Jasper S.

Legend
  • Aantal berichten

    531
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door Jasper S.

  1. Ik wil een financial lease afsluiten voor de aanschaf van een vrachtwagen. Ik ben de directeur van een holding, waaronder 1 B.V. hangt. Nu zou ik de financiering op naam van de zaak willen hebben, maar tot nu kreeg ik 3 afwijzingen, omdat ik niet in Nederland woon. De activiteiten zijn voornamelijk in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Dit was de reactie op de laatste aanvraag, heel persoonlijk, van een leasebedrijf uit Maaslsuis: "Ondernemer in buitenland gevestigd, afwijzen, geen mogelijkheden. Ondernemer woonachtig in Spanje." Kort maar krachtig. Geen ondertekening oid. Heeft het dan zin om nog verder te zoeken of zullen alle banken er zo over denken. De onderneming heeft geen negatieve BKR of leningen. De inventaris van het bedrijf, kan ruimschoots garant staan voor de lening.
  2. Sorry ik had toch beter moeten lezen, via de post kan het zonder de bankrekening. Jammer genoeg dat de dame van de KVK me er niet op wees, maarja had ik maar beter moeten lezen. Nu maar opnieuw in orde maken.
  3. Ik heb een 2 tal bv's en daarvoor heb ik mijn ubo registratie gedaan (dankzij dit forum, want anders had ik er nooit wat over gehoord) Nu is de inschrijving 3 x afgewezen omdat mijn bankrekening niet zou kloppen, na de eerste afwijzing heb ik gebeld met de kvk en kreeg daar een uiterst onvriendelijk dame aan de lijn die mij niet kon vertellen wat er mis is gegaan en dat ik het maar opnieuw moet proberen. Maar helaas ook de tweede keer afgewezen. Het betreft een zakelijke rekening, maar wel op mijn naam, volgens de bankgegevens. Nu woon ik niet meer in Nederland, wel in Spanje en heb al jaren geen prive rekening, eigenlijk omdat ik hem nergens voor nodig had. Ik heb met mijn vrouw wel een gezamenlijke rekening, maar omdat zij als eerste op de inschrijving staat, werd ook deze betaling afgewezen. In Nederland kan ik geen bankrekening openen omdat ik geen woonadres in NL heb. (Ik heb nog niet van alle banken een reactie gekregen, alleen ING en KNAB) In Spanje kan ik ook geen rekening openen omdat ik de laatste 2 jaar geen inkomsten heb (iets met Corona enzo) en nog niet lang genoeg Spanje woon. Het huis waar ik nu woon is geen postadres, dus wij hebben een postbus adres, dit is in Spanje voor de banken geen probleem, ze worden beheerd door semi overheid, maar voor een buitenlandse bank wel. Ik heb nog steeds een Nederlandse nationaliteit en een net nieuwe ID kaart, maar moet mijn belastingen betalen in Spanje. Nu ben ik mijn hoofd aan het breken over een oplossing. De KVK had geen oplossing ter handen en gaat uitzoeken of ik mijn accountant kan machtigen, maar de dame had het vermoeden dat dit niet zou kunnen. Omdat dit een Europese regel is, zullen er vast wel meer mensen met dit probleem zitten. Weet iemand hier hoe ik dit netjes kan oplossen.
  4. En wordt dit dan als loon gezien? Ik hoef van mijn eigen personeel helaas niet veel te verwachten, ze proberen het wel, maar zijn niet echt mensen mensen. Perfecte mensen voor de bouw en ze gaan pas naar huis als het af is en als het eindresultaat perfect is, maar op sociaal niveau naar onbekende zijn ze niet zo sterk.
  5. Ik wil niet mensen binden aan het bedrijf, ik wil dat mensen helpen met het zoeken naar mensen en ze daarvoor belonen. Om zo in contact te komen met mensen die we normaal gesproken nooit zouden spreken. De ervaring in onze branche is wel dat het uiteindelijk gaat of men de opdrachten leuk genoeg vindt en welk salaris er tegenover staat. Mensen veranderen erg snel van baan in deze branche. Worden vaak freelancer omdat ze denken dat dit beter betaald en dat ze denken dat ze dan alleen de leuke klussen kunnen uitkiezen.
  6. Jasper S.

    Personeel werven

    Het is in deze tijden voor de evenementen branche heel moeilijk personeel te vinden. Er zijn ook bijna geen freelancers die door de weeks kunnen werken, omdat ze inmiddels een vaste baan hebben. Niet alleen vanwege het salaris, maar vooral de werktijden en de regelmaat is voor veel een reden om niet meer terug te keren in de branche. Dit probleem zal zich vanzelf oplossen omdat het vooral een mooi beroep is. Het is weer even wachten tot er weer nieuwe mensen van de diverse opleidingen komen. Ik verwacht dat het hele tekort in 2 a 3 jaar opgelost zal zijn. Maar dat is best zonde. In de hele branche gaan nu evenementen niet door vanwege personeelstekorten en materiaal tekorten. Nu willen we kijken of we vanuit andere branches mensen kunnen overhalen om bij ons te komen werken. Om mensen aan te zetten om te helpen zoeken, wil ik er een financiële beloning tegenover zetten. Mag dit zomaar en hoe doe je dit legaal, ik kan me zomaar voorstellen dat de overheid ook wil profiteren van deze regeling. En dan praktisch, om fraude zoveel mogelijk te voorkomen, wil ik het bedrag niet meteen uitkeren zodra we iemand aannemen, maar pas na de proeftijd. De medewerker krijg 7 maanden contract en daarna een vast contract. Zijn er dan nog andere dingen die ik over het hoofd zie. Ik weet bijna zeker dat iemand bij ons wil blijven als het werk hem bevalt. Het salaris ligt iets hoger dan gemiddeld, we hebben veel interne en externe trainingen en een gezellig team. Ik hoop dat we met de financiële push mensen kunnen aanzetten om te helpen zoeken. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat men een maand komt werken en dan weer weg gaat en zo de beloning wel opstrijkt, maar zie niet helemaal hoe ik dit zou moeten voorkomen. Om het pas uit te keren na het 7 maanden contract lijkt me een beetje raar en haalt volgens mij de trigger weg.
  7. En dan mag ik hopen dat er wel een betalingsregeling is af te dwingen.
  8. Waar we voorheen huurde is nogal een log orgaan, waarbij het erg moeilijk is iemand te spreken anders dan de dame van de administratie. We gebruiken inderdaad gezamelijk toiletten, keukens en parkeerplaatsen. Er wordt ook geen water bijgehouden. De totale kosten worden verdeeld over het aantal vierkante meters dat men huurt. Waarschijnlijk betaald de verhuurder dan deze lasten en zitten die kosten in de huurprijs. Ik hoop maar niet dat we ineens een rekening achteraf krijgen van de gemeente. Zo een kostenpost van 10 jaar kunnen we nu moeilijk aan.
  9. Wauw wat is dat hard gegaan zeg. Nou heel erg gefeliciteerd! Ik ben het forum zelf een beetje ontgroeid, maar heb er veel aan gehad en weet zeker dat een hoop startende ondernemers hier nog steeds een berg aan informatie kunnen vinden!
  10. Ik ben het toch niet met je eens, wij werken met Martin Audio, dit valt onder de meest renomeerde merken van de wereld. Maar ook bekende merken als EV, LA, etc etc, adviseren om regelmatig je speaker te reconen. Budget merken uiteraard niet, de aanschaf van een complete set is dan goedkoper. En soms hoor je niet eens echt verschil tussen nieuwe en oudere speakers. De juiste settings zijn niet subjectief, de juiste settingen worden aangeven door de fabrikant. Het hele ontwerp van de kast, filters en keuze speakers hebben invloed op de settings en worden bepaald en berekend door de merken zelf. Ook met beveiligingen/limiters is het wel degelijk mogelijk om de boel kapot te maken, het is een fabeltje dat dit je set volledig kan beschermen. Waarom denk je anders dat er zo'n grote handel is in de reparatie van A merken zoals eerder genoemde merken. Er zijn bedrijven als Engine, Audio Dokter, Niehof, die vaste teams hebben rondlopen voor de reparaties aan versterkers en speakers. Waarbij de oorzaken bijna altijd onkunde van de bedieners zijn of een verkeerde stroomtoevoer. Sommige wat duurdere versterkers zouden beschermd moeten zijn tegen piekspanningen, maar helaas is de bescherming niet altijd snel genoeg. Daarom zien steeds meer serieuze bedrijven het nut van een goede distributiekast. Nog even iets heel technisch. Pure DC wordt door bijna elke versterker tegenwordig tegengehouden, maar bij een blockgolf, wat veroorzaakt wordt door enorme pieken vanuit de mengtafel, creeeren iets wat erg lijkt op de DC, maar nog steeds AC is. Waardoor bij de Sinus de speaker op volle kracht kracht naar achter wordt getrokken en daar gedurende een bepaalde tijd wordt vast gehouden om vervolgens met volle kracht weer naar voren te worden geduwd en ook daar weer wordt vastgehouden. De warmte die hierbij ontstaat en niet afgevoed kan worden, zorgt er uiteindelijk voor dat de spoel uitzet en gaat aanlopen of zelfs helemaal vastloopt. Daarom zal een dc beveiliging wel zijn werk doen, maar dit soort problemen nooit kunnen voorkomen. Daarom huur je een geluidsman in. Het aansprakelijk stellen zal niet moeilijk zijn, of hij het accepteerd betwijfel ik. Als de versterkers nog heel zijn en de schade bij de recones blijft dan is het inderdaad niet heel interessant om verder stappen te ondernemen. Voor de duidelijkheid is wel een overeenkomst, maar geen voorwaarden, iets wat we meteen voor het vervolg zullen oplossen.
  11. Inderdaad een hoop aannames, wellicht door mijn niet complete omschrijving. Ik wilde het proberen simpel te houden, maar dan nu toch beknopt het technische verhaal. De speakerkasten zijn 15 jaar oud, de speakers die er in zitten worden elke 5 jaar reconed (van nieuw karton en spoel voorzien) Dit is niet iets dat wij zelf kunnen, dus dit wordt uit besteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Alle speakers hebben een serienummer, waardoor wij heel nauwkeurig kunnen bijhouden wanneer ze reconed moeten worden. Aan de andere kant hoort zelfs een onervaren geluidsman wanneer hij reconed moet worden. De responsetijd wordt langer, hett karton droogt uit en de helderheid verdwijnt. Uiteraard is de levensduur heel erg afhankelijk van hoevaak hij wordt gebruikt, hoe hij wordt gebruikt en in wat voor omgeving. Daarom houden wij 5 jaar aan, dan zit je altijd goed. Wat betekend dit in Jip en Janneke taal? DSP instellingen (instellingen in de versterker liggen digitaal vast en zijn niet zonder de juiste software aan te passen, aanpassingen worden ook in een logbestand bij gehouden) DSP instellingen worden geupload via een netwerk of USB kabel en zijn bij de betere merken altijd beschermd met een wachtwoord. Het onderzoek dat nu gestart wordt icm de reparatie wordt gedaan door gespecialiseerde bedrijven. De schade is al ontstaan, want dat heeft de freelancer zelf toegegeven. Het werkte het eerste deel van de show en op een gegeven moment niet meer. Op het moment dat er gelijkstroom is doorgestuurd vanuit de mengtafel, kan er wel degelijk schade ontstaan aan de versterkers. De versterker zijn niet gebouwd om gelijkstroom te versterken, wat ze tot op een bepaald moment wel doen, waardoor de speakers dus kapot gaan. En als je telang door gaat, ook de versterkers.
  12. De schatting wordt nu gemaakt op een kleine € 2000,00 aan reparaties en de freelancer factuur is € 485,00. De kans bestaat echter dat na het onderzoek en het doormeten er ook schade is ontstaan aan de versterkers. Als dit zo is, kan de schade oplopen tot € 10.000 (in het ergste geval).
  13. Ik wilde eerst even een nette brief opstellen waarin ik aangeef dat ik de betaling van zijn factuur opschort en dat ik een onderzoek instel naar de schade. Dat geeft me dan ook de tijd om met de verschillende partijen te praten en wellicht hun bevindingen op papier te krijgen. Het bedrag is te laag om het rechtszaak oid te laten komen.
  14. Sorry voor de onduidelijkheid, er is wel een offerte geweest met daarop zijn uurloon en de 4 microfoons die hij zou leveren. Daar zaten geen voorwaarden bij, er wordt ook niet verwezen naar voorwaarden.
  15. Nee, zowel de freelancer als wij hanteren geen voorwaarden.
  16. IS het juridisch mogelijk een freelancer aansprakelijk te stellen voor schade die hij veroorzaakt? Het verhaal is als volgt, afgelopen zaterdag was er een klein evenement waar een geluidsman voor nodig was, door de grote drukte, konden wij de bediening van de geluidsset niet zelf doen en hebben hier iemand voor ingehuurd. Het was een relatief simpele klus, die ook door een minder ervaren geluidsman prima te doen zou zijn. Maar om geen risico te lopen, koos ik voor een geluidsman die veel ervaring had en ver boven het gemiddelde rekende voor de klus. Halverwege de avond is het hem toch gelukt om de geluidsset kapot te krijgen, volgens hem door slechte onervaren artiesten. Het is echter aan de geluidsman om dit in juiste banen te leiden en goed op te letten. Daarnaast beweert hij dat de instelling op de digitale versterker verkeerd zijn, dit terwijl deze parameters worden aangeleverd door de fabrikant. Deze geven ook aan dat de speakers berekend zijn op deze gegevens en dat deze speakers nu zo'n 30 jaar op de markt zijn. Wij gebruiken ze nu een jaar of 15. Schade bedraagt ongeveer € 1750,00 en zowel de fabrikant, als de reparatuur als de leverancier van de versterkers geven aan dat de schade alleen veroorzaakt kan worden door het verkeerd bedienen van een mengtafel. (Een mengtafel zit tussen de microfoon en versterker in en zorgt voor de afstellingen en het volume.) Kan ik de freelancer aansprakelijk stellen voor de schade of is dit het risico van het inhuren van een freelancers?
  17. Het zal niet goedkoper zijn,maar wel effectiever. De meeste materialen in de loods hebben een levertijd van een half jaar. Keuren mogen we gelukkig zelf. HEt sprinklersysteem is wel erg kostbaar, maar misschien ook wel weer verplicht. Brandblussers zijn inderdaad niet heel duur. Ik betaal nu 20 euro per jaar per blusser en eens in de zoveel jaar moeten ze vervangen worden. Inboedel is trouwens niet verplicht bij een hypotheek, daar ben ik wel al eens eerder mee bezig geweest (was wel icm inbraak), maar de verzekeraars zien het niet zitten ivm de waarde. Of de premies zijn zo hoog dat het alsnog niet interessant is. Maar ben bang dat we afdwalen, de afbetaling van de hypotheek zal wel iets van 10 a 15 jaar duren, dus ik heb nog tijd genoeg om na te denken of ik die verzekering daarna nog wil. De vraag was eigenlijk of ik naast rente, aflossing, onderhoud, energie en de OZB nog meer uitgaven heb, in ieder geval die verzekering dus.
  18. ja ben niet zo van verzekeraars. Geef het geld liever uit aan goede preventie.
  19. Sorry inderdaad verkeerde woord gebruikt. Ik bedoel uitgave geen kosten. Die verzekering ga ik eens induiken, ik neem aan dat deze alleen verplicht is zolang er een hypotheek op loopt. Ik hoop wel onder de inboedelverzekering uit te kunnen komen, dit is in onze branche onbetaalbaar.
  20. Sorry ik bedoel meer de sociale verplichting. Het blijft een eindeloos gezeur. Terwijl er in mijn ogen veel belangrijkere dingen zijn, zoals een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers.
  21. Wij zijn van plan een bedrijfspand te gaan kopen, dit omdat een huurpand van de juiste fametingen gewoon onmogelijk is of zo extreem duur is. We hebben nu een pand op het oog van € 355.000,00 met de bijkomende kosten verwacht ik op € 400.000,00 uit te komen, incl de bemiddeling van een website die de beste hypotheek voor je kan zoeken. Maar wat ik me nu afvraag, welke jaarlijkse kosten uitgave komen er nog bij, buiten, rente, aflossing, onderhoud, energie en de OZB?
  22. Een tijdje geleden dat ik wat gepost heb, maar waar ik me aan erger is die verplichting van een pensioen. Waarom zou je aan je AOW niet genoeg hebben. Ik hoef echt geen aanvulling van een pensioen, ons huis is eigendom, er zijn geen leningen, stroom komt gratis binnen via zonnepanelen. En met mij zijn er genoeg ondernemers die het prima vinden die 1600 euro die je per maand krijgt is meer dan ik mezelf nu uitbetaal. Beter nu wat beter leven dan alles in een pensioenpot stoppen is mijn visie
  23. Je hebt echt geen idee waar je het over hebt. Ik ben al 21 jaar ondernemer, heb nog nooit mijn hand opgehouden, nog nooit een uitkering gekregen en wel altijd netjes belasting betaald. Dus het is niet raar dat ik een keer wat terug verwacht als ze de boel afsluiten. Wie ben jij om te oordelen wie een goede of slechte ondernemer is. En wat wil je daarmee zeggen? Ze werden eerst wel betaald en nu niet meer. Owja dan moet ik wel meteen een hele slechte ondernemer zijn en jij alles wetend en altijd in het gelijk toch? Tenminste dat is wat je toch graag wilt horen. Weet je, ik ben jou en een met nog een paar betweters meer dan zat, altijd vanuit de hoogte doen en altijd doen alsof je gelijk hebt. Tijd voor mij om deze zooi weer te verlaten, wellicht over een paar jaar weer.
  24. Dit is een ondernemersforum. Ik denk dat je het beste even kunt bellen met het UWV.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.