SimonvL

Super Senior
  • Aantal berichten

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SimonvL

  1. Hallo HL!

     

    Dat is lang geleden dat ik echt actief was op HL. Ik heb wel steeds het forum meegelezen, maar mijn bijdrage is de afgelopen periode niet hoog geweest.

     

    Toch wil ik nu graag een vraag stellen:

    In de loop der tijd heb ik een plan gevormd, wat inmiddels redelijk concreet is geworden. Momenteel ben ik bezig met een ondernemingsplan, ben ik bezig met marktonderzoek en in gesprek met de eerste klanten.

    Binnen niet al te lange tijd is daar het moment om in te schrijven bij de kvk. Ik verwacht voor het einde van het jaar nog geen noemenswaardige omzet te behalen, maar wellicht wel één en ander te investeren. Overigens is het geen groot probleem deze investeringen een maand of wat op te schuiven.

     

    Natuurlijk wil ik niet onnodig wachten en het liefst zo snel mogelijk echt aan de slag. Maar is het wellicht handig om pas te starten in het nieuwe jaar? Oftewel: Wat zijn de nadelen en voordelen van het starten net voordat het jaar afloopt?

     

     

    [titel verduidelijkt - mod]

  2. Waar je eigenlijk naar op zoek bent, Eddy, noem je zelflevering of virtueel salderen.

     

    Kort gezegd houd dit in dat je op Dak A zonnepanelen hebt gemonteerd, die terugleveren op energiemeter A.

    De tweede locatie heeft energiemeter B.

    De teruggeleverde energie via energiemeter A wordt verrekend met de factuur van energiemeter B.

     

    Met deze constructie zou je het aannemelijk kunnen maken voor de fiscus dat de opgewekte energie ten gunste komt van je onderneming en dus gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld EIA en de KIA. Helaas is zelfleveren of virtueel salderen in Nederland wettelijk (nog) niet toegestaan, ondanks vele moties, uitlokking van rechtzaken, etc. Stichting de Windvogel bijvoorbeeld maakt zich hier al tijden hard voor.

  3. Er staan aardig wat spel en vormfouten in de tekst van de website:

     

    Was drukwerk online bestellen tot nu toe was altijd een saaie aangelegenheid, ik ga dit veranderen en ga je naast het bieden van een zeer eenvoudige bestelmodule ook persoonlijk verwennende

     

    Hierdoor mis ik al snel een stukje professionaliteit in de uitstraling. Het concept vind ik wel leuk, alleen het vergt nog wel een uitgebreidere voorbereiding.

     

     

  4. Hallo Peter,

     

    Van harte welkom op HL.

     

    Wat redelijk is voor het doorberekenen van reiskosten is heel erg afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

     

    1) Maak je de reis eenmalig, of komt deze periodiek terug?

    2) In welke branche zit je?

    3) Om welk percentage van je klanten gaat het?

    4) Zijn de marges van jou product/dienst voldoende om de reiskosten te dekken?

    5) Wat wil jij uitstralen naar je klant?

     

    Als je een prijs doorgeeft aan een klant als een projectprijs (bij diensten), is het de vraag of je de klant wel wilt lastig vallen met allemaal bijkomende kosten. Je kunt natuurlijk ook naar je concurrentie kijken. Is het gebruikelijk in jou branche dat er voorrijkosten worden gerekend? Als dat niet zo is, ben je een vreemde eend in de bijt. Worden er normaal gesproken wel voorrijkosten gerekend, kan het juist een goede manier zijn om je te onderscheiden.

     

    Als je de zoekfunctie gebruikt, kom je ook andere topics over voorrijkosten/reiskosten tegen.

     

  5. De rode draad die door de adviezen loopt is simpel: neem contact met de importeur op, vertel dat je een plan hebt en zorg dat je er samen sterker uit komt.

    Op die manier verzorg je voor de importeur een extra afzetkanaal, kun je waarschijnlijk gunstigere prijzen bedingen en aanvullende afspraken maken met betrekking tot productaansprakelijkheid en dergelijke.

     

    Als je daarvoor toch niet kiest (zoals je eerder aangaf) zit er maar 1 optie op:

    Gewoon doen, en maar zien of je terecht gewezen wordt door de importeur. Let wel: op dat moment heb je waarschijnlijk je kruit verschoten om dan nog afspraken te maken, en er beide sterker uit te komen.

     

  6. Heb hiervoor ooit satelliet apparatuur verkocht maar had er te weinig verstand van en vond het product verder helemaal niet interesant.

     

    Productkennis is zonder meer belangrijk, maar het is beter een onderneming te starten/runnen zonder productkennis dan zonder aandacht voor je klant en de markt (nu krijg ik waarschijnlijk ruzie met een paar technische verkopers).

     

    Een ondernemer die geen idee heeft? Volgens mij ben je dan niet in de wieg gelegd om ondernemer te worden. Een ondernemer is altijd op zoek naar nieuwe kansen in de markt. Dat is een manier van denken, het zit in je en is helemaal verweven met je leven. Als je dit niet hebt, is het slim om nog eens heel goed na te denken of het ondernemerschap eigenlijk wel iets voor jou is.

  7. Wat is een SWOT?

     

    Een SWOT is een analyse over de sterke en zwakke punten van de eigen organisatie en de kansen en bedreigingen van de omgeving. De afkorting SWOT staat voor:

     

    1) Strengths (Sterke punten van de eigen organisatie)

     

    Voorbeeld:

    Wie bij mij reserveert zal ook van mij persoonlijk de sleutel krijgen en alles over de omgeving kunnen vragen. Dat is ook mijn (onze) grote kracht.

     

    2) Weaknesses (Zwakke punten van de eigen organisatie)

     

    Voorbeeld:

    Op het veldje zou ik niets liever willen dan speeltoestellen, maar helaas wil de VVE hier niet aan vanwege de aansprakelijkheid. Ik kan hier helaas niets aan veranderen.

     

     

    3) Opportunities (Kansen in/van de omgeving)

     

    Voorbeeld:

    --- is een verhuurbedrijf dat wel enorm veel boekingen genereert. Dat weet ik omdat ik met ze samenwerk voor enkele huizen.

     

    4) Threats (Bedreigingen in/van de omgeving)

     

    Voorbeeld:

    Als de gemiddelde Nederlander een groter vakantiebudget krijgt, is de kans aanwezig dat er meer vakanties in het buitenland worden geboekt. Dit zorgt ervoor dat er minder potentiële klanten zijn voor de vakantieparken.

     

    By the way. Ik ben een vrouw. Dat scheelt misschien ook.

     

    Excuses! Ik had gewoon aangenomen dat je een man was...

  8. Dat is een hoop leeswerk voor een topic wat nog geen 24 uur open is ;)

     

    De TS heeft erg veel nuttige tips gekregen om zijn website te verbeteren, waarmee hij (of z'n webmaster) direct aan de slag kan.

    Maar ik geloof niet dat daar het probleem zit. Yannick Veys deed al een goede voorzet.

     

    Ik zou even wat verder uitzoomen... Die titel en description komt straks wel :)

     

    Ik heb niet het idee dat GADM voor zichzelf een SWOT-analyse heeft gemaakt (Correct me if I am wrong!).

    Toch moet een gedegen SWOT-analyse de basis zijn van een gericht marketingplan. Als deze aanwezig zijn, kun je pas echt stappen gaan ondernemen. Vanaf dat moment kun je gericht je budget in gaan zetten, en de resultaten meten. Wat rendabel is bouw je verder uit (in tijd en wellicht geld) en wat niet rendabel is stop je mee.

     

    Als de TS inderdaad nog geen SWOT-analyse en marketingplan heeft, kunnen we hem hiermee waarschijnlijk in dit topic helpen. Wanneer er wel een plan ligt, kunnen we dit wellicht bekijken en suggesties doen.

  9. Welkom op HL! Een paar opties:

     

    1) Plaats hier in de vraag en aanbod rubriek een advertentie, waarin je websites tegen een gereduceerd tarief aanbied.

    2) Maak een aantal voorbeeld websites

    3) Zoek een aantal (plaatselijke) verenigingen en/of stichtingen zonder website. Biedt hun een (gratis of tegen een lage prijs) website aan.

  10. Gefeliciteerd met je nieuwe webshop!

     

    - Hoe is de eerste indruk van de site? Zie je direct waarvoor je bij ons terecht kan?

     

    Het is zeker duidelijk dat het een website betreft, die iets met koffie te maken heeft. Het lettertype is alleen erg klein, en niet uitnodigend om het te lezen. Hierdoor krijg ik niet direct de indruk dat ik bij jullie moet zijn om koffiebonen te kopen, maar eerder dat jullie info geven over de verschillende soorten koffie.

     

    - Is er voldoende aanleiding om door te klikken? Waarom wel of waarom niet? (!!)

     

    Nee, de buttons zijn te klein. Aan de rechterkant zijn er zelfs links niet helemaal uitgeschreven, omdat daar niet voldoende ruimte voor is. Wat ik vooral mis, is een opvallende button waarmee ik direct naar een overzicht van je producten kan gaan. Ik neem aan dat je tijd hebt geïnvesteerd in het schrijven van de teksten, maar die ga ik echt niet lezen! Koffie is voor mij echt iets belangrijks, maar het blijft gewoon een dagelijkse aankoop. Als ik een auto koop, wil ik informatie lezen over nieuwe, technische snufjes, etc. Maar in een koffiewebshop wil ik gewoon koffie bestellen!

    Als ik uiteindelijk in het productoverzicht ben gekomen, is de titel van het product, evenals de beschrijving geen hyperlink.

     

    - Hoe vind je de informatie onder de diverse rubrieken?

     

    Uitgebreid, en interessant. Blijkbaar heb je hier aardig wat tijd in gestoken. Waardevolle content is goed voor je ranking in de diverse zoekmachines. Maar het is ook van belang of het iets toevoegt voor de bezoekers van je website. Wellicht heb je hier onderzoek naar gedaan, maar ik vraag me af of je bezoekers echt geïnteresseerd zijn in deze content.

     

    - Hoe vind je de structuur van de site?

     

    Helaas kan ik geen sitemap op je website vinden. Vaak zoek ik deze op, zodat ik de structuur van de website een beetje kan doorgronden. Voor de rest is het wel duidelijk dat er aan de rechterkant een product gekozen kan worden, en in de bovenste balk wat meer bestel informatie gevonden kan worden.

     

    - Zou je zelf bij ons bestellen als je op zoek was naar verse koffiebonen?

     

    Nee, en dat komt dan vooral doordat ik je niet kan vinden op de eerste pagina van een zoekmachine, als ik 'verse koffiebonen' intik.

     

    - Wat vind je goed aan onze site?

     

    De hoeveelheid informatie!

     

    - Wat zou je anders doen?

     

    1) De achtergrond iets minder dominant maken, zodat het belangrijkste deel van je website er meer uitspringt.

    2) Het lettertype iets groter maken

    3) Alle links werkend maken

     

    - Wat mis je?

     

    Je contactgegevens, incl. KVK-nummer etc!

     

    - Komen we betrouwbaar over?

     

    Op het bovenstaande puntje na wel...

     

     

     

    Wellicht zijn er al een aantal opmerkingen door andere posters gemaakt, dus lees daar maar overheen. Ben namelijk tussendoor ook nog wat andere dingen aan het doen, dus het kan zijn dat niet alles up-to-date is!;)

  11. Dat is inderdaad een leuke toepassing. En als het groot opgezet gaat worden, zal ik daar persoonlijk zeker gebruik van maken. Maar zoals ik al eerder aangaf, ik geloof niet dat het helemaal door zal komen.

    Vanmiddag stelde ik de vraag op Twitter wie er gebruik maakte van QR-codes. Ik kreeg, naast de reactie van Norbert Schmidt, geen respons. En dat gebeurt niet vaak, wanneer je een vraag stelt met #durftevragen

     

    Als je echt een innoverend idee hebt, waar een duidelijk verdienmodel in zit, denk ik dat er best potentie in zit. Maar tot die tijd geloof ik het helaas niet...

  12. Je zegt dat wij Nederlanders koudwatervrees hebben. Maar koudwatervrees wil zeggen dat je iets wat je voor het eerst ziet, nog niet gebruikt omdat je daar eerst goede berichten over wil horen. En daar zit juist het probleem: Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking heeft nog nooit van QR-codes gehoord...

     

    QR-codes zijn in 1994 ontwikkeld, en werd in eerste instantie alleen gebruikt voor de track en trace van goederen. Later zijn hier allerlei functionaliteiten aan toegevoegd, die (zoals ik heb begrepen) in Japan veelvuldig worden gebruikt. In Nederland is het niet doorgedrongen. Het kan doordringen bij de massa, maar dan moet een grote keten het gaan introduceren, zoals:

     

    1) McDonalds print een QR-code op de tafeltjes voor een Big Mac, en deze kun je direct afrekenen via de Paypal applicatie op je telefoon. Vervolgens komen de o-zo-klantvriendelijke McDonalds medewerkers deze Big Mac bij jou tafeltje afleveren.

    2) Met de boekenweek staat er op elk treinkaartje een QR-code, waarmee je gratis een e-book kunt downloaden.

    3) Een website die alle prijzen (uiteraard up-to-date met weekaanbiedingen ;)) van de supermarkten kan vergelijken, door alleen de QR-code van de producten te lezen

     

    Wat ik bedoel te zeggen: Ik ben ervan overtuigd dat het heel goed ingezet kan worden om de marketing binnen een bedrijf te bevorderen. Maar het moet wel aanslaan bij de grote massa, en daarvoor moet je ontzettend hard werken, of een grote partij voor zijn.

  13. Volgens mij zijn de QR-codes ook totaal niet geïntegreerd in het bedrijfsleven/privéleven. Als voorbeeld: Dit topic komt uit 2006, en toen werden de meeste toepassingsmogelijkheden al genoemd door onder andere Twalevel.

     

    QR-codes zijn heel breed inzetbaar, daar ben ik van overtuigd. Maar voordat je dat kunt bewerkstelligen, moet je doelgroep wel weten hoe ze het kunnen gebruiken en hoe makkelijk het wel niet is. Volgens mij heeft het overgrote deel van de Nederlandse bevolking er echt geen weet van dat er een QR-reader op hun telefoon geïnstalleerd is.

     

    Ondanks de vele mogelijkheden, vraag ik me dus af of dit ooit van de grond zal gaan komen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.