Rosjee12345

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rosjee12345

  1. Zou het kunnen dragen, of je het wil is idd de vraag. Zou idd gaan om twee bv’s waar vastgoed en exploitatie in gescheiden zouden worden. Ik zou het avontuur aangaan met een partner die veel ervaring heeft in de horeca ;-)
  2. Thanks, daar dacht ik ik aanvang ook over idd. En waar ik mee zit is dat wanneer je een minderheid hebt en jouw deel van het vastgoed zou willen verkopen, je altijd afhankelijk bent van de andere partij die de meerderheid heeft. Correctl?
  3. Ik ben voornemens om de horeca in te gaan na 10 jaar in een hele andere branche te hebben gezeten, heb een aanbod gekregen om een restaurant te exploiteren in een nieuw te bouwen pand. Het restaurant komt overigens in een nieuw te ontwikkelen wijk en zal dus de komende periode nog weinig aanloop hebben van plaatselijke bewoners. Iets wat wel nodig is gezien het concept maar daar gaat mijn vraag niet over ;-) Ze zoeken iemand die de exploitatie gaat doen en de inventaris wil gaan verzorgen. De bouwer zou eventueel bereid zijn om een minderheid van het vastgoed (in de toekomst, kan geformaliseerd worden) te verkopen. Ik vraag mij af of dit wijs is… een minderheid maakt je lijkt mij altijd afhankelijk van de grootste aandeelhouder (weinig ervaring met vastgoed ;-)) en ik ken de bouwer niet. Ik ben benieuwd naar een mening, bij voorkeur gebaseerd op ervaring(en) Dank, een fijne zondag 🙏🙏
  4. Ik ben met name geinteresseerd of er mensen zijn die mijn idee van de sigaar uit eigen door begrijpen cq. kunnen weerleggen en iets meer over kunnen zeggen.
  5. PE lijkt mij een methode en geen standaard toch? Ik weet dat er veel situaties zo zijn maar dat kan toch niet voor alle situaties zo zijn?
  6. Thanks voor je positieve bijdrage, ik ga idd nog eens sparren met wat mensen.
  7. Hoi Roel, Zie mijn reactie aan Remco, kan je hier iets mee? PS Bedankt overigens voor je opmerkingen en tips, daar kan ik zeker wat mee.
  8. Volgens mij is het geen schimmige constructie maar dat zal ik uiteraard ook op andere manieren laten toetsen. Een toelichting is wel op zijn plaats overigens dat de investeerder een partij betreft die ik via een bekende heb ontmoet. Ik heb nog wel een band met het bedrijf, de collega's en zie toekomst in het bedrijf. Op deze manier kan ik aanblijven, minder verantwoordelijkheid hebben, ook mijn tijd besteden aan andere zaken en een financiële zekerheid stellen voor de toekomst.
  9. Dank Remco voor de tip, ik zal het boek eens bekijken. Ik zal de situatie iets toelichten; Op dit moment ben ik DGA van het bedrijf, EBITDA rond de 750K. Aanbod is om voor 4,5 MLN mijn aandelen te verkopen aan de nieuw op te richten BV. Hiervoor breng ik dan 1 MLN aan voor 40%, 1,5 MLN voor 60% komt van de investeerder. Dan is er nog 2 MLN nodig, hiervoor wordt een financiering bij een bank aangegaan. Vervolgens is er een verdienmodel op de rente (bank rekent 4%, de leningen van mij + die van de investeerder worden verschaft tegen 8% rente richting de nieuwe BV) Ik heb 6,5 jaar met een compagnon samengewerkt, laatste 6 maanden alleen. Ik ben verantwoordelijk geweest voor de groei van het bedrijf, ken de markt (nichemarkt) en heb de relaties met de leveranciers, klanten en collega's. De investeerder zal een netwerk en expertise aanbrengen. Ik zal in ieder geval voor de komende 2 - 3 jaar commercieel 2 a 3 dagen per week werkzaam zijn in het bedrijf en er zal een nieuwe directeur aangenomen worden die het bedrijf beter kan begeleiden in groei. Mijn vraag is vooral; moet ik anders aankijken tegen het feit dat ik eigenlijk niets direct betaald krijg van een partij die ik wel 60% van de aandelen "geef". Nogmaals, zo voelt het. De 1,5 MLN die de investeerder inbrengt, blijft zijn lening en komt weer bij hem terug. De lening bij de bank is voor 40% ook op mijn conto. Hoewel wel aangegeven wordt dat, omdat ik dan een minderheidsbelang heb, niet verantwoordelijk hiervoor ben? Bij volledige verkoop voelt het alsof ik daadwerkelijk iets krijg voor het afstaan van (een deel) de aandelen, snap je wat ik hiermee bedoel?
  10. Ik ben in een oriënterende fase om in zee te gaan met een private equity firma. Volledige verkoop heb ik ook aan gedacht maar nu ik meer inzage heb gekregen in private equity lijkt dit mij een interessante optie. Reden voor mij om deze richting in te slaan zijn oa het feit dat ik alleen onderneem sinds een aantal maanden (partner is met pensioen gegaan) en dit mij niet helemaal bevalt, ik kan de groei niet goed genoeg begeleiden, de verantwoordelijkheid benauwd mij af en toe en ik vind de situatie om nu een financiële bodem te leggen dmv gedeeltelijk te verkopen aanlokkelijk. Het gevoel wat mij alleen een beetje bekruipt is het "sigaar uit eigen doos" principe. Voorstel wat ik gekregen heb is om 60% van mijn aandelen te verkopen voor een bepaald bedrag. Dat bedrag wordt gefinancierd door een nieuw op te richten bedrijf wat 100% van de aandelen van mijn bedrijf ontvangt. Ik krijg vervolgens 40% van de aandelen van het nieuwe bedrijf en de investeerder 60%. Er is financiering nodig voor het nieuwe bedrijf; dit komt voor een deel.van mij (deel van de opbrengst van de verkoop van mijn aandelen) een deel van de investeerder en een deel van de bank. Op de een of andere manier bekruipt mij het gevoel een beetje dat ik "zomaar" de helft van mijn bedrijf weggeef. Immers, het nieuwe bedrijf heeft een schuld waar ik grotendeels zelf ook verantwoordelijk voor ben. Zoals ik al zei; ik zit in een oriënterende fase en heb niet eerder met dit bijltje gehakt. Misschien kan iemand mij hier meer inzicht in geven?
  11. Bedankt voor de reacties, inmiddels aardig ingelezen. Situatie is voor mij goed, sluit goed aan op mijn situatie. Dank nogmaals !
  12. Dankjewel Joost, ik ga ook hier even op zoeken. Wat is het alternatief ? Ik sluit een lening af die ik in relatief korte tijd zonder problemen kan aflossen.
  13. Dankjewel voor je reactie, ik duik er even in. Zie zo snel alleen niet welke criteria gesteld worden om het exacte percentage vast te stellen ?
  14. Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met staatsgarantie via de Rabobank en wat de percentages zijn die de bank hierbij berekend. De Rabobank heeft mij een lening met staatsgarantie aangeboden, hiervoor dien ik 4,2% van 50% van de leensom over te maken naar hen. Zij zullen dit vervolgens terecht laten komen in het fonds. Iemand ervaringen?
  15. (Indien geplaatst in verkeerde rubriek; excuses) Ik ben voor 50 % eigenaar in 3 medische bedrijven, de overige 50% zijn in handen van mijn vennoot. Hij heeft mij vanwege leeftijd aangegeven dat hij binnen 1,5 - 2,5 jaar wil stoppen en zijn aandelen aan mij wil aanbieden. (Ik ben 25 jaar jonger dan mijn vennoot) We zijn beide van plan om een eigen adviseur in te schakelen om ons te begeleiden in dit traject, eerder dacht ik aan een gezamenlijke adviseur maar daar zie ik bij nader inzien toch vanaf. Wij hebben afgesproken om vanaf q1 volgend jaar een adviseur in te schakelen wanneer jaarcijfers 2018 ook klaar zijn. Mijn vennoot heeft aangegeven open te staan voor earn-out constructies, ik heb zelf ook niet de cashflow om hem direct geheel uit te kopen. Daarnaast gaat mijn voorkeur niet uit naar het aangaan van een lening bij de bank (geen idee waarom exact eigenlijk) en denk ik erg na over de vorm van afbetalen. Maak ik afspraken vbw de overname over resultaten uit het verleden, de toekomst of juist een vast bedrag? Hoe kies ik een juiste adviseur? Voor nu ben ik op zoek naar tips, adviezen, valkuilen etc. van mensen met ervaringen tijdens zulke trajecten. Dank !
  16. Misschien verwoord ik het niet helemaal correct. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat ik met mijn toekomstige compagnon toch kan overleggen hoeveel salaris wij trekken uit de VOF?
  17. Dank voor je reactie. Laat ik het zo stellen, ik heb uiteraard de intentie om te zorgen voor meer omzet. Het zou echter kunnen dat dit komend half jaar nog gaat tegenvallen en dat dit dus drukt op de winstdeling aan het einde van het jaar. Vandaar mijn tweestrijd. Ik zal inderdaad zeker de winst tegen het licht houden en daarbij kijken naar de salarissen van ons beiden, goed punt om uiteraard te bespreken. Het starten van een BV heb ik met name in gedachte vanwege het minimaliseren van de aansprakelijkheid. Ter aanvulling; het is een bedrijf wat handelingen verricht in de medische sector.
  18. Beste mensen, Mijn vader heeft een bedrijf samen met een compagnon en hij is van plan om hiermee te gaan stoppen. Nu wil ik graag zijn rol overnemen in het bedrijf. Het betreft een VOF waar hij met een eenmanszaak inzit en zijn compagnon met een BV. Het idee is om zelf een BV te gaan starten en een nieuwe VOF te gaan opzetten met de compagnon met mijn vader. Ik kan een betalingsregeling treffen met mijn vader voor de volgende zaken; - geld voor inkoop van goederen - geld voor uitbetaling eigen salaris Daarnaast wil ik een regeling treffen met mijn vader om een X-percentage van de winst aan hem uit te keren voor de goodwill die het bedrijf heeft opgebouwd. Nu wil ik een nieuw VOF contract en een goodwill betalingsregeling richting mijn vader netjes door een notaris laten regelen. Dit ook voor bijvoorbeeld een duidelijke verantwoording richting mijn zussen. Mijn vader heeft echter nooit veel uren gestoken in het bedrijf, de loonkosten vielen dus tot en met heden wel mee. De compagnon van mijn vader heeft altijd wel een groot gedeelte van de week besteed aan dit bedrijf. Er vanuit gaande dat de omzet / kosten ongeveer gelijk blijven binnen het bedrijf zal de winst flink dalen door mijn aanwezigheid. Ik ben dan ook op zoek naar een goede constructie / afspraak die ik met mijn vader kan maken om ervoor te zorgen dat er aan het einde van het jaar nog een gunstige winstuitkering overblijft waar hij ook van kan genieten. De bedoeling is dat ik ook voor meer omzet ga zorgen en uiteraard heb ik gedacht aan het beperken van mijn inzet qua uren om de kosten te beperken. Hierin zit ik in een spagaat tussen de focus voor de volle 100% voor mijn bedrijf en het beperken van de kosten tbv een gunstige winstuitkering. Omdat ik een startende ondernemer ben en niet ontzettend veel ondernemers in mijn netwerk heb zitten, plaats ik het hier op het forum. Alle reacties zijn welkom, doomscenarios, adviezen, etc.
  19. Hoezo? Zijn er dan fora waar men niet verbaasd is over de positieve reacties? Dit is correct :) ;)
  20. Beste HL'ers, Allereerst hartelijk bedankt voor jullie input, in tegenstelling tot andere fora ben ik verbaasd over de positieve reacties!! Ik ga de berichten eens rustig doorlezen, ben op dit moment erg druk in de opstartfase, dit terwijl ik ook nog in loondienst ben. Kortom vele slapeloze nachten :-) Kom snel bij jullie terug!
  21. Beste mensen, Ik sta op het punt om voor mezelf te beginnen in de grafische industrie. Drukwerk ontwerpen en vervolgens inkopen en verkopen. Las een interessant stuk over de internet drukkerijen waarin prijs bijna een probleem vormt voor de huidige traditionele drukkerijen. Maar hier gaat mijn vraag niet over, ik wijk teveel af. Momenteel probeer ik te onderzoeken welke markt ik het beste kan benaderen om snel frequent omzet te genereren, het blijft lichtelijk spannend om na 6 jaar in loondienst te hebben gezeten deze stap te maken en niet meer maandelijks je salaris gestort te krijgen. Heb nu met redelijk weinig inspanningen (ben nog in loondienst tot 1 augustus dit jaar, vandaar de lichte inspanningen :-)) 3 klanten geworven uit mijn eigen netwerk. Dit zijn veelal eenmalige opdrachten en zorgen niet voor maandelijks brood op de plank. Welke branches etc. zouden jullie adviseren om te gaan benaderen? Ik post deze vraag niet alleen voor deze vraag, ideeën en opmerkingen over mijn idee / onderneming op zich zijn uiteraard ook welkom.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.