Jump to content

rogier12345

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor de reacties, inmiddels aardig ingelezen. Situatie is voor mij goed, sluit goed aan op mijn situatie. Dank nogmaals !
 2. Dankjewel Joost, ik ga ook hier even op zoeken. Wat is het alternatief ? Ik sluit een lening af die ik in relatief korte tijd zonder problemen kan aflossen.
 3. Dankjewel voor je reactie, ik duik er even in. Zie zo snel alleen niet welke criteria gesteld worden om het exacte percentage vast te stellen ?
 4. Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met staatsgarantie via de Rabobank en wat de percentages zijn die de bank hierbij berekend. De Rabobank heeft mij een lening met staatsgarantie aangeboden, hiervoor dien ik 4,2% van 50% van de leensom over te maken naar hen. Zij zullen dit vervolgens terecht laten komen in het fonds. Iemand ervaringen?
 5. (Indien geplaatst in verkeerde rubriek; excuses) Ik ben voor 50 % eigenaar in 3 medische bedrijven, de overige 50% zijn in handen van mijn vennoot. Hij heeft mij vanwege leeftijd aangegeven dat hij binnen 1,5 - 2,5 jaar wil stoppen en zijn aandelen aan mij wil aanbieden. (Ik ben 25 jaar jonger dan mijn vennoot) We zijn beide van plan om een eigen adviseur in te schakelen om ons te begeleiden in dit traject, eerder dacht ik aan een gezamenlijke adviseur maar daar zie ik bij nader inzien toch vanaf. Wij hebben afgesproken om vanaf q1 volgend jaar een adviseur in te schakelen wanneer jaarcijfers 2018 ook klaar zijn. Mijn vennoot heeft aangegeven open te staan voor earn-out constructies, ik heb zelf ook niet de cashflow om hem direct geheel uit te kopen. Daarnaast gaat mijn voorkeur niet uit naar het aangaan van een lening bij de bank (geen idee waarom exact eigenlijk) en denk ik erg na over de vorm van afbetalen. Maak ik afspraken vbw de overname over resultaten uit het verleden, de toekomst of juist een vast bedrag? Hoe kies ik een juiste adviseur? Voor nu ben ik op zoek naar tips, adviezen, valkuilen etc. van mensen met ervaringen tijdens zulke trajecten. Dank !
 6. Misschien verwoord ik het niet helemaal correct. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat ik met mijn toekomstige compagnon toch kan overleggen hoeveel salaris wij trekken uit de VOF?
 7. Dank voor je reactie. Laat ik het zo stellen, ik heb uiteraard de intentie om te zorgen voor meer omzet. Het zou echter kunnen dat dit komend half jaar nog gaat tegenvallen en dat dit dus drukt op de winstdeling aan het einde van het jaar. Vandaar mijn tweestrijd. Ik zal inderdaad zeker de winst tegen het licht houden en daarbij kijken naar de salarissen van ons beiden, goed punt om uiteraard te bespreken. Het starten van een BV heb ik met name in gedachte vanwege het minimaliseren van de aansprakelijkheid. Ter aanvulling; het is een bedrijf wat handelingen verricht in de medische sector.
 8. Beste mensen, Mijn vader heeft een bedrijf samen met een compagnon en hij is van plan om hiermee te gaan stoppen. Nu wil ik graag zijn rol overnemen in het bedrijf. Het betreft een VOF waar hij met een eenmanszaak inzit en zijn compagnon met een BV. Het idee is om zelf een BV te gaan starten en een nieuwe VOF te gaan opzetten met de compagnon met mijn vader. Ik kan een betalingsregeling treffen met mijn vader voor de volgende zaken; - geld voor inkoop van goederen - geld voor uitbetaling eigen salaris Daarnaast wil ik een regeling treffen met mijn vader om een X-percentage van de winst aan hem uit te keren voor de goodwill die het bedrijf heeft opgebouwd. Nu wil ik een nieuw VOF contract en een goodwill betalingsregeling richting mijn vader netjes door een notaris laten regelen. Dit ook voor bijvoorbeeld een duidelijke verantwoording richting mijn zussen. Mijn vader heeft echter nooit veel uren gestoken in het bedrijf, de loonkosten vielen dus tot en met heden wel mee. De compagnon van mijn vader heeft altijd wel een groot gedeelte van de week besteed aan dit bedrijf. Er vanuit gaande dat de omzet / kosten ongeveer gelijk blijven binnen het bedrijf zal de winst flink dalen door mijn aanwezigheid. Ik ben dan ook op zoek naar een goede constructie / afspraak die ik met mijn vader kan maken om ervoor te zorgen dat er aan het einde van het jaar nog een gunstige winstuitkering overblijft waar hij ook van kan genieten. De bedoeling is dat ik ook voor meer omzet ga zorgen en uiteraard heb ik gedacht aan het beperken van mijn inzet qua uren om de kosten te beperken. Hierin zit ik in een spagaat tussen de focus voor de volle 100% voor mijn bedrijf en het beperken van de kosten tbv een gunstige winstuitkering. Omdat ik een startende ondernemer ben en niet ontzettend veel ondernemers in mijn netwerk heb zitten, plaats ik het hier op het forum. Alle reacties zijn welkom, doomscenarios, adviezen, etc.
 9. Hoezo? Zijn er dan fora waar men niet verbaasd is over de positieve reacties? Dit is correct :) ;)
 10. Beste HL'ers, Allereerst hartelijk bedankt voor jullie input, in tegenstelling tot andere fora ben ik verbaasd over de positieve reacties!! Ik ga de berichten eens rustig doorlezen, ben op dit moment erg druk in de opstartfase, dit terwijl ik ook nog in loondienst ben. Kortom vele slapeloze nachten :-) Kom snel bij jullie terug!
 11. Beste mensen, Ik sta op het punt om voor mezelf te beginnen in de grafische industrie. Drukwerk ontwerpen en vervolgens inkopen en verkopen. Las een interessant stuk over de internet drukkerijen waarin prijs bijna een probleem vormt voor de huidige traditionele drukkerijen. Maar hier gaat mijn vraag niet over, ik wijk teveel af. Momenteel probeer ik te onderzoeken welke markt ik het beste kan benaderen om snel frequent omzet te genereren, het blijft lichtelijk spannend om na 6 jaar in loondienst te hebben gezeten deze stap te maken en niet meer maandelijks je salaris gestort te krijgen. Heb nu met redelijk weinig inspanningen (ben nog in loondienst tot 1 augustus dit jaar, vandaar de lichte inspanningen :-)) 3 klanten geworven uit mijn eigen netwerk. Dit zijn veelal eenmalige opdrachten en zorgen niet voor maandelijks brood op de plank. Welke branches etc. zouden jullie adviseren om te gaan benaderen? Ik post deze vraag niet alleen voor deze vraag, ideeën en opmerkingen over mijn idee / onderneming op zich zijn uiteraard ook welkom.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept