Jump to content

Kroes Belastingen & Administraties

Senior
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 306, Apeldoorn, 7300AH, Netherlands
 • First name
  Cor
 • Last name
  Kroes
 • Company or organization name
  Kroes Belastingen & Administraties
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  ik kan helpen met een persoonlijke benadering en adviezen kan geven die haalbaar zijn en effectief.
 • My opinion about entrepeneurship
  Lef, Geluk, maar vooral de juiste persoonlijkheid
 • My opinion about innovation
  Als je onderneemt op een eerlijke en open manier gaan er veel wegen open.
 1. De beperking van de bijtelling is bedoeld dat de bijtelling/onttrekking bij een eenmanszaak nooit hoger kan zijn dan de kosten die ten laste van de eenmanszaak komen. Dit is namelijk maximaal het bepaalde privevoordeel. Als je deze lijn doortrekt dan gaat het om de vraag of hij deze kosten ook zou kunnen doorbelasten aan de BV als deze auto privevermogen zou zijn. Is dat het geval, dan is jouw standpunt mijns inziens juist.
 2. Ja....als werknemer, maar dat is een ander verhaal dan samen een eenmanszaak aangaan. Met vergoeding bedoel ik bijvoorbeeld loon of een arbeidsvergoeding mocht er geen sprake zijn van een dienstbetrekking.
 3. Bij een verkoop moet een zakelijke prijs gehanteerd worden, dus enig voordeel zal daar niet uit te behalen. Overigens zal enig positief of negatief resultaat uit de deelneming onder de deelnemingsvrijstelling van de Winst LTD vallen. Een fiscale eenheid daarna aangaan heeft ook geen zin voor de verliezen uit het verleden, aangezien deze verliezen (simpel gezegd) door dezelfde maatschappij moeten worden goedgemaakt die ze destijds heeft gemaakt.
 4. Lastig? Het heet toch eenmanszaak....maw onmogelijk om met z'n tweeen een eenmanszaak te beginnen. 1 kan de eenmanszaak hebben en de ander een vergoeding, maar dat is qua vorm wel het meest haalbare.
 5. Als je niet betaalt, heb je geen kosten en heb je dus ook geen aftrek voor de BTW. Formeel zou jouw Vader de kosten en de BTW van de brandstof voor de vof niet mogen aftrekken. Het enige wat er voor jullie overblijft is de zakelijke kilometers noteren en deze tegen 19 eurocent per kilometer als kosten boeken. De bedoeling dat jouw vader dit met zijn brandstofpas betaald, snap ik ook wel. Hij moffelt deze brandstofkosten gewoon bij zijn eigen onderneming, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling en het is zeker niet slim om hier dan ook nog eens vragen over te komen stellen.
 6. Jouw vader moet even een factuur sturen voor de brandstofkosten (met BTW) aan het bedrijf van jou en jouw moeder. Bij hem is de BTW van de brandstofkosten aftrekbaar en de nota aan de vof belast. Bij de vof is de BTW van de nota van jouw vader dan aftrekbaar.
 7. Als er al een lening tussen beide BV;s is verstrekt, zou je kunnen kijken wat de werkelijke waarde nog is van deze lening. Tevens zou je een eventuele fee die er tussen de BV's zou kunnen spelen, wat nauwkeuriger kunnen berekenen, waardoor je mogelijk gunstiger uitkomt. Hetzelfde geldt voor werkzaamheden die doorbelast wordt zonder opslag zoals al aangegeven. Zoals al meerdere malen gezegd: alles binnen de grenzen van het zakelijk handelen!
 8. 10 seconden...wat is het op een mensenleven. @Joost Heb jij deze standpuntwijziging nog kunnen vinden? Ik namelijk tot op heden niet.
 9. De soep wordt over HET algemeen niet zo heet gegeten als HET wordt opgediend ;)
 10. De voorwaarden op de site van de Belastingdienst zijn m.i. duidelijk. Er zijn 2 voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je moet wederverkoper zijn en je moet, simpel gezegd, handelen in gebruikte goederen. Als je aan deze voorwaarden voldoet, dan mag je de margeregeling toepassen. De margeregeling hoort inderdaad hetzelfde uit te pakken als de aftrek van voorbelasting en afdracht van BTW bij in- en verkoop van een btw-belast goed.
 11. Ik kan me zo even niet herinneren hoe ik op mijn bedrijfsnaam ben gekomen ;D Jammer genoeg heb ik er wel lang over na moeten denken ::)
 12. De site van de Belastingdienst had misschien wel een antwoord op jouw vraag gehad als je daar had gekeken: http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/omzetbelasting/ob07/ob07-04.html#P35_6490
 13. Je zit er niet naast. Een jaaraangifte is in jouw geval gunstiger dan een kwartaalaangifte.
 14. Even voor de duidelijkheid: mocht je toch btw hebben vermeld op de factuur, dan ben je (ondanks ontheffing of vrijstelling) verplicht deze aan te geven en af te dragen. De jaaraangifte is overigens niet gunstiger als je door de kleine ondernemersregeling op 0 te betalen uitkomt. De jaaraangifte is alleen gunstig als je per saldo terug krijgt, maar dan is de kleine ondernemersregeling ook niet van toepassing. Blijf je dus zeker tussen de 0 - 1334 euro te betalen per jaar, dan is de ontheffing een mooie manier om de administratieve lasten te verlichten.
 15. Een andere oplossing: 2 mobieltjes nemen, waarvan 1 voor de zaak die je uit kunt zetten. Zoals al eerder is gezegd merk ik ook dat weinig mensen het buiten kantoortijden of in het weekend proberen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept