Jump to content

Iemand3

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Je dient onroerend goed af te schrijven over de economische levensduur van het pand: als je verwacht dat dat 50 jaar is schrijf je dus 2% van de aanschafwaarde af. Als de levensduur korter is, dan schrijf je meer per jaar af. Er geldt een minimum levensduur voor panden ed.: dit is 10 jaar, wat overigens best kort is voor een pand! Je moet stoppen met afschrijven op het moment dat de boekwaarde aankomt bij 50% of 100% van de WOZ-waarde (afhankelijk van het doel zoals je zelf zegt). Welke WOZ-waarde je moet nemen weet ik ook niet...
 2. In dit geval zou je kunnen denken aan een variabele beloning als een percentage van de omzet (zoals je zelf al voorstelt). Wat betreft de tijdsinvestering bedenk ik zo snel 2 mogelijkheden: [*] Indien de omzet per dag of week bekend is kun je werknemers het percentage geven over de omzet in de weken dat ze gewerkt hebben. Ze worden dan beloont over de omzet waar ze zelf echt aan bijgedragen hebben. Ik weet alleen niet of je zo nauwkeurig kan bepalen wat de omzet op een bepaalde dag of in een bepaalde week was. [*] Een andere mogelijkheid kan zijn om uit te gaan van de omzet over het hele hoogseizoen en dit dan tijdsevenredig uit te keren. Een rekenvoorbeeld met 2 medewerkers: je omzet is €100K over het hoogseizoen van 8 weken, je geeft 1% variabele beloning te verdelen over alle werknemers. Er zit dus €1.000 in de pot. Medewerker 1 heeft daarvan 7 weken gewerkt, medewerker 2 maar 3 weken. Medewerker 1 krijgt dan 7/10e is €700 en medewerker krijgt 3/10e is €300 Er zullen ongetwijfeld veel meer mogelijkheden zijn, dus zie het als een simpele voorzet. Als je over de omzet gaat uitkeren, bereken dan vooraf wel goed welk percentage van de omzet op gaat aan kosten en welk (resterend) percentage in principe winst is voor jou: dan pas kun je beoordelen welk percentage van de omzet je aan je werknemers wil geven als beloning zodat je zelf nog voldoende winst overhoudt. Neem de afspraken over de variabele beloning wel duidelijk op in de arbeidsovereenkomst zodat er geen discussie kan ontstaan over de berekening of over de vraag of het loon of een gift is.
 3. Op de site van de kvk blijkt dat het volgende van toepassing is: 3. Wanneer en hoe kunnen privégegevens afgeschermd worden? Ondernemers zijn bij inschrijving in het Handelsregister verplicht om hun privéadres op te geven. Deze gegevens zijn bij rechtspersonen niet openbaar, bij de overige rechtsvormen wel. Ondernemers kunnen de Kamer van Koophandel verzoeken om hun privéadres te laten afschermen als voldaan is aan de volgende voorwaarden: * Er sprake is van waarschijnlijke dreiging; * Er sprake is van een afgeschermd GBA-adres; * Er sprake is van een geheim telefoonnummer; * De ondernemer heeft zelf alle maatregelen genomen om de bekendheid van het adres te verminderen; * Het belang van afscherming zwaarder weegt dan de rechtszekerheid in het economisch verkeer. Als aan bovenstaande voorwaarden is voldaan, wordt het privéadres afgeschermd. Dit betekent dat het adres niet meer kan worden ingezien, behalve door medewerkers van bestuursorganen, advocaten, notarissen en deurwaarders. http://www.kvk.nl/handelsregister/over_het_handelsregister/wat_wordt_er_vastgelegd_in_het_handelsregister/veelgestelde_vragen_over_privegegevens_ondernemers/ Het is dus mogelijk om het privé adres af te schermen zodat dit niet zomaar zichtbaar is, maar de voorwaarden zijn pittig. Als de onderneming een rechtspersoon is (BV, NV, stichting, vereniging) dan is het privé adres standaard niet openbaar.
 4. De netste manier om dit te corrigeren is door een suppletie omzetbelasting (is BTW) in te dienen: hiermee corrigeer je een aangifte uit het verleden. Meer informatie: http://belastingdienst.nl/zakelijk/omzetbelasting/ob02/ob02-74.html#P917_94322 De belastingdienst zal het behandelen als een bezwaar op de foute aangifte. Dien daarom de suppletie in binnen zes weken na betaling. Na deze datum kan indienen nog wel, maar zou je niet meer naar de rechter kunnen gaan als de belastingdienst de suppletie afwijst (en dus niets teruggeeft).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept