waar je ook rekening mee moet houden is dat je geen 550 euro schenkt maar slechts 50 euro als je het volledig gratis weggeeft. dat zijn immers jou kosten. alle uren die je besteed zijn geen kosten. je krijgt immers geen uurloon. jou loon is de winst die overblijft nadat alle kosten van alle opbrengsten zijn afgetrokken. Als je dus producten verkoopt die arbeidsintensief zijn maar weinig materiaal / ingredientkosten. Dan is schenken dus niet zo heel aantrekkelijk als je dacht. zoals ik in mijn eerste reactie ook zei: niet gerealiseerde winst is niet op te voeren als een kostenpost. Feitelijk is de regeling om het tegen kostprijs te leveren dus voor beide partijen het meest voordelig en fiscaal het makkelijkst uit te leggen. Want als je iets helemaal gratis weggeeft doe je een schenking, die een aftrekbeperking kent en als je tegen kostprjis levert kan dat gewoon, de belastingdienst zal niet zomaar een fictieve winst gaan toerekenen omdat je ander 550 euro omzet had gehad en nu maar 50. Jij bent vrij om je verkoopprijzen te bepalen en mag de ene klant best een grote korting geven terwijl de andere de volle mep betaald.
 3. NLatuny, schrijf nu je gedachte eens uit je blijft hangen in je eigen versie dat als gift boeken voordeliger moet zijn. Terwijl het op papier niks uitmaakt of zelfs onvoordeliger is. Voor de inkomstenbelasting is het heel simpel zo dat je alleen werkelijk gemaakte kosten kan aftrekken. Jij hebt een taart maakt voor een ANBI en daarvoor 50 euro gerekend daarnaast heb je 50 euro aan ingredienten besteed en dus 0 winst gemaakt. Er zijn verder geen kosten gemaakt dus kun je ook niks aftrekken. Als jij de taart gewoon verkoopt reken je 550 euro min 50 euro ingredienten = 500 euro winst daarna besluit je een gift te doen van 500 euro, die aftrekbaar blijkt (ik laat daarbij de regels van de 1% drempel voor IB even buiten beschouwing) 500-500 = 0 euro winst. Per saldo maakt het dus niks uit in principe. Hoewel je dus ook nog tegen een aftrekbeperking aan kan lopen in de IB omdat je de eerste 1% van je giften niet als aftrekpost kunt rekenen. of zoals de belastingdienst er is sprake van een drempelbedrag. pas als jou giften boven 1% van je verzamelinkomen gaat leidt het tot aftrek. Het lijkt dus slimmer om deze taart gewoon als verkocht voor 50 euro te boeken. dan heb je 0 winst en geen belastingheffing. (tenzij je heel vaak bijna gratis taarten maakt voor ANBI's) Terwijl als je het als gift boekt (en de ANBI ook alsnog een factuur van 550 euro stuurt) heb je 500 winst die je als gift boekt (en ook daadwerkelijk schenkt) maar vervolgens verlaagt wordt naar 0 als je de drempel nog niet gehaald hebt betaal je dus gewoon winstbelasting over je 500 euro winst.
 4. Niet gemaakte winst is niet hetzelfde als een donatie. Als jij 500 euro van je bankrekening overmaakt, kan je dat alleen maar omdat je 500 euro winst maakt. Dus omdat je het ontvangen hebt van andere klanten. Iets wat je nooit hebt ontvangen kun je ook niet aftrekken als kosten of het nu een gift is of iets anders.
 5. Een boekhoudig is niks anders dan een huishoudboekje met een paar andere / extra spelregels voor zakelijke elementen en zeker niet (alleen) een juridisch logboek. Je reseveert kosten of schulden die op balansdatum te voorzien zijn en het resultaat (of de schuldpositie van de onderneming) van het boekjaar beinvloeden. als jij op 15 oktober 2018 , 1.210 euro van een klant ontvangt dan weet je al dat je 1000 euro omzet hebt maar in januari 2019 pas 210 euro btw hoeft af te dragen. je weet op 15 oktober bij de bankontvangst dus al dat je op enig moment moet gaan betalen en dat moet je weergeven in je boekhouding vanaf dat moment. Daarom moet er dus een schuld op de balans staan op 31-12-2018. Of er nu juridisch al sprake is van een opeisbare schuld of niet is dus inderdaad niet/minder relevant.. Het gaat erom dat je balans een weergave is van alle te voorziene gebeurtenissen. Op jou eindbalans moet dus zowel alle af te dragen btw over de omzet en alle te vorderen btw op kosten zichtbaar zijn. Als alle aangiften juist en volledig waren dan staat er op de eindbalans per 31-12 dus alleen het saldo van de aangifte die je op 6 januari hebt gedaan.
 6. dat ligt eraan hoe de factuur is geboekt als die goed is geboekt dan staat er op de BTW rekeningen (per saldo) nog een schuld van 450 euro aan de belastingdienst voor die ene factuur. Dan hoef je alleen het bedrag van de normale aangifte te boeken op de rekening waar je de betaalde btw aangifte altijd op boekt en dan loopt alles weer glad. Als de factuur in 2018 niet goed is geboekt dan moet je de boeking corrigeren zodat de btw alsnog als schuld op de juiste btw grootboekrekening komt.
 7. Waarom denk je dat dit niet klopt? waar had jij het verwacht in de jaarrekening terug te zien? Op basis van 2 zinnen context is het lastig met zekerheid te stellen. Maarin het algemeen is het na faillisement wel duidelijk dat de lening (grotendeels) oninbaar zal zijn eb als een lening niet meer inbaar is dan is het een verlies en dat doe je door het als financiële last te boeken.
 8. Als je bemiddeld bij stoelmassages is het onvermijdelijk dat er 1 persoon aangewezen wordt, maar juist het feit dat er een andere masseur ingezet kan worden is ook een aanwijzing dat er geen sprake is van persoonlijke arbeid, er kan immers ook een vervanger gestuurd worden. En bij juiste opzet ook wijzen op het niet aanwezig zijn van een gezagsverhouding. Het is immers zo dat jij niet kan zeggen dat Masseur A op dinsdag morgen om 10 uur daar moet zijn zoals je met een werknemer doet. Enige wat jij doet is vragen of de masseur beschikbaar is en op dat tijdstip die opdracht wil doen. Met enig uitzoekwerk moet het echt mogelijk zijn dat jij zowel de persoonlijke arbeid regel als de gezagsverhouding kan omzeilen. Het is vreemd om ZZP-er doelbewust te gaan binden met elementen die een (fictieve) arbeidsrelatie in de hand werken. Daarmee kan je je stevig in de voet schieten. Wat als de zzp-er echt ziek wordt en opeens claimt dat hij recht heeft op doorbetaling van loon omdat er een arbeidsrelatie bestaat... Je kunt ook formeel afspreken dat de zzp-er zelf de vervanging moet regelen via het platform, en als hem dat niet lukt dat hij dan jou kan inschakelen om het voor hem te doen (uiteraard tegen een vergoeding) Als je zeker wilt zijn dat zzp-er hun geplande opdrachten uitvoeren kun je ook werken met annuleringsboetes of "strafpunten" (bij gebrek aan een beter woord) als een masseur te vaak te laat een al bevestigde afspraak annuleert binnen een bepaalde periode krijgen ze geen nieuwe klanten / verzoeken meer via je platform voor 1,2,3 maanden. Daarmee bouw je ook garanties in dat mensen verschijnen, dat hoeft niet met een clausule in het contract die er een arbeidsrelatie van maken. Dat kan prima met andere bindende contractuele afspraken tussen twee commerciële partijen. Het vervangingsprobleem los je niet op door aan te sturen op fictieve arbeidsrelatie, jij moet nog steeds voldoende informatie hebben van de professionals om te weten wie als vervanger zou kunnen optreden. Daar ligt een heel andere marktkans voor jou. Veel ZZP-ers heeft so wie so moeite om backup te vinden voor hun eigen praktijk, jij zou juist als aanvullende dienst kunnen leveren dat ZZP-ers ook opdrachten kunnen plaatsen voor vakantie vervanging in hun praktijk, of om met een klein clubje ZZP-er een backup pool opzetten voor elkaars diensten als de een ziek wordt. Jij hebt de informatie welke professionals qua vaardigheden bij elkaar zouden kunnen passen. In mijn optiek moet je als bemiddeaar met een hele grote boog om die valkuil van fictieve arbeidsrelatie met alle bijkomende neveneffecten heen lopen. Het is absoluut niet nodig. Stel je op als dienstverlener aan zelfstandig professionals met een stevig dienstenpakket.
 9. oeps..😳 het zijn hele kleine vinkjes om te splitsen en samenvoegen. laatste 2 berichten ook toegevoegd..
 10. Mod comment: De vraag was eerder al een oud topic gesteld, Uit praktische overwegingen heb ik de reacties op die vraag samengevoegd met dit nieuwe topic. Vandaar dat er een lijst reacties boven de nieuwe "startvraag" staat.
 11. Beste Peter Paul, Helaas staat Higherlevel niet open voor vragen van Studenten tbv hun studie of stage. Uit onze forumregels Daarom sluit ik dit topic
 12. Er is geen min of max bedrag dat je mag afschrijven in euro's . 2000-3000 euro is niet echt een schokkend bedrag bij een "bedrijfsbeëindiging" De basis houding van de belastingdienst is dat ze niet op de stoel van de ondernemer gaan zitten. Zolang je geen hele rare dingen doet en het verlies nemen een normale ondernemingshandeling is er niets aan de hand. Jij hebt een heel logisch verhaal, je gaat je een ondernemersactiviteit staken en daar blijft wat restvoorraad van over die je maandenlang hebt proberen te verkopen. Elke maand dat je nog door zou gaan met proberen te verkopen kost je ook tijd en geld, waarbij je vooral je tijd wel beter kunt besteden als ondernemer. Bewaar gewoon alles als onderdeel van je administratie waaruit blijkt wat je hebt gedaan om van die voorraad af te komen, incl mails naar opkopers als je die hebt, misschien mails naar leveranciers of ze handel terug willen nemen. Belangrijkste aandachtspunten zijn dat je als ondernemer moet handelen bij je beslissingen. Dus weggooien of weggeven en niet uit zuinigheid denken ik zet het wel op zolder. Want dan is er sprake van overgang van vermogen naar prive. En waarom is weggeven aan een derde dan wel ok? nou bijvoorbeeld omdat het voor jou onderneming geen waarde meer heeft omdat je het niet meer kan verkopen (kost meer dan het oplevert) en het wegbrengen naar de vuilstort ook geld kost. Dus weggeven aan een kerk, kringloopwinkel of koningsdaghandelaar dier er misschien nog wel een "grijpstuiver" aan kunnen verdienen voor jou dus de goedkoopste oplossing is.
 13. Even als moderator deze keer. Je zult het met je eerste topic moeten doen, multi-posten of crossposten van dezelfde vraag stellen is niet toegestaan volgens onze forumregels. Verdere reacties kunnen dit topic. https://www.higherlevel.nl/forums/topic/60656-staken-winkel-wat-met-de-restvoorraad/ Dit topic gaat op slot

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept