harmstra

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door harmstra

  1. Ik kan naast mijn huis een stukje grond van ongeveer 4000m2 kopen. We zien hier mogelijkheden om in de toekomst iets toeristisch te doen, camping o.i.d. Lukt dat niet dan wil ik het verhuren aan een hobbyboer voor schapen of paarden. Nou had ik het plan opgevat om dit zakelijk te kopen, met als reden dat ik dan ook alles wat ik nodig heb voor het onderhoud er van ook zakelijk kan kopen. Grasmaaier, kettingzaag, bosmaaier etc. waarmee ik dan uiteraard ook mooi mijn nog grotere privé erf kan onderhouden. Ik stel me zo voor dat dat wel mag van de belastingdienst, maar dat er dan ook inkomen uit gegenereerd moet worden. Zoals gezegd, misschien in de toekomst, maar nu nog niet. Kan ik dit gewoon zo doen? Misschien is het nog een struikelpunt dat ik dit in mijn holding (onderdeel van onze BV structuur) doe waar verder helemaal niets in gebeurt?
  2. We zijn een bedrijf dat voornamelijk programmeert voor de Automotive markt, maar we zoeken niet persé alleen in die markt.
  3. we hebben binnenkort wat minder werk in onze eigen projecten, dus heb ik waarschijnlijk 1 of 2 medior webdevelopers 'over'. Deze wil ik dan inzetten voor externe projecten. Wat is volgens jullie de beste manier om lang(er) lopende klussen voor hen te vinden?
  4. Dit is naast mijn VOF, een hobbyprojectje. Privé dus.
  5. IDeal, daar moet je een zakelijke rekening voor hebben vermoed ik. Voor doneren via Paypal moet je volgens mij ook een zakelijke Paypal-rekening hebben, voor Ko-fi dus ook want dat gaat via Paypal. Ik heb een 'gewone' PayPal-rekening. Of zie ik dat verkeerd?
  6. Hallo allemaal, Ik heb een website gemaakt omdat ik vond dat deze handig was voor mijzelf. Maar ook voor andere mensen natuurlijk! De site wordt redelijk bezocht, maar het onderhoud kost me weer meer tijd dan gedacht :( Nou had ik al bedacht de zaak maar weer op te doeken, maarja, zo nu en dan krijg ik berichten van mensen dat ze zo blij zijn met de site. Dus dacht ik aan een vrijwillige donatie, maar weet niet hoe zoiets werkt. Wie heeft er tips omtrent een 'Doneer-knop' op een website?
  7. Maar hoe kom ik er achter dat zo'n soortgelijk ontwerp al bestaat? Deze kwam ik toevallig tegen, maar dan weet ik nog niet of het ontwerp beschermd is. Is er een doorzoekbare database waar ik dat op kan zoeken?
  8. Ik heb wat ideeën omtrent het maken van meubels. Vormen die, spontaan of onbewust geinspireerd, in mijn hoofd onstaan, heb ik getekend. Als ik mijn product omschrijf in Google vindt ik meubels die sprekend lijken op wat ik zelf heb bedacht. Als ik zo'n meubel ga maken, kopieër ik zo'n bestaand meubel dan? Zo ja, mag dat? Ik had een vorm bedacht en uitgetekend. Ik was op zoek naar een layout voor mijn nog te maken webite en daar stond precies de vorm op die ik bedacht had, alleen ander materiaal.. http://www.offi.com/products/tablesanddesks/SCANDO.php?p2c=309 Ik zou me voor kunnen stellen dat ik iets bedenk en maak, en zodra ik dat op de markt breng dat iemand zegt dat het een kopie van iets bestaands is. Zonder dat ik dat zelf wist, zou kunnen natuurlijk. Bovenstaand voorbeeld kwam ik toevallig tegen, tot die tijd was het een ontwerp van mezelf :-( Hoe voorkom je zoiets?
  9. Ja ik wil graag antwoord op deze vraag hebben én ja ik wil graag mailtjes versturen en ben op zoek naar bevestiging dat dit mag Nou kan ik dit natuurlijk niet doen op basis van antwoorden op een forum, dus de volgende vraag is: Waar kan ik officieel lezen dat dit mag?
  10. Weet je zeker dat er dan geen mails verstuurd mogen worden.? In mijn voorbeeld over marktplaats mogen ze mij dus geen mail sturen? Maar andersom dan wel? Ik zet een advertentie in de groep autos , dit is een betaalde groep, dus ik wordt klant. Vervolgens willen ze mij mailen over een actie in de groep Fietsen, dan mag het wel? Zou zeer onlogisch zijn.
  11. Ja dit weet ik, maar het gaat mij er om of er echt een product gekocht moet zijn. OPTA spreekt over 'gekocht' maar ik lever een gratis dienst, Dus stel ik plaats een gratis advertentie op Marktplaats in de groep Fietsen, mogen zij mij dan later een mail sturen dat ze bijv. een actie hebben in de groep Autos ? het gaat mij er dus om dat het een gratis dienst is, er word niets verkocht maar er is duidelijk wel een klantrelatie.
  12. Niemand die hier iets specifieker op in kan gaan?
  13. Wij hebben een website waar wij gratis diensten aanbieden. Voor deze dienst moet men wel het emaladres achterlaten om reacties van bij ons aangesloten bedrijven te krijgen. Nou willen wij ons bezoekers zo nu een dan nieuwsbrieven sturen, maar wij hebben geen vinkje 'houdt mij op de hoogte met een nieuwsbrief' oid. Opta zegt: Nieuwsbrieven (of andere berichten) kunnen alleen zonder expliciete toestemming worden verstuurd als er sprake is van een klantrelatie. Verderop staat dan: Wat is ‘een klantrelatie’? Er kan sprake zijn van een klantrelatie als er een product of dienst is verkocht. Verkocht staat scheefgedrukt, er wordt dus de nadruk op gelegd. Maar wij verkopen onze bezoekers niets omdat het gratis is, mogen wij dan geen emails sturen zonder expliciete toestemming? Hoe zou dat bij Martkplaats gaan? Op marktplaats kun je gratis advertenties plaatsen. Als je dat doet, mogen ze je neem ik aan wel statusmails (er is een bod geplaatst, etc) sturen, anders werkt het systeem niet. Maar ze mogen je vervolgens geen mails sturen over MP zelf, bijv. “Het is feest, de 10 Miljoenste advertentie geplaatst!” Maar heb ik nou een advertentie geplaatst in een rubriek waarvoor ik moet betalen, dan mag dat wel? Wie weet raad?
  14. ik vindt het opnieuw uit omdat er geen mij geen programma bekend is dat eenvoudig werkt, een makkelijk aan te passen is aan je wensen. Wat betreft het kaststelsel, bijna elke eigenaar van een webshop kan het kastelsel hanteren omdat hier meer dan 90% (of was het nou 80%) aan particulieren wordt geleverd. Graag reacties van mensen die denken iets te hebben aan dit programma,
  15. Zoals het Deense(?) stofzuigermerk Electrolux zei toen ze hun product op de Amerikaanse markt brachten: Nothing sucks like an Electrolux
  16. Het nadeel van admarkt is de beroerde interface. Wanneer je 1 of 2 ads wilt plaatsen gaat het wel, maar ik het er een stuk of 30 en dan is het een hel. Je kun niet handig aanpassen, het is langzaam.. Ook mis je instrumenten om te meten hoe je ads presteren, hier is adwords echt goed in. Wat de prijs betreft, Admarkt was eerst goedkoop, maar is voor mij nu duurder dan Adwords.
  17. De afgelopen jaren heb ik de boekhouding gedaan met Snelstart. Vanaf het begin heeft dit eigenlijk al niet voldaan, maar goed, je moet toch wat. Nadat ik in januari vervelende problemen had met het programa, heb ik na jaren twijfelen toch maar besloten om zelf iets te bouwen. Nu nadert dit project zijn eind, het is bijna klaar. Hoewel, klaar? Klaar is het niet zo snel, maar het is nu zo dat ik kan doen wat ik wil. Het is nog niet 100% ergonomisch, niet alle handigheidjes die ik zou willen zitten er in. Nou zat ik er over te denken om dit zelfbouwprogramma met anderen te delen, liefts in een open-source vorm. Het is een webbased programma, gemaakt met PHP/MySQL/jQuery op basis van het CodeIgnitor framework Ik ben niet een echt goede programmeur, dus het is hier en daar ook wel wat houtje touwtje werk. Het is een boekhoudprogramma, geen programma of facturen, klanten, orders etc in te beheren. Het werkt alleen voor het kasstelsel, omdat ik uitga van de mutaties op de bank. Ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van boekhouden, maar na wat gepuzzel en overleg met het boekhoudkantoor kwam ik er wel uit. Mijn vraag aan jullie is: wie heeft baat bij zo'n programma, en wie zou mee willen werken om het uit te breiden, optimaliseren? Hier een opsomming van de functies [*]Importeren van bankafschriften, nu alleen Rabobank, maar dat kan eenvoudig anders [*] ik gebruikt het grootboekschema van Snelstart [*] Aan de hand van gemaakte boekingen worden regels gemaakt. Aan de hand hiervan kunnen de volgende keer boekingen automatisch gedaan worden (500 boekingen gedaan vandaag, waarvan 13 met de hand, de rest ging automatisch goed) [*]BTW wordt aan de hand hiervan ook automatisch geboekt*] [*]Niet automatisch gekoppelde boekingen zijn duidelijk herkenbaar in de lijst [*] Kolommenbalans [*]Zoeken op grootboek [*]Handmatig boeking invoeren ( gemaakt om beginbalans in te voeren) Wat moet er nog gebeuren [*] Opschonen van de code -> ga ik zelf mee bezig[ [*] Leukere layout [*] Uitgebreide zoekfunctie -> -> ga ik zelf mee bezig [*]Importeren verschillende banken (of is er een standaard?) [*]Testen in verschillende browsers, heb alleen Firefox gebruikt [*] ........ Reacties aub.....
  18. Ik heb weinig verstand van boekhouden, maar aldoende leer ik. Ik loop tegen het volgende probleem aan. We hebben een webshop zoals er duizenden in NL zijn, en deze werken ook allemaal op een vergelijkbare manier. Men besteld een product, kiest de betaalmethode en rond de order af. Men krijgt een factuur in de email. In geval van betalen met Ideal is deze factuur betaald, en dat staat er dan ook op. We kunnen dus direct overgaan tot leveren. Wanneer er gekozen worden voor betalen via overboeking, krijgt men ook een factuur maar daar staat dan op dat men het bedrag nog over moet maken. Wanneer het geld op onze rekening staat gaan we over tot leveren. Voor zover ik begrepen heb werken wij met het factuurstelsel, omdat we facturen versturen. Dit is dus hoe de dagelijkse praktijk is en dit werkt prima. Nu komen we bij de boekhouding. Elke maand download ik de mutaties van de bank, en deze importeer ik in Snelstart. Elke mutatie wordt aan het juiste grootboek gekoppeld, en op deze manier wordt de bepaald hoeveel BTW we elke maand moeten betalen. Omdat we de boekhouding dus aan de hand van de mutaties op de bank doen, schijnt het dat we hier met het kasstelsel werken. Maar dat mag dan niet, je werkt óf met het factuurstelsel óf met het kasstelsel, niet allebei. Voor de duidelijkheid. We gebruiken snelstart niet voor het maken van facturen of klantenbeheer, dat zit allemaal in onze webshop Van wat ik gehoord heb treden hier 2 problemen op 1: Facturen die wel gemaakt worden maar nooit betaald, zie je niet terug op de bank. Hier doen we in de boekhouding niets mee. Officieel zou je hier wel BTW over moeten betalen. In de praktijk werkt het bij ons dus anders. Wanneer men niet betaalt, leveren wij niet. Voor ons is het dus alsof de order niet bestaat en verdwijnt na een maand uit het systeem. Wat er zou moeten gebeuren is dat je bij niet betalen hier een credit factuur voor maakt, zodat je de BTW weer terug kunt vragen. Maar omdat we de boekhouding aan de hand van bankmutaties doen werkt dat dus niet. 2: Stel, op 31 januari verkoop je een product, op de factuur staat dus 31 januari. Klant betaalt de volgende dag. Omdat we de boekhouding over januari doen aan de hand van mutaties op de bank, komt het bedrag wat betaald is voor deze order dus niet voor in de boekhouding van januari, maar in de boekhouding van februari. Dit schijnt van de belastingdienst niet te mogen, omdat ze de BTW dan een maand te laat ontvangen. Andersom, onze inkoop werkt op dezelfde manier, dus de door ons terug te ontvangen BTW krijgen wij ook een maand te laat. Ik vermoed dat deze werkwijze door veel meer webshops aangehangen wordt, en dat het ook is wat je zou willen. De regels van de belastingdienst zijn ook alleen theoretsich een probleem. Ik heb het gevoel dat ze niet afgestemd zijn om de moderne manier van zaken doen. Wie heeft ervaring?
  19. Ik werkt al een paar jaar met Snelstart, XD ken ik niet. Het handigste vindt ik het inlezen van de bankmutaties, maar over de werking van het programma zelf ben ik slecht te spreken. Het automatisch koppelen van de bankmutatie aan het juiste grootboek bijv. dat werkt wel redelijk, maar niet heel goed. Ik wil zelf regels aan kunnen maken, bijv: als er xxxx in de omschrijving staat, dan altijd boeken op grootboek 123. Kan niet. Verder is het ergonomisch erg slecht, het bedienen dus. Je kun schermen niet zo groot maken als je wilt, dus is de helft van mij scherm ongebruikt terwijl ik wat in een hoekje zit te scrollen. Het bedienen met toetsenbord gaat niet zoals ik gewend ben in windows applicaties. Er zit geen handige zoekfunctie in, er zit wel iets in om te zoeken, maar is ook weer niet handig. Zo 1 keer per kwartaal erger ik mij wezenloos en ga ik weer op zoek naar een ander pakket, maar deze zoektocht loopt altijd weer op niets uit.
  20. Maar hoe zit het dan met de verhalen die ik lees over trustkantoren? Je huurt een kantoortje/telefoonnummer en stelt een trustkantoor als bestuurder aan? We snappen allemaal dat dat is om officieel aldaar bestuurd te worden, maar dat je dat doet omdat je dan zelf in NL kunt blijven. Ik heb er nu al zoveel over gelezen, en alhoewel ik het eerst een sterk verhaal vond, lijkt het in de praktijk echt te werken, en is het ook legaal.
  21. We hebben een bestaand internetbedrijf, bestaand uit 2 takken 1: We verzamelen leads dmv onze site ,adwords etc, en verkopen deze aan onze NL klanten 2: we hebben een webshop, kopen in in NL en verkopen ook in NL Na alles wat ik gelezen heb over de E-zone op Curacao weet ik dat ik een bestaand bedrijf niet zomaar naar de E-zone kan verhuizen zonder dat de belastingdienst daar iets van zegt. Ons idee is nu om een nieuw bedrijf op te zetten die het verkeer voor onze sites genereert. Alle adwordskosten, hosting, advertenties, seo etc worden daar gemaakt. Deze NV stuurt onze BV in NL maandelijks een dikke rekening zodat er in de NL BV weinig winst overblijft. De NL BV stuurt de rekeningen van de diensten en producten naar onze klanten en heeft zo inkomen om de rekening die de E-zone NV stuurt te betalen. Zo kunnen we in NL een normaal bedrag aan belastingen betalen. We wonen uiteraard in NL dus willen best wel wat betalen, maar niet 10x zoveel als de buurman. Het personeel komt dan ook in de NL bv. Als we dit zo gaan doen, zal het NL bedrijf plotseling veel minder winst maken, dat vindt de belastingdienst neem ik aan verdacht. Reacties op dit idee zijn welkom
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.